Rottweiler weight and height Chart

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Καλησπερα,
Surfαρα χαλαρά στο Internet και το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα σχεδιάγραμμα που εξηγεί ανάλογα με την ηλικία πόσο ύψος πρέπει να έχει το σκυλί και πόσο βάρος... Όταν το είδα τρόμαξα να σας πώ την αλήθεια γιατί το σκυλί μου είναι 3 μηνών και δεν έχει καμία σχέση για θυληκό τα κιλά που πρέπει να είναι

Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα. Συγκερκριμένα λέει ότι ένα θυληκό Rottie πρέπει να είναι 13 κιλά. 2 μηνών ήταν όντως 5,5 κιλά αλλά τώρα που είιναι 3 μηνών αμφιβάλω αν ξεπερνάει τα 10kg (υπολογίζω γύρω στα 8-9 κιλά). Το περίεργο είναι ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής του έχει και δύναμη και σωματότυπο ακόμα και τα ποδαράκια του δεν δείχνουν ότι θα γίνει μικρή και αυτή η εικόνα με έχει παραξενέψει αρκετά.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:cautious: Τι σωματοτυπο δλδ εχει το 3 μηνων
κουταβι? Περαν του στρουμπουλου...:ROFLMAO:
Κατα ταλλα δεν καταλαβαινω...ποια ειναι η απορια σου?
Εγω θα σου πω απλα να μην αγχωνεσαι ουτε για υψος ουτε για κιλα ουτε για τιποτα,εφοσον προσεχεις να εχει μια διατροφη ποιοτικη που της προσφέρει οτι χρειάζεται στην ανάπτυξη της οτι ειναι να "παρει" θα " παρει" (+ οτι επιτρεπει κ ο γενετικος της κωδικας βεβαίως βεβαίως) κ σε υψος κ σε κιλα (κ σε ογκο:rolleyes:)

ΥΓ : 8- 9 κιλα ειναι λιγα...με το ματι ζυγισμα δεν γίνεται...να μαθεις ακριβως ποσο ειναι!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Συνηθως τα κιλα-υψος τα κοιτας απο την στιγμη που θα ενηλικιωθει το σκυλι και θα σταματησει πια να αναπτυσσεται.Οπως και οι ανθρωποι δεν εχουν ολοι τον ιδιο σωματοτυπο,καποιοι αλλοι αργουν να αναπτυχθουν-καποιοι δεν αναπτυσσονται ποτε πληρως,ετσι και στα σκυλια συμβαινει το ιδιο.Φυσικα παντα υπαρχει και μια αποκλιση στις τιμες που δινονται(αν ειναι οντως αξιοπιστες) και παντα παιζουν ρολο και οι γονεις(και ολο το γενεαλογικο δεντρο) του σκυλου.Αν οι μπαμπας/μαμα ηταν στα κατωτατα επιτρεπτα ορια του προτυπου σε υψος-κιλα(αν και για κιλα ισως δεν αναφερει το προτυπο) τοτε πολυ πιθανον και τα κουταβια τους να ειναι αναλογης σωματοδομης.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
To πρότυπο του Rottweiler κατά FCI είναι το παρακάτω. Το πινακάκι που έβαλες εσύ αφορά περίοδο μέχρι την ενηλικίωση, πράγμα που το καθιστά "αναξιόπιστο" γιατί το κουτάβι διαμορφώνεται συνεχώς. Ένας μπούσουλας είναι απλά...

SIZE AND WEIGHT :

Height at withers :
For males is

61 - 68 cm.
61 - 62 cm is small
63 - 64 cm medium height.
65 - 66 cm is large - correct height
67 - 68 cm very large.
Weight : 50 kg.

Height at withers :
For bitches is

56 - 63 cm.
56 - 57 cm is small
58 - 59 cm medium height.
60 - 61 cm is large - correct height
62 - 63 cm very large.
Weight : Approximately 42 kg.

• Like
Reactions: mareco

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να προσθεσω σε αυτο που εβαλε ο Στελιος : το προτυπο της FCI επισης αναφερεται σε καθαροαιμα σκυλια και οχι σε ημιαιμα,καθως σε διαφορετικη περιπτωση δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τους προγονους του σκυλου συνηθως,αρα και οι τιμες μπορει να εχουν μεγαλη αποκλιση.

• Like
Reactions: mareco

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
η μισσα ηταν μια κουταβουλα 5-6 μηνων που βρεθηκε αδεσποτη: 10.5 κιλά.
εκανε τα εμβολιά της και εναν μηνα μετα ,πριν επανατοποθετηθει, ξαναζυγίστηκε : 11.6 κιλά.
μεσα σε ενα μηνα ,οπου θρεφοταν κανονικά, ειχε βαλει μονο ενα κιλό.
περνανε 2 μηνες , η μισσα εμενε στο δρομο και δεν εχω ιδεα τι ετρωγε. πλησιαζε στον πρωτο της οιστρο οπότε ξανα μαζευτηκε: ηταν 16.8 κιλά
δηλαδη σε αυτους τους δυο μηνες εβαλε 5 κιλά.
επισης εχω βασιμες υποψιες οτι η μισσα γεννηθηκε στο δρομο από αδεσποτη μητερα, δηλαδη ακομα και στη μητρα της μανας της δεν ξερω με τι θρεφονταν. αλλα κανενας φιλοζωος δεν εδέησε να μου επαληθευσει από που πραγματικά προηλθε το κουταβι .
αυτο που θελω να πώ ειναι οτι ποτε δε ξερεις πώς θα μεγαλώσει ενα κουταβι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα