Tα Yorkie μου

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
ΟΝΟΜΑ : Benzie
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24/5/2000
ΥΨΟΣ: 25cm
ΒΑΡΟΣ: 5kg :eek:

Toν πήραμε όταν ήταν 35 ημερων από σπίτι.
Μια ευγενέστατη κυρία με την οικογένειά της μας υποδέχτηκε. Μαζί της ήταν και ένας κούκλος γιορκσαρος που τρυγύριζε και μας μύριζε. Ηταν ο μπαμπάς ονόματι Μπρούνο.

Αφού συστηθήκαμε και μιλήσαμε για τους γονείς, ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, αν έχουμε εμπειρία κλπ, μας οδήγησε στα μέσα δωμάτια, όπου ήταν η Φιόνα (η μαμά) μαζί με τα κουτάβια. Ο πρώτος που ξεχώρισα ήταν ο κύριος που βλέπετε στις φώτο :)
Το πιο όμορφο από τα κουτάβια, έδειχνε σοβαρός και ταυτόχρονα πολύ παιχνιδιάρης.
Ετσι έγινε το λεγόμενο "κλικ"
Για την ιστορία ήταν ο πρωτότοκος, αυτός βγήκε πρώτος.
Εδω να πω, πως ο Μπρούνο (ο μπαμπάς) ήταν ενός φιλικού ζευγαριού από ότι μας είπαν, ενώ η Φιόνα (η μαμά) είναι η κόρη της προηγούμενης γιορκσαρίνας που είχαν.

Δεν γνώριζα τότε για byb ή για παπιμιλάδες. Μου φάνηκε μια σοβαρή συναλλαγή μιας ψυχούλας, από ανθρώπους που πραγματικά τα λάτρευαν τα σκυλιά.
Υποθέτω - με αυτά που ακούω και διαβάζω - πως σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Anyway....

O Μπέντζι λοιπόν, εξελίχθηκε σε έναν πολύ πιστό και υπάκουο σκύλο, πολύ ήρεμος με αρκετή όρεξη για παιχνίδι αλλά και ξάπλα. Με έμφαση στην ξάπλα :D Ζητάει το χάδι σαν παλαβός, και λατρέυει να τον χτενίζουμε και να τον περιποιούμαστε. Μετά από το μπάνιο του και το στεγνωμα με το πιστολάκι, περιφέρεται στο σπίτι με περηφάνεια για να δείξει το αστραφτερό του τρίχωμα. ΨΩΝΙΟ :D
Επιζητά την ανθρώπινη παρουσία, και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχει δείξει επιθετική συμπεριφορά.
Σε ανίθεση με το προηγούμενο γιορκι που είχα

Το τρίχωμά του είναι ίσιο και πυκνό, μεταξένιο και ευκολοχτένιστο, η χαρά του κομμωτή δλδ.
Τα αφτάκια του είναι λίγο πιο μεγάλα από τα πρότυπα της ράτσας και τα έχει πεσμένα, αν και μου κάνει εντύπωση πως σαν κουτάβι τα είχε σηκώσει. Ισως ήθελε κάποια υποστήριξη τότε από την δικιά μας πλευρά για να μείνουν όρθια.

11..jpg7..jpg2..jpg1..jpg3..jpg

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
ΟΝΟΜΑ : Dolly
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24/5/2000
ΥΨΟΣ: 25cm
ΒΑΡΟΣ: 4kg :eek::eek::eek: :D

Tην ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο σπίτι, μαζί με τον βασιλικό και όμορφο Μπένζυ, ήταν και ένα μικρό παλαβό, υπερκινητικό αλλά γλυκήτατο κουταβάκι που έφυγε από την μαμά του, και μας ακολούθησε στην πόρτα :shock:
Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε και την πήραμε και κεινη μαζί.

Πρόκειται για την προσωποποίηση της φωνής, του τσαμπουκά, του τσαγανού και ταυτόχρονα της ανάγκης για αγάπη, φροντίδας και προδέρμ.
Εχει τόση έντονη προσωπικότητα που δεν περνάει απαρατήρητη. Φωνάζει και τσακώνεται μαζί σου αν την μαλώσεις, τρέχει σαν διάολος μέσα στο σπίτι, μασουλάει ό,τι βρει στο περασμά της. Ειναι εκδικητική, μπορεί να κατουρήσει επιτόπου μπροστά σου αν δεν της κάνεις το χατήρι, αλλά........

είναι τόσο γλυκιά, τρυφερή και συναισθηματική που δεν μπορείς να της κρατήσεις κακία :)
Οπου πάμε, μας ακολουθεί, δεν μπορεί να μείνει μόνη της αν ξέρει πως είμαστε στο σπίτι, επιζητάει την αγκαλιά μας και τα χάδια μας μονίμως, τρέμει τους κεραυνούς και την βροχή και είναι τόσο μα τόσο γλυκιά, έχει τόσο γλυκά και τσακπίνικα ματάκια που δεν θες τπτ άλλο....

Καμαρώστε τσακπινιά :D

3..jpg7..jpg6..jpg8..jpg5..jpg

Το τρίχωμά της είναι πιο αραιό από του αδελφού της, και σπάει πιο εύκολα. Θέλει αρκετά περισσότερη δουλειά δλδ. Τα αυτάκια της είναι πιο μικρά και πιο στητά.

Σε γενικές γραμμές η συμβίωση με 2 yorkies είναι μια όμορφη εμπειρία. Εχει και τα καλά του, έχει όμως και δυσκολίες.
Για να τα έχεις και τα 2 χαρούμενα πρέπει να τα έχεις και τα 2 στην αγκαλιά σου. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ειδικά την ώρα του φαγητού γίνεται ένας πανικός.
Δυσκολία επίσης αντιμετώπισα στην εκπαίδευσή τους, να κάνουν την ανάγκη τους έξω δλδ.

Κατα τα άλλα όλα είναι άψογα
Κοιμούνται αγκαλιά, καθαρίζει το ένα το άλλο, και σπάνια να πετύχεις μόνο το ένα μέσα στο σπίτι. Οπου πάει το ένα πάει και το άλλο. Εκτός φυσικά αν κοιμάται ο Μπένζυ. :D

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σας ευχαριστώ πολύ. Και σεις να χαίρεστε τα δικά σας ;)

Θέλω να προσθέσω επίσης πως τρώνε 1 φορά την ημέρα. Αλλες φορές ξηρά τροφή και άλλες φορές μαγειρευτό φαγάκι.
Τα κουρεύω συνήθως το καλοκαίρι, αλλά λέω φέτος να τα αφήσω στην ησυχία τους.
Μπάνιο στην θάλασσα ΔΕΝ τους αρεσει, αντίθετα στην μπανιέρα κάθονται και το απολαμβάνουν όπως τους αρέσει επίσης το πιστολάκι και το χτένισμα.
Τα κάνω συνήθως κάθε 2μηνο μπάνιο. Ανάλογα βέβαια και τις συνθήκες.

Σε γενικές γραμμές δεν είναι αρωστιάρικα.
Εχουν λίγο ευαίσθητο στομαχάκι, υπάρχουν δλδ κάποια πράγματα που τα πειράζει, αλλά συνέρχονται αμέσως με λίγο βραστό κοτοπουλάκι με ρύζι.
Επίσης ακόμα και τώρα είναι αρκετα υπερκινητικά και γεμάτα ζωντάνια, είναι φοβεροί φύλακες με την φωνή τους και λατρεύουν την βόλτα, την φύση και να κυνηγάνε ό,τι τους φανεί ύποπτο και είναι μικρότερο από αυτά.
Αρκετές φορές μάλιστα είναι τσαμπουκάδες και σε "ύποπτους" μεγαλύτερα από αυτά :D

Τέλος με τα μικρά παιδιά δεν είναι η καλύτερή τους. Πολλές φορές σε άγαρμπα σηκώματα ή πειράγματα αντιδράνε. Ευτυχώς δεν είναι καθόλου επιθετικά τα δικά μου και κάνουν ένα "σμουρφ" και φεύγουν. Ο παλιός που είχα όμως ήταν πολύ επιθετικός και πεισματάρης και πολύ πιθανό σε μια ανάλογη περίπτωση να δάγκωνε.

Αυτά.....
Συγχωρέστε την πολυλογία...
Είναι τόσα που θέλω να πω :)

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πολύ όμορφα.

Ο λύκος που έχεις αναφέρει σε άλλα posts που είναι?
Δεν θα μας τον παρουσιάσεις?
Δεν μένει μαζί σας?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Πολύ όμορφα.

Ο λύκος που έχεις αναφέρει σε άλλα posts που είναι?
Δεν θα μας τον παρουσιάσεις?
Δεν μένει μαζί σας?
Εννοείται :)
Ετοιμάζω και για αυτόν παρουσίαση.
Μαζί μας μένει το θηρίο - στον κήπο δλδ.
Αυτός αγοράστηκε από εκτροφέα το 2001

Απλά ξεκίνησα από τους μαλλιαρούς συγκατοίκους μου :D

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Είναι κουκλιά τα μικρά σου, να τα χαίρεσαι...!!!
Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις φωτογραφίες φαίνονται πολύ μικρότερα από όσο πραγματικά είναι...!! :)
Λες με το καιρό να συνηθίσει και η δικιά μου την περιποίηση...??? Γιατί τη χτενίζω μεν αλλά δε θα έλεγα ότι κάθεται με τη θέλησή της, το δε πιστολάκι το ακούει και εξαφανίζεται...!!!
Μπάνιο δεν έχουμε κάνει ακόμα, αλλά κάτι μοu λέει ότι θα έχουμε θέμα... :D

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σε ευχαριστώ Χρυσούλα. Να σαι καλά να χαίρεσαι την Κλαίρη σου. :)
Σιγά σιγά με μια απαλη βουρτσίτσα το συνηθίζει. Και παίζει μεγάλο ρόλο και το πως της μιλάς και συ.
Αποζητούν την επιβράβευση. Θα το δεις και μόνη σου σιγά σιγά.
πχ θα της λες "Τι κούκλα που είσαι" και θα καμαρώνει :D
θα στέκεται καμαρωτή καμαρωτή.
Τώρα είναι κουτάβι ακόμα.

Το ίδιο ισχύει με το μπάνιο, το πιστολάκι και τα κοκαλάκια για τις τουφίτσες τους.
Χαδάκια και γλυκόλογα θέλουν. Συνηθίζουν και τους αρέσει μετά.
Με το πιστολάκι ξεκίνα από τον λαιμό της και τον θώρακα. Θα σηκώσει αμέσως το κεφάλι της, και σιγά σιγά πηγαίνεις και στο υπόλοιπο σώμα.
Είναι φιλάρεσκα από την φύση τους.

Επίσης μια συμβουλή για να μην την στεναχωρήσεις: μην γελάσεις ποτέ εις βάρος της, υποτιμητικά. Είναι πανέξυπνα
Οταν είχα πρωτοκουρέψει τον πρώτο που είχα. είχε γίνει σαν ποντίκι.
Πήγε στην μητέρα μου να της δείξει με περηφάνεια το νέο του λουκ.
Η μητέρα μου λύθηκε τότε στο γέλιο με το που τον είδε. Ο φουκαράς πήγε και κούρνιασε στο σπιτάκι του και κατέβασε τα αυτάκια.
Εχουν μεγάλη ανάγκη από την δικιά μας λεκτική επιβράβευση.

Χρυσούλα με όλο το θάρρος.... από εκτροφείο πήρες την Κλαίρη και αν ναι από ποιο? Εχεις μείνει ευχαριστημένη, είχες σωστή αντιμετώπιση, έχεις επικοινωνία μαζί του?

Βασικά.... πε'ιτε με τρελό.... αλλά σκέφτομαι να πάρω ακόμα ένα :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Kαλώς όρισες και να τα χαίρεσαι τα μικράκια σου και τον λύκο σου! :)
Κάνε μας μια παρουσίαση και για αυτόν να μην είναι παραπονεμένος! Τα πάει καλά με τα yorkie; ΄Οντως σκέφτεσαι να πάρεις και το αδερφάκι του gangster;; (οχι ότι σε αδικώ είναι απίστευτα τα άτιμα!)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σε ευχαριστώ πολύ.
Τον Rex τον παρουσίασα εδώ

Δεν τα φέρνω σε επαφή.
Εκ των πραγμάτων δλδ τα μικρά μένουν μέσα στο σπίτι, ενώ ο Rex κάτω στον κήπο. Οταν ήταν μικρά είχαν συναντηθεί, αλλά είχαμε δράματα και δεν το επιχείρησα ξανά.

Από δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί γέρασε ο Rex και πρέπει να βρω τρόπο να τον έχω όσο γίνεται πιο κοντά μου, να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τα γεράματά του.

Με βλέπω να μετακομίζω στον κήπο.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου όταν στις τελευταίες εξετάσεις βγήκε σχεδόν αρνητικός στο καλαζαρ. Το παλεύουμε από 3 ετών (μόλις μπήκε στα 11 τώρα), με ενέσεις στην αρχή και ζιλαπούρ στην συνέχεια.

Και αυτό είναι και παρηγοριά για άλλες περιπτώσεις σκύλων με καλαζάρ. Με την κατάλληλη φροντίδα και αν το πιάσεις νωρίς (με πρόληψη και εξετάσεις τουλάχιστων 1 φορά το χρόνο) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ και ο σκύλος να ζήσει για πολλά πολλά χρόνια, αλλά και να το κρατάς σε πολύ χαμηλά ποσοστά ως μηδενικά.

Και όπως φαίνεται, ο Rexακος θα πάει από γερατειά και όχι από το καταραμένο καλαζάρ.
Τις προάλλες του έγινε διάγνωση για εκφυλιστική μυελοπάθεια, ευτυχώς βέβαια είναι σε αρχικό στάδιο, οπότε μπορούμε με την κατάλληλη αγωγή να το "κρύψουμε" και να το τρενάρουμε.
Να ναι καλά ο γιατρός που μας συμβουλευει.

Οσον αφορά τα όργανά του, συκώτια, νεφρά κλπ κλπ, παρόλες τις ενέσεις και τα ζιλαπούρ, αλλά και τα χρόνια του, βρέθηκαν σε ικανοποιητικότατη κατάσταση.

Σχετικά με την αδελφή του Γκαγκστερ, το σκεφτόμασταν αλλά υπερίσχυσε η λογική τελικά ;)