Staffordshire Bull Terrier κουταβι προβλημα με δαγκωμα

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Καλησπερα,

Προσφατα εγινα κατοχος ενος Staffordshire Bull Terrier κουταβιου.

Οπως λεει και ο τιτλος , υπαρχει θεμα με το δαγκωμα. Δαγκωνει τα παντα εκτος απο τα παιχνιδια του. Απο καναπε, καρεκλες μεταλικες , τραπεζια και σημερα το μεσημερι βρηκα μια τρυπα στη γωνια του τοιχου ! Να συμπληρωσω οτι οποια πανα του εχω βαλει την εχει ξεσκισει σε μερικες ωρες

Τον μαλωνουμε και του δινουμε τα παιχνιδια του να δαγκωσει αλλα εχει ενα θεμα, ειδικα με τον τοιχο.

Καποιο τιπ ?

Οταν τον μαλωνουμε ακουει και φαινεται φοβισμενος αφου τον πιανει λοξυγγας και τρεμει. Δε σηκωνουμε χερι προφανως , απλα με εντονη φωνη

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλωσήρθατε

πόσο ειναι το κουτάβι?
όσο και να τον μαλώνεις αν δεν ειναι ακριβώς τη στιγμή που κάνει τη ζημια δεν εχει νόημα! Επίσης διαβασε για το crate. Ίσως βοηθήσει

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλώς ήρθες.

Κατ' αρχή υπομονή και συνεχή προσπάθεια. Ανακαλύπτει τα πάντα με το στόμα και τη γεύση. Θέλει συνεχή επιτήρηση, γιατί είναι επικίνδυνο για το ίδιο. Όταν δαγκώνει αποσπάς την προσοχή και του βάζεις στο στόμα το παιχνίδι ή το κόκαλο του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Ποτέ δεν αφήνεις να δαγκώσει τα χέρια σου. Αν δαγκώνει παντελόνια, παπούτσια φουστάνια, σορτς..., γυρνάς από την άλλη και φεύγεις. Την πάνα την βάζεις όταν τον βλέπεις ότι είναι έτοιμος.... Γι' αυτό στην αρχή απαιτείται συνεχής επιτήρηση. 24ωρη. Όταν κάνει την ανάγκη του την μαζεύεις. Και οπωσδήποτε crate. Η συχνότητα που περιγράφεις, δείχνει να έφυγε μικρό από τη μάνα και τα αδέρφια του.

Τέλος ξεκίνα να βάζεις φωτογραφίες με τον δαγκανιάρη. Καλά δεν ήξερες, δεν ρώτησες ?

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Επίσης η ένταση που το παρουσιάζεις, ίσως δείχνει και έλλειψη εκτόνωσης.

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Νομίζω είναι απαραίτητο να μιλήσεις και με τον εκτροφέα σου και να του αναφέρεις την όλη κατάσταση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κόψε τα συνεχή μαλώματα γιατί το εξιτάρεις το κουτάβι!
Αν δεν θέλουμε μια κατάσταση μην βάζεις το κουτάβι σε αυτήν την κατάσταση!
Γι'αυτό λοιπόν αν δεν θες να τρώει το κουτάβι πράγματα φτιάξε πρόγραμμα πάρε σωστά εργαλεία(crate) και φτιάξε ρουτίνα!Συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένοι χρόνοι!
Το μικρό θέλει σταθερότητα στα πάντα, από τις ανάγκες τους μέχρι το...τι θα δαγκώσει!
Η πληθώρα καταστάσεων ποτέ δεν έκανε καλό σε κανέναν!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Το δάγκωμα είναι μια παιδική ''ασθένεια'' που περνάνε όλα τα κουτάβια. Περισσότερο αυτά που έφυγαν νωρίς από την μάνα τους. Είναι και αυτός ένας τρόπος να ανακαλύψουν το κόσμο.
Να τον κατευθύνεις εσύ στο τι επιτρέπεται να δαγκώνει. Σιγά σιγά θα μάθει τα όρια του. Χρειάζεται υπομονή και συνέπεια.

Οταν τον μαλωνουμε ακουει και φαινεται φοβισμενος αφου τον πιανει λοξυγγας και τρεμει. Δε σηκωνουμε χερι προφανως , απλα με εντονη φωνη
Μήπως το μάλωμα είναι πολύ έντονο;
Έχω δει κουτάβια που αν τους φωνάξεις έντονα νιώθουν σαν να τα τσάκισες στο ξύλο. Θέλει προσοχή. Φρόντισε να χτίσεις σωστή σχέση με το κουτάβι σου. Να σε εμπιστεύεται. Θα κάνει την μετέπειτα συμβίωσή σας ευκολότερη.

ARIS1

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
62
7
LAMIA
μεχρι ποτε ειναι κουταβια?γιατι ο δικος μου ειναι 9 μηνων και ακομη δαγκωνει χερια παπουτσια και διαφορα αλλα!

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ευχαριστω για τις απαντησεις

Το κρειτ το θεωρω την εσχατη λυση, μιας και δε μας αρεσει η ιδεα, ξερω εχουν γραφτει πολλα εδω μεσα για τα κρειτ και ποσο χρησιμα ειναι αλλα θα θελα να συμβιωνουμε μαζι του οχι να τον βαλω σε κλουβι

Ειναι 10 εβδομαδων δε νομιζω να ηθελε να κατσει παραπανω με τη μαμα του

Αυτο που εκανε με τον τοιχο ισως να το εκανε σκοπιμα επειδη τον μαλωσα. Οταν ξεκινησε το πρωι να τον δαγκωνει, τον μαλωσα εντονα και του εκλεισα την πορτα εκει που ηταν η γωνια του τοιχου, την ανοιγω του βαζω νερο κλπ και φευγω για δουλεια. Το μεσημερι που γυρισα να τον ταισω τα χε κανει ολα ανω κατω διαλυμενη η γωνια του τοιχου, η πανα του ξεσκισμενη κλπ Του εβαλα τις φωνες και του εδειχνα τον τοιχο. Κι ομως οταν ηρθα το απογευμα ηταν ολα αθικτα. Περιμενα να ειχε διαλυσει το σπιτι. Αψυχολογητος, ισως νευριασε. Με ακουει ομως οταν του λεω να παει στο χαλακι του ησυχος. Εχει πολλα θετικα πχ δε μ ενοχλει οταν τρωω, κοιμαται τα βραδια δεν εχει κλαψει ποτε - ισως επειδη κοιμαται μαζι μας

Χερια δεν πολυδαγκωνει παντως

Θελει 24 ωρη παρακολουθηση αλλα περα απο ΣΚ τις υπολοιπες μερες 9 ωρες ειμαστε εκτος με καποια διαλειμματα δικα μου μεσα στη μερα

Την πανα του μια παει εκει μια οχι δεν εχω καταλαβει αν ξερει που τα κανει. Οταν ειμαι μπροστα παει εκει οταν λειπω τα κανει εκει γυρω

Πολυ παιχνιδιαρης , καθε πρωι στις 6 γαυγιζει για φαι η παιχνιδι

Tου εχω παρει ενα παιχνιδι που βγαζει τροφη αλλα φαινεται οτι δεν το καταλαβαινει ακομα γιατι το βρισκω σχεδον γεματο

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Καλησπέρα και να το χαίρεσαι.
Από το ποστ σου φαίνεται ότι είσαι πολύ αγχωμένος με το κουτάβι. Λογικό ως ένα σημείο αλλά το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Να ξέρεις ότι ζημιές θα γίνουν και για αυτό να μη χάνεις την ψυχραιμία σου.

Θα μας βάλεις καμιά φώτο να ζαχαρώσουμε το κουτάβι; Ποιό είναι το εκτροφικό του όνομα;

Τέλος τι εννοείς όταν λες ότι δεν ήθελε να κάτσει άλλο με τη μητέρα του;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εγω πιστεύω ότι βαριέται και ότι στρεσάρεται όταν μένει μόνος του. Φαντάζομαι ότι δεν έχει συμπληρώσει τα εμβόλιά του, οπότε δε βγαίνει ακόμα βόλτες. Τον εκτονώνεις μέσα στο σπίτι έστω; Προσπάθησε πριν φύγεις για τη δουλειά το πρωί, να του αφιερώσεις κάνα μισάωρο τουλάχιστον, να παίξεις έντονα μαζί του, να τον κουράσεις, έτσι ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να κουραστεί και να κοιμηθεί για όση ώρα λείπεις.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
φυσιολογικο ειναι για καποιους μηνες...οταν μενει μονος του κανει οτι γουσταρει μια και δεν υπαρχεις εσυ για εχει κυρωσεις...δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο,πλην της εκτονωσης που σου προανεφεραν,χωρις να ειναι πανακεια,μια κι πολλα σκυλια,σε μικρη ηλικια, στρεσσαρονται και βαριουνται πολυ μονα τους και η μονη λυση ειναι να κανουν το συμπαν λαμπογυαλο...

φροντισε απλως ο χωρος που τον αφηνεις να μην εχει πραγματα που μπορουν να αποβουν μοιραια εαν τα φαει...απο και και περα,κασες απο πορτες και τοιχοι ειναι στανταρ λιχουδιες για τα μικρα...

μην τον μαλωνεις οταν γυριζεις...δεν το συνδυαζει ακομη κι αν του τριψεις την μουρη στην ζημια... μονο την ιδια ακριβως στιγμη...

υπομονη...θα στρωσει...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να σου ζήσει ο μικρός! :)

Μην είσαι τόσο αρνητικός για το crate. Πιθανόν το έχεις λάθος στο μυαλό σου και πιστεύεις πως ο σκύλος θα περνά τις περισσότερες ώρες κλεισμένος εκεί για την υπόλοιπη ζωή του, αλλά δεν είναι έτσι. Αυτή είναι μια λανθασμένη χρήση του crate.

Το crate θα το εισάγεις σταδιακά και ευχάριστα στην ζωή του (όχι σαν τιμωρία) και θα είναι ο προσωπικός του χώρος ή έστω ο χώρος που θα δέχεται άνετα να μείνει εκεί για κάποιες ώρες και σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Αφού μάθει το crate τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά εκτός, απλά θα έχουν μπει κάποια όρια και θα έχει περάσει και η κρίσιμη περίοδος που αυτός θα κάνει ζημιές άθελα του κι εσύ θα κάνεις λάθη άθελα σου...Για το crate θα βρεις πολλές πληροφορίες, αλλά αν θες ανοίγεις και νέο θέμα.

Επίσης, προσπάθησε να τον κουράζεις (στα πλαίσια της ηλικίας του), να τον εκτονώνεις με παιχνίδι και βόλτες ώστε να μην συσσωρεύεται ενέργεια και εκφράζεται με ανεπιθύμητους τρόπους.

Προσπάθησε να μη του φωνάζεις πολύ και να μην τρομάζει. Είναι σε μια ηλικία που δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά που επιθυμείς να κάνει. Επιστράτευσε την υπομονή σου, δείξε του πρώτα (πολλές φορές και ήρεμα) και σιγά-σιγά θα καταλάβει και αυτός εσένα και εσύ αυτόν (και θα μπορείς να είσαι και πιο απαιτητικός).

Ο σκύλος που έχεις επιλέξει είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικός. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα μαζί του διότι και αυτός επιθυμεί να σε ευχαριστεί και να κάνει πράγματα μαζί σου, αρκεί να έχεις υπομονή και να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να τον μάθεις, να τον διαβάζεις.

Μπορείς από τώρα να ξεκινήσεις απλές εντολές όπως "Κάτσε" και "Έλα", ακόμα και μέσα στο σπίτι, με κάποιο δέλεαρ (τροφή ή παιχνίδι), υπό την μορφή παιχνιδιού και ενασχόλησης με τον σκύλο και όχι "αυστηρό μάθημα"...Θα δεις που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Πες μας περισσότερα πράγματα για αυτόν και πως κατέληξες στην συγκεκριμένη φυλή και τον συγκεκριμένο σκύλο.Θα κάνω και μια "αυθαίρετη μαντεψιά"...ο σκύλος σου ΔΕΝ είναι μαύρος...θα έλεγα κόκκινος (red) ή άσπροκόκκινος (pied red & white) ε;...:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μη σου μπαίνουν ψευδοδιλήματα αν το crate είναι φυλακή. Και τα ανθρωπο-μωρά τα βάζουμε σε πάρκο, για να είναι προστατευμένα, να ηρεμούν και να μην τα κάνουν όλα μπάχαλο όταν δεν είμαστε παρόντες. Το κουτάβι είναι πολύ μικρό για να έχει αντίληψη σωστού και λάθους, και καμία συμπεριφορά σε αυτήν την ηλικία δεν θεωρείται απαραίτητα προβληματική.
Crate λοιπόν και χαλαρή εκπαίδευση για να αρχίσει να καταλαβαίνει το σωστό και το λάθος.

• Like
Reactions: LaCat

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Eυχαριστω για το χρονο παιδια

Απο την αρχη ετρεμε με τη φωνη μας και γενικα χωρις να του φωναζουμε δλδ, η κτηνιατρος ειπε οτι δεν εχει κατι απλα θελει να προσαρμοστει και ειναι στρεσαρισμενος

Συνηθως ειμαστε μαζι κανα τριωρο πριν φυγω για δουλεια το πρωι και ειτε παιζουμε ειτε καθομαστε μαζι, συνηθως τα φτυνει μετα απο κανα μισαωρο και παει για υπνο

Βολτες δε μπορει να παει ακομα γιατι εχει κανει μονο 2 εμβολια αλλα τον εκτονωνω μεσα στο σπιτι το πρωι και οταν γυρισω

Δεν ειμαι αγχωμενος τοσο βασικα με αγχωνει το οτι μενει μονος τους τοσες ωρες χωρις παρεα , του βαζω ραδιο του εχω τα παιχνιδια του και ενα παιχνιδι που βγαζει τροφη οταν το χτυπαει, το σπιτι ειναι dog friendly ψηλα οι πριζες κλπ δε μπορω να κανω κατι καλυτερο για την ωρα

Προτιμησα αυτη τη φυλη γιατι θελαμε κατι πιο αθλητικο μεσαιου μεγεθους και φιλικο με ανθρωπους

Aυτος ειναι http://imageshack.com/a/img845/6081/m3y9.jpg

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
πολύ όμορφος ο φάτσας σου! Ε με το τσιγκέλι ντε..πες μας τίποτα γι αυτόν. Ούτε όνομα δε μας έχεις πει (νομίζω)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Eυχαριστω για το χρονο παιδια

Δεν ειμαι αγχωμενος τοσο βασικα με αγχωνει το οτι μενει μονος τους τοσες ωρες χωρις παρεα , του βαζω ραδιο του εχω τα παιχνιδια του και ενα παιχνιδι που βγαζει τροφη οταν το χτυπαει, το σπιτι ειναι dog friendly ψηλα οι πριζες κλπ δε μπορω να κανω κατι καλυτερο για την ωρα

Aυτος ειναι http://imageshack.com/a/img845/6081/m3y9.jpg
Πολυ όμορφος!Να σου ζήσει
Αν θες να σώσεις τα ωραία έπιπλα σου...σκεψου πολυ σοβαρά το κρέητ. Ειναι σωτήριο. Εσενα μπορεί να σου μοιάζει με φυλακή αλλά ο σκύλος δεν το βλέπει έτσι. Φαντάσου ότι το κρέητ ειναι κάτι σαν "φωλίτσα" στο μυαλό του. Εφόσον βέβαια εκπαιδευτεί για αυτό και δεν μπαινει μέσα με την βία.

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ευχαριστω παιδες ! Tον λενε Ronnie και το εκτροφικο του ονομα ειναι Dubonnet Redpoint Staff

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πραγματι....ειναι μεγαλο αστερι κ φαινεται θα εξελιχθει σε "φατσονι" ταιραστιο...
Εχω την ιδια αποψη με σενα για τα κρεητ,αλλα οταν η Ηρα ηταν κουταβι ειχα την "πολυτελεια" να ειμαι μαζι της 24/7 οποτε κ να την επιτηρω συνεχως...εαν επρεπε να λειπω,σε καμια περιπτωση δε θα την αφηνα μονη της μεστο σπιτι,φοβουμενη κυριως για την δικια της ασφαλεια,ειναι πολλα τα κουλα που μπορουν να κανουν,ειδικα οταν ειναι κουταβια,οχι οτι οταν μεγαλωνουν-καποια-βαζουν περισσοτερο μυαλο....
Οσον αφορα τα "μαλωματα" εαν δεν εισαι εκει εκεινη ακριβως την στιγμη που διαπρατει το "εγκλημα" ειτε πεις ειτε δεν πεις,το ιδιο κ ταυτο,για την ακριβεια χειροτερα τα κανεις,γιατι δεν μπορει να κανει τον συσχετισμο,οποτε γιαυτον απλα τον μαλωνεις-αδικα κατα την αποψη του-για κατι που πραγματικα δεν εχει ιδεα ομως τι ειναι...
Ενα κουταβι θελει συνεχη επιτηρηση,επειδη ομως εσυ δε μπορεις,θα σου προτεινα 100% crate...αλλιως φοβαμαι η σχεση σας θα δοκιμαστει ποικιλοτροπως πριν καν αρχισει να δημιουργειται καλα καλα...

NickP

Active Member
30 Απριλίου 2013
33
7
Ευχαριστω παιδια , θ ανοιξω αλλο τοπικ να τον παρουσιασω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος