SOS κτητικοτητα

zampeiros22

Member
1 Νοεμβρίου 2015
6
2
34
Καλησπέρα. Έχω ένα Μποξερ 11 μηνών μόλις λίγες μέρες πριν ολοκλήρωσε την βασική Εκπαίδευση σε ειδικό και μας είχε πει ότι είναι κτητικος όσον αφορά το φαγητό μόλις πας να του το πάρεις αγριεύει. Χθες όμως πήγα να τον αφήσω έξω στην βεράντα (όταν λείπω τον αφήνω εκεί) και μου επιτέθηκε. Επίσης παρατήρησα όταν είμαι εγώ έξω και βγαίνω να καθαρίσω πάλι δεν θέλει να μένει μέσα.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. . Βοηθήστε με τι μπορώ να κανω?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
μια μικρη διευκρινηση θα ηθελα αν ειναι ευκολο...
λετε
μολις λιγες μερες πριν ολοκληρωσε την εκπαιδευση του...
τι εκπαιδευση ηταν? ποιες εντολες περιλαμβανει?
καλως ηλθατε...

• Like
Reactions: canis

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Καλώς ορίσατε και από μένα!

Ο ειδικός που διέγνωσε το πρόβλημα της κτητικότητας πως το αντιμετώπισε και τι σας συμβούλευσε εσείς να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
χμ μαλιστα..
ν αυποθεσω οτι εκεινος εκπαιδευσε το σκυλο στον χωρο του..
γι ααρχη κι εφοσον ειναι εκπαιδευμενος θα δινετε την εντολη κατσε.... μετα μεινε....
κι εφοσον ειναι εκπαιδευμενος θα του παιρνετε το μπωλ του...
το ιδιο θα κανετε πριν ανοιγετε η κλεινετε μια πορτα...
ολα αυτα με την προυποθεση οτι το κουταβι εχει οπως μας περιγραφετε ολοκληρωσει πληρως την εκπαιδευση του...
καλη σας συνεχεια

zampeiros22

Member
1 Νοεμβρίου 2015
6
2
34
Ακούει και στο κάτσε και στο μείνε και δίπλα έρχεται στην βόλτα και το ¨όχι" το καταλαβαίνει μια χαρά. Από ότι διάβασα σε κάποια άρθρα επειδή είναι κολλημένος πάνω μας μας ακολουθεί μέχρι και στο μπάνιο τον πιάνει άγχος αποχωρισμού μόλις είναι να φύγουμε. Με το φαγητό κατάλαβα τι πρέπει να κάνω όταν ανοίγω την πόρτα δεν κατάλαβα τι μου είπατε..

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Εσείς όμως δεν το πιστεύετε (ότι δεν διορθώνετε) και αυτό το μαρτυρά το γεγονός ότι απευθύνεστε για λύση σε ένα φόρουμ. Δεν κάνετε άσχημα, μα νομίζω πως από την στιγμή που καταλάβατε πως ο ειδικός ίσως δεν ήταν και τόσο ειδικός και πως μάλλον κάτι δεν ξέρει είναι καλύτερα να αναζητήσετε έναν άλλο εκπαιδευτή (αυτή είναι η ειδικότητα) και να αξιολογήσει κι εκείνος τον σκύλο σας, το πιθανό πρόβλημα, τα πιθανά αίτια και να σας καθοδηγήσει προς την λύση.

Ότι άλλο και αν γράψουμε εμείς θα είναι πολύ γενικό και πολύ αόριστο για να σας φανεί χρήσιμο σε αυτό το σημείο.

Αν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο, αν δεν έχετε φτάσει σε σημείο να φοβάστε τον σκύλο σας και αν κατέχει σε καλό βαθμό την βασική υπακοή, οι συμβουλές που σας έδωσε @GRDANE είναι μια αρχή.

Επίσης, μπορείτε να τον ταΐζετε και από το χέρι κάποιες φορές, να επιβραβεύετε την καλή και επιθυμητή συμπεριφορά του και να σταματάτε όταν κάνει κάτι που δεν θέλετε.

Σημαντικό είναι να περνάτε αρκετό ωφέλιμο χρόνο με τον σκύλο. Με παιχνίδι, με εκπαίδευση με ευχάριστη διάθεση, με στιγμές ηρεμίας μαζί, κ.α.

Να ξέρετε πάντως πως άλλο θέμα είναι το στρες αποχωρισμού, άλλο η κτητικότητα (resource aggression/guarding), άλλο η επιθετικότητα γενικά, κλπ.

Δείτε και κάποιον άλλο εκπαιδευτή, έστω για μια αξιολόγηση της κατάστασης συνολικά.

• Like
Reactions: GRDANE

zampeiros22

Member
1 Νοεμβρίου 2015
6
2
34
Ακριβώς όπως τα λες είναι για τον εκπαιδευτή. Δεν πιστεύω ότι δεν διορθώνεται. Ηδη μίλησα με άλλον εκπαιδευτή απλά είναι εκτός και έλεγα μέχρι να επιστρέψει να το δουλέψουμε λίγο μόνοι μας.

• Like
Reactions: GRDANE and canis

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Εγώ δεν εχω καταλάβει ακομα αν το προβλημα ειναι το στρες του αποχωρισμού ή η επιθετικότητα-κτητικότητα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα