Tρόμαξε πολύ

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
γεια σας.....

θα μπω αμεσως στο θεμα.............
εχθες οπως πηγεναμε βολτα με την μοηρα περασαμε εξω απο ενα σπιτι που ειχε 3 μεγαλα σκυλια(1 ελληνικο ποιμενικο κ 2 ημιαιμα λαμπραντορ.)με το που μας πηραν χαμπαρι αρχισαν να γαβγιζουν πολυ δυνατα κ να αγριευουν.η μοηρα τρελαθικε κ δεν ηξερε κατε που να κανει.....προσπαθησα να την ηρεμησω κ να συνεχισουμε το περπατημα.ξαφνικα κ απο το πουθενα βλεπω να ερχοντε τρεχοντας αλλα 2 σκυλια κ να την αγριευουν κ αυτα.....ειχε σαστισει το κακομοιρο ουτε γαβ δεν εκανε
.τελος παντον πηγαμε πισω απο ενα αυτοκινιτο κ φυγαμε.η καρδυα μου χτυπαγε τοσο γρηγορα.....μολις πηγαμε αρκετα πιο κατω σταματισα κ την πηρα αγκαλια ετοιμη να κλαψω....ουφφφφφφφφφφφ
.δεν μου ειχε ξανασημβει....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Αρα λοιπόν, τρομάξατε κι οι δυό πολύ και εύλογα.
Μόνο, αν σας ξανασυμβεί, θα πρέπει να βρεις το κουράγιο, να μην ξαναντιδράσεις έτσι.
Επηρρεάζεις πολύ αρνητικά την ψυχολογία του σκύλου σου και ενδέχεται να του προκαλέσεις, προβληματικές συμπεριφορές.
Αρα...ή δεν ξαναπερνάς από εκεί ή...ξαναπερνάς αλλά προετοιμασμένη -πρόσεχε...όχι προκατειλλημένη και τρέμοντας σαν το ψάρι από 100 μέτρα μακριά- και ψύχραιμη. Εγώ μάλλον αυτό θα έκανα. Εσύ, διαλέγεις και παίρνεις.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Απλά όταν γίνει το οτιδήποτε που θα φοβίσει το σκυλί σου, εκείνη την στιγμή ΜΗΝ το πάρεις αγκαλιά γιατί είναι σαν να το "επιβραβεύεις" που φοβήθηκε. Αν αυτό γίνει επαναληπτικά πολλές φορές, άθελα σου του ενισχύεις τις φοβίες και στο τέλος θα καταλήξεις δίχως να ξέρεις το γιατί με ένα φοβικό σκυλί. Όταν ηρεμήσει και δεις ότι του έφυγε ο φόβος μπορείς να το χαϊδέψεις, να το πάρεις αγκαλιά κτλ!

Όταν σου συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, απλά να παραμένεις ψύχραιμη και να προχωράς λες και δεν συνέβη τίποτα.

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
δεν τρομαξα με τα σκυλια που ηταν στο σπιτι αλλα με τα σκυλια που ηρθαν μετα.....τα ειδα ξαφνικα απο πισω μου.δεν ημουν προετιμασμενη για κατι τετοιο.