Tα φώτα σας

vaNilla

New Member
23 Ιανουαρίου 2012
2
0
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα :)
Θα ηθελα την συμβουλη σας..Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να υιοθετησω ενα μαλτεζακι (οκ, μαλτεζοειδες :p) το οποιο πηρε η ξαδερφη μου, οχι απο πετ σοπ,αλλα απο καποιον "εκτροφεα" (Χρησιμοποιω τα εισαγωγικα γιατι διαβαζοντας τα αρθρα σας εχω κατανοησει οτι στην ελλαδα ειναι πολυ δυσκολη η κατασταση οσον αφορα την συγκεκριμενη ρατσα...) υστερα απο επιμονη και παρακαλια των παιδιων. Τα εχουν βρει πολυ σκουρα γιατι τελικα δεν υπαρχει ουτε χρονος ουτε πραγματικη διαθεση εκ μερους των παιδιων να ασχοληθουν με το αξιολατρευτο αυτο πλασματακι...Ειναι σχεδον 3 μηνων κ πολυ ζωηρο. Το προβλημα μου ειναι το εξης..Εργαζομαι κ μενω με τους γονεις μου. Θα λειπω απο το σπιτι 8.00-16.00. Εκεινες τις ωρες στο σπιτι βρισκεται η μαμα μου. Το θελει κ εκεινη, αλλα λογω προβληματος δεν θα ειναι σε θεση να τον βγαζει βολτα. Προβληματιζομαι στο πως θα εκπαιδευτει το κουταβι να μην λερωνει μεσα στο σπιτι,εφοσον θα μπορω να το βγαζω απο το απογευμα κ μετα...Γιατι λογω αποστασης δεν ξερω κατα ποσο θα προλαβαινω το πρωι :( Εχω καταλαβει οτι ειναι σημαντικο απο ενα σημειο κ μετα να τα κανει μονο εξω, αλλα εχω προβληματιστει αν μπορω τελικα να τα καταφερω....
Ευχαριστω εκ των προτερων

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μπορείτε να μάθετε στο σκυλάκι να κάνει την ανάγκη του στο μπακόνι μέχρι να μπορεί να βγεί έξω(να μπορει εκείνο(εμβολια),όχι να ξεμπερδέψεις με τις δουλειές σου εσύ),το θέμα με το πρωί είναι πρόβλημα,ακόμα και ενήλικο το σκυλί τουλάχιστον 15 λεπτά το πρωί θα πρέπει να το βγάζεις και εννοείται πολύ παραπάνω το απόγευμα.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Καταρχήν το σκυλάκι κανονικά πρέπει να βγαίνει βόλτες...για την ανάγκη του, για εκτόνωση, κοινωνικοποίηση κτλ.
Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς, ίσως θα μπορούσες να το μάθεις να πηγαίνει σε πάνα ή στο μπαλκόνι για την ανάγκη του τώρα που είναι ακομα μικρό και χρειάζεται να βγαίνει λίγο πολύ κάθε 3 ώρες.

Αργότερα που θα κρατιέται πιο πολλές ώρες θα μπορείς να το βγάζεις εσύ το πρωί (θα πρέπει να θυσιάσεις λίγο απο τον ύπνο σου :-( )και το βράδυ. To μεσημέρι αν χρειαστεί μπορεί να πηγαίνει σε πάνα ή στο μπαλκόνι.
Όταν όμως κάνει την αν'αγκη του στη βόλτα θα ΄πρέπει να το επιβραβεύεις.

Αυτό θα πρότεινα εγώ αλλά σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί απο εμένα για να σε κατατοπίσουν....

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
μπορεις να το βγαζεις πρωι-απογευμα και να κανει την αναγκη του στην πανα οταν ειναι στο σπιτι,το ολο μανικι με την πανα ειναι κανα τριβδομαδο μετα ολα πανε ρολοι

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν χρειάζεται να βγαίνει κανονική βόλτα το πρωί (ούτε καν του τετάρτου). Τώρα είναι μικρό ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις crate ή πάρκο και πάνες, και σιγά σιγά να μάθει το έξω.
Μετά μπορείς να το βγάζεις για την ανάγκη του 5 λεπτά έξω το πρωί. Αν μάλιστα έχεις συνδέσει τσίσα-κακά με εντολή δεν θα σου παίρνει ποτέ περισσότερο χρόνο.
Βόλτες για εκτόνωση κ.λπ αργότερα μέσα στην ημέρα και τη νύχτα.

vaNilla

New Member
23 Ιανουαρίου 2012
2
0
Καλημερα παιδια..Ευχαριστω πολυ πολυ για τις απαντησεις σας, με κατατοπισατε/ανακουφισατε αρκετα...:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97