Sos sos δάγκωμα

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
σας παρακαλω δειτε το ποστ αυτο που ειχα κανει πριν κατι μερες

http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/νέο.μέλος-σας.καλησπερίζω-18709/

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΑΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ.ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΧΑΔΙΑ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΑ.ΠΛΗΣΙΑΣΑ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΙΞΕ ΔΑΓΚΩΜΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΙΑ

ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ.ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΜΟΣ.
ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ....

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ.ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ

ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ.............

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλε Κώστα καταρχήν ηρέμησε όσο μπορείς.
Ελπίζω να μην είναι σοβαρό και περαστικά σου..

Είδατε εκπαιδευτή τελικά (δεν είχα διαβάσει όλο το θρεντ) ?
Σε δάγκωσε δυνατά ή σαν προειδοποίηση?
Εσύ πως αντέδρασες?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Φαντάζομαι ότι έμπειρα μέλη θα σου δώσουν τις συμβουλές που πρέπει. Όμως βλέποντας το θέμα που είχες ανοίξει σου υπενθυμίζω το τελευταίο post του μέλους irma
"Δώσε στο σκυλί το χρόνο του.
Μη το χαιδεύεις όταν είναι ξαπλωμένος ή όταν τρώει.
Μη το παίρνεις αγκαλιά και το πασπατεύεις με το ζόρι.
Δεν χρειάζεται να κολλάς τη μούρη σου στη μούρη του.
Όταν θέλεις να το χαιδεψεις φώναξε το κοντά σου κάντου λίγα χαδάκια και παράτα τον πριν βαρεθεί το ενδιαφέρον που του δείχνεις.
Το σκυλί δεν σε έχει εμπιστευτεί ακόμα και ίσως πάρει καιρό.
Μη το φοβάσαι. Όχι δεν πρόκειται να σου επιτεθεί στο λαιμό αν τηρήσεις τα πολύ απλά παραπάνω συν τη βοήθεια από τον εκπαιδευτή."

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Παιδια thanks καταρχην για τη βοηθεια

για μενα που δεν ειχα ποτε και σκυλι δεν υπαρχει καποια δικαιολογια
οκ να πω την αληθεια καθε βραδυ την ωρα που χαλαρωνω και βλεπω τηλεοραση και ειναι διπλα μου δεν θελει πολλα πολλα.καθε βραδυ τον χαιδευα αλλα μολις πλησιαζα λιγο παραπανω(απο αγαπη για αγκαλια) γρυλιζε
μου ειχε μπει στο μυαλο και γενικα δεν μ αρεσε η ιδεα οτι θα εχω ενα σκυλακι το οποιο θα θελω να το αγκαλιασω και αυτο μπορει να δαγκωσει.οποτε σημερα το ''σκαλισα'' λιγο παραπανω.
βασικα τις ιδιες κινησεις του κανω και την ημερα αλλα ισα ισα που παιζει και το απολαμβανει.

εκει λοιπον που πλησιασα το κεφαλι μου στην κοιλια του για φιλακια ακουω και γρυλιζει.λεω ηρεμα ελα πικο(το ονομα του) και παω να τον φιλισω στα μαγουλα του.ε εκει γυρισε και μου την εσκασε

πολυ αιμα παιδια,και εχει 3-4 ουλες πολυ βαθιες.μου ειπαν οτι πρεπει να παρω αντιβιωση.τι να πω γαμωτο...??????????????????????

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η αγκαλίτσα για το σκύλο μπορεί να θεωρείται απειλιτική κίνηση.
Και εσύ το ίδιο θα ένιωθες αν ένας ξένος σου έκρυβε το φως, σε σκέπαζε με το σώμα του και προσπαθούσε να σε κρατήσει κάτω.

Πόσο καιρό είναι μαζί σου ο σκύλος?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χμμ δεδομένου ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος και δεδομένου ότι δεν σε γνωρίζει καλά ακόμα ήταν μια διόρθωση και η κόκκινη γραμμή που ξεπέρασες και σε διόρθωσε!

Κανένας σκύλος δεν θέλει αγάπες!Ο σκύλος δεν εκλαμβάνει την αγάπη σου έτσι όπως την εννοείς εσύ!Το να σκύψεις για να "ζουζουνίσεις" στην κοιλιά του είναι από μέρους σου ένδειξη αγάπης αλλά ο σκύλος δεν το εκλαμβάνει έτσι!Ακόμα και που είναι ανάσκελα και σηκώνει το πόδι για να τον χαϊδεψες στην κοιλιά δεν είναι ότι σε αγαπάει αλλά το ότι δείχνει την απόλυτη υποταγή του σε σένα δείχνοντας του τα γεννητικά όργανα...

Για να σεβαστείς τον ζώο θα πρέπει να μην του δείχνεις ότι τον αγαπάς αλλά ότι τον σέβεσαι...γιατί ο σκύλος δεν αγαπάει...απλά σέβεται και υποτάσσεται...είναι ένας καιροσκόπος και αποσκοπεί πάντα σε κάτι...
Το παραπάνω για την φράση σου στο αρχικό σου post "τόση αγάπη..."!

Τώρα κάνε και έναν αναλογισμό πως ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που ενδεχομένως να έχει περάσει τοοοοοσα στη ζωή του οι αντιδράσεις του είναι πιο απόλυτες και κοφτές και ξεκάθαρες...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να κερδίσεις τον σεβασμό του για να σου επιτρέψει να τον χειρίζεσαι όπως θέλεις...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο σκύλος ήταν πολύ ξεκάθαρος απέναντι σου...
Η αμέσως επόμενη κίνηση μου θα ήταν να ασχοληθώ παραπάνω και πιο ποιοτικά με τον σκύλο και να του περάσω πως είμαστε αγέλη με αρχηγό εμένα!Αυτό όμως κερδίζεται...δεν απαιτείται...

Τα περί να τον πετάξεις στον δρόμο τα παραβλέπω...

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
ok δεκτα τα παραπανω αν και περιμενα πιο αυστηρες ως προς το σκυλο αποψεις.χωρις να υπονοω οτι θελω να τον διωξω να θεσω κατι αποριες
1)αν με επιανε πιο καλα και μου εκοβε το χειλος?οκ τωρα εκανε τρυπα βαθια αλλα αν γινοταν πιο πολυ?
2)γιατι το μεσημερι που γυρναω τον πιανω τον πειραζω και ισα ισα που του αρεσει
3)αποκλειεται απλα να μη γουσταρε εκεινη την ωρα και να μου ειπε σηκω φυγε?αν ναι δεν ειναι απαραδεκτο?
4)οταν θα γυρισω πχ απο βολτα αργα το βραδυ και αυθορμητα πρεπει να προσεξω πως θα του φερθω?
5)γιατι αφου ενοχλιοταν που τον πειραζα δεν εφυγε απο διπλα μου?

Με το σκυλι ειμαι απο τον ιουλιο που σημαινει 5 μηνες..Λιγο?

δεν ξερω εχω στεναχωρηθει απιστευτα και τωρα που βγηκα εξω και γυρισα παρ ολο που με ειχε θυμωσει τον ειδα και μου συγκινηθηκα γιατι του λεω πηγαινε μεσα και εφυγε περιληπος με το κεφαλι κατω.

οφειλω να σας πω οτι μου χει δημιουργηθει και ενα αισθημα φοβου

σορυ αν η αντιμετωπιση μου σας φαινεται ασχημη η κακη αλλα ετσι νιωθω

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
?
γιατί ο σκύλος δεν αγαπάει... Δεν αγαπαει???
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο σκύλος ήταν πολύ ξεκάθαρος απέναντι σου... Αν δεν βαριεσαι μου το εξηγεις λιγο??

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ο σκυλος σου γρυλισε αλλα εσυ τον εγραψες και συνεχισες, οποτε δε φταιει αυτος!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Bρε παιδιά τι λέμε?
Σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά του σκύλου δεν είναι νορμάλ!!

Είναι επιθετικός! Με έχουν διορθώσει σκύλοι, ποτέ δεν μάτωσα!
Το σκυλί προφανώς πέρασε πολλά και η φοβία το οδήγησε σε επιθετικότητα.
Πρέπει να το δει επαγγελματίας, χθες!

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
θα συμφωνησω οτι η συμπεριφορα του σκυλου δεν ειναι νορμαλ, ο φιλος εχει οοολη την καλη διαθεση ,αλλα οταν γινει κανενα μεγαλητερο κακο θα ειναι και το τελος φιλοξενειας του σκυλου ,φανταζομαι με οτι αυτο συνεπαγεται, Δυστυχως, το σκυλι δεν θα ζουσε με τις καταλληλοτερες συνθηκες και προφανως ηταν πεταμενο σε κανενα κηπο ,ετσι δεν εμαθε να εμπιστευεται κανενα

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Bρε παιδιά τι λέμε?
Σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά του σκύλου δεν είναι νορμάλ!!

Είναι επιθετικός! Με έχουν διορθώσει σκύλοι, ποτέ δεν μάτωσα!
Το σκυλί προφανώς πέρασε πολλά και η φοβία το οδήγησε σε επιθετικότητα.
Πρέπει να το δει επαγγελματίας, χθες!

ευτυχως που μιλησες γιατι και εγω αυτο ενιωθα.οκ εστω οτι φταιω κιολας να σε δαγκωνει το ιδιο σου το σκυλι??.
δηλαδη το τελευταιο ποστ στην προηγουμενη σελιδα ειναι νορμαλ?οτι μου γρυλισε οποτε οκ δεν φταιει αυτος?

τι να πω ηρθα τωρα στη δουλεια μ ενα χειλι τουμπανο το οποιο δεν με απασχολει αλλα στεναχωριεμαι για το σκυλι
σκεφτομαι οτι ακομα και σε λιγες μερες θα πλησιαζω με δισταγμο να τον χαιδεψω μην κανει το ιδιο?

γιατι δεν εφυγε εκεινη την ωρα αφου δεν γουσταρε η φοβηθηκε?αυτο μπορει να μου το απαντησει καποιος?

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
γιατι δεν εφυγε εκεινη την ωρα αφου δεν γουσταρε η φοβηθηκε?αυτο μπορει να μου το απαντησει καποιος?
Δεν φευγουν ολα τα σκυλια αν δεν τους αρεσει κατι δαγκωνουν κιολας για να κρατησουν αυτο που εχουν πχ. καλη θεση στον καναπε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Λυπάμαι για την εξέλιξη...και ευτυχώς που δεν ήταν κάτι σοβαρότερο.
Μην ξεχνάς οτι το σκυλί ηταν αδέσποτο και δεν ξέρεις τι έχει συμβεί μέχρι να έρθει στα χέρια σου.
Οκ έφαγες <καλή> διόρθωση !!!!. Προσπάθησε να ξεπεράσεις τον φόβο σου γιατί δεν θα μπορείς να συνεχίσεις έτσι. Δεν μπορείς να φοβάσαι τον σκύλο σου.
Εντάξει και εγώ θα σου πω οτι χρειάζεται χρόνος να σε εμπιστευτεί και το καλύτερο θα ήταν να το δει ενας επαγγελματίας.
Προσωπικά δεν ενοχλώ τον σκύλο μου οταν κοιμάται (δεν έχω λόγο) ή όταν τρώει (παρόλο που δεν έχω θέμα να βάλω χέρι στο πιάτο του).

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
...δἴπλα σου στον καναπέ? Βάσικά σε προείδοπόιησε με το γρύλισμα.Πιστεύω ότι είναι θέμα ιεραχείας. Τι ήλικια έχει?Πάρε κάποιον ειδικό να το χειρήστεις σώστα, μήν προχώρήσει σε λάθος διευθύνση... Τι ράτσα είναι? Το να λες ᾽γενικά δεν μ᾽αρεσει ότι θα έχω ένα σκυλάκι που μπόρει να δαγκώσει᾽είναι λίγο παρατραβήγμένα, γιατί προκείται για ζώα, και όχι κούκλες...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
τι λες σταματια? δεν θα ενοχλεισω τον σκυλο μου οταν κοιμαται ? δηλαδη εμενα που κοιμουνται ,2 εχω μεσα, του καλου καιρου στον καναπε, δεν θα τα σηκωσω να δω τηλ, η να τα βαλω αλλου για να μην τους χαλασω τον υπνο?εννοειται οτι και θα τον ξυπνησει ,και το μπωλ θα του παρει και θα παιξει μαζι του ,ανετα ,οχι με την ψυχη στο στομα, για μενα η τελευταια λυση ειναι ο εκπαιδευτης

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
τι λες σταματια? δεν θα ενοχλεισω τον σκυλο μου οταν κοιμαται ? δηλαδη εμενα που κοιμουνται ,2 εχω μεσα, του καλου καιρου στον καναπε, δεν θα τα σηκωσω να δω τηλ, η να τα βαλω αλλου για να μην τους χαλασω τον υπνο?
Δεν έχω λόγο να τον ενοχλήσω ...γιατί δεν κοιμάται στην θέση μου ..αλλά στη θέση του;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οι μονες περιπτωσεις που «δικαιολογειται» επιθεση του σκυλου κατά του ιδιοκτητη είναι όταν του προκαλει πονο ή σε συγκεκρινες περιπτωσεις handler aggression, που συμπτωματικα συζητουσαμε προσφατα, αλλά εδώ δεν εχουμε τετοια περιπτωση.

Το ενθαρρυντικο είναι ότι ο σκυλος συχνα προειδοποιεί και δεν είναι παντα απρόβλεπτος. Αλλιως, τοτε θα μιλουσαμε για σκυλο που δεν είναι καθολου νορμαλ και θα συζητουσαμε για «άλλου ειδους» λυσεις, ουδεμιάς εξαιρουμενης. Βεβαια, συμφωνω ότι δεν είναι και ιδιαιτερα νορμαλ.

Αλλο να αρπαζει προειδοποιητικα με μετρια δυναμη το χερι όταν ενοχλειται, και άλλο να δαγκωσει στο προσωπο.
Βεβαια, τα χειλη είναι ευαισθητα και τραυματιστηκαν ευκολα. Με αναλογο δαγκωμα στο χερι, θα ειχαμε ισως μονο ελαφρια σημαδια. Δεν παυει όμως να είναι επιθεση στο προσωπο.

Στην πρωτη περιπτωση (του χεριου), θα καναμε ένα αυστηρο προγραμμα ιεραρχιας και υπακοης και μαλλον θα τελειωναμε.

Τωρα θελει βαρυ και εντατικο στρατιωτικο προγραμμα και μαλιστα άμεσο, εφοσον αποφασισουμε να κρατησουμε τον σκυλο και να παλεψουμε.

Το πώς ακριβως θα αντιδρούσα εγω άμεσα, το κραταω για τον εαυτό μου. Σιγουρα όμως δεν θα του εδινα καθολου «τον χρονο του». Δηλαδη, αν ενοχληθει εστω και δικαιολογημενα με την κορη μου, θα πρεπει να της κατεβασει τη μουρη????

Ο συγκεκριμενος εκπαιδευτης δεν βλεπουμε να προσφερε και πολλα, εφοσον το ηδη υπαρχον θεμα επιθετικοτητας όχι μονο δεν βελτιωθηκε αλλά κλιμακωθηκε.

Ο σκυλος θεωρει τους ανθρωπους του σπιτιου ισους ή και κατωτερους. Γι αυτό επιτρέπει χαδια οσο θελει εκεινος.
Και βλεποντας την αδυναμια των ανθρωπων του (συχνο λαθος σε «καημενα» πρωην αδεσποτα) και ότι η τακτικη αυτή πιανει, την συνεχιζει και την «βελτιωνει».

Εκφραζεται δε με τον τροπο που ειχε μαθει ή του μαθανε αλλοι να εκφραζεται οταν ζουσε εξω.
Είναι επιθετικος σαν φυση και όχι μονο επίκτητα, και εχει επιθετικοτητα ακρως ανεπιθυμητη.

Αν δεν γινουν καποιες γρηγορες και σοβαρες κινησεις με την βοηθεια καλου εκπαιδευτη, δεν τον βλεπω αυτόν τον σκυλο να κανει καριέρα.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Για να σεβαστείς τον ζώο θα πρέπει να μην του δείχνεις ότι τον αγαπάς αλλά ότι τον σέβεσαι...γιατί ο σκύλος δεν αγαπάει...απλά σέβεται και υποτάσσεται...είναι ένας καιροσκόπος και αποσκοπεί πάντα σε κάτι...
Το παραπάνω για την φράση σου στο αρχικό σου post "τόση αγάπη..."!
Διαφωνω 100%.
Μιλωντας απο την δικη μου οπτικη , δινουμε ατελειωτη αγαπη στον σκυλο μας και σε ολους τους σκυλους που ειχαμε , και παντα μας την γυρνανε στο 100πλασιο.Ο σεβασμος και η εκτιμηση του ποσο αρχηγος ειναι καποιος , ερχεται απο την σταση του απεναντι στον σκυλο.
Εγω νιωθω οτι ο δικος μου σκυλος με αγαπαει , με σεβεται και βεβαια γνωριζει την ιεραρχια.
Μπορει να αγαπησει ο σκυλος και να δεθει συναισθηματικα.

Στην προκειμενη περιπτωση θα ελεγα και εγω οτι ο σκυλος δεν εχει φτασει σε σημειο να νιωσει ανετα και να ξετιλυξει τον χαρακτηρα του και τα κουσουρια του.
Βημα βημα και θα πρεπει να μαθεις να διαβαζεις την γλωσσα του.Αν γρυλιζει ας πουμε δεν βαζεις τα μουτρα σου στα δοντια του.
Σεβασμο στην εκδηλωση αγαπης και σεβασμο στις αναγκες του.

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97