Sam's Field ξηρα τροφη ποσοτητα φαγητου..????

Ποσο πρεπει να τρωει;

• .

Votes: 1 100,0%
  • .

Votes: 1 100,0%

• Total voters
    1

Ευη_91

Member
20 Νοεμβρίου 2015
8
5
33
Γεια σας!! Εχω ενα Λαμπραντόρ 4 μηνων κ κατι κ εχω μια τεραστια απορια..πισω στην σακουλα της τροφουλας του γραφει στον πινακα οτι πρεπει να τρωει 170 γρ τροφης. Αλλα δεν εχω καταλάβει ημερισια δοσολογια ειναι αυτη;δεν ειναι λιγο;ειναι 12.5 κιλα. Ισως να λεω βλακειες αλλα δεν ξερι τι ποσότητες τρωνε τα μεγαλοσωμα σκυλακια.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τα μεγαλοσωμα σιγουρα τρωνε πολυ παραπάνω απο 170 γρ.
Αλλα το δικο σου ειναι ακομη μωρο...ναι ημερήσια ποσότητα ειναι...
Θα σου ελεγα ακολουθησε τις οδηγιες της καθε τροφης
στην περιπτωση σου ομως υπαρχει το εξης προβληματικο
Απτην μια,πραγματι ακουγονται λιγα κ εαν θυμαμαι καλα πολλοί παραπονιουνται οτι με την συγκεκριμενη τροφη τα σκυλια χανουν κιλα,πραγμα καθολου επιθυμητο απο εσενα μιας κ το δικο σου ειναι στην αναπτυξη
Αλλα απτην αλλη επειδη ειναι λαμπραντορ κ εχουν την φημη των κοιλιοδουλων πρεπει παντα να προσεχεις λιγο παραπανω μαζι του μη σου γινει παχυσαρκο
Οποτε σου λεω ξεκινα το με οσα σου λεει η τροφη κ αν δεις οτι πειναει ακομη ανεβασε το λιγο.
Δυστυχως σου τυχε να σου απαντησει καποιος που περαν των πρωτων μηνων δεν ξαναζυγισε τροφη

• Like
Reactions: Ευη_91

xpetros

Well-Known Member
25 Απριλίου 2016
58
157
37
Καλησπέρα Εύη. Εγώ δίνω τη Sams Field Junior Large στη μικρή μου. Ημίαιμο λαμπραντόρ μάλλον, που πάει για 25 κιλά ενήλικο. 4 μηνών ήταν 12 κιλά και τώρα 5μηνών στα 15. Το μήνα που πέρασε, χώρια τις λιχουδιές και τα κόκκαλα, της έδινα τρεις δόσεις σύνολο 350γρ, έψαχνε κι άλλο και είναι μία χαρά. Σχεδόν φαίνονται τα πλευρά μας. Στην αρχή που προσπάθησα να ακολουθήσω τον πίνακα αρχικά αδυνάτισε και δεύτερον ήταν μέσα στα νεύρα από την πείνα. Το μόνο πρόβλημα εν τέλει ειναι τα κάπως μαλακά κόπρανα (δεν ξέρω αν οφείλεται στην ποσότητα ή δεν μας έχει κάτσει η τροφή) . Κατά τα άλλα μία χαρά. Η τροφή όσο την έχω ψάξει είναι πολύ καλή.

• Like
Reactions: Ευη_91

Ευη_91

Member
20 Νοεμβρίου 2015
8
5
33
Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ κοιλιοδουλα τουλάχιστον ο δικος μου πιστευω πως θα μπορουσε να φαει ολη την σακουλα με την τροφη ανετα..σε ενα μηνα πηρε 4 κιλα δεν ξερω αν ειναι λιγα η πολλα..την τροφη μου την προτεινε ο εκτεοφεας που πηρα τον μικρό, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!

Ευη_91

Member
20 Νοεμβρίου 2015
8
5
33
Καλησπερα xpetros η αληθεια ειναι πως κ του δικου μου ειναι μαλακα τα κόπρανα πολλες φορες αρκετα θα έλεγα..δεν ξερω ούτε κ γω αν φταιει η τροφη! Και εγω να σου πω την αληθεια μεχρι τωρα του έδινα παραπάνω. .ισως αρκετα γιατι ειχα καταλαβει πως η αναλογια π εγραφε ηταν για 2 φορες κ οχι ημερισια..αλλα σαν ποσοτητα μου φαινοταν μια χαρα και σωματικά ειναι μία χαρά ουτε παχυς ουτε αδυνατος απλα τώρα π πηγε 4 μηνων μου φανηκε πολυ να του δινω 340 γρ γ αυτο κ ειπα να το ψαξω..σε ευχαριστώ πολυ παντως ολες οι συμβουλές ειναι μεγαλη βοηθεια! :)

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Η συσκευασία αναφέρει την ενδεικτική ημερήσια ποσότητα τροφής που πρέπει να προσλαμβάνει ο σκύλος. Το πώς θα το "σπάσεις" είναι άλλο θέμα. :) Πρόσεξε λίγο στο πινακάκι της συσκευασίας, μήπως πρέπει να το ταΐζεις ανάλογα με τα κιλά που αναμένεται να φτάσει ως ενήλικος. Κάποιες puppy τροφές, δίνουν δοσολογία με το τελικό βάρος του σκύλου.

xpetros

Well-Known Member
25 Απριλίου 2016
58
157
37
Τα 170γρ τα δίνει στην sams field puppy στα 15 κιλά ενήλικου. Τα κιλά που βλέπεις αφορούν ενήλικο σκυλί. Στη large δίνει 330γρ εφόσον πέρασε τους 4 μήνες για σκύλο 30 κιλών. Μαλλον το τελικό του βάρος θα είναι πιο κοντά στα 30 κιλά απ'οτι στα 25, οπότε θα μπορούσες να πάρεις και large. Στα θετικά η μεγαλύτερη κροκετα που την τρώει πιο αργά και αντιμετωπίζει κάπως τη λαιμαργία. Και μιας και τα labrador είναι φουλ ενεργητικα, όπως και η δικιά μου, μην τη φοβάσαι την ποσότητα. Τώρα αν δεις ότι παχαίνει... κάνε κράττει. Μιλώ πάντα από προσωπική εμπειρία. Δεν δηλώνω ειδικός, απλως ψάχνω τα πάντα για το σκύλο και ασταμάτητα. Ελπίζω να βοήθησα.

Ευη_91

Member
20 Νοεμβρίου 2015
8
5
33
Καλησπερα! Ναι χαζομαρα μου που θεωρησα πως ειναι η μιση ποσοτητα που αναφερει η συσκευασία αλλα το θεωρω απιθανο να ετρωγε ως ενηλικος σκυλος που υπολογιζεται οτι θα είναι 30 με 36 κιλα 170 γρ τροφης. Εξαλλου λεει μηνες και κιλα και αναλογα τα γραμμάρια απλα δεν λεει ημερισια ποσοτητα ενω για τα ενηλικα στον πίνακα λεει διπλα ημερισια ποσοτητα..κ εκει το εχασα λιγο!

Ευη_91

Member
20 Νοεμβρίου 2015
8
5
33
Μάλιστα πραγματικα βοήθησες κ σε ευχαριστώ παρα πολύ!! Θα το ψαξω λιγο καλυτερα στο επομενο τσουβαλι τροφης γιατι ειναι και πολυ κ κραταει κανα μηνα!φανταζομαι πως ισως να μασαει κιολας λιγο αν ειναι μεγαλυτερη η κροκετα χαχα κ παλι σε ευχαριστώ!!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω στη δικια μου (Σχεδον 6 μηνων 24 κιλα+) , δινω 450γρ τροφη (Naturea βεβαια) + 50γρ-100γρ μεδεζακια οποτε τα 170 ειναι πολυ λιγο θα ηθελε 250γρ