Tον εχω κακομαθει??

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Γεια σας...εχω ενα αρσενικο κουταβι 6 μηνων,και με τρεχει ολημερα...Ειδικα το μεσημερι,που γυρναω σπιτι,επειδη δεν παω κατ'ευθειαν να τον δω,και παω να φαω,απο τη στιγμη που θα με ακουσει/μυρισει γαυγιζει ασταματητα και δε μπορω να τον αγνοησω μεχρι να σταματησει,γιατι ξεσηκωνει ολη τη γειτονια.κ ετσι αναγκαζομαι να πηγαινω την ωρα που γαυγιζει..εχω δοκιμασει να τον μαλωσω την ωρα που το κανει κ μολις ξαναφυγω να παω να φαω αρχιζει τα ιδια..εχω καταντησει να ειμαι δουλα του..ωστοσο προβληματα υπακοης δεν εχει,σε αλλα θεματα.με ακουει κ προσπαθω οσο μπορω να του επιβαλλομαι και να ειμαι εγω ο ''αρχηγος''.πως να το χειριστω???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε έχει εκπαιδεύσει μια χαρά....
Που βρίσκεται ο σκύλος και γαυγίζει ασταμάτητα κι ενοχλεί;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ θα έκλεινα όλες τις εσωτερικές πόρτες/πατζούρια/παράθυρα, για να μην ξεσηκώνει τους πάντες και θα τον αγνοούσα μέχρι να το βουλώσει.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αρχισε την εκπαιδευση του με τον να τον "γραφεις" σε ωρες μη κοινης ησυχιας.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
...μπορεις παντως οταν γυρνας σπιτι, να πηγαινεις να τον βλεπεις λιγακι και μετα να τρως. Και αυτος να σε δει θελει και του εχεις λειψει ολη μερα..... Δεν θα κερδισεις κατι αμα τον αγνοεις, πως μπορεις καταρχην! Εγω μολις μπω, παω τρεχοντας! Αλλα οταν πρεπει να μεινει στο χωρο της, ουτε γαυγιζει ουτε διαμαρτυρεται. Υπαρχει πραγματικα λογος να μην του δινεις λιγη σημασια μολις γυρνας σπιτι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν είπε κανένας ότι είναι εύκολο να τα αγνοείς. Κάποιες φορές όμως πρέπει. Και ακριβώς επειδή δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, έχει αυτή την συμπεριφορά ο κύριος. Προφανώς και θα πρέπει να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Η κάθε συμπεριφορά έχει την δική της αντιμετώπιση. Εσύ κι εγώ μπορεί να μην έχουμε λόγο, γιατί είμαστε τυχεροί και δεν έχουμε πρόβλημα (αν και εγώ τους αγνοώ καθημερινά μπαίνοντας στο σπίτι). Η κοπέλλα όμως, θα πρέπει κάπως να το χειριστεί. Οι γλύκες δεν πιάνουν πάντα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Με "κοντρα" νομιζω δεν θα τα καταφερει. Εξαλου ειναι ακομα κουταβος, και εχει πολυ δρομο για να μαθει να μην ενοχλει... Νομιζω οτι αν δεν υπαρχει λογος, ειναι ανοφελο να τον "γραφει" και να τον εξοθει στην κακη συμπεριφορα. Αντιθετα, αν τον απομονωνει οταν χρειαζεται, και τοτε φυσικα δεν υποκυπτει στις κλαψες του, τοτε θα εχει και αποτελεσμα αλλα και χαρουμενο κουταβο! :) Ειναι σαν να λες σε ενα σκυλο καθε τοσο, χωρις λογο - απλα για να μην ξεχνιομαστε - κατσε, και παλι κατσε , και ξανακατσε... Θα το "χασεις" στο τελος το σκυλι, δεν θα το κανεις καλυτερο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Με "κοντρα" νομιζω δεν θα τα καταφερει. Εξαλου ειναι ακομα κουταβος, και εχει πολυ δρομο για να μαθει να μην ενοχλει...
Δεν είναι "κόντρα". Είναι εκπαίδευση.

Νομιζω οτι αν δεν υπαρχει λογος, ειναι ανοφελο να τον "γραφει" και να τον εξοθει στην κακη συμπεριφορα.
Υπάρχει λόγος, αλλιώς δεν θα το συζητούσαμε. Γαβγίζει ασταμάτητα. Τι εννοείς να τον εξωθεί σε κακή συμπεριφορά. ΕΧΕΙ ΗΔΗ κακή συμπεριφορά. Και δεν είναι "γράψιμο". Είναι εκπαίδευση.

Αντιθετα, αν τον απομονωνει οταν χρειαζεται, και τοτε φυσικα δεν υποκυπτει στις κλαψες του, τοτε θα εχει και αποτελεσμα αλλα και χαρουμενο κουταβο! :)
Αυτό σε τι διαφέρει, από αυτό που λέω τουλάχιστον εγώ παραπάνω; Τώρα λοιπόν χρειάζεται να τον απομονώσει και να μην υποκύπτει.

Ειναι σαν να λες σε ενα σκυλο καθε τοσο, χωρις λογο - απλα για να μην ξεχνιομαστε - κατσε, και παλι κατσε , και ξανακατσε... Θα το "χασεις" στο τελος το σκυλι, δεν θα το κανεις καλυτερο.
Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω, αλλά το "να μην ξεχνιόμαστε" δεν είναι κακή στρατηγική. Αντιθέτως, θα έλεγα... Τώρα το ότι θα "χαθεί" το σκυλί, δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει. Τελικά, δεν νομίζω ότι η φίλη μας, έχει κάτι να χάσει δοκιμάζοντας αυτόν τον τρόπο. Ας το σκεφτεί και ας αποφασίσει...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ συμφωνώ με mareco!
Πλήρη αδιαφορία όποτε γκρινιάζει!
Δεν είναι ούτε κόντρα, ούτε βασανιστήριο, ούτε τιμωρία ούτε τίποτα!
Είναι εκπαίδευση!
Ο σκύλος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να απαιτεί την προσοχή μας!Την κερδίζει με την σωστή του συμπεριφορά!Αν δεν γκρινιάζει έχει χάδια, αν όχι τίποτα!Nothing in life is free!

Και φυσικά, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως(ή κάπως έτσι τέλος πάντων....με τα αρχαιοπρεπή δεν τα πήγαινα ποτέ καλά...)!
Εντάξει δεν μιλάω για υπερβολές, μερικά φρεσκαρισματάκια κάθε μέρα στις εντολές μονο καλό κάνει!

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Λοιπον,τον κουταβο τον εχω στην αυλη,κ ειναι περιορισμενος σε ενα χςρο της αυλης περιπου 40 τετραγωνικων οταν λειπω γιατι το σπιτι δεν ειναι περιφραγμενο κ τον περιοριζω εκει για να μη φυγει.Ομως απο αυριο μπαινουν τα καγκελα.Δε γαυγιζει παντα.Αν παω και τον δω θα πρεπει να αφιερωσω τουλαχιστον ενα μισαωρο για να μη γαυγιζει μετα που θα ανεβω πανων να φαω με τους γονεις μου.κ δεν προλαβαινω γιατι τοτε σχολανε και εκεινοι κ πρεπει να κατσουμε ολοι μαζι στο τραπεζι.Ωστοσο,τον βαζω και μεσα στη γκαρσονιερα μου και παιζουμε,και μεσα και εξω στην αυλη,στο δικο του χωρο για να τον βλεπει κι αυτοτο χωρο σαν χωρο παιχνιδιου.Επισης παρα πολλες φορες τον κλεινω απεξω και ειμαι εγω μεσα στη γκαρσονιερα,και ισως να γρατζουνισει την πορτα,αλλα δεν του δινω σημασια ουτε τουανοιγω και σταματαει.το προβλημα δηλαδη ειναι οταν εχει πολλη ωρα να με δει μαλλον.Τωρα βεβαια που θα μπουν τα καγκελα και θα εχει ολη την αυλη στη διαθεση του,θα βλεπει και οτι μπαινω στο σπιτι και ισως να μηξν ανοχλει.απλα λυπαμαι τους καημενους τους γειτονες γιατι το γαυγισμα του ειναι πολυ βαθυ και δυνατο...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να φοβάσαι να μην λυπηθείς τον καημένο τον σκυλάκο, αν αποφασίσουν οι γείτονες ότι δεν αντέχουν να τον ακούνε άλλο...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες..
Στην ουσία εσύ χρειάζεσαι εκπαίδευση στο να μην τον ακούς.., μόλις ξεκινήσεις να "αδιαφορείς" στο γαύγισμα του, τότε θα σταματήσει και αυτός να το κάνει.

Ως τώρα σε έχει εκπαιδεύσει μια χαρά και σε έχει φέρει στα μέτρα του.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω, αλλά το "να μην ξεχνιόμαστε" δεν είναι κακή στρατηγική. Αντιθέτως, θα έλεγα... Τώρα το ότι θα "χαθεί" το σκυλί, δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει. Τελικά, δεν νομίζω ότι η φίλη μας, έχει κάτι να χάσει δοκιμάζοντας αυτόν τον τρόπο. Ας το σκεφτεί και ας αποφασίσει...
Μιλαω για υπερβολικη αδιαφορια. Εμενα για παραδειγμα αν ειναι στη βεραντα, ερχεται και καθεται μπροστα στην μπαλκονοπρτα για να την βαλω μεσα. Αμα περασει κανα πενταλεπτο κανει κανα "γαβ" μηπως και . . - και αν δεν ασχοληθω ξαπλαρει και περιμενει. Αμα την αφησω ομως 2 ωρες ετσι χωρις λογο - απλα για εκπαιδευση, 1ον θα ειμαι βλακας - 2ον εκπαιδευση δεν θα εχει γινει γιατι το σκυλι θα εχει αρχισει απο ωρα να γαβγιζει και δεν θα εχει καταλαβει γιατι εγινε ολο αυτο. Αυτο ειναι σκληραγωγηση, οχι εκπαιδευση. Ειναι 6 μηνων και μαθαινει. Αμα τον πεταει αμεσως στα βαθια, δεν σημαινει οτι θα μαθει καλυτερα ή γρηγοροτερα. Το να το χασει λοιπον σημαινει, να βγαλει το οτιδηποτε στη συμπεριφορα του το σκυλι, το οποιο μετα μπορει και να μην ισιωνει λογο του στρες που του δημιουργειται σε τετοιες περιπτωσεις. Εχει ηδη κακη συμπεριφορα, γιατι ηδη του ζητανε περισσοτερα απο οσα μπορει και καταλαβαινει, και με λαθος τροπο κατα τη γνωμη μου - αφου απο οτι καταλαβα ο σκυλος μενει κυριως στην αυλη και μονος του.

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Παιδια μενει μονος του το πολυ 5 ωρες...μην τρελαθουμε τωρα οτι του ζηταω περισσοτερα απο οσα μπορει.Τον παω 3 βολτες σιγουρα καθε μερα,τουλαχιστον 40 λεπτα η καθε μια,για να εκτονωνεται,και πραγματικα θελω να περναει καλα και να του παρεχω ο,τι μπορω.Μενω πολλες ωρες μαζι του,παιζουμε και ενδιαμεσα στις βολτες,δηλαδη τι αλλο να κανω??Δε μπορω κι εγω να γυρισω στο σπιτι και να με περιμενει υπομονετικα για 10 λεπτα να φαω??Γενικα τον αγνοω αλλα το μεσημερι δε μπορω να τον αφησω να γαυγιζει.Αναγκαζομαι να του δωσω σημασια.Τελοσπαντων,σας ευχαριστω για τη βοηθεια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mε το να του δίνεις σημασία παίρνει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει..
Έχει καταλάβει ότι όσο εκείνο θα γαυγίζει.. εσύ θα πηγαίνεις να τον δεις..
η λύση είναι αδιαφορία στο γαύγισμα..ή να βάλεις μέσα τον σκύλο..

Ένα αγελαίο ζώο θέλει να είναι μέσα με την αγέλη του.., ακόμα και αν αυτή είναι σε μία γκαρσονιέρα.., όσο τουλάχιστον είσαι εσύ μέσα σε αυτή..

(δεν το διευκρίνισες αλλά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα πως το σκυλί ζει κυρίως στην αυλή)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μπορεις να του μαθεις να μην γαυγιζει, με το να ασχολεισαι 10 λεπτακια μαζι του μολις γυρισεις. Μετα τον αφηνεις παλι εκει που θελεις και πας να φας το φαγητο σου. Στην ηλικια που ειναι, δεν εχει ακομα την υπομονη και δεν καταλαβαινει γιατι δεν πηγαινεις κοντα του μολις γυρνας. (που οπως καταλαβαινω, σε περνει χαμπαρι, γιαυτο και γαυγιζει. ..εκτος και αν γαυγιζει ολη μερα...) Μην ξεχνας οτι για το σκυλακι σου εισαι ακομα η μαμα του και η επιστροφη σου σημαινει φαϊ, παιχνιδι, χαδια, τα καλυτερα! ..πως να μην γαυγισει αμα εχει να σε δει 5-6 ωρες; Για να κανει ο σκυλος μας οτι θελουμε, οπως θελουμε, οποτε το θελουμε - πρεπει να ειμαστε λογικοι και να χρησιμοποιουμε υπερ μας, την εξαρτηση του στο ατομο μας.

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
αν παω για 10 λεπτακια μονο σιγουρα θα γαυγισει..γιατι ειναι ενθουσιασμενος κι εγω πανω στο 10 λεπτο πρεπει να τον αφησω..σημερα δεν το αντιμετωπισαμε αυτο,κοιμοταν οταν πηγα..απο οτι ξερω δε γαυγιζει οσες ωρες λειπω,μονο οταν με παρει χαμπαρι...το τερατακι μου!Παντως ρε παιδια θα ηρεμησει λιγακι,εστω λιγο οταν μεγαλωσει???Ειναι τοσο υπερκινητικος..ακομα και οταν ειναι κουρασμενος,και ξαπλωνει κονταμου,πολλες φορες σηκωνεται επειδη θα ακουσει κατι απ'εξω,θα κανει μερικες βολτες μεσα στο σπιτι,και γενικα δεν ησυχαζει..τουλαχιστον οσο περναει ο καιρος ειναι πιο υπακουος(εκτος τις φορες που ειναι κι αλλα σκυλια και παιζει,οποτε εγω δεν υπαρχω ΚΑΝ)

ioulia

New Member
11 Μαρτίου 2010
1
0
συμφωνω πρεπει να τον αγνοησεις!!!!!!οταν 8α σταματησει να τον επιβραβευσεις το εχω κανει με σοκολατακια σκυλων και επιασε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97