PUG & Διατροφή...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά καλησπέρα,

η μικρή μας Salve έκλεισε αισίως τους 5 μήνες ζωής και το βάρος αυτής 7 κιλά!!

Είναι φυσιολογικό αυτό για την ηλικία της? Είχα διαβάσει στα χαρακτηριστικά της φυλής ότι τα θηλυκά κυμαίνονται μεταξύ 6,3 και 8,1 κιλών. Έτσι όπως πάμε εμείς πάμε κάντερ για τα 10 κιλά!

Ταίζουμε 160 γρ ημερησίως σε δύο γεύματα ύστερα από υπόδειξη της εκτροφέως μας. Από άσκηση βγαίνουμε 4-5 βολτίτσες την ημέρα από 10-15 λεπτά η κάθε μία! Όχι τρέξιμο, περπάτημα νορμάλ!

Αναμένω βέβαια και την γνώμη της εκτροφέως μας αλλά αν έχετε κιεσείς άποψη καλοδεχούμενη! Τα κουτάβια "παίρνουν" γενικά μέχρι την ενηλικίωσή τους?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τί λες τώρα;;; Παγκ γιγαντακι! Στο μάτι πώς είναι; Εννοώ σου φαίνεται τσουπωτή;

Δν ξέρω πολλά για τα Παγκ αλλά το ακούω υπερβολικό. Όλα τα κουτάβια, όλων των φυλών έχουν μια στρογγυλαδα κ είναι πολυ αφρατα, αλλα τις περισσότερες φορές αυτό δν μεταφράζεται σε εξτρα βάρος.

Περιμενε την άποψη της εκτροφεα σου κ πες μας κ μας.

(το μόνο Παγκ που ξέρω το έχει μια αντιπαθητικη γνωστή κ μονίμως έχει θέμα με τα κιλά του. Πριν χάσει βαρος την τελευταία φορά ήταν σαν να πάλευε με ένα σμηνος σφηκες ο καημενος! Νομίζω μας είχε πει την έχουν αυτήν την τάση. Ξέρεις κάτι τέτοιο;)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Χοντρούλα δε μου φαίνεται καθόλου, ίσα ίσα την βλέπω μια χαρά! Απλά ανησυχώ επειδή είναι μικρή ακόμα μήπως και αρχίσει να παίρνει με τον ίδιο ρυθμό που παιρνει και τώρα και μέχρι να ενηλικιωθεί! Προσπαθώ δλδ να προλάβω μια πιθανή υπέρβαρη κατάσταση... Και βέβαια την βγάζω και αρκετές βολτίτσες του τέταρτου για να ασκείται προσέχοντας όμως να μη λαχανιάζει! Για να δούμε τι θα πει και η εκτροφέας μας!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Γενικά τα pugs θέλουν αρκετή προσοχή με το λαχάνιασμα, ειδικά οταν είναι έντονο! Αν δε, έχει και πολυ ζεστό καιρό τότε τα πράγματα είναι σκουρα! Πρέπει να έχουμε πάντα νεράκι μαζί ώστε να τα δροσίζουμε και βέβαια μικρής διάρκειας βόλτες! Επίσης επιλέγουμε την ώρα, να μην είναι ντάλα μεσημέρι και ο ήλιος καίει, αλλά νωρίς το πρωί και απόγευμα προς βραδάκι που έχει πιο πολυ δροσιά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog