S.O.S Ηλίθιο πρόβλημα προκαλεί μπελάδες...

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Γεια σας παιδια. Ελπίζω το θέμα που ανοίγω να μη σας κάνει να γελάτε γιατί ζω ένα δράμα. Έχω τη λαμπραντορίνα μου (6 μηνών) 1μιση μήνα τώρα και σήμερα άκουσα από τη μητέρα μου το εξής. "Δεν αντέχω άλλο, πρέπει να της βρεις σπίτι". Έπεσα από τα σύννεφα. Οι τρεις κύριοι λόγοι είναι οι εξής:
α) μαδάει και το σπίτι γεμίζει τρίχες. αποτέλεσμα να πρέπει να σκουπίζουμε και να ξεσκονίζουμε 2 φορές. -,-
β) ακόμη τα κάνει μέσα. είμαστε σε καλό δρόμο και το έχει αραιώσει πολύ αφού τα κάνει κυρίως στη βόλτα. αλλά μια στο τόσο τσουπ, τα κάνει και στο χαλάκι στο σαλόνι.
γ) (το ηλίθιο πρόβλημα) όταν πίνει νερό μετα τρέχουν τα νερά από τα σαγόνια της αι πιτσιλάει όλο το σπίτι. τα πατάει κιόλας και γεμίζει το ξεστρωτο πατημασίες.
Λοιπόν... α) αν πάω να πάρω αυτό το furminator θα μαδάει λιγότερο ή δε θα με σώσει; κάθε πότε θέλει και για πόση ώρα;
β) εσείς όταν γεμίζει ο τόπος νερά πώς το αντιμετωπίζετε; εγώ βουτάω τη σφουγγαρίστρα και τα μαζέυω αλλά δεν είμαι πάντα μπροστά όταν πίνει νερό κι επίσης και όταν σφουγγαρίζω και τα πάταει το πάτωμα γίνεται πάλι σκατα... -,-
Ελπίζω να μη με θεωρήσετε παράλογη. εγώ δεν το βλέπω τόσο "υστερικά" το θέμα, αλλά όχι, το σκυλί μου δεν το δίνω.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
υπαρχει μαι συσκευη που θα πινει νερο και δεν θα πιτσιλαει γιατι ειναι ετσι φτιαγμενη να πινει σιγα σιγα αλλα δεν θυμαμαι πως λεγεται!!!!!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Βαλε και ενα crate στο σαλονι μαζι με την συσκευη νερου και το furminator και νεταρες.:)
Σιγα μην δωσεις το σκυλακι σου.
Παρε ομως και ενα ωραιο ζακετο δωρο για την μαμα.;)
Ετοιμη!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για ρύθμιση τουαλέτας μπορείς να πάρεις ένα crate!
Για ελάττωση της τρίχας μπορείς να βουρτσίζεις καθημερινά!Δεν θα σταματήσει η πτώση αλλά θα ελαττωθεί!Για το ότι πίνει νερό και τρέχουν σε όλο το σπίτι μπορείς να μεταφέρεις το νερό στην τουαλέτα σε μία γωνία!

Λίγο πολύ σε όλους μας συμβαίνει αυτό, ιδίως με την τρίχα και με το νερό...αλλά περιορίζεται!

Το να καταθέτεις τα όπλα σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος που δεν θες!Συζήτησε το με την μητέρα σου γιατί είναι άδικο ενώ δεν προσπάθησες να διορθώσεις μια κατάσταση να την πληρώσει το ζωντανό και να λες ότι πρέπει να φύγει!Είναι πρώτα πρώτα φθορά για τον ίδιο τον άνθρωπο!Μπορείτε να προσπαθήσετε όλοι στην οικογένεια, ακόμα και η μητέρα σου!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Για το νερό (μια και το ζω το θέμα σε όλο του το μεγαλείο!)..

Αν κάνει βουτιές στο μπωλ και πετάει νερά εδώ κι εκεί, ή αν τρέχουν νερά από τα σαγόνια της όπως λες..
Αν έχετε ντουζιέρα βάλε το μπωλ της εκεί μέσα και θα δεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.
Επιπλέον, κλείνεις την πόρτα του μπάνιου και έτσι κάθε φορά που θα θέλει να πιει νερό θα σε ειδοποιεί αναγκαστικά. Πετσετάκι μετά το πιώμα και θα είσαι κομπλέ. Και μια σφουγγαρίστρα παρκαρισμένη παραδίπλα δε θα πάει χαμένη.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, είναι η μόνη μέθοδος που δουλεύει. Για να καταλάβεις, ψάχνω σπίτι να μετακομίσω και στα must είναι να έχει ντουζιέρα για αυτό το λόγο. ;)

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Εγώ το ξεκαθάρισα. Δεν δίνω το σκυλί μου. Crate δε θέλω να χρησιμοποιήσω. Ούτως ή άλλως το πρόβλημα της τουαλέτας δε θα κρατήσει πολύ ακόμη έτσι όπως πάει το παιδί μου. Απλά διάβαζα κάπου για το φουρμι και αν πραγματικά ελλαττώνει την τριχόπτωση ε τότε χαλάλι. Το έχει φέρει και ο πετσοπας μου. Τώρα το νερό θα είναι πρόβλημα. Το έχω στο δωμάτιό μου γιατί στην κουζίνα βρίσκονται τα πιάτα του άλλου σκύλου. Το μπάνιο μας έιναι μια σταλιά. Δε χωράνε. Αν μπορεί κάποιος να μου πει για το μαραφέτι που πίνει ελεγχόμενα νερό θα χαρώ. Ευχαριστώ πάντως! Δεν ξέρω αν η μητέρα μου είναι άνθρωπος που μπορεί να δώσει το ζωντανό της, αλλά εγώ δε θα το κάνω ποτέ αυτό, ειδικά αν αναλογιστώ τι τράβηξα για να πάρω το σκυλάκι μου.

Για το νερό (μια και το ζω το θέμα σε όλο του το μεγαλείο!)..

Αν κάνει βουτιές στο μπωλ και πετάει νερά εδώ κι εκεί, ή αν τρέχουν νερά από τα σαγόνια της όπως λες..
Αν έχετε ντουζιέρα βάλε το μπωλ της εκεί μέσα και θα δεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.
Επιπλέον, κλείνεις την πόρτα του μπάνιου και έτσι κάθε φορά που θα θέλει να πιει νερό θα σε ειδοποιεί αναγκαστικά. Πετσετάκι μετά το πιώμα και θα είσαι κομπλέ. Και μια σφουγγαρίστρα παρκαρισμένη παραδίπλα δε θα πάει χαμένη.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, είναι η μόνη μέθοδος που δουλεύει. Για να καταλάβεις, ψάχνω σπίτι να μετακομίσω και στα must είναι να έχει ντουζιέρα για αυτό το λόγο. ;)
Έχεις δοκιμάσει και αυτό το μαραφέτι που πίνουν σιγά σιγά νερό; Δεν έχω ντουζιέραααααα :((

υπαρχει μαι συσκευη που θα πινει νερο και δεν θα πιτσιλαει γιατι ειναι ετσι φτιαγμενη να πινει σιγα σιγα αλλα δεν θυμαμαι πως λεγεται!!!!!!!
κάνει δουλειά;;; Θυμήσου θυμήσουουουουουου!!!!!!! :p

Βαλε και ενα crate στο σαλονι μαζι με την συσκευη νερου και το furminator και νεταρες.:)
Σιγα μην δωσεις το σκυλακι σου.
Παρε ομως και ενα ωραιο ζακετο δωρο για την μαμα.;)
Ετοιμη!
Δεν καλοπιάνεται η άτιμη :pP

Last edited by a moderator:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Το μαραφέτι που πίνει ελεγχόμενα νερό είναι ελαφρώς μαρτυρικό για το ζώο. Πίστεψε με, έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά σε εναλλακτικές. Σαν την ντουζιέρα δε δουλεύει τίποτα!
Από μπωλ, αυτό που βελτιώνει αισθητά την κατάσταση, είναι αυτό που είναι για σκύλους με μακρυά αυτιά (τύπου κόκερ). Είναι κωνικά και βοηθάνε. Η δικιά μου τουλάχιστον δεν μπορεί να κάνει προγουλοβουτιά εκεί μέσα.
Τα non spill επίσης δε μας βόλεψαν.

Έχει κάτι χαλάκια που είναι εξαιρετικά απορροφητικά. Είναι για να μην κάνουν λούτσα πριν μπουν στο σπίτι νομίζω. Τα έχω δει μόνο online, θα ψάξω να σου τα βρω. Αν όντως κάνουν δουλειά (δεν τα έχω δοκιμάσει) θα μπορούσες να έχεις εκεί το μπωλ της.

Τα πατάκια είναι αυτού του τύπου:
Floor Mats / Water Trapper
Rubber Door Mat / Star Quilt Water Trapper
Ίσως όμως να σε βόλευε καλύτερα αν έβγαζες το μπωλ της στο μπαλκόνι;;

Για το furminator, εγώ χωρίς αυτό δεν κάνω αλλά η δικιά μου δεν έχει υπομανδύα. Ίσως να μην είναι καλή ιδέα για την δικιά σου, ίσως καλύτερα ένα shedder; Περίμενε να σου πει η frenchiefan. ;)

Last edited by a moderator:

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Το μαραφέτι που πίνει ελεγχόμενα νερό είναι ελαφρώς μαρτυρικό για το ζώο. Πίστεψε με, έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά σε εναλλακτικές. Σαν την ντουζιέρα δε δουλεύει τίποτα!
Από μπωλ, αυτό που βελτιώνει αισθητά την κατάσταση, είναι αυτό που είναι για σκύλους με μακρυά αυτιά (τύπου κόκερ). Είναι κωνικά και βοηθάνε. Η δικιά μου τουλάχιστον δεν μπορεί να κάνει προγουλοβουτιά εκεί μέσα.
Τα non spill επίσης δε μας βόλεψαν.

Έχει κάτι χαλάκια που είναι εξαιρετικά απορροφητικά. Είναι για να μην κάνουν λούτσα πριν μπουν στο σπίτι νομίζω. Τα έχω δει μόνο online, θα ψάξω να σου τα βρω. Αν όντως κάνουν δουλειά (δεν τα έχω δοκιμάσει) θα μπορούσες να έχεις εκεί το μπωλ της.

Τα πατάκια είναι αυτού του τύπου:
Floor Mats / Water Trapper
Rubber Door Mat / Star Quilt Water Trapper
Ίσως όμως να σε βόλευε καλύτερα αν έβγαζες το μπωλ της στο μπαλκόνι;;

Για το furminator, εγώ χωρίς αυτό δεν κάνω αλλά η δικιά μου δεν έχει υπομανδύα. Ίσως να μην είναι καλή ιδέα για την δικιά σου, ίσως καλύτερα ένα shedder; Περίμενε να σου πει η frenchiefan. ;)
Μόνο στο ίντερνετ τα βρίσκω αυτά τα χαλάκια; Πάντως διάβασα ότι το φούρμι κάνει για λαμπραντόρ. Δεν ξέρω βέβαια τι μέγεθος, αλλά θα το ρωτήσω. Ευχαριστώ! :)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Για το νερο νομιζω πως η καλυτερη λυση ειναι να βγει το μπωλ στο μπαλκονι και να βαλεις απο μπροστα ενα οποιοδηποτε απορροφητικο χαλακι(πχ,χαλακι μπανιου).Μια βολτα στη λα'ι'κη της γειτονιας σου θα σε πεισει.Δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι ειδικο..Αν ειναι και λιγο μεγαλουτσικο,δεν θα προλαβαινουν να σταξουν και πολλα νερα στο πατωμα.Τα πρωτα τουλαχιστον,αυτα δηλαδη που πεφτουν οταν παει να απομακρυνθει απο το μπωλ με το στομα γεματο νερο,θα πεφτουν εκει και δεν θα τα παταει.
Για την τριχα,εγω δεν ενθουσιαστηκα με το furminator,το καλυτερο ειναι συχνο βουρτσισμα με μια απλη βουρτσα.Ε, και κανενα σκουπισμα παραπανω,σιγουρα θα το χρειαζεσαι απο δω και στο εξης...Απλα καντο εσυ και οχι η μαμα :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κι εμεις της εχουμε furminator. Μην νομιζεις οτι κανει και πολλα την εποχη του μαδηματος. Και 10ωρες να τη χτενιζεις μ' αυτο, και τις 10 θα βγαζεις! Ασε που εχω ακουσει οτι δεν κανει καλο στο τριχωμα η καταχρηση του furminator. Το πιο υγιες ειναι να το αποδεχτεις και να χαλαρωσεις και καθε 2η μερα σκουπα, ξεσκονοπανο, μουσική και βουρ! Με ρυθμό.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κατ΄αρχην αφου πηρατε σκυλο πρεπει να συμβιβαστειτε με τις τριχες και με το γεγονος οτι το σπιτι δεν θα ειναι παντα στην πενα. Τωρα με το θεμα του νερου θα βρεις ενα δοχειο σχετικα στενο και αρκετα βαθυ, τοσο ωστε να φτανει ισα ισα τον πατο, μην του εχεις χαμηλο και φαρδυ μπολ. Με αυτο τον τροπο θα γλυτωσεις πολλα νερα. Οσο για το furminator θα πρεπει να ξερεις οτι ειναι για μια φορα την εβδομαδα το πολυ και οχι για καθημερινο βουρτσισμα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτα τα προβληματα λυνονται καλη θεληση να υπαρχει!
Για αρχη παρε μια zoom groom και χτενιζε το κοριτσι σου συχνα και καθε μερα
αν μπορεις ειδικα σε περιοδους που θα αρχισει να μαδαει. Θα δεις σημαντικη διαφορα αλλα τριχα θα εχεις και παλι δεν γινεται να το γλυτωσεις εντελως. Το furminator προσωπικα που το ειχα χρησιμοποιησει δεν ειχα δει ιδιαιτερη διαφορα ασε που κανει και ζημια στο τριχωμα του σκυλου. Δεν εμεινα ευχαριστημενη καθολου.

Για τα τσισα και τα κακα για αρχη πρεπει να εισαι συνεπης στις βολτες που την βγαζεις.
Ηλικιακα σε παιρνει να της μαθεις και το crate για τις ωρες που λειπετε και δεν θες να σου κανει ζημιες.

Και οσον αφορα το νερο αυτο που κανω εγω ειναι το εξης, ενα πατακι απο το Ikea κατω
απο το μπωλ του νερου και δεν το ξεχειλιζω μεχρι πανω ετσι ωστε την ωρα που πινει να
μην πεφτουν απο το πλαι κατω τα νερα. Και μετα αφου τελειωσει ευλαβικα με μια πετσετουλα που μπορεις και παλι να βρεις στο Ikea της σκουπιζεις τα νερα απο τα μαγουλια!

Ομορφα και φτηνα! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Το furminator δεν είναι λύση σε ένα πρόβλημα. Είναι μόνο ένα έξτρα βοηθητικό εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Συχνό, απλό βούρτσισμα και ίσως ένα πέρασμα με ένα νωπό βετέξ ή πετσετάκι, να φύγουν τα πολλά-πολλά. Αλλά το σκυλί σου, πάντα θα μαδάει.

Γύρω από το μπωλ του νερού, χαλάκια. Απλά, φτηνά, της λαικής, του jumbo, απ'όπου θέλεις. Σε τέτοια έκταση, που μέχρι να απομακρυνθεί, να έχουν πατήσει και τα τέσσερα πατούσια επάνω. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Ισως να δοκίμαζες να υπερυψώσεις λίγο το μπωλ της. Μπορεί έτσι, να μην βουτάει τόσο πολύ μέσα, οπότε να μην στάζουν και τα μούτρα της.

Για το κατούρημα εντός, αφού δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις crate, θα κάνετε υπομονή. Αν και έξι μηνών, δεν θα έπρεπε να τα κάνει πλέον μέσα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Το furminator δεν είναι λύση σε ένα πρόβλημα. Είναι μόνο ένα έξτρα βοηθητικό εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ σπάνια.
Ακριβώς! Πρέπει να χρησιμοποιείται και με μέτρο και με σωστό τρόπο. Διαφορετικά και την τρίχα θα καταστρέψεις και το ζώο παίζει να πληγώσεις.
Εγώ πχ, δεν μπορώ πλέον να ζήσω χωρίς αυτό το μαγικό χτενάκι, είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένη. Αλλά κατά κύριο λόγο χρησιμοποιώ βούρτσα για άλογα. Η δικιά μου όμως δε μαδάει όσο άλλα σκυλιά (και δεν έχει υπομανδύα, βασικότατο), μόνο 2 φορές το χρόνο έχουμε θέμα.

Όσο για το νερό, το καλό με αυτά τα πατάκια που είναι απορροφητικά είναι ότι στεγνώνουν και πολύ γρήγορα (ή τουλάχιστον αυτό υπόσχονται). Ένα άλλο που δε θα στεγνώνει θα σου ανοίξει άλλες δουλειές.
Εγώ θα δοκίμαζα το 3πτυχο: μπαλκόνι - πατάκι - μπωλ για σκύλους με μακρυά αυτιά (όσο πιο κωνικο τόσο το καλύτερο). Και εννοείται πετσέτα-σκούπισμα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ θα πρότεινα καθημερινό χτένισμα εντατικά χωρίς περιττές χημείες εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα υγείας που προκαλεί αυξημένη τριχόπτωση.

Εν συνεχεία να παρατηρήσεις κάθε πότε κάνει αυτό το έκτακτο κουραδάκι στο χαλί σας, αν είναι σε άσχετες ώρες με το φαγητό και τη βόλτα του, ενδέχεται να μην του κάθεται καλά η συγκεκριμένη τροφή που ταϊζεις ή να δίνεις μεγαλύτερη ποσότητα απ' όση του χρειάζεται.

Τέλος βάλε το νερό σε ένα σημείο στατικά χωρίς να του αλλάζεις θέση. Δεν το έχω ξανακούσει το πρόβλημα και δεν ξέρω να το έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρά μόνο με στεγνό σφουγγάρισμα (νωπή μάπα αλλά τέλεια στραγγισμένη) στα σημεία. Ίσως μια λύση θα ήταν να μετακομίσεις το μπολ νερού στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου σου και να σκάσεις το παράθυρο ίσα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει και να πίνει νερό ο σκύλος. Αυτό συνοδεύεται από αλλαγή νερού μια φορά την ημέρα αν έχεις μεγάλης χωρητικότητας μπολ αυτή την εποχή και το καλοκαίρι τουλάχιστον δύο και να έχεις το νου σου μην τυχόν και πέσουν βρομιές και έντομα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.974
Το θέμα του νερού το αντιμετωπίζουμε με τις μαγούλες του Έλβις. Μπωλ νερού στην βεράντα και σκούπισμα τις χειλούφτες πριν μπει..Δεν ειναι αξεπέραστο, επίσης τα απορροφητικά χαλάκια μου φάνηκαν πολύ καλή ιδέα για το μπωλ που του έχουμε μέσα.
Μερικές φορές του στραγγίζω τα χείλια και βγαίνουν λίτρα νερού από μέσα..τρελένομαι για τα χείλια του. :D

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Να σου πω και την δική μου λύση στο πρόβλημα «τρέχουν νερά»!!!!

Έχω τοποθετήσει το μπολ του νερού στη κουζίνα, σε σημείο στο οποίο για να φτάσει θα πρέπει να περπατήσει σε ένα χαλάκι, το οποίο δεν γλιστρά (αν πάει τρέχοντας να μη το μετακίνηση)!
Και από το οποίο θα πρέπει να περάσει αναγκαστικά καθώς φεύγει!
Έτσι στην αρχή το χαλάκι μαζεύει τις λάσπες - χώματα (μετά από βόλτα) και στην επιστροφή μαζεύει τα νερά που τρέχουν!

Επίσης όταν επιστρέφουμε από βόλτα, παιχνίδι (που τότε συνήθως πίνει γρήγορα και άτσαλα νερό), του γεμίζω το μπολ έως τη μέση, και περιμένω, όταν το καταναλώσει όλο, τότε του προσθέτω και άλλο!
Όταν ξεδιψάσει τότε του ξεπλένω το μπολ, του το γεμίζω κανονικά και το τοποθετώ στην συνηθισμένη θέση!

Υ.Γ. 1: Βέβαια η σφουγγαρίστρα είναι πάντα έτοιμη προς χρήση!!
Υ.Γ. 2: Επίσης αυτό το χαλάκι πιθανόν να θέλει αλλαγή - πλύσιμο συχνά έως συχνότατα!!

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Πήρα μια απομίμηση furminator και την περασα για καμποση ώρα χθες. Μιλάμε... για μπάλες από νεκρές τρίχες. Νομίζω ότι έφυγαν τα περιττά. Επίσης πήρα ένα μπολάκι για σκυλιά με μακριά αυτιά. Μικρό σχετικά και λίγο βαθύ και στενό. Αλλά και πάλι τα κάνει μούσκεμα.
Πολλοί όπως κι εσείς μου έχουν πει να βγάζω το νερό στη βεράντα, αλλά... το χειμώνα τι γίνεται; Επίσης έχω κι άλλο σκύλο του οποίου τα μπολ είναι στην κουζίνα, οπότε η Λίζα πάει εκεί και κάνει όλη την κουζίνα μπουγέλο. Έβαλα κι ένα πατάκι κάτω από το νερό και περιμένω να δω πώς θα πάει.

Στο πετ σοπ που πήρα αυτά μου πρότειναν και το buddy bowl... Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;

Φυσικά έχω ξεκαθαρίσει ότι θα μαζεύω εγώ τις ατσαλιές του σκύλου, όμως η μαμάκα σκουπίζει 3 φορές τη μέρα με μανία πριν επιστρέψω στο σπίτι από δουλειά σχολή κλπ... Γκρρρ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK