SOS.νεογεννητα σκυλακια

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλησπερα..
πριν μερικες ώρες βρήκα μεσα σε ενα χωράφι πεταμένα 7 νεογεννητα κουταβακια, τα 3 δυστυχως ειχαν πεθάνει..πηρα τα υπολοιπα 4...το ποδι του ενός ειχε μπλεχτει σε μια τσουκνιδα και σπαραζε.ευτυχως κατάφερα να το βγαλω.
οποιος ξέρει θελω πλροφοριες για το καθε ποτε πρεπει να τρώνε κ γενικα ΟΤΙ ξερετε.τα έχω στη βεράντα μου.ξέρω πως θα ηταν πολυ καλυτερα μεσα στο σπιτι αλλα αυτο ειναι αδυνατον καθώς έχω αλλα 2 σκυλια κ εκτος αυτου χρειαζομαι ησυχια γιατι ειναι περιοδος εξετάσεων.ειναι σε ενα κουτι με εφημερίδες και μια κουβερτα.τα τάισα χλιαρο προς ζεστο γαλα..το ενα μου φανηκε κρυο,αλλα ήταν πολυ λέμαργο και τώρα το βλέπω καπως καλυτερα.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ευχαριστω εκ των προτερων ..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κατι που ξέχασα να πω..υπάρχει πάνω στα κουτάβια ο ομφάλιος λόρος τους..και δεν ξέρω γιατι αλλα ετσι οπως το ειδα μου φανηκε σαν ανθρώπινη επέμβαση.θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφια αυριο..πόσο πρέπει να τα ταιζω καθε φορα?(σε ml)το ξερω γινομαι σπαστικη αλλα 4 ψυχές ειναι.κριμα να χαθουν ενω μπορουμε να κανουμε κατι ...

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αν μπορουσα θα το εκανα αλλα δε μπορω να βαλω 4 κκουταβια μεσα στο μπανιο.κανουν πολυ φασαρία καταλαβαίνεις.και ο αδερφος μου δίνει πανελλήνιεσ.το καλυτερο που μπορω να κανω και κανω ειναι να τα χω στη βεραντα μεσα σε ενα ψηλο κουτι για να μν τα χτυπα ο αερας και μια λάμπα.
και με τον ομφαλιο λορο τι κανω? :S

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για τον ομφάλιο λώρο. :(
Κάνε λίγο υπομονή, όλο και κάποιος που ξέρει θα σου πει πέντε πράγματα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να προσπαθήσεις όσο γίνεται να είναι ζεστά. Αν έχεις καμιά φλις κουβερτούλα ή κάτι παρόμοιο, βάλτην.
Θέλει συχνό τάισμα και να αντικαταστήσεις τη μαμά τους στη βοήθεια για τουαλέτα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για τον ομφάλιο λώρο. :(
Κάνε λίγο υπομονή, όλο και κάποιος που ξέρει θα σου πει πέντε πράγματα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να προσπαθήσεις όσο γίνεται να είναι ζεστά. Αν έχεις καμιά φλις κουβερτούλα ή κάτι παρόμοιο, βάλτην.
Θέλει συχνό τάισμα και να αντικαταστήσεις τη μαμά τους στη βοήθεια για τουαλέτα.
ναι το διαβασα αυτο για την τουαλετα στο λινκ που μου εδωσες..θα προσπαθήσω..τα φερε ετσι η τυχη και τα βρηκα σαββατο βραδυ κ δεν ειναι ανοιχτος ο κτηνιατρος μου για να μου πει καμια συμβουλη.ουτε απανταει στο τηλεφωνο..οποτε πρεπει να περιμενω ως τη δευτερα...γιατι δεν υπαρχει αλλος κτηνιατροσ που να εμπιστευομαι τοσο

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα σκυλιά είναι το πολύ 3 ημερών δεν έχεις πολλές ελπίδες

Ταίσμα κάθε δύο ώρες (πάρε γάλασκόνη από petshop και ακολούθα τις οδηγίες - τάισε με το μπιμπερό)

Ζέστη (μόνιμα 30 βαθμούς αυτόθα το κάνεις με θερμοφόρα και λάμπα θερμαντική)

Τρίψιμο στην κοιλιά μευγρό πανί μέχρι να ανακουφιστούν μετά από κάθε τάισμα.

Καθαριότητα.

Με τους ομφάλιους λώρους δεν κάνεις τίποτα, αν είναιπάνω από 3 εκατοστά κόψτους με ψαλίδι στα 3 εκατοστά και βάλε Μπεταντίν για 2 μέρες.

Οι οδηγίες αυτές ΔΕΝ είναι γενικές είναιγια την περίπτωση

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
eyxaristo gia tis plhrofories..htan polu xrhsimes.ma mexri aurio den mporo na paro oute gala skonh oute thermofora..mpimpero isws kataferw na vro os to apogeuma..
kai poso tous dino kathe fora? :S auta oso tous dino trone.de stamatane pote
(sygnomh pou grafo greenglish alla auto to pc de grafei ellhnika)

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
η φωτογραφια τους..ξερω πως δε φαινονται πολλα πραγματα.:/
εφυγαν οι ομφαλιοι λωροι απο τα δυο σκυλακια κ βρηκα αιματα στην κουβερτα τους..τι κανω?

Attachments

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ποσο γαλα πρεπει να τουσ δινω καθε φορα?:S
φοβαμαι πως τουσ δινω πολυ...το μειωνω κ μετα εχω τυψεις οτι τ αφηνω κ πεινανε .. ασ που πει καποιος..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Θα πρέπει να ξέρω το βάρος τους και τον ρυθμό αύξησής του για κάθε ένα ξεχωριστά

Γενικός κάνόνας : όσο θέλουνε ΚΑΘΕ φορά

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μονο που ΚΑΘΕ φορα τρωνε τρωνε τρωνε κ δεν εχουν σταματημο..χθες κατεβασαν ενα ολοκληρο ποτηρι.αυριο που θα παω στο πετ σοπ λες να ξερουν να μου πουν ?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ένα ποτήρι όλα μαζί? Δεν μου φαίνεται και τόσο πολύ!

Πάντως αν τα έχεις στο κουτί της φωτογραφίας, ίσως πρέπει να ψάξεις για κάτι που να τα προστατεύει πιο πολύ, ειδικά τώρα το βράδυ που έχει μια σχετική δροσιά.

Edit: Μην ρωτήσεις το pet shop, ρώτα τον κτηνίατρο!

Εύχομαι καλή επιτυχία

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ένα ποτήρι όλα μαζί? Δεν μου φαίνεται και τόσο πολύ!

Πάντως αν τα έχεις στο κουτί της φωτογραφίας, ίσως πρέπει να ψάξεις για κάτι που να τα προστατεύει πιο πολύ, ειδικά τώρα το βράδυ που έχει μια σχετική δροσιά.

Edit: Μην ρωτήσεις το pet shop, ρώτα τον κτηνίατρο!

Εύχομαι καλή επιτυχία
το κουτι ειναι μεσα σε ενα μεγαλο box (τα γνωστα που βαζουν τα σκυλια) και τα προστατευει πληρως απο ρευματα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
πηρα το μπιμπερο και τη σκονη..εφτιαξα κανονικα το γαλα.κ πηγα να τους δωσω..ε κ πιπιλουσε πιπιλουσε το πρωτο κ νομιζα οτι επινε..κ μετα απο κανενα δεκαλεπτο παω να δω το μπιμπερο.ουτε 1χιλιοστο δν ειχε κατεβει :S
τι γινεται?μηπως δε ρουφαει?βασικα.δεν μπορω να διακρυνω καν την τρυπα.η ειναι πολυ μικρη η απλα δεν υπαρχει.τι κανω?να ανοιξα μεγαλυτερη>?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δοκίμασε να το ζουλήξεις με το χέρι. Αν έχει τρύπα, έστω και μικρή θα τρέξει γάλα. Αν δεν έχει ή αν είναι πολύ μικρή μπορείς να την ανοίξεις εσύ, αλλά με προσοχή να μην το παρακάνεις γιατί θα πνίγονται αν έχει μεγάλη ροή.

Μέχρι τώρα με τι τα τάιζες? Με σύριγγα? Ανθρώπινο μπιμπερό? Αν σε είχε βολέψει ότι χρησιμοποιούσες ως τώρα, μπορείς να παραμείνεις σ'αυτό.

Κατά τα άλλα πώς είναι τα μικρά? Τρώνε όλα? Ενεργούνται κανονικά?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ την δικιά μου, ήταν βέβαια πολύ μεγαλύτερη όταν ήρθε στα χέρια μου, 15 ημερών, την τάιζα με ανθρώπινο μπιμπερό που ήταν μεγσλύτερο από αυτό του πετσοπ, τότε!
Επίσης είχα κάνει λίγο μεγαλύτερη την τρύπα γιατί δεν μπορούσε να ρουφήξει!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πηρα το μπιμπερο και τη σκονη..εφτιαξα κανονικα το γαλα.κ πηγα να τους δωσω..ε κ πιπιλουσε πιπιλουσε το πρωτο κ νομιζα οτι επινε..κ μετα απο κανενα δεκαλεπτο παω να δω το μπιμπερο.ουτε 1χιλιοστο δν ειχε κατεβει :S
τι γινεται?μηπως δε ρουφαει?βασικα.δεν μπορω να διακρυνω καν την τρυπα.η ειναι πολυ μικρη η απλα δεν υπαρχει.τι κανω?να ανοιξα μεγαλυτερη>?
το μπιμπερο δεν εχει ποτε τρυπα την ανοιγεις εσυ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι