Rottie puppy ή... πυράγχας;

doremi1708

Member
22 Νοεμβρίου 2011
12
0
Παιδιά καλησπέρα! είμαι καινούργια στην παρέα κ θα ήθελα την άποψή σας κ κυρίως την εμπειρία σας στο παρακάτω πρόβλημά μου.
Έχω αποκτήσει εδώ κ ένα μήνα ένα κουτάβι rottie . Το απέκτησα όταν ήταν 35 ημερών κ σε λίγες ημέρες αισίως κλείνουμε τους 3 μήνες. Σε γενικές γραμμές είναι ένας γλυκύτατος σκυλάκος, τρυφερός ήσυχος κ αρκετά ανεξάρτητος ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας χωρίς να έχουμε κλάματα κ γαυγίσματα.
Το ΜΟΝΟ πρόβλημά μου το οποίο πλέον έχει γίνει άκρως ενοχλητικό είναι πως τον τελευταίο καιρό, κυρίως στην βόλτα μας στον κηπο, ανευ λόγου κ αιτίας πηδάει προς τα πόδια μου γριλίζοντας κάνοντας άλμα κ με τα δόντια του πιάνετε απ όπου βρει. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες εκδορές πάνω μου... Εχω δοκιμάσει τα πάντα, απο τα κλασικά "οχι" κ "μη" μέχρι κ τις πρόσφατες συμβουλές του εκπαιδευτή του "μην κουνιέσαι, μην κοιτάς, μη μιλάς". Ο μικρός συνεχίζει απτόητος μέχρι να βαρεθεί.
Τι κάνω λάθος??? Τι να κάνω για να σταματήσει????? Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτο μου να χτυπάει το σκυλί μου. επίσης είμαι η μόνη στην οικογένεια που το κάνει...ενώ κατά γενική ομολογία είμαι η αδυναμία του. Προφανώς, αφού με δαγκώνει... Please help...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο κούταβος είναι ακόμα μωρό!Τώρα βγάζει τα νεογιλά δοντάκια του και θέλει να καταπραύνει την φαγούρα του!
Από εσένα θέλει υπομονή επιμονή και πρόγραμμα!

Άρα το κουτάβι σου είναι κουτάβι και όχι πιράγχας!Έτσι είναι τα κουτάβια!Το δάγκωμα είναι επικοινωνία!
Ωστόσο μπορείς να τον απασχολείς με διάφορα μασουλητήρια/παιχνίδια και σε συνδυασμό με την λεκτική αποτροπή να πετύχεις στο τέλος να κόψει το δάγκωμα!

Αν σηκώσεις ποτέ χέρι πάνω στον σκύλο σου σημαίνει ότι η επικοινωνία έχει πάψει να ισχύει και είναι κρίμα γιατί ο σκύλος είναι ένα εκφραστικότατο ον!
Να μάθεις στην συμβίωση σου με τον σκυλάκο σου να "μιλάς" με την καθοδήγηση σου και όχι με το χέρι!

Να τον χαίρεσαι και να τον προσέχεις...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες!

Καταρχήν πήρες το σκυλάκι σε τραγικά μικρή ηλικία, τα κουτάβια πρέπει να μένουν με την μάνα και τα αδέρφια τους τουλάχιστον μέχρι 2 μηνών.

Χρησιμοποίησε την αναζήτηση για το δάγκωμα, υπάρχουν πάρα πολλά threads με το ίδιο θέμα.
Διάβασε τα και αν συνεχίσεις να έχεις απορίες, εδώ είμαστε ;)

doremi1708

Member
22 Νοεμβρίου 2011
12
0
Διαβάζω ήδη κ διάφορα άλλα posts εδώ παιδιά με μέλη που συμπάσχουν κ παίρνω κουράγιο κ ιδέες! Από μασουλητήρια άλλο τίποτα!!! Θα προσπαθήσω τώρα κ τις λεκτικές αποτροπές κ το "άου" που κάποιοι λένε πως λειτουργεί μαζί με λίγη αδιαφορία. Για να δούμε. Υπομονή!!! τον προσέχω κ τον αγαπάω τόσο πολύ! Κ αυτός με αγαπάει αλλά είναι σκανταλιάρης!

doremi1708

Member
22 Νοεμβρίου 2011
12
0
Μμμμ...η ηλικία που τον πήρα...Να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο?? Αλλά είναι αυτές οι πρωτοβουλίες που παίρνουν κάποιοι κ τσουπ σου φέρνουν δώρο ένα κουτάβι που το πήραν άρων άρων από την μαμά του. 35 ημερών ήρθε το rottweiler σπίτι. Αστα...Διαβάζω ήδη τα threads κ παίρνω κουράγιο! Ελπίζω πως με υπομονή θα τα ξεπεράσουμε όλα!
Πολύτιμο το forum σας παιδιά!!! χίλια μπράβο!

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Καλημέρα ... Καλώς Όρισες !!!
Δεν υπάρχει κουτάβι που δεν δαγκώνει ... προσπαθεί να παίξετε μαζί , όπως είπες είσαι η πιο αγαπημένη του , πριν καν ξεκινήσει άρχισε να του πετάς ένα μπαλάκι ή ένα οποιοδήποτε παιχνίδι για να παίξετε , αν κατά την διάρκεια που παίζετε κάνει πάλι το ίδιο χωρίς να τον μαλώσεις πες του όχι σταθερά και πάρτον μέσα στο σπίτι χωρίς για κάποια ώρα να του δώσεις σημασία ... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το ξανακάνει εσύ θα επαναλαμβάνεις τα ίδια κάθε φορά μέχρι να καταλάβει ότι δεν πρέπει να σε δαγκώνει και να σε τραβάει , Αυτό δεν είναι παιχνίδι .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97