Κοιταζοντας τη εχει στην εκθεση το σαββατοκυριακο επεσα πανω σε αυην την ρατσα που δεν την ειχα ξανακουσει.
ωραιο ειναι και ακουγεται ενδιαφερων.
ωραιο ειναι και ακουγεται ενδιαφερων.
Μια γνωστή μου είχε ένα που ήταν οκ. Αλλά είχε πολύ εκτόνωση, μας ακολουθούσε 2-3 ώρες στο δάσος βόλτα με τα άλογα και γενικά ήταν όλη την μέρα στο πόδι. Πέθανε στα 18 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.Κοίτα μπορεί να έτυχε να μην γνώρισα κανένα καλό. Κι σ'εκθέσεις όμως (όπου δεν ασχολείθηκα μαζί τους απλώς τα έβλεπα) ήταν νευρικής ιδιοσυγκρασίας, όχι ήρεμα. Κάπως 'τσιτωμένα', υπερκινητικά. Φαντάσου μινιατούρα βέλγικο λυκόσκυλο ή μινιατούρα μαλινουά....
εξαρτάται τι σ'αρέσει βέβαια. Εγώ θα έπερνα ηρεμιστικά για να ζω μαζί του και θα του έδινα και του σκύλου ένα κάθε πρωί!
Σκεφτόμουν ότι μάλλον έχεις δίκιο (καθώς είναι βελγική φυλή) αλλά δε μου καθόταν καλά, μου 'κανε μάλλον για spitz. Από περιέργεια το γκούγκλαρα και η πρώτη γραμμή στη wiki: There has been a long informal debate over whether this type of dog is a spitz or miniature sheepdog.Δεν έχω δει ποτέ μου από κοντά. Πάντως όταν πρωτοπήρα το γκροένενταελ διάβασα σε ένα βιβλίο ότι είναι το ιδανικό συντροφάκι. Όπως το βλέπω συγκριτικά με το δικό μου μου φέρνει στο μυαλό μορφολογικά κάτι σαν το Κόλι με το Σέτλαντ.