Puppy mills

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κάνω διακοπή από τα βαψίματα που κοντεύουνε να με μουρλάνουνε τις τελευταίες δυο βδομάδες και τελειώνουνε ευτυχώς συντόμως ώστε να γυρίσει και το Μουφ από την εξορία της φάρμας (ναι, καλά!), αδυνατισμένο, ελπίζω. Στην Αμερική γίνεται μέγα θέμα η έρευνα που έκανε το τηλεοπτικό κανάλι ABC για τα puppy mills των Amish και που θα προβληθεί αύριο. Θα κοιτάξω να δω αν το ανεβάσει κανείς πουθενά να σας στείλω link. Πάντως η σελίδα του καναλιού θα έχει πληροφορίες περί αυτού από αύριο (δηλαδή Παρασκευή για μένα, υποθέτω Παρασκευή-Σάββατο για τους εν Ελλάδι). Εδώ και καιρό το κανάλι είχε κάνει αφιερώματα στην ιστορία με το Petland που έχει φτάσει πλέον στα δικαστήρια και όχι διότι γκρινιάξανε ότι είναι καλοί και αθώοι, αλλά γιατί τους πήγε η Humane Society.

Τα κονέξια μου του σωστικού ομίλου για τους Αυστραλέζους μου στείλανε μόλις το παρακάτω:

Well friends, once again, the cat is out of the bag - or should we say the dog out of the hutch! This Friday night, March 27, ABC's Nightline will be investigating puppy mills!

ABC Correspondent Sharyn Alfonsi and investigators from Nightline travel the byways and back roads of Lancaster County, Pennsylvania - visiting numerous puppy mills and filming Main Line Animal Rescue's volunteers as they rescue breeding dogs and puppies from Lancaster County's notorious Amish commercial breeding facilities.

This promises to be a very special program. If you are involved in rescue, advocate on behalf of the millions of puppy mill dogs interned in our nation's commercial dog breeding facilities, or if you just simply love animals, you will not want to miss this.

Sharyn Alfonsi interviewed, on camera, an Amish breeder while touring his facility - a first for network television. With approximately 500 dogs housed on his property, this commercial breeder speaks openly about an industry cloaked in secrecy and suspicion - the cruel factory farming of man's best friend.

PLEASE tell your friends, your family, your coworkers - ABC Nightline investigates puppy mills - this Friday at 11:35 pm (Eastern Standard Time). Please take the time to forward this to all the rescues, shelters, and legislators in your area.

It has been almost one year since Oprah's puppy mill show aired. That program received the highest viewer response of any Oprah Show in years. Now we need to spread the word about this very special Nightline. Only by educating as many people as we can, will we be able to help these animals. And after you watch the program, please don't hesitate to contact ABC and Nightline to thank them for casting such a strong light on the plight of our nation's puppy mill dogs.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ελπίζω να υπάρξει κανένα link να δούμε τι θα πούνε...

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
...Καλημέρα σας!

Ας προσπαθήσουμε οι επόμενες δημοσιεύσεις να είναι σχετικές με "Puppy mills" ή έστω dogforum.gr .

Ευχαριστώ πολύ!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συμφωνώ απολύτως. Και θα ήθελα επίσης να σταματήσει το ανάγωγο bickering διότι έχει αρχίσει να μου δίνει σοβαρά στα νεύρα.

Δείξανε την εκπομπή που ήτανε συγκλονιστική. Ψάχνω ακόμα να βρω μήπως το έχει βάλει κανείς online, αλλά μπορείτε να δείτε ένα ρεπορτάζ περί τα 7 λεπτά εδώ:
http://abcnews.go.com/NIGHTLINE

Δυστυχώς δεν έχει direct link, αλλά είναι το δεύτερο από δεξιά και μπορείτε φυσικά να το βρείτε και με τη μηχανή αναζήτησης. Ο τίτλος είναι "Puppy Mill Capital, USA".

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε και το βίντεο σε streaming: http://foryourentertainment.blogspot.com/2009/03/abc-nightline-puppy-mill-report.html

Και ένα σχόλιο σχετικά με τους εκτροφείς. Αν και δε θα αγόραζα ποτέ σκύλο από pet shop ή προϊόν από puppy mill, έχουν και οι εκτροφείς τα στραβά τους. Πρώτα-πρώτα δε συμφωνώ καθόλου με την απόλυτη άποψη ότι μόνο ο σωστός εκτροφέας μπορεί να βγάλει το σωστό σκυλί. Ιστορικά και βιολογικά δε στέκει και σόρυ, είμαι επιστήμων και το ξέρω. Το είδος του σκύλου επέζησε χωρίς μοντέρνους εκτροφείς εδώ και αιώνες. Επίσης πολλοί εκτροφείς το παρακάνουν με τις μόδες και καταστρέφουν φυλές φτάνοντας στο άλλο άκρο. Για δείτε και αυτό το ρεπορτάζ: http://abcnews.go.com/Nightline/story?id=7055788&page=1

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία και να ελέγχονται και οι εκτροφείς. Δε θα έβλαπτε επίσης και λίγο ρέγουλα από τους κυβερνώντες.

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το φεραμε απο εδω το φέραμε απο εκει πάλι στους εκτροφείς το φέραμε

να απαντησω ή θα ξανασβηστει ?????

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διαβάστε τι λέω και θα δείτε ότι δεν είπα ότι οι εκτροφείς είναι κακοί. Η αλήθεια όμως είναι ότι ΣΥΧΝΑ πάνε στο άλλο άκρο.

(Πρέπει να δώσω λεξικογραφική αναφορά για τη χρήση του "συχνά" και συναφών όρων?)

Εκτός βεβαίως και αν εσείς πιστεύετε ότι οι εκτροφείς πρέπει να μπορούν να "αναπτύσσουν" τη φυλή ασύδοτα και διαφωνείτε ριζικά, οριζοντίως και καθέτως, οπότε πάω πάσο.

Και για το disclaimer: εγώ αδέσποτο πήρα και θα επαναλάβω ότι δε θα έπαιρνα ποτέ από pet shop.

(To επιστήμων είμαι δεν αφορά το φόρουμ. Disbelieve at your own risk.)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τοτε μην το αναφερεις,και ρωτησα αν επιτρεπεται,απλα ηθελα να σου δωσω ενα παραδειγμα στα μετρα σου.
Ο μονος δρομος για να παρεις σωστο σκυλι αν ψαχνεις ρατσα ειναι ο εκτροφεας,αλλα εδω εγω βλεπω οτι οι ανευθυνοι αγοραστες ειναι περισσοτεροι,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις υπευθυνο και σοβαρο αγοραστη.
Μαυρα προβατα υπαρχουν ακομη και σε επιστημονες,η ξεκινας μια ερευνα που την πιστευεις και σε βγαζει αλλου, ετσι βγαινουν και λαθος σκυλια, αλλα ετσι πρεπει,για να υπαρξει ερευνα και εξελιξη.Αλλιως δεν θα υπηρχαν ολες αυτες οι ρατσες,και αν δεν υπηρχαν ρατσες δεν θα υπηρχαν σκυλια στα σπιτια μας σημερα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Sara West
Πρώτα-πρώτα δε συμφωνώ καθόλου με την απόλυτη άποψη ότι μόνο ο σωστός εκτροφέας μπορεί να βγάλει το σωστό σκυλί. Ιστορικά και βιολογικά δε στέκει και σόρυ, είμαι επιστήμων και το ξέρω. Το είδος του σκύλου επέζησε χωρίς μοντέρνους εκτροφείς εδώ και αιώνες.
Επίτρεψέ μου να σου πω πως η τοποθέτησή σου είναι λάθος!
Την ύπαρξη του σκύλου στην σημερινή του μορφή την οφείλουμε στο μεράκι κάποιων ανθρώπων που ξεκινώντας χιλιάδες χρόνια πίσω είχαν το κέφι, την ιδέα και την υπομονή να ζευγαρώσουν μεταξύ τους δύο σκυλιά με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Πήραν σκύλους με έντονο pery-drive και μέσα από επιλεκτική εκτροφή και όχι τυχαία αναπαραγωγή έχουμε τα σημερινά κυνηγόσκυλα. Το ίδιο έκαναν και με σκύλους που είχαν έντονο ένστικτο φύλαξης κι έτσι έχουμε σήμερα ποιμενικούς σκύλους. Βιολογικά αποδεικνύεται με τον νόμο του Μέντελ και με τους ομοζυγώτες. Ιστορικά δε αποδεικνύεται αν βάλεις στο google ονόματα όπως Friedrich Luis Dobermann (Dobermann), Rittmeister Max von Stephanitz (γερμανικός Ποιμενικός), Friedrich Robert, Elard Koenid και Rudolf Hopner (Μπόξερ), Dr. Antonio Nores Martinez (Ντόγκο Αρτζεντίνο), Πατήρ Phillip Honeywood (Μπηγκλ), Μοναχοί της Μονής του Αγίου Βερνάρδου (Αγίου Βερνάρδου) αλλά και πολλούς άλλους.

Χάρη στην επιμονή και στο μεράκι κάποιων ανθρώπων που ήταν εκτροφείς, ακριβώς επειδή είχαν πλάνο και όραμα, χρωστάμε την ύπαρξη των φυλών σήμερα.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι επιστήμων για δεις πως είναι αφελές να πιστεύεις πως ο παράγοντας τύχη και η μητέρα φύση ήταν αυτοί που καθόρισαν την εξέλιξη ενός ζώου που έχει σήμερα σαν αποκλειστικό σκοπό να υπηρετεί τον άνθρωπο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μα δε διαφωνώ με όσα λες. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι δυστυχώς υπάρχει και το άλλο άκρο το οποίο θα πρέπει να σκεφτούμε. Για σκέψου π.χ. μια οικογένεια (έχω υπόψη μου συγκεκριμένη ιστορία) η οποία ήθελε να πάρει Cavalier King Charles Spaniel. Ήταν υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλανε να πάρουνε από pet shop διότι δε θέλανε να ενισχύσουνε τα puppy mills. Πήγανε λοιπόν στον εκτροφέα, τον κανονικό, τον αναγνωρισμένο και ουχί μπαγαπόντη. Μιλάμε τώρα για εκτροφέα με τα χαρτιά του, τις περγαμηνές του, τα πάντα. Πήρανε το σκυλάκι, άμεμπτο, αληθινό pedigree, κανένα πρόβλημα, έτσι?

Ε, μερικούς μήνες αργότερα το σκυλάκι παρουσιάζει νευρολογικά προβλήματα. Πάνε σε κτηνιάτρους και ανακαλύπτουν ότι από το πολύ προσεκτικό ζευγάρωμα βγαίνουνε τώρα ζώα με εγκέφαλο που αναπτύσσεται δυσανάλογα με το κρανίο τους, εξ ου και τα τρομερά προβλήματα που παρουσιάζουν. Εννοείται ότι το ζώο υπέφερε τόσο πολύ που έπρεπε να του κάνουν ευθανασία. Τρομερό, έτσι? Εκτός βέβαια αν διαφωνείτε.

Υπάρχουνε πολλές τέτοιες ιστορίες. Και η συγκεκριμένη φυλή διαβάζω έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Λογικό δεν είναι να προτείνω ότι θα πρέπει να υπάρξει ρέγουλα για τους εκτροφείς και τα πρότυπα? Στο κάτω-κάτω δεν εκπλήσσομαι διότι όποιος ξέρει λίγο βιολογία προφανώς και γνωρίζει ότι κάτι τέτοια γίνονται όταν υπερβάλλουμε και μπαίνουνε μέσα και τα τεχνητά πρότυπα και οι μόδες. Μην ξεχνάς επίσης ότι μιλάμε εδώ για βιομηχανία (διότι έτσι μόνο μπορώ να την ονομάσω) δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Ούτε στο ένα άκρο πρέπει να είμαστε, ούτε στο άλλο. Ούτε του ύψους, ούτε του βάθους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
@Sara West

Επίτρεψέ μου να σου πω πως η τοποθέτησή σου είναι λάθος!
Kανένα πρόβλημα η διαφωνία. Πάλι όμως θα πω ότι άλλο πράγμα είπα. Δεν υποστηρίζω την κατάργηση των εκτροφέων και την ασυδοσία. Υποστηρίζω όμως τη ρέγουλα για να αποφεύγονται οι ακραίες περιπτώσεις που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου. Εκεί κολλάει και η επιστημονική μεθοδολογία.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό που παγκοσμίως ονομάζεται "εκτροφή βασανισμού"! Σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια θα βρεις άνθρωπο που θα διαφωνίσει μαζί σου!
Χρησιμοποιόντας όμως το "συχνά" φάνηκε σαν να είναι αυτό ο κανόνας!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
E αυτο δεν γινεται εδω βγαινουν ανθρωποι αναπηροι απο υγειης γονεις,υπαρχουν και ατυχηματα,εγω πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι λαθος εκτροφεις αλλα ο ψαγμενος αγοραστης μειωνει το ρισκο,δεν μπορεις κυριε να ψαχνεις ολα τα περιοδικα και να ρωτας τους ειδικους για ενα κινητο και να γινεσαι εξπερ,που θα σου παει 1-2 χρονια και για τον φιλο σου τον σκυλο που παει 10-14 χρονια δινεις απλα μια παραγγελια και καθαρισες.
Αν ολοι ειναι σοβαροι και υπευθυνοι ειναι θεμα χρονου να εξαφανιστουν αυτα τα φαινομενα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Και ένα σχόλιο σχετικά με τους εκτροφείς. (που ειναι το συχνα??? που ειναι το για μερικούς ???? ) Αν και δε θα αγόραζα ποτέ σκύλο από pet shop ή προϊόν από puppy mill, έχουν και οι εκτροφείς τα στραβά τους. (τα οποία ειναι ??????? ) Πρώτα-πρώτα δε συμφωνώ καθόλου με την απόλυτη άποψη ότι μόνο ο σωστός εκτροφέας μπορεί να βγάλει το σωστό σκυλί. (κανεις δεν το ειπε αυτο σε αυτο το φορουμ. αυτο που λέμε και ξαναλέμε και ξαναλέμε οχι με μεγάλη επιτυχία απο οτι βλέπω συνεχώς, ειναι οτι οταν παίρνεις σκυλι απο σοβαρο εκτροφέα ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙΣ τις πιθανότητες να πάρεις κάτι με πρόβλημα. ητε χαρακτηρα , ητε μορφολογίας ητε υγείας) Ιστορικά και βιολογικά δε στέκει και σόρυ, είμαι επιστήμων και το ξέρω. Το είδος του σκύλου επέζησε χωρίς μοντέρνους εκτροφείς εδώ και αιώνες. ( σου εχει απαντησει ηδη ο PROMITHEAS επ' αυτου) Επίσης πολλοί εκτροφείς το παρακάνουν με τις μόδες και καταστρέφουν φυλές φτάνοντας στο άλλο άκρο. Για δείτε και αυτό το ρεπορτάζ: http://abcnews.go.com/Nightline/story?id=7055788&page=1 (τωρα μιλάς σωστα. ΚΑΠΟΙΟΙ εκτροφεις, ΟΧΙ οι εκτροφείς γενικά)

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία και να ελέγχονται και οι εκτροφείς. Δε θα έβλαπτε επίσης και λίγο ρέγουλα από τους κυβερνώντες.
(σαφέστατα και θα επρεπε ολοι να ελέγχοντε οπως και ελέγχοντε σε πολλες χώρες και σε πολλα σημεία)
:)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@MAKHΣ
επειδή είπες πως κανείς δεν το ισχυρίστηκε... εγώ ισχυρίστηκα πως μόνο ο σωστός εκτροφέας μπορεί να βγάλει σωστό σκυλι!
Και για να γίνω πιο σαφής: Μόνο κάποιος με βαθειά γνώση, πλάνο, όραμα, μεράκι και υπομονή μπορεί να βγάλει σωστό σκυλί. Και κάποιος που έχει όλα τα πάνω είναι και μπορεί να χαρακτηριστεί εκτροφέας.
Κάποιος που ζευγαρώνει χωρίς να έχει τα παραπάνω απλά παίζει ζάρια και οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα είναι εφήμερο και τυχαίο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ το σκέφτομαι κάπως διαφορετικά!
Για εμένα ο σωστός εκτροφέας, οπως τέλεια τον όρισε από πάνω ο Promitheas, έχει ως σκοπό του να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να ΜΗΝ βγάζει σωστά σκυλιά!
Αντίθετα ένα σωστό σκυλί, ή και πολύ περισσότερα, μπορεί να βγάλει ο καθένας απλά και μόνο λόγο τύχης!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι