Slovensky Cuvac

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλησπέρα:cool:
χρόνια πολλά και καλές γιορτές να έχετε όλοι,πρόσφατα ανακάλυψα μια ράτσα που ονομάζεται Slovensky Cuvac ,το πάτησα στην αναζήτηση του φορουμ αλλά δε βρήκα τίποτα:confused:
δεν υπάρχει πια αυτή η ράτσα ή δεν έτυχε να έχει ή να ασχολείται κανένας με τέτοια σκυλιά;
το σκυλί είναι αυτό:
Colja a Athos - YouTube

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
καλες γιορτες και σε εσενα
μαλλον δεν ετυχε να εχει καποιος σλοβενικο κουβατσ εδω
νομιζω ειναι 2 ειδη κουβατς

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πρόκειται για έναν Ορεινό Ποιμενικό,συγγενικό σχετικά με τους περισσότερους λευκούς Ορεινούς Ποιμενικούς Ευρωπαικής καταγωγής, με αρκετές ομοιότητες και στον χαρακτήρα και στην μορφολογία!
Μάλλον άγνωστη στην χώρα μας φυλή, προσωπικά έχω δει ένα δυο τέτοια σκυλιά στην Ελλάδα...
Ανήκει στο group 1 της FCI, αν θες να δεις λίγο το πρότυπό του!
Τι θες να μάθεις σχετικά με αυτή την φυλή;

Doris, το Τσούβακ είναι από την Σλοβενία και το Κούβατς από την Ουγγαρία!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μπήκα με σκοπό να μάθω γενικές πληροφορίες ,βλέποντας βιντεάκια στο διαδίκτυο φαίνονται έξυπνα σκυλιά αλλά όλα τα βίντεο που έχω βρει ως τώρα είναι απο εκείνες τις χώρες
θα πάω να ψάξω στο group 1 της FCE
ευχαριστώ για τις πληροφορίες

επεξεργασία: δε μπόρεσα να βγώ στο group 1 θέμα για cuvac,αν υπάρχει και μου διέφυγε μπορείς σε παρακαλώ να μου το ποστάρεις όταν βρεις χρόνο;

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
επεξεργασία: δε μπόρεσα να βγώ στο group 1 θέμα για cuvac,αν υπάρχει και μου διέφυγε μπορείς σε παρακαλώ να μου το ποστάρεις όταν βρεις χρόνο;
Δεν εννοούσα εδώ στο forum, γενικά ανήκει στο group 1 της FCI!
Aν σε ενδιαφέρει το πρότυπο στην σελίδα της FCI FCI - Nomenclature des races μπορείς να το δεις!
Aν θες κάποιες γενικές πληροφοριες στο Slovensky Cuvac, Slovak Cuvac, Slovakian Chuvach μπορείς να δεις δυο πράγματα!

thanasism1975

Member
17 Ιανουαρίου 2012
6
0
Patra-Athens
Καλησπερα, καινουργιος στο φορουμ, να σας πω οτι έχω ´ενα πανεμορφο ουγγρο, πανεξυπνη αρκουδιτσα, 10μηνων , με τη πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτο. Σκεφτομε να τη στειρωσω, αλλα αν υπαρχει ενδιαφερων για τα κουταβια της, ευχαριστως να τη γλυτωσω απο αυτη την επωδυνη δοκιμασια.

thanasism1975

Member
17 Ιανουαρίου 2012
6
0
Patra-Athens
εννοω πως αν ξέρω πως τα κουταβια τα θέλει κάποιος , δεν θέλω να τη στειρώσω .(έχω στειρώσει ήδη 2 σκυλές, συγχωρεμένες και έχω δει πόσο επιδρά στο χαρακτήρα τους) αλλα ούτε και να μπω στη διαδικασια να ψάχνω τι θα κάνω 5-6-7 χνουδωτα ασπρα αρκουδάκια, που αν δεν βρώ να τα δώσω θα αναγκαστώ να τα κρατήσω μιας και κουταβάκι σαν αυτό δεν υπαρχει .. είναι σα λουτρινο βιτρίνας. Δεν πρόκειτε να ασχολήθω να τα πουλήσω ουτε ζητάω λεφτά , απλά θέλω να ξέρω πως θα τα ζητήσει κάποιος που ξέρει τι σημαίνει να έχεις ποιμενικό και μάλιστα τέτοιου μεγέθους !!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To Kuvasz είναι άλλη φυλή από το Cuvac!

Για να μην ζευγαρώσει δεν χρειάζεται να την στειρώσεις, μπορείς απλά να την προσέχεις εκείνες τις μέρες!Εγώ δεν ζευγάρωσα ποτέ καμια σκύλα μου, άλλα και δεν τις στείρωσα...απλά λίγο προσοχή δύο φορές το χρόνο!
Αν δεν θες λοιπόν να την στειρώσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα!

Το ζευγάρωμα είναι μια ακριβή και πολύπλοκη διαδικασία που δεν νομίζω ότι αξίζει να μπεις ούτε εσύ, ούτε η σκύλα σου!

thanasism1975

Member
17 Ιανουαρίου 2012
6
0
Patra-Athens
Καταλαβα οσον αφορά τα κουβατς..
Κυριαρχει η εντύπωση (κτηνίατρος μου το εχει πει, πως αν δεν σκοπεύεις να το ζευγαρώσεις καλό είναι να στειρωθει για να μην υπάρχει περίπτωση καρκίνου της μήτρας( η προηγούμενη σκύλα μου (Βέλγα λύκαινα) εμφάνισε σε μεγάλη ηλικια πυομήτρα και αναγκάστηκα και τη στειρωσα, γιατί όντως θα κατέληγε σε καρκίνο στη μήτρα(δεν μπορουσα να τη ζευγαρώσω μιας και είχε επιληπτικά επεισόδια). Και πέρα από όλα τα άλλα στο χώρο που το έχω το σκυλί Σπιτι μου αλλά με μεγάλη έκτασης αυλή , είναι προσπελάσιμο από πολλα ζώα που με τη πρώτη περίοδο της εμφανιστήκαν να τη κορτάρουν... οπότε η τη ζευγαρώνω οικιοθελώς η τη στειρώνω !!

thanasism1975

Member
17 Ιανουαρίου 2012
6
0
Patra-Athens
Μαλιστα. εν παση περιπτώση σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. θα εμπιστευτώ τον κτηνίατρο, μέχρι τώρα οι συμβουλές του και οι επεμβάσεις του ήταν πάντα επιτυχείς !!