Presa Canario και Διατροφή!

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Καλησπέρα,

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια σας και τίς γνώσεις σας όσο αφορά την διατροφή του σκύλου μου.
Έχω ένα θυληκό presa σχεδόν 2 ετών 47 kg.
Το σκύλι έχει μεγάλωσει με ξηρά τροφή ,μοσχαρίσιο κίμα και κοτόπουλα.Τους τέλευταίους μήνες βλέπω διαφορά στην μυική της μάζα.Βλέπω παλιότερες φωτογραφιές της και ένω το σκυλί παράμενει σταθερό στα κιλά του νιώθω πως δεν είναι τόσο γεροδέμενη όπως πριν.
Η απόρια μου είναι αν κάνω έγω κατι λάθος η αν πρέπει να ξεκινήσω να τίς δίνω και κάτι έξτρα.
Δέν ξέρω αν πρέπει να της δώσω πολυβιταμίνες η κατι ανάλογο.
Επίσης να ενημερώσω πως έχει κάνει το τακτικό της τσεκ-απ στον γιατρό και χαίρει άκρας υγείας.Τι θα με συμβουλέυατε εσείς?

Έυχαριστω

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες.
Δεν εχεις αλλαξει κατι στη διατροφή της ? Τρωει την ιδια ξηρα που ετρωγε με τα συμπληρωματα κιμα και κοτοπουλου?

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Καλησπέρα φίλε μου,
Πέρα απο την ξηρά τρόφη που έχω αλλάξει σχεδόν ενα χρόνο τώρα όλα τα υπολοιπα παραμένουν ίδια.
Ξεχασα να συμπληρώσω πως έκτος αυτών τρωει κατα περιοδους και τα αυγα της και το γιαουρτι της οπως και πολλα φρουτα.

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Αυγά δεν τρώει πολυ συχνα μια φορα την εβδομάδα μπορει και λιγο παραπάνω και συνήθως βρασμένα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλησπέρα φίλε μου,
Πέρα απο την ξηρά τρόφη που έχω αλλάξει σχεδόν ενα χρόνο τώρα όλα τα υπολοιπα παραμένουν ίδια.
Ξεχασα να συμπληρώσω πως έκτος αυτών τρωει κατα περιοδους και τα αυγα της και το γιαουρτι της οπως και πολλα φρουτα.
Και την αλλαγη ποτε την προσεξες?
Και γω εχω παθει κατι παρομοιο με τον δικο μου αλλα η αλλαγη φανηκε μετα απο κανα 4μηνο μετα τη νεα ξηρα.

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Και την αλλαγη ποτε την προσεξες?
Και γω εχω παθει κατι παρομοιο με τον δικο μου αλλα η αλλαγη φανηκε μετα απο κανα 4μηνο μετα τη νεα ξηρα.

Περιπου πριν 5 μήνες αρχισε να δείχνει η διαφορά.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Περιπου πριν 5 μήνες αρχισε να δείχνει η διαφορά.
Τοτε μηπως ευθυνεται η νεα ξηρα ? Εαν δεν εχει αλλαξει οτιδηποτε αλλο στην καθημερινοτητα σας και ειναι υγιεστατη...
Σιγουρα δεν εχει χασει και κανα κιλο.. εμενα ειχε χασει 1,5 κιλο και παρολαυτα ηταν εντονο με το ματι.

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Τοτε μηπως ευθυνεται η νεα ξηρα ? Εαν δεν εχει αλλαξει οτιδηποτε αλλο στην καθημερινοτητα σας και ειναι υγιεστατη...
Σιγουρα δεν εχει χασει και κανα κιλο.. εμενα ειχε χασει 1,5 κιλο και παρολαυτα ηταν εντονο με το ματι.

Αν μιλαμε για διαφορα ενος κιλου ισως και να μην το καταλαβα...ομως πανω κατω ακομα και στα καλα της δεν ειχε ξεπερασει ποτε τα 48kg
Η διαφορα στην μυικη μαζα της ειναι αυτη που κανει μπαμ απο μακρυα.
Της εδινα Royal και την εχω παει στην Proplan.....επισης τοτε με την Royal επερνε και τις βιταμινες της σαν κουταβι.....αλλα ολα αυτα τα εχουμε κοψει τωρα.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Της εδινα Royal και την εχω παει στην Proplan.....επισης τοτε με την Royal επερνε και τις βιταμινες της σαν κουταβι.....αλλα ολα αυτα τα εχουμε κοψει τωρα.
Για προσπαθησε να βρεις διαφορες στις 2 τροφες μηπως κατι εχει αλλαξει πολύ και εφερε την αλλαγη ...

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Για προσπαθησε να βρεις διαφορες στις 2 τροφες μηπως κατι εχει αλλαξει πολύ και εφερε την αλλαγη ...

Πολυ πιθανον , τι να πω....πρεπει να το τσεκαρω.Το μονο σιγουρο ειναι πως την τροφη της την γουσταρει και την τρωει με ευχαριστηση.
το συμπερασμα λετε τοτε πως μαλλον ειναι η ξηρα και οχι πως θελει καποια εξτρα βιταμινη να της παρω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αφου τις δινεις μια καλης ποιοτητας ξηρα και επιπλεον κρεας τι περισσοτερο να κανουν οι βιταμινες ?

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Αφου τις δινεις μια καλης ποιοτητας ξηρα και επιπλεον κρεας τι περισσοτερο να κανουν οι βιταμινες ?

Οπως θα εχετε καταλαβει ηδη δεν ειμαι γνωστης της φυλης.....αλλα φροντιζω να μαθενω οσα μπορω για να εχω ενα υγιες σκυλο.Οι αποριες μου ισως ακουγονται καπως αλλα επειδη δεν ξερω τι πρεπει αλλο να κανω για αυτο το λογο ρωταω για βιταμινες

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οπως θα εχετε καταλαβει ηδη δεν ειμαι γνωστης της φυλης.....αλλα φροντιζω να μαθενω οσα μπορω για να εχω ενα υγιες σκυλο.Οι αποριες μου ισως ακουγονται καπως αλλα επειδη δεν ξερω τι πρεπει αλλο να κανω για αυτο το λογο ρωταω για βιταμινες
Καλα κανεις βρε..
αλλα υστερα απο 2 χρονια συμβιωσης με ενα πρεσα θα επρεπε να εισαι γνωστης :)

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
....Και σας ευχαριστω πολυ που προσπαθητε να με βοηθησετε!!!

Νομιζω πως εχω μαθει και θα συνεχισω να μαθενω....και το θελω πολυ αλλιως δεν θα ημουν εδω να σπαω το κεφαλι μου για το κοριτσακι μου!!!!

:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Βαλε μας και καμια φωτογραφια να τη δουμε και εμεις. Απο που την πηρες ?

Yuki

Member
7 Μαρτίου 2012
10
0
Απο έναν φίλο , φίλου εδω στην Θεσσαλονίκη που έκανε μια γέννα της σκύλας του την οποια έχει φέρει απο Πολωνια.
Θα σας στείλω φωτο το βραδυ απο το σπιτι γιατι τωρα ειμαι στο γραφειο. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog