SΟS Ξαφνικη Επιθετικοτικα και Νευρικοτητα! Help..

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
Γεια σας παιδια!!! Ειμαι καινουρια στο φορουμ και αυτο ειναι πρωτο θεμα μου....:D λοιπον.. εχω ενα κουταβακι καβαλιερ σπανιελ εδω και σχεδον 2 μηνες... οταν την πρωτοπηρα ασχολιομουν συνεχεια μαζι, εκπαιδευση αγκαλιες.. κτλ πριν μισο μηνα ανακαλυψαμε οτι εχει εξανθημα στην κοιλιτσα της και δεν πρεπει να την περνουμε αγκαλια μεχρι να της περασει.... απο τοτε εχει γινει πολυ νευρικη, δαγκωνει ο,τι βρει κανει ζημιες και πιστευω οτι ειναι για να τραβηξει την προσοχη....:( δεν περναει ομως το εξανθημα και θα συνεχισουμε να μην την περνουμε αγκαλια... δεν γινεται ομως να καταστρεψει ολο το σπιτι... Καμια Ιδεα??????????

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
το να μην την παιρνετε αγκαλιά δεν σημαινει οτι δεν μπορειτε να την απασχολειτε με αλλους τρόπους, με παιχνίδια να δαγκώνει, μπαλάκια, εντολές, βολτες (αν την πηρες 2 μηνων και την εχεις αλλους δυο πρεπει να ολοκληρωσε τα εμβολια). Ολα αυτά βεβαια με τν προϋποθεση η νευρικότητα να ειναι οντως για προσοχη και οχι αποτελεσμα της φαρμακευτικής αγωγής ή της ενόχλησης απο το εξάνθημα

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
ghelly ... δεν της δινουμαι φαρμακευτικη αγωγη ... προς το παρον την κανουμε μπανιο καθε τρεις μερες με ειδικο σαμπουαν... και αν χρειαστει τοτε θα της δωσουμε φαρμακο. Οσο για τα παιχνιδια και τις βολτες πιστευω ειναι το καλυτερο αν και αυτην την εβδομαδα θα την βγαλουμε πρωτη φορα βολτα... απλως επιμενει να θελει αγκαλιες γιατι (δεν ξερω ετσι πιστευω) επειδη ειμαι η μοναδικη που την ηθελα, την ζητησα (γιατι ειμαι και μαθητρια) επι ενα χρονο και μονο εγω ασχολιεμαι παρα πολυ εχει δεθει παρα πολυ με εμενα. .. πχ. μολις την πηρα στην αγκαλια μου πρωτη φορα ενα ολους τους φοβοτανε τοσο πολυ σε εμενα ξαπλωσε και κοιμηθηκε στα πρωτα 5 λεπτα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ghelly ... δεν της δινουμαι φαρμακευτικη αγωγη ... προς το παρον την κανουμε μπανιο καθε τρεις μερες με ειδικο σαμπουαν... και αν χρειαστει τοτε θα της δωσουμε φαρμακο. Οσο για τα παιχνιδια και τις βολτες πιστευω ειναι το καλυτερο αν και αυτην την εβδομαδα θα την βγαλουμε πρωτη φορα βολτα... απλως επιμενει να θελει αγκαλιες γιατι (δεν ξερω ετσι πιστευω) επειδη ειμαι η μοναδικη που την ηθελα, την ζητησα (γιατι ειμαι και μαθητρια) επι ενα χρονο και μονο εγω ασχολιεμαι παρα πολυ εχει δεθει παρα πολυ με εμενα. .. πχ. μολις την πηρα στην αγκαλια μου πρωτη φορα ενα ολους τους φοβοτανε τοσο πολυ σε εμενα ξαπλωσε και κοιμηθηκε στα πρωτα 5 λεπτα
αρα ειναι ακομα 4 μηνων!
το δερματικό, από τι προήλθε?

πηρε ξέσμα ο κτηνιατρος? τι ειπε?
αντικειμενικά αφού εσύ την ηθελες, εσύ θα εισαι αυτή που θα ασχολεισαι σχεδον αποκλειστικά! Οποτε πρεπει να ειστε δεμένες.

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
αρα ειναι ακομα 4 μηνων!
το δερματικό, από τι προήλθε?

πηρε ξέσμα ο κτηνιατρος? τι ειπε?
αντικειμενικά αφού εσύ την ηθελες, εσύ θα εισαι αυτή που θα ασχολεισαι σχεδον αποκλειστικά! Οποτε πρεπει να ειστε δεμένες.
Συγκεκριμενα σε λιγες μερες κλεινει τους 4 μηνες... δεν εχουμε βρει την αιτια αλλα ξερουμε οτι ειναι μυκητας ... ευχαριστω για τις συμβουλες ghelly και superman.... !!!θα αρχιζουμε τις βολτες, θα παιζουμε και ελπιζω να περασει γρηγορα... :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ, μέσω του οποίου, έχεις να μάθεις πολλά πράγματα.
Οπως, ότι δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο, από pet shop ή από αγγελία.

Επίσης, κυρίως αφού εσύ είσαι η μόνη που στην ουσία θέλει τον σκύλο και εν τη απουσία σου, οι υπόλοιποι θα ασχολούνται μόνο για τα βασικά μάλλον, καλό θα είναι να μην μάθεις τον σκύλο σου, σε συνεχείς αγκαλιές και λοιπά κακομαθήματα. Θα αντιμετωπίσεις πολύ σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Και καλό θα ήταν, να την μάθεις από τώρα, να μην φοβάται τους υπόλοιπους όπως λες. Γιατί, ζει μαζί τους στο ίδιο σπίτι. Και από τον φόβο, μπορεί να βγάλει συμπεριφορές, που δεν θα τις πιστεύετε οικογενειακώς. Λάβε λοιπόν, από τώρα σιγά-σιγά τα μέτρα σου. Επειδή εικάζω, ότι ήταν πολύ λάθος η αγορά της, τουλάχιστον ασχολείσου σοβαρά μαζί της στο εξής. Αν δεν έχεις ιδέα από μεγάλωμα σκύλου, σκεφτείτε να ζητήσετε συμβουλές και από έναν καλό εκπαιδευτή.

Και δες το link, για μερικές ακόμη λεπτομέρειες, που ίσως δεν γνωρίζεις:
[h=3]Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"[/h]

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Φίλη Juiliet, με συγχωρείς αλλά δεν έχω καταλάβει μερικά βασικά πράγματα.
Δεν λες από που την πήρες,pet shop,φίλους,αγγελία για πώληση,από που??
Την ήθελες επί ένα χρόνο και είναι τεσσάρων μηνών?Εκτός αν ήθελες την συγκεκριμένη ράτσα.
Δεν έχω καταλάβει ακόμη,σε κτηνίατρο την πήγες ή είναι δική σας η διάγνωση για μύκητες. Εξάνθημα με μπάνια μόνο,δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα.
Η νευρικότητα και καταστροφή αντικειμένων, μάλλον είναι λόγω της ηλικίας της. Εχουν καταστραφεί στο σπίτι μου έπιπλα και αντικείμενα,τόσα χρόνια με κουτάβια,άστα!! Θα μου πούν ότι ήμουν ανεκτικός και δεν ακολουθούσα αυστηρά την πρέπουσα εκπαίδευση. Ναι, το παραδέχομαι,γι' αυτό τα πλήρωνα ξανά και ξανά. Δεν σημαίνει, ότι πρέπει φυσικά να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο. Ακουσε την συμβουλή της mareco και συμβουλέψου σωστό εκπαιδευτή.

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
Καλώς ήρθες στο φόρουμ, μέσω του οποίου, έχεις να μάθεις πολλά πράγματα.
Οπως, ότι δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο, από pet shop ή από αγγελία.

Επίσης, κυρίως αφού εσύ είσαι η μόνη που στην ουσία θέλει τον σκύλο και εν τη απουσία σου, οι υπόλοιποι θα ασχολούνται μόνο για τα βασικά μάλλον, καλό θα είναι να μην μάθεις τον σκύλο σου, σε συνεχείς αγκαλιές και λοιπά κακομαθήματα. Θα αντιμετωπίσεις πολύ σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Και καλό θα ήταν, να την μάθεις από τώρα, να μην φοβάται τους υπόλοιπους όπως λες. Γιατί, ζει μαζί τους στο ίδιο σπίτι. Και από τον φόβο, μπορεί να βγάλει συμπεριφορές, που δεν θα τις πιστεύετε οικογενειακώς. Λάβε λοιπόν, από τώρα σιγά-σιγά τα μέτρα σου. Επειδή εικάζω, ότι ήταν πολύ λάθος η αγορά της, τουλάχιστον ασχολείσου σοβαρά μαζί της στο εξής. Αν δεν έχεις ιδέα από μεγάλωμα σκύλου, σκεφτείτε να ζητήσετε συμβουλές και από έναν καλό εκπαιδευτή.

Και δες το link, για μερικές ακόμη λεπτομέρειες, που ίσως δεν γνωρίζεις:
Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
mareco, συμφωνω οτι δεν πρεπει να την μαθω συνεχεια στις αγκαλιες... το παλευω πολυ αυτο το θεμα, ακομα και οταν δεν ειχε το εξανθημα, γιατι ειναι και μια γλυκα... οσο οτι φοβαται τους αλλους δεν τους φοβαται πλεον. αυτο το ξεπερασε απο τις πρωτες κιολας μερες... ασχολιεμαι παρα πολυ μαζι της γιατι θελω να την μεγαλωσω σωστα... τα καταφερνω πολυ καλα στην εκπαιδευση αλλα κολαω σε τετοιου ειδους θεματα... σχετικα με την αγορα, ηξερα και ξερω οτι προτιμαμε σκυλια απο γνωστο ή απο καποιον αξιοπιστο αλλα ειμαι της αποψης (σχετικα με τα pet-shop) οτι ειναι αναλογα το petshop και αν γνωριζεις και εμπιστευεσαι τον ιδιοκτητη του μαγαζιου να το πω, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα... αλλωστε στην πολη μου δεν υπηρχε κανενας γνωστος εδω με καβαλιερ. μονο ενα ακομα υπαρχει και ειναι μικρο.

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
Φίλη Juiliet, με συγχωρείς αλλά δεν έχω καταλάβει μερικά βασικά πράγματα.
Δεν λες από που την πήρες,pet shop,φίλους,αγγελία για πώληση,από που??
Την ήθελες επί ένα χρόνο και είναι τεσσάρων μηνών?Εκτός αν ήθελες την συγκεκριμένη ράτσα.
Δεν έχω καταλάβει ακόμη,σε κτηνίατρο την πήγες ή είναι δική σας η διάγνωση για μύκητες. Εξάνθημα με μπάνια μόνο,δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα.
Η νευρικότητα και καταστροφή αντικειμένων, μάλλον είναι λόγω της ηλικίας της. Εχουν καταστραφεί στο σπίτι μου έπιπλα και αντικείμενα,τόσα χρόνια με κουτάβια,άστα!! Θα μου πούν ότι ήμουν ανεκτικός και δεν ακολουθούσα αυστηρά την πρέπουσα εκπαίδευση. Ναι, το παραδέχομαι,γι' αυτό τα πλήρωνα ξανά και ξανά. Δεν σημαίνει, ότι πρέπει φυσικά να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο. Ακουσε την συμβουλή της mareco και συμβουλέψου σωστό εκπαιδευτή.
Ran Tan Plan, μπορω φυσικα να σε διαφωτισω... 1ον, την πηρα απο καταστημα (μπορεις να το θεωρησεις petshop) το οποιο ασχολειται αποκλειστικα με την πωληση μονο σκυλων... προσωπικα το εμπιστευομαι γιατι και αλλοι γνωστοι μας εχουν παρει κουταβακια και δεν ειχαν κανενα απολυτως προβλημα. 2ον, την ζητουσα επι ενα χρονο, πριν δυο μηνες την πηρα, και ηταν μολις 2 μηνων, αρα τωρα ειναι τεσσαρων... 3ον, το εξανθημα το ειδε ο κτηνιατρος και μας ειπε οτι ειναι μηκυτας... ουτε εμεις δεν ειμαστε σιγουροι αν θα υποχωρησει γι αυτο και μας ειπε οτι αν δεν υποχωρησει θα μας δωσει φαρμακο. (να σημειωσω οτι το σαμπουαν που την κανουμε μπανιο ειναι αντιμυκητισιακο). 4ον, για την νευρικοτητα προσωπικα πιστευω οτι ειναι απο την ελλειψη προσοχης

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλώς όρισες Julliet! Κατά την άποψη μου η νευρικότητα της σκυλίτσας σου πιο πολύ έχει να κάνει με την ηλικία και την εκτόνωση της παρά με το εξάνθημα, το οποίο παρεπιπτόντως για να μην έχει περάσει μετά από τόσο καιρό χρειάζεται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Ο κτηνίατρος τι είπε?
Νομίζω πάντως πως πρέπει να βρεις τρόπους έτσι ώστε να μπορεί να διοχετεύει κάπου την ενέργεια της.
Όσο για τον σωστό τρόπο απόκτησης κουταβιού τα τινά είναι δύο. Είτε επιλέγουμε με προσοχή έναν εκτροφέα είτε υιοθετούμε κάποιο αδέσποτο. Τα pet shop και οι γέννες από γνωστούς και αγγελίες δεν είναι σωστή επιλογή.
Κατά τ' άλλα να χαίρεσαι το σκυλάκι σου και να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια μαζί!

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
Καλώς όρισες Julliet! Κατά την άποψη μου η νευρικότητα της σκυλίτσας σου πιο πολύ έχει να κάνει με την ηλικία και την εκτόνωση της παρά με το εξάνθημα, το οποίο παρεπιπτόντως για να μην έχει περάσει μετά από τόσο καιρό χρειάζεται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Ο κτηνίατρος τι είπε?
Νομίζω πάντως πως πρέπει να βρεις τρόπους έτσι ώστε να μπορεί να διοχετεύει κάπου την ενέργεια της.
Όσο για τον σωστό τρόπο απόκτησης κουταβιού τα τινά είναι δύο. Είτε επιλέγουμε με προσοχή έναν εκτροφέα είτε υιοθετούμε κάποιο αδέσποτο. Τα pet shop και οι γέννες από γνωστούς και αγγελίες δεν είναι σωστή επιλογή.
Κατά τ' άλλα να χαίρεσαι το σκυλάκι σου και να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια μαζί!
Kahlan, ο κτηνιατρος μας ειπε να την παμε αυτην την εβδομαδα για να δει αν εχει περασει και αν οχι θα μας δωσει φαρμακο... οσο για τους τροπους της εκτονωσης εννοεις να την κουραζω (να ασχολιεμαι ) με παιχνιδια ωστε να ηρεμει και να ξαπλωνει ή να μην εκτονωνει την ενεργεια της και να απλως την χαλαρωνω ωστε να κοιμαται και να ειναι ησυχη.... παντως ετσι οπως το βλεπω πιστευω οτι το 1ο ειναι καλυτερο για αυτην

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Εννοώ να παίζετε μαζί, να της μαθαίνεις πραγματάκια, να κάνετε βόλτες, γενικώς να ασχολείσαι μαζί της για να μην βαριέται και βγάζει την ενέργεια της κάνοντας ζημιές.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Εννοώ να παίζετε μαζί, να της μαθαίνεις πραγματάκια, να κάνετε βόλτες, γενικώς να ασχολείσαι μαζί της για να μην βαριέται και βγάζει την ενέργεια της κάνοντας ζημιές.
Kahlan πολύ σωστά τα λες. Αλλά θα πρέπει να έχει υπ' όψη της,ότι στην ηλικία των 4 μηνών,όσο και να ασχολέίται μαζί της,για 10 λεπτα να την αφήσει μόνη,την ζημιά (για μας) θα την κάνει.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
601763_518894208187277_1777689217_n.jpg
1461709_566420793472392_408337990_n.jpg
1911922_756746801010543_317856238_n.jpg

Αυτοί, αγαπητή Juiliet, είναι ενδεικτικά, οι χώροι από τους οποίους προέρχεται το κουτάβι σου και κάθε κουτάβι pet shop. Είναι ντροπή, στην εποχή μας, να υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που μπορεί να πιστεύουν και να διαδίδουν και να παρασύρουν και άλλους, σε αυτή την αθλιότητα. Την αγορά ενός ζώου, απο την βιτρίνα ενός ελεεινού καταστήματος. Ντροπή...

Googlαρε να δεις, τι είναι τα puppy mills, ενημερώσου σωστά και μην προτείνεις ποτέ σε κανέναν άλλον, να αγοράσει ζώο από pet shop. Και εννοείται...ότι δεν ζευγαρώνουμε ΠΟΤΕ τα σκυλιά μας, αγαπητή Juiliet.

• Like
Reactions: Aslan

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Εμβόλια έχετε κάνει? Βόλτες πάτε? Όταν λέω βόλτες εννοώ από μια ώρα και πάνω περπάτημα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος αμα ακουσω Cavalier με αποτομη αλλαγη συμπεριφορας και επιθετικοτητα απο το πουθενα, το μυαλο μου παντα παει σε κατι νευρολογικο/ασχημο. Συριγομεγαλεια ας πουμε! Ελπιζω να μην ειναι τα πρωτα σημαδια!

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
View attachment 48382
View attachment 48383
View attachment 48384

Αυτοί, αγαπητή Juiliet, είναι ενδεικτικά, οι χώροι από τους οποίους προέρχεται το κουτάβι σου και κάθε κουτάβι pet shop. Είναι ντροπή, στην εποχή μας, να υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που μπορεί να πιστεύουν και να διαδίδουν και να παρασύρουν και άλλους, σε αυτή την αθλιότητα. Την αγορά ενός ζώου, απο την βιτρίνα ενός ελεεινού καταστήματος. Ντροπή...

Googlαρε να δεις, τι είναι τα puppy mills, ενημερώσου σωστά και μην προτείνεις ποτέ σε κανέναν άλλον, να αγοράσει ζώο από pet shop. Και εννοείται...ότι δεν ζευγαρώνουμε ΠΟΤΕ τα σκυλιά μας, αγαπητή Juiliet.
αγαπητη/ε maroco ειδα τις φωτογραφιες, googlara puppy mills και εφριξα με την ολη κατασταση... ευχομαι και πραγματικα ευχομαι να μην τραβηξαν την ιδια κατασταση οι γονεις του καβαλιερ μου ...
σιγουρα δεν προωθω την αγορα απο οποιοδηποτε pet-shop. Φυσικα υπαρχουν pet-shop με τετοιες καταστασεις γιατι εκανα αρκετο καιρο να διαλεξω και ειχα δει αρκετα... για το συγκεκριμενο δικο μου πιστευω και ελπιζω να μην ηταν τοσο αθλια η κατασταση...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αγαπητή Juiliet, όσο και να θέλεις να ελπίζεις και να πιστεύεις, να είσαι σίγουρη, ότι ήταν τόσο άθλια η κατάσταση και μπορεί και ακόμη χειρότερη. Και είναι άκρως απογοητευτικό, να εθελοτυφλείς έτσι και να εξακολουθείς να επιμένεις, ότι έχεις κάνει σωστή επιλογή. Κρίμα.

Διάβασε για τα cavalier, έστω εκ των υστέρων. Κι όταν διαβάσεις και ενημερωθείς και γι'αυτό που σου γράφει νωρίτερα η frenchiefan, εύχομαι να φρίξεις ακόμη περισσότερο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
αγαπητη/ε maroco ειδα τις φωτογραφιες, googlara puppy mills και εφριξα με την ολη κατασταση... ευχομαι και πραγματικα ευχομαι να μην τραβηξαν την ιδια κατασταση οι γονεις του καβαλιερ μου ...
σιγουρα δεν προωθω την αγορα απο οποιοδηποτε pet-shop. Φυσικα υπαρχουν pet-shop με τετοιες καταστασεις γιατι εκανα αρκετο καιρο να διαλεξω και ειχα δει αρκετα... για το συγκεκριμενο δικο μου πιστευω και ελπιζω να μην ηταν τοσο αθλια η κατασταση...
θα σου πω οτι ΟΛΑ τα πετσοπ που εμπορεύονται ζώα από αυτή την πηγη τα παιρνουν.
Είχα πάει περσυ σε αρκετά "δημοφιλες" πετσοπ στην πατρα και μου ελεγαν για σκυλια από Ουγγαρια από εκτροφεια που ειναι τοσο καθαρά που ντρέπεσαι να πατησεις.... αλλά ως δια μαγείας ξεχναγαν το ονομα τους οταν ρωτουσα ποια ειναι αυτά! "Ααα να ερθει ο αντρας μου που τα ξερει να σου πει"
Δεν υπάρχει ηθικο πετσοπ που να εμπορεύεται ζώα. Θέμα κερδους ειναι για αυτους. 50 ευρώ τα παιρνουν σωρηδον και οσα επιβιώσουν και ερθουν εδώ, πωλούνται 300-500 ευρώ.... Για να κερδίσουν πελάτη, θα τάξουν τον ουρανο με τ'αστρα.... πεντιγκρι, χαρτιά, γονεις πρωταθλητες..... αλλά πάντα πίσω από την κουρτίνα θα ειναι η εικονα που σου εδειξε το maroco (μ'αρεσε και το κρατάω)
Σε αυτή τη φάμπρικα, δεν θα πρεπει να υπάρχουν ροζ συννεφάκια αλλά διαρκης ενημερωση του κοσμου.