Prong collar

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Καλησπέρα..
Θα μας πεις λίγο περισσότερα?
Για το σκυλί..για τις συνθήκες που οδήγησαν στο να ρωτας για αυτό?
Δοκιμαστηκαν όλα τα άλλα και κατέληξες εκεί?

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Καλησπέρα..
Θα μας πεις λίγο περισσότερα?
Για το σκυλί..για τις συνθήκες που οδήγησαν στο να ρωτας για αυτό?
Δοκιμαστηκαν όλα τα άλλα και κατέληξες εκεί?
[/QUOTE
Δεν εχω καταλήξει κάπου,απλά ψάχνοντας έπεσα πανω σε αυτό και ανακάλυψα ότι πολλοί το χρησιμοποιούν

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Δεν εχω καταλήξει κάπου,απλά ψάχνοντας έπεσα πανω σε αυτό και ανακάλυψα ότι πολλοί το χρησιμοποιούν

επισης αμα ψαξεις θα βρεις οτι σε αλλες χωρες πολοι κανουν σεξ με τα ζωακια τους,τι παει να παει αυτο
το προνγκ μπορει να σου καταστρεψει τον σκυλο αν δεν ξερεις να το δουλευεις και απο οτι φαινεται δεν ξερεις,οποτε αστο.

• Like
Reactions: paliotspos

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Τι έψαχνες και που, και έπεσες πάνω στην χρήση prong και μάλιστα από τόσο μεγάλο ποσοστό χρηστών, που σου έκανε εντύπωση;

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5

επισης αμα ψαξεις θα βρεις οτι σε αλλες χωρες πολοι κανουν σεξ με τα ζωακια τους,τι παει να παει αυτο
το προνγκ μπορει να σου καταστρεψει τον σκυλο αν δεν ξερεις να το δουλευεις και απο οτι φαινεται δεν ξερεις,οποτε αστο.
Δεν ειπα ποτε οτι θα δουλεψω κατι τετοιο απλα ρωτησα να μαθω τι γνωμη επικρατει αν το εχει χρησιμοποιησει κανεις

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Τι έψαχνες και που, και έπεσες πάνω στην χρήση prong και μάλιστα από τόσο μεγάλο ποσοστό χρηστών, που σου έκανε εντύπωση;
εβλεπα κατι βιντεακια με πνιχτες(γενικα δεν συμφωνω ουτε με αυτους)και ειδα ενα βιντεακι με αυτο...

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Εχεις επιχειρήματα...δεν μπορώ να πω..
Εγω σε ρωτάω για το σκυλί και εσυ μου απαντας οτι "πολλοί το χρησιμοποιούν"..
Γνώμη μου και χωρίς παρεξήγηση..
Ψάχνεις εύκολη λύση απο ότι καταλαβαίνω..καλό βράδυ απο μένα..

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Εχεις επιχειρήματα...δεν μπορώ να πω..
Εγω σε ρωτάω για το σκυλί και εσυ μου απαντας οτι "πολλοί το χρησιμοποιούν"..
Γνώμη μου και χωρίς παρεξήγηση..
Ψάχνεις εύκολη λύση απο ότι καταλαβαίνω..καλό βράδυ απο μένα..
Νομιζω οτι βγαζετε ευκολα συμπερασματα δεν ειπα οτι το χρησιμοποιω είπα οτι ανακάλυψα οτι υπάρχει κάτι τέτοιο δεν το ήξερα πιο πριν γνώριζα μονο για τους πνίχτες και ήθελα να μάθω περισσότερα και να ακούσω τις γνώμες σας.Αν χρειάζεστε περισσότερα στοίχεια δεν έχω θέμα.
Ο σκύλος μου είναι ένα πιτμπουλάκι ενός χρονών είναι περίπου 25 κιλά.....και είναι πολυ πεισματάρης ενώ έχω ασχοληθεί αρκετα στο θέμα υπακοής.
Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κατι που μπορεί να τον βλάψει γιαυτό και ρώτησα την γνώη σας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
εβλεπα κατι βιντεακια με πνιχτες(γενικα δεν συμφωνω ουτε με αυτους)και ειδα ενα βιντεακι με αυτο...
Βιντεάκια υπάρχουν για 1002 πράγματα στο ιντερνετ.
Δεν είναι δόκιμο, να ξεκινάς μια αναζήτηση ή μια συζήτηση, όπως ζητάς εδώ, χωρίς να αναφέρεις καταρχάς, το πρόβλημα. Δεν μπορεί κανείς, να σου πει γνώμη για κάτι, αν δεν ξέρει τον λόγο που ρωτάς.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ο σκύλος μου είναι ένα πιτμπουλάκι ενός χρονών είναι περίπου 25 κιλά.....
Να σου ζήσει ο πιτσιρής.
Γράψε μας πως τον απέκτησες, βάλε μας φωτό, πες μας γιατί σε πονοκεφαλιάζει και αν θέλεις, με τι τρόπους έχεις ασχοληθεί όπως λες, γιατί μάλλον...

.....και είναι πολυ πεισματάρης ενώ έχω ασχοληθεί αρκετα στο θέμα υπακοής.
...το μόνο που χρειάζεσαι είναι να συνεχίσεις να ασχολείσαι, μέχρι αυτός να καταλάβει, ή εσύ να του το διδάσκεις καλύτερα, και τίποτα περισσότερο. Υπομονή και σωστή εκπαίδευση δηλαδή :)

• Like
Reactions: Vania and OIKO

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Βιντεάκια υπάρχουν για 1002 πράγματα στο ιντερνετ.
Δεν είναι δόκιμο, να ξεκινάς μια αναζήτηση ή μια συζήτηση, όπως ζητάς εδώ, χωρίς να αναφέρεις καταρχάς, το πρόβλημα. Δεν μπορεί κανείς, να σου πει γνώμη για κάτι, αν δεν ξέρει τον λόγο που ρωτάς.
Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή προσπαθώ να κάνω πιο αποτελεσματική την εκπαιδευση είναι αρκετα πεισματαρης ο σκυλάκος μου ένω έχω προσπαθησει αρκετα...Παρολαυτα αν είναι κατι που τον ποναει δεν θελω να το χρησιμοποιησω γιαυτο και ρωτησα.Δεν το εχω ξαναδει οποτε ρωτησα για να μαθω

• Like
Reactions: mareco

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Να σου ζήσει ο πιτσιρής.
Γράψε μας πως τον απέκτησες, βάλε μας φωτό, πες μας γιατί σε πονοκεφαλιάζει και αν θέλεις, με τι τρόπους έχεις ασχοληθεί όπως λες, γιατί μάλλον...

...το μόνο που χρειάζεσαι είναι να συνεχίσεις να ασχολείσαι, μέχρι αυτός να καταλάβει, ή εσύ να του το διδάσκεις καλύτερα, και τίποτα περισσότερο. Υπομονή και σωστή εκπαίδευση δηλαδή :)
Τον υιοθετησα, τον βρηκε μια γνωστη μου στον δρόμο.Κυριως την εκπαιδευση την κανω με λιχουδιες και διορθώσεις τυπου μη, δεν χρησιμοποιω πνιχτη.Το θεμα μου ειναι οτι οταν τον πιανει το πεισμα του δεν κανει τιποτα απο οτι του ζηταω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το θεμα μου ειναι οτι οταν τον πιανει το πεισμα του δεν κανει τιποτα απο οτι του ζηταω
Ισως πρέπει να γίνεις εσύ, πιο πεισματάρης απ'αυτόν.
Ξέρεις τι κάνεις; Εκπαιδευτικά εννοώ. Εχεις εμπειρία; Δουλεύεις με εκπαιδευτή, ή έχεις μπλέξει με ένα σωρό βιντεάκια, που τελικά σε μπερδεύουν περισσότερο;

OIKO

Member
16 Δεκεμβρίου 2019
8
5
Ισως πρέπει να γίνεις εσύ, πιο πεισματάρης απ'αυτόν.
Ξέρεις τι κάνεις; Εκπαιδευτικά εννοώ. Εχεις εμπειρία; Δουλεύεις με εκπαιδευτή, ή έχεις μπλέξει με ένα σωρό βιντεάκια, που τελικά σε μπερδεύουν περισσότερο;
Δεν εχω εμπειρια η αληθεια ειναι.Δουλευω μονος μου,γενικα ναι απο βιντεακια και αρθρα, και αν δεν τα καταφερω(που μαλλον ετσι φαινεται)θα απευθυνθω σε εκπαιδευτη.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Θα σου πρότεινα, να σας κάνεις δώρο Χριστουγέννων, την βοήθεια ενός εκπαιδευτή, το συντομότερο. Μπορεί να παιδεύεσαι και να εκνευρίζεις και τον μικρό, χωρίς λόγο, δοκιμάζοντας λάθος πράγματα. Και έχεις ήδη περάσει την κρίσιμη ηλικία που ότι διδάσκονται, τους μένει βαθιά χαραγμένο στο μυαλουδάκι τους. Αν παρόλα αυτά, δυσκολεύεσαι οικονομικά όπως όλοι μας, αν και, αν το ψάξεις θα δεις ότι δεν είναι τόσο απαγορευτικές τελικά οι τιμές τους, κάτσε και διάβασε και εδώ στα εκπαιδευτικά θέματα και θα βοηθηθείς πιστεύω. Υπάρχουν και εδώ βιντεάκια που μπορείς να δεις. Συνήθως ο @canis και ο @Yorkaddict έχουν την υπομονή να ψάχνουν και να βρίσκουν τα σωστά. Στο μεταξύ, πολλές μικρές βόλτες με τον σκυλάκο σου, έστω και του τέταρτου. Να μπαίνει στο λουρί, και να προσπαθείς με ηρεμία, να τον έχεις κοντά και αριστερά σου. Εχε φυσικά λιχουδιές να τον επιβραβεύεις. Λίγο δίπλα-κάτσε-κάτω-πάμε, τέτοια απλά πράγματα και πίσω. Παίξε και μαζί του εννοείται. Ποτέ λυτός έξω και τεράστια επιφύλαξη, με σκυλοπαρέες που δεν ξέρεις τι καπνό φουμάρουν. Και εννοείται, δεν ακούς συμβουλές από τους "επαγγελματίες" της γειτονιάς-πλατείας-πάρκου κλπ. Και στο σπίτι πρέπει να του έχεις πρόγραμμα. Οχι αυστηρότητα. Πρόγραμμα και σταθερότητα. Να υπάρχουν σταθερά "όχι", "μη" και "πρέπει", ανάμεσα στα μπράβο και την χαλαρότητα. Οσο πιο σταθερός και ήρεμος είσαι εσύ [και ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με τον πιτσιρή, αν δεν είσαι μόνο εσύ], τόσο πιο εύκολα θα ανταποκρίνεται κι αυτός.

Φωτό παρακαλούμε πολύ. Επιβάλλεται :giggle:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλώς ήρθες και από μένα. Ότι σου λένε και οι υπόλοιποι. Σίγουρα πρέπει να συμβουλευτείς εκπαιδευτή, ίσως και παραπάνω από έναν αν για παράδειγμα δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη κάποιος που αρχικά επέλεξες. Το prong αλλά και οι κοινοί πνίχτες θέλουν σωστή χρήση. Μπορεί με λάθος χρήση να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στο σκύλο. Εγώ χρησιμοποίησα και τα δυο για ένα χρονικό διάστημα. Είχαμε φτάσει σε σημείο ο σκύλος να έχει σπάσει και prong. Εάν επιλέξεις τη δεδομένη μέθοδο εκπαίδευσης (με τη συμβουλή εκπαιδευτή πάντα) καλό θα ήταν να δώσεις κάτι παραπάνω χρηματικά και να πάρεις κάτι πολύ ανθεκτικό γιατί τα πιτάκια έχουν αστείρευτη ενέργεια και δύναμη.

Θα πρότεινα πάντως να ξεκινήσεις με άλλους τρόπους και αν τελικά καταλήξετε στο ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος χειρισμού, να καταλήξεις τότε εκεί. Σίγουρα οι πνίχτες δεν είναι για μόνιμα. Είναι τρόπος διόρθωσης και στόχος είναι να μπορείς εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος να απολαμβάνεις τις βόλτες με το σκυλάκο σου με ηρεμία. Σε εμάς έκανε αρκετή δουλειά. Όταν ήταν κουτάβι τράβαγε σε σημείο να κρατιόμαστε από τα κολονάκια του δρόμου. Κι εκεί η χρήση του πνίχτη είναι πολύ δύσκολη και επίφοβη. Μην κάνεις κάτι μόνος σου πάντως. Ειδικά αν το πρόβλημα είναι έντονο. Γιατί μπορεί να θες να κάνεις κάτι καλό και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

• Like