Sprite (ημίαιμο γκόλντεν)

Sprite

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
Καλησπερα. Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και πριν απο 7 μηνες απεκτησα το πρωτο μου σκυλι που ηταν παρατημενο και καποιοι το μαζεψαν/πηγαν στη φιλοζωικη στο αλσος της νεας φιλαδελφειας απο οπου και τον πηρα τον Sprite.

Τη τελευταια εβδομαδα δεν ετρωγε καλα και εκλεγε αρκετα και ανυσηχησα... τον πηγα στο κτηνιατρο οπου μου ειπε οτι δε βρηκε κατι και οτι μαλλον σχετιζετε με το γεγονος οτι θελει να ζευγαρωσει. Ο Sprite τωρα ειναι 9 - 9,5 μηνων. Απο την αρχη σκεφτομουν τη στειρωση μιας και δε θελω να βλεπω παρατημενα σκυλια κλπ... επισης αυτη τη στιγμη και να ηθελα δε μπορω να εχω πανω απο 1 σκυλο. Η ερωτηση μου ειναι να τον στειρωσω χωρις να εχει ζευγαρωσει εστω και μια φορα?

Θα συνεχισω και με καποιες αλλες αποριες που εχω σε αυτη την ενοτητα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Last edited:

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλημερα!Κατρχην μπραβο που εσωσες ενα σκυλακι,καλως ηρθες και ο Σπραιτ ειναι Κουκλαρος!Δεν υπαρχει λογως να ζευγαρωσει καμμια φορα.Μπραβο που σκεφτηκες υπευθυνα την στειρωση!Προχωρα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες :)

Κανένα σκυλί δεν χρειάζεται ντε και καλά να ζευγαρώσει , ειδικά ημίαιμο.
Να τον στειρώσεις αφού αυτλο θέλεις, ότι και να κάνεις, μην τον ζευγαρώσεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθες, κούκλος ο sprite σου και με τέλειο όνομα!
Να τον χαίρεσαι και να τον στειρώσεις χωρίς ζευγάρωμα, μια χαρά θα είναι. Σκέψου όμως και την άλλη επιλογή που έχεις, δηλαδή να μην τον στειρώσεις και να μην τον ζευγαρώσεις ποτέ.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Κι άλλη μία επιλογή...να αλλάξεις κτηνίατρο :mad:

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλως ηρθες!

Απο την φιλοζωικη που τον πηρες δεν υπεγραψες συμβολαιο υιοθεσιας? Δες αν στο συμβολαιο αναφερεται ως ορος η στειρωση. Αν υπαρχει τοτε εισαι υποχρεωμενη να το στειρωσεις εννοειται χωρις να ζευγαρωσει ουτε μια φορα. Γιατι αλλωστε? Για να του δειξεις τι χανει? :rolleyes:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και να τον χαίρεσαι!
Ίσως ήταν έτσι γαιτί μπορεί να έχετε κοντά στο σπίτι σας καμια θηλυκιά σε οίστρο και γι'αυτό αντιδδρόυσε έτσι!
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τους παραπάνω δε χρειάζεται να τον ζευγαρώσεις..κτλ!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλώς ήρθες και να το χαίρεσαι το σκυλάκι σου:)
Μπράβο που τον υιοθέτησες :)
Δεν υπάρχει λόγος να τ ζευγαρώσεις .
Εγω ειμαι και υπέρ της στείρωσης .

Sprite

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
ευχαρτιστω για τις απαντησεις. τωρα ενα αλλο ζητημα.

Ο Sprite το μεγαλυτερο μερος της ημερας το περναει διπλα/μαζι μου μιας και δουλευω απο το σπιτι. Οταν λειπω για εξωτερικες δουλειες τον βγαζω εξω στο μπαλκονι για καποιους χ λογους (εχω προσπαθησει caging και γινετε ο τρελος χαμος με σοβαρα παραπονα απο γειτονες, τον εχω αφησει 2-3 φορες μεσα στο σπιτι ενω λειπω και τα κανει γυαλια-καρφια, θα τον αφηνα σε ενα μικρο κηπο που εχω αλλα και εκει τα διαλυει ολα)... Το βραδυ (10 με 11) τον βγαζω εξω στο μπαλκονι για να κοιμηθει μιας και οσο και αν εχω προσπαθησει δε παει τουαλετα στη βραδινη βολτα. Αυτα ολα το χειμωνα... τωρα που φτιαχνει σιγα σιγα ο καιρος ανυσηχω λιγο λογο της ζεστης να τον αφηνω στο μπαλκονι ασχετα αν εχει αρκετη σκια και παντα με γεματο μπωλ με νερο.

Sprite

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
Έχεις σκεφτεί το crate ?
Με το caging εννοουσα το crate. Κακος χαμος με παραπονα απο γειτονες. Γενικως ο Sprite οταν λειπω εγω κλαιει πολυ. Ακομα και η κοπελα μου να ειναι σπιτι αν λειπω εγω κλαιει. Γενικως τωρα που καλοκαιριαζει δε ξερω πως να το χειριστω το θεμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Με το caging εννοουσα το crate. Κακος χαμος με παραπονα απο γειτονες. Γενικως ο Sprite οταν λειπω εγω κλαιει πολυ. Ακομα και η κοπελα μου να ειναι σπιτι αν λειπω εγω κλαιει. Γενικως τωρα που καλοκαιριαζει δε ξερω πως να το χειριστω το θεμα.
Ο Sprite πάσχει από άγχος αποχωρισμού δες λίγο κάποιες συμβουλές εδώ
Μόνος στο σπίτι χωρίς άγχος αποχωρισμού - Εκπαίδευση - Σκύλος - Προβήματα Συμπεριφοράς ∼ Παρατρίχα
και βάλε και στην μηχανή αναζήτησης του φόρουμ το θέμα σου και θα βρεις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και τρόπους αντιμετώπισης.