PRO PLAN DIGESTION vs DOGLOVERS GOLD

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Για να τελειώνει το παραμύθι. Tα φώτα σας.

Η ProPlan της εχει κατσει καλα. Μονο πρόβλημα το υπερβολικό μάδημα που εχει με το που πιανει θερμοκρασιες ανω των 10οC… Βασικά μαδαει ολο το χρονο, σχεδον με την ιδια ενταση, εκτος της βαρυχειμωνιάς. Επίσης, εδω και 6 μηνες μου εχει κανει κατι δερματικά (2 μεσοδακτυλιες κυστες στο ενα ποδι) που τις πολεμαμε με αντισταμινικες ενεσεις.

Oμως, δεν ειμαι ευχαριστημενος με τα συστατικά της, που ισως να ευθυνονται και για τις παραπανω αλλεργίες, και με την τιμή της (γι' αυτα τα συστατικά). ~ 60 ευρώ / 14kg

H Doglovers μου φαινεται πολυ ανωτερη. Βεβαια δεν ειμαι και expert στην αναλυση συστατικων, γι' αυτο θελω τη βοηθεια σας. Doglovers της εδωσα και περσυ για 2-3 βδομαδες, ομως, απο δικη μου μαλακια (δεν την αλλαξα σταδιακα), την πηγε τσιρλα και εκανε κολλιτιδα.

Νομιζω -με πολυ προσοχη αυτη τη φορά- αξιζει να ξαναπροσπαθησω.

Eσεις, τι λέτε;

Συγκεκριμένα:

ProPlan Digestion Lamb & Rice

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Lamb, brewers rice, corn gluten meal, whole grain wheat, chicken meal (natural source of glucosamine), animal fat preserved with mixed-tocopherols (form of Vitamin E), oat meal, pearled barley, dried beet pulp, fish meal (natural source of glucosamine), animal digest, calcium phosphate, potassium chloride, calcium carbonate, salt, L-Lysine monohydrochloride, choline chloride, Vitamin E supplement, zinc sulfate, ferrous sulfate, ascorbic acid (source of Vitamin C), manganese sulfate, niacin, Vitamin A supplement, calcium pantothenate, thiamine mononitrate, copper sulfate, riboflavin supplement, Vitamin B-12 supplement, pyridoxine hydrochloride, garlic oil, folic acid, Vitamin D-3 supplement, calcium iodate, biotin, menadione sodium bisulfite complex (source of Vitamin K activity), sodium selenite.
J-4470

ANΑΛΥΣΗ
Crude Protein (Min) 26.0%
Crude Fat (Min) 16.0%
Crude Fiber (Max) 3.0%
Moisture (Max) 12.0%
Linoleic Acid (Min) 1.2%
Calcium (Ca) (Min) 1.0%
Phosphorus (P) (Min) 0.8%
Selenium (Se) (Min) 0.30 mg/kg
Vitamin A (Min) 15,000 IU/kg
Vitamin E (Min) 460 IU/kg
Ascorbic Acid* (Min) 70 mg/kg
Glucosamine* (Min) 400 ppm
Glutamine* (Min) 1.0%

DOGFOODANALYSIS.COM
*

ΤΙΜΗ
~ 58 ευρώ / 14kg

------------------------

Doglovers Gold

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Lamb Meal, Brown Rice, White Rice, Chicken Meal, Chicken Fat (naturally preserved with mixed Tocopherols, Ascorbic acid and Rosemary), Flaxseed, Whole Dried Eggs, Chicken Liver Meal, Salmon Oil, Brewers Dried Yeast, Salt, Garlic, Lecithin.
Vitamins, Chelated Minerals, Probiotics and Digestive Enzymes:
Rosemary, Potassium Chloride, Calcium Carbonate, Vitamin A Supplement, Vitamin D3 Supplement, Vitamin E Supplement, Inulin, Ascorbic Acid, Vitamin B12 Supplement, Riboflavin Supplement, Niacin Supplement, Calcium Pantothenate, Choline Chloride, Menadione Sodium Bisulfite, FolicAcid, d-Biotin, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitrate, Sodium Selenite, Freeze Dried Aspergillus Oryzae Fermentation, Aspergillus Niger Fermentation, Bacillus Subtilis, Mixed Tocopherols, Silica Dioxide, Freeze Dried Enterococcus Faecium, Iron Amino Acid Chelate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Cobalt Carbonate, Zinc Amino Acid Chelate, Ethylenediamine Dihydriodide, Beta Carotene, Yucca Schidigera

ΑΝΑΛΥΣΗ
Crude protein min. 25.00%
Crude fat min. 16.00%
Crude fiber max. 4.50%
Crude ash max. 7.50%
Moisture max 10.00%
Omega-6 fatty acid min 3.10 %
Omega-3 fatty acid min 0.60%
Calcium min. 1.30 %
Phosphorus min. 1.00 %
Copper min. 20 mg/kg
Vitamin A min. 20.000 lU/kg
Vitamin D min. 2.000 IU/kg
Vitamin C min. 50 mg/kg
Vitamin E min. 200 IU/kg

DOGFOODANALYSIS.COM

ΤΙΜΗ
~ 48 ευρώ / 15kg

Thanx!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Διαβάζοντας μόνο τα τέσσερα πρώτα συστατικά της καθεμίας θα σου έλεγα ασυζητητί dog lovers gold.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ευχαριστω Mυρτώ.

Aντιγράφω απο το site της doglovers.eu

(...) we DO NOT use any corn, wheat or soy in our formula’s because many expert animal-nutritionists consider these ingredients to be the most responsible for allergies, skin problems and bowel disorders.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και εγώ στη δεύτερη θα πήγαινα αν ήταν να επιλέξω μια από τις δύο.

Για το μάδημα δίνεις κάτι έξτρα; Στην δική μου δίνω μια κτηνιατρική τροφή που είναι για κότες αλλά εδώ και ένα μήνα δεν χάνει ούτε τρίχα που λέει ο λόγος...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

Για το μάδημα δίνεις κάτι έξτρα; Στην δική μου δίνω μια κτηνιατρική τροφή που είναι για κότες αλλά εδώ και ένα μήνα δεν χάνει ούτε τρίχα που λέει ο λόγος...
Μα οι κότες δεν μαδανε ουτως ή αλλως! :p

Περα από την πλάκα και εγώ συμφωνώ με I.Kyveli.... μόλις βλέπω γλουτένη στην ξηρά, αλλάζω δρόμο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εγω επειδη εχω σκυλο με δυσανεξια στα σιτηρα και κυριως στο καλαμποκι δεν θα επαιρνα ξανα κροκετα με καλαμποκι. Ταιζω κι εγω την Doglovers εδω και 10 ημερες κι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος ως τωρα.

Μα οι κότες δεν μαδανε ουτως ή αλλως! :p
νομιζεις! ;-)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200

Αστα. Πονεμενη ιστορια.
Εδινα ιχθέλαιο, salmon oil Ω3, ελαιολαδο.
Δεν εχω δει προκοπη.

Μαδαει απο Απρίλιο μεχρι Νοεμβριο ασταματητα με την ιδια συχνοτητα σχεδον.
Περιμενω πως και πως να (βαρυ)χειμωνιασει (ο καθενας με τον πονο του)... :cuniaoo:

Εχω φτασει να συνανταω lab στο δρομο και αντι να τα χαϊδευω, να τους τραβαω τη γουνα για να δω αν μαδανε...
Μηπως φταιει που δεν την πολυχτενιζω; (1 φορα τη βδομαδα)
Μηπως φταιει οτι μια φορα τη βδομαδα την ταμποναρω με μυλοξιδο και νερό για να ψιλοκαθαριζει;

Δεν ξερω...

Για την ιστορια παρηγγειλα τη Doglovers. Οποτε η αποφαση παρθηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ειναι ανωτερη τροφή απο την Pro Plan.

Eίδωμεν....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγω επειδη εχω σκυλο με δυσανεξια στα σιτηρα και κυριως στο καλαμποκι δεν θα επαιρνα ξανα κροκετα με καλαμποκι. Ταιζω κι εγω την Doglovers εδω και 10 ημερες κι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος ως τωρα.

νομιζεις! ;-)
Πλακα κανεις? Μια κοτα ειχαμε εδώ στην πολη (την αμολυσε στον κήπο ο νοικάρης μας που ειχε πόρτα το κατάστημα του προς τον κήπο, και την ταϊζαμε και μαζεύαμε εμεις τα αυγα), αλλά αυτή τη θυμάμαι όχι μόνο να μη μαδάει, αλλά να παίρνει στο κυνηγι και τη φαίδρα μου (γατα αγκύρας) και να της τρώει το φαι.

Πάντως με εκεινο το furminator δεν βλεπετε χαϊρι?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Πάντως με εκεινο το furminator δεν βλεπετε χαϊρι?
Την εκανα χθες κανα 10λεπτο και εβγαλε μιση τσαντα super market.
Tην ξανακανω σημερα το πρωϊ και βγαζει 1/3 τσαντα super market.

Δε το λές και πρόοδο...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Την εκανα χθες κανα 10λεπτο και εβγαλε μιση τσαντα super market.
Tην ξανακανω σημερα το πρωϊ και βγαζει 1/3 τσαντα super market.

Δε το λές και πρόοδο...
Μήπως να πιάσεις ρόκα και να αρχίσεις να γνέθεις? Μην πάει και χαμένο...
Είναι νορμάλ να χάνει τετοιες ποσότητες? ειναι της φυλής? Ή απλά επιβαρύνεται λόγο φθινοπώρου και το χειμώνα ειναι μια τριχα εδώ μια τρίχα εκει?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Το χειμωνα ναι. Ετσι ειναι. Τις τραβάς τριχες και αντε να σου μεινουν 1-2 στα χερια.

Αλλα Ανοιξη-Καλοκαιρι-Φθινοπωρο σκουπιζουμε 2 φορες τη μερα.

Οταν μαθαινα για τη φυλή, πριν 3-4 χρονια, διαβαζα οτι τα ξανθα μαδανε σχεδον ολο το χρονο ενω τα μαυρα πολυ λιγοτερο.
Επομενως, ειναι της φυλής λογικα.

Απο την άλλη, κι αλλους που βλέπω με Lab και ρωταω, μου λενε οτι "μαδαγε 3 μηνες την Ανοιξη και τωρα σταματησε".
Tην ιδια ωρα που η δικια μου συνεχιζει ακαθεκτη και το μονο που μπορει να της σταματησει την τριχοπτωση ειναι το... πατωμα. :p

Ελπιζω με την νεα τροφη να στρώσει και αυτο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και υποτίθεται οτι το σολωμελαιο βοηθάει, αλλά το τσέκαρες ηδη. Μεγάλο μανίκι το μάδημα....

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Ψαχνομαι να αλλαξω τροφή στη μικρή... ηθελα να αρχίσω προ πλαν αλλα με αυτα που διαβάζω, μπερδεύτηκα. :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog