Εγώ θα πρότεινα να μιλήσεις και με άλλους. Να βρεθείς μαζί τους. Μου είναι δύσκολο ότι δεν βρήκες στην Ελλάδα εκτροφέα που σε καλύπτει, μιας και έχω την εντύπωση ότι σαν φυλή έχει "κοινό".
Τώρα μπαίνουμε σε βαθιά νερά αλλά αν ο Χ εκτροφέας σου δείξει για παράδειγμα εξέταση ισχύων όταν ήταν κουτάβι 12μηνων, ενώ στο ζευγάρωμα θα είναι 4χρ... σου δείχνει κάτι αυτό;
Από το τηλέφωνο πολλοί εκτροφείς (τουλάχιστον με όσους έχω μιλήσει) δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες. Θα σου πουν έλα από εδώ να σου δείξω. Μη ντρέπεσαι να πας. Εδώ πήγαινα σε εκτροφείς και το έλεγα χύμα ότι έχω μιλήσει με πολλούς και είμαι σε έρευνα. Χάρηκα που γνώρισα τόσους γιατί έμαθα κάποια πράγματα και μπορώ τώρα να καταλάβω γιατί κάποιος ζητάει 1000€, άλλος 1500€, άλλος 2000€... Τέλος να ξέρεις ότι όλοι εκτρέφουν την ίδια φυλή ΑΛΛΑ ο καθένας ακολουθεί δική του φιλοσοφία. Έμμεσα διάλεξα φιλοσοφία εκτροφέα και όχι ποιός έχει "καλύτερα" σκυλιά
Θα χρησιμοποιούσα καλύτερα την φράση δεν ταιριάξαμε επικοινωνιακά, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την δουλειά τους. Με τον εκτροφέα θέλω άμεση και συνεχή επικοινωνία τόσο πριν αλλά και μετά την όποια συμφωνία για να βοηθήσουν στο όσο το δυνατόν καλύτερο μεγάλωμα των σκυλιών. Όταν αυτή την επικοινωνία και 'ανοιχτάδα' (ζητώ συγνώμη από την Ελληνική γλώσσα...) την βρίσκω αλλού, και αφού είναι οκ και στα βασικά που έχω θέσει, ε εκεί θα πάω.
Οι εξετάσεις πρέπει να αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του σκυλιού σε ενήλικη ηλικία, η όποτε σταματήσει η ανάπτυξη. Όταν βάζουν στην αναπαραγωγή πλέον σκυλιά 12 και 14 μηνών προφανώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι τελείως ενδεικτικό της κατάστασης.
Για μένα η φιλοσοφία που λες είναι τα πιο βαθιά νερά. Υπάρχουν ενδείξεις αλλά είναι δύσκολο πολλές φορές να διακρίνεις η να ταυτιστείς πλήρως. Δικαίωμα τους, από τη στιγμή που δεν γίνονται αιμομιξίες, δεν γεννάνε οι σκύλες πάνω από 3-4 φορές και είναι υγιής ο σκύλος, να κάνουν γέννες. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα όραμα και ένας εκτροφικος στόχος πέρα από το 'κέρδος΄μιας γέννας, αλλά όταν ο άλλος κάνει τη συγκεκριμένη ασχολία βιοποριστικά ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω όταν τηρεί όλα τα προαπαιτούμενα και βάλε;
* Δεν διαφωνούμε σε καμία περίπτωση απλά μέσα στις άκρες σου εξηγώ ότι στο checklist που μπορεί να είχα, περισσότερα και σημαντικότερα τικ, πήρε ο ξένος και ας είναι από απόσταση.