Sos

Mimika

New Member
28 Αυγούστου 2018
2
0
35
Παιδιά γεια σας. Eίμαι καινούργια εδώ δε ξέρω αν έστειλα στη σωστή ενότητα. Έχω ένα γερμανικό ποιμενικό θηλυκό στις 22 του μήνα αδιαθετησε Ήταν η πρώτη μέρα που ειδαμε αιμα. Σήμερα δλδ είναι η 7η.το πρωί βρηκα Στον λαχανοκήπο της μάνας μου ενα αρσενικο αδέσποτο ειχε πηδήξει τον φράχτη ένας Θεός ξερει πως Κ η σκυλα είχε μπει μεσα. Τα βρήκα μαζί αλλα οχι από πανω ο αρσενικός Ούτε κ την έιχε λασπωσει στην πλάτη (Είχε λάσπες λογο βροχής) Η δική μου τρελη κλασσικα έπαιζε Κ έτρεχε. Δεν ξερω αν έγινε κάτι Ούτε πόση ακριβώς ωρα ήταν μεσα υπολογίζω στη μιση ωρα. Μετά την κοίταξα Κ είχε αίμα κόκκινο Πιστεύω δλδ οτι είναι στον προ-οιστρο ακομα Κ δε δέχτηκε επιβαση μόνο έπαιζε γτ ειναι ακομα μικρή. Έχω ανχωθει Κ δε ξέρω τι κάνω ο κτηνίατρος λείπει Κ αυριο θα επικοινωνήσω μαζί του. Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν συνεβει η επαφη; ισχύουν αυτά που έχω διαβάσει πως η γονιμοποίηση γίνετε όταν σταματάει το αίμα Κ τρέχει κιτρινο υγρό;συγγνώμη για το μεγάλο μνμ.Ευχαριστώ

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Δεν είναι ποτέ ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης το μέτρημα ημερών βάσει εξωτερικών συμπτωμάτων. Είναι πιθανό η σκύλα να μείνει έγκυος- και πρέπει να συζητήσεις σύντομα με κτηνίατρο τι ενέργειες θα κάνεις στην κάθε περίπτωση, γιατί ο χρόνος σας τρέχει.

Δεν το ήξερες αλλά τώρα το έμαθες, μόνο τέσσερεις κλειστοί τοίχοι γύρω από την σκύλα μπορούν να κρατήσουν τους σκυλομνηστήρες μακρυά- αυλές, κλουβάκια και λοιπές περιφράξεις τις υπερπηδούν για ψυλλου πήδημα.

• Like
Reactions: mareco

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εχεις 2 θεματα
ενα οτι μπηκε σκλι μεσα αρρα πολυ πιθανον να ξαναμπει η να βγει η σκυλα εξω προκειμενου να ζευγαρωσει οποτε πρεπει να λυσεις και αυτο γιατι θεωρω οτι ειναι πιο σημαντικο
και δευτερον δεν μπορεις να καταλαβεις αν δεχτηκε επιβαση οπως λες,οταν το καταλαβεις θα ειναι αργα.
αν δεν εχεις σκοπο να την στειρωσεις τοτε (αργοτερα) θα πας στον κτηνιατρο να κανεις ενεσεις (δεν τις θυμαμαι τωρα) ειτε εχει μεινει εγγυος ειτε οχι για σιγουρια ωστε αν ειναι να αποβαλει.
κοστος στειρωσης περιπου 100-150 ευρω και ηρεμο κεφαλι για παντα
κοστος ενεσεων κανα 80 =/- αλλα δεν κανει να το φλομωνεις το ζωντανο μια ζωη με χημικα που θα προκαλεσουν κακο στην υγεια του.
εσυ αποφασιζεις.

εντιτ
Alizin

• Like
Reactions: Mimika and ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Θα πρέπει να ζυγίσεις τι επιβάρυνση θα προκαλέσουν στον οργανισμό της σκύλας σου οι πάνω ενέσεις. Αυτό το οποίο είναι σίγουρο είναι οτι δεν είναι λύση που θα σου επιτρέψει να κρατήσεις τη σκύλα αστείρωτη για καιρό ή να την ζευγαρώσεις αργότερα γιατί είναι πολύ συχνό να ακολουθούν τερατογεννήσεις.

Ίσως να είναι προτιμότερο να γίνει απευθείας στείρωση πριν αναπτυχθούν τα έμβρυα (14 μέρα της κύησης περίπου), εφόσον υπάρχουν.Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείς σίγουρα καλό και έμπειρο κτηνίατρο γιατί πάλι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της σκύλας.

Ή μπορεί να την αφήσεις να τα γεννήσει(και μετά τι; ), κάτι το οποίο προσωπικά το θεωρώ την ηθικά χειρότερη λύση αλλά το βάρος της απόφασης είναι δικό σου.