R.I.P. Rosie

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κανείς από το forum την περίπτωση της Rosie. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Rosie γεννήθηκε το 2010 σε κάποιο puppy mill της California, απ όπου και διασώθηκε από την Cinnamon Muhlbauer και έζησε μαζί της. Η Rosie υπήρξε άλλο ένα απο τα θύματα όσων αισχροκερδούν σε βάρος αυτών των αθώων ψυχών. Ευτυχώς, βρέθηκε κάποιος στη ζωή της που της παρείχε όλα τα απαραίτητα. Αγάπη και φροντίδα. Παρόλο που πρόκειται για μια σταλιά πλασματάκι, σίγουρα θα χρειάστηκε άφθονη φροντίδα. Πολλοί απόρησαν, με ποια λογική υιοθετήθηκε η Rosie, αφού δυστυχώς δε μοιάζει καν με σκύλο πλέον. H Cinnamon πάντως έλεγε συνεχώς στο blog της αλλά και στη σελίδα της Rosie στο facebook, πόσο τρυφερό και καλόψυχο πλάσμα είναι. Και η αλήθεια είναι πως απ' όσο έβλεπα κι εγώ, η ζωή της ήταν όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Σχεδόν όσο και ενός "φυσιολογικού" σκύλου. Έβγαινε έξω (αγκαλιά γιατί τα ποδαράκια της ήταν ατροφικά), λάτρευε τον ήλιο και είχε πολλούς φίλους.

Δυστυχώς η Rosie έφυγε από τη ζωή πρίν απο μία εβδομάδα περίπου. Αρρώστησε με πνευμονία και το ταλαιπωρημένο σωματάκι της δεν άντεξε. Έφυγε μέσα σε λίγες ώρες. Ειλικρινά σας μιλάω, αν κι εγώ την ανακάλυψα πριν από κάποιους μήνες, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Πόσο κρίμα...Τουλάχιστον πρόλαβε μέσα στη δυστυχία της να νιώσει έστω και λίγη αγάπη απο τους ανθρώπους. Σε αντίθεση με ποιός ξέρει πόσες ακόμα ψυχές που δε θα το νιώσουν ποτέ..

Αυτή είναι και η επίσημη σελίδα της

Everything Rosie, Rescued Chihuahua Dog, Malibu Rosie, Woodland Hills, CA | Rescue – Hope – Love

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
:(
Ειδα την περιπτωση της Rosie πριν απο καποιους μηνες..στην αρχη πιστεψα οτι προκειται για φωτοσοπ,τελικα δεν ηταν..Ενιωσα τεραστια αηδια,οχι φυσικα για το αμοιρο ζωντανο,αλλα γι'αυτους που προκαλουν ολον αυτο τον πονο στα ιδια αλλα και στους γυρω τους..
Τεραστιο καρκινωμα τα puppy mills και αν δεν αποφασισουμε πρωτα εμεις να σταματησουμε την ''καταναλωση'',δεν προκειται ποτε να το κανουν ουτε οι ιδιοι,ουτε φυσικα η οποιαδηποτε κυβερνηση χωρας.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Βασικά δεν έχω καταλάβει 100% αν ήταν παπυ μιλλ ή byb. Εκείνη αναφέρει συνεχώς μια Wendy the hoarder, απ όπου και διασώθηκε η Rosie. Άρα μάλλον πρόκειται για "εκτροφέα"..Και απ' ότι θυμάμαι, αναφέρει ότι είχε πολλά σκυλιά, τα οποία και εξαφανίστηκαν μαζί μ αυτή τη Wendy..Τελοσπάντων τι σημασία έχει τώρα..Τα ίδια σ***ά είναι εν τέλει.

golden boy κι εγώ για photoshop το πέρασα στην αρχή. κι όμως...:(

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το Hoarder βασικα αποδιδεται με τον ορο συλλεκτης, αν δεν με απατα η αγγλικη μου. Οποτε μαλλον η κυρια ειχε εναν μεγαλο αριθμο ζωων τα οποια αφηνε να αναπαραγονται ανεξελεγκτα. Βεβαια λιγη σημασια εχει μιας και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο λυπηρο με καθε ειδους οτι να ναι αναπαραγωγη.

Ισως ομως θα εχει μια σημασια για αυτους που ειναι αντιθετοι στην στειρωση και υποστηριζουν οτι μπορουν οι ιδιοι να κρατησουν και να συντηρησουν τα κουταβια που αναπαραγουν....και καποια στιγμη χανεται η μπαλα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Σωστά. Αυτό σημαίνει, όμως βλέπεις είναι πολύ εύκολο να πεις είμαι animal hoarder και πάσχω από κάποιο ψυχικό νόσημα. Αυτή νομίζω έτσι είπε, μέχρι που αποδείχτεικε πως εκμεταλλευόταν την κατάσταση. Γι αυτό και εξαφανίστηκε. Απ΄οτι καταλαβαίνω έβγαζε κέρδος από όλο αυτό το πράγμα. Όπως είπα και πρίν, δεν έχει σημασία τελικά..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn