Rough Collie - Εργασία

tricolour

Member
20 Νοεμβρίου 2008
5
0
Θα μπορούσε ένα rough collie να εκπαιδευθεί για να αγώνες εργασίας?
Σίγουρα, υστερεί σε δύναμη από τις κλασικές φυλές, αλλά σε ταμπεραμέντο-ένστικτο-χαρακτήρα?
Στο κάτω-κάτω από ποιμενικό κατάγεται.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
συντομα θα βάλω φωτο από collie να εκπαιδευετε σε IPO

αν θες να σχοληθεις με εργασία παίρνεις αλλη φυλή

αν θες την συγκεκριμένη φυλή και θες να προσπαθησεις κάντο

tricolour

Member
20 Νοεμβρίου 2008
5
0
Σύμφωνοι Μάκη, όπως τα λες έτσι και είναι. Αλλά εγώ ρωτάω την γνώμη σας για τον αν μπορεί να ανταπεξέλθει το collie.
Εσύ πως το βλέπεις?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σου απάντησα ηση

σε ενδιαφερει το αθλημα???

πάρε φυλή που ΜΠΟΡΕΙ να τα καταφερει???

σε ενδιαφερει η φυλή και θες να προσπαθησεις???

πάρε και προσπάθησε

ΙΣΩΣ μπορέσει

το πιθανοτερο ειναι πως οχι

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω θα διαφωνησω,νομιζω οτι το Collie κανει για εργασια και ειναι και πολυ καλο μαλιστα,εχω δει και πολλα ημιαιμα τα οποια ηταν αριστα,το Collie ειναι εργασιομανης σκυλος,γιατι να μην κανει?Πιστευω οτι ενας καλος εκπαιδευτης θα τον κανει μεχρι αριστο,απλα εχει φυγει λιγο απο την μοδα,τωρα ειναι το Border Collie το No 1,το Malinoi,το Labrador, το Golden Retriever,και τα Zwerg Schnauzer ομως ειναι καλα, οπως και πολυ καλα ειναι και τα Jack Rassel αν και ατιθασα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι. Μπορεί.
Το μέσο Collie μπορεί να τα καταφέρει σε SCH, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το μέσο Γερμανικό Ποιμενικό. Αυτό δεν λέει και πάρα πολλά, γιατί οι περισσότεροι Γ.Π. ΔΕΝ μπορούν να τα καταφέρουν...
Απλά το είπα αυτό για να φανεί πόσο τα "φαινόμενα απατούν" μερικές φορές.
Μιλάμε για το "Rough Collie" (και το "Smooth"), γιατί για το "Border Collie", ούτε να το σκέφτεσαι για τέτοια σπορ (δεν έχει θάρρος, κι ούτε σταθερά νεύρα).

Έχω γνωρίσει Collie που ήταν από ένστικτο πολύ καλοί φύλακες (αποτελεσματικοί, σοβαροί και ΠΟΛΥ, πολύ θαραλέοι). Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να τους φανταστώ σε σπορ προστασίας. Είναι γνωστό πως τους "αρέσει" να δαγκώνουν (λόγο δουλειάς με τα πρόβατα). Επίσης είναι γνωστό πως είναι από τους πιο έξυπνους σκύλους, με σταθερό και θαρραλέο χαρακτήρα...

Δεν έχω δουλέψει με κανένα για εργασία, και ούτε ξέρω κάποιο (αν και πολλά συμετέχουν σε αγώνες κοπαδιών). Παρ' όλ' αυτά δεν μου "ξενίζει" καθόλου ως ιδέα.

Ο Μάκης έχει δίκιο πως αν θεωρείς τα σπορ προστασίας από τα βασικά που θέλεις να κάνεις με τον σκύλο σου, καλύτερα να πάρεις πιο "σίγουρη" φυλή, αλλά αν αγαπάς τα Κόλι (άσχετα με το σπορ) γιατί να μην δοκιμάσεις!

Αν δεν τα καταφέρει υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα καλό Κόλι. Με έναν τόσο έξυπνο σκύλο, μάλλον το όριο είναι το τι μπορείς ΕΣΥ να του μάθεις (όχι τι μπορεί να μάθει εκείνος).

Last edited:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ναι. Μπορεί.
Το μέσο Collie μπορεί να τα καταφέρει σε SCH, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το μέσο Γερμανικό Ποιμενικό. Αυτό δεν λέει και πάρα πολλά, γιατί οι περισσότεροι Γ.Π. ΔΕΝ μπορούν να τα καταφέρουν...

:eek::eek::eek:

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
διαλεξε καποιο χωρις πολυ μαλι εχω δει καποια που μοιαζουν σαν bobtail πως
να δουλεψουν με τοσο μαλι?επειδη ο πρωτος μου σκυλος ηταν κολευ νομιζω οτι εινα ενα απο τα καλυτερα σκυλια που υπαρχουν οσον αφορα το ταπεραμεντο πολυ σταθερα σκυλια χωρις νευρικοτητα,τωρα για εργασια δεν ξερω....αλλα για εναν super οικογενειακο σκυλο σιγουρα ναι.
Ο λογος που δεν ξαναπηρα ποτε ειναι η μαλουρα καθε γενια κολευ απαιτει ολο και περισσοτερη περιποιηση απο την προηγουμενη,γιαυτο πιστευω οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΛΕΟΝ πραγμα βεβαια πολυ καλο για την φυλη