Presa Canario ή American Pitbull Terrier??

Marios10

Member
7 Απριλίου 2013
15
0
καλησπερα παιδια, θελω να αγορασω ενα σκυλο φυλακο, και ειμαι αναμεσα σε πρεσα καναριο και πιτμπουλ, ποιο θα μου προτεινατε απο τα δυο για καλο φυλακο,καλο σε χαρακτηρα,πιστο?ευχαριστω

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
γιατί έχεις κόλλημα με τον "φύλακα"; Τι είδους φύλακα θέλεις; Για το σπίτι; Για την δουλειά; Για μάντρα; Θα είναι μέσα στο σπίτι ή έξω; Δεν διευκρινίζεις επίσης, θα το πας σε εκπαιδευτή για να γίνει φύλακας; Πρώτα κοιτάμε αυτά και μετά τις ράτσες.

Marios10

Member
7 Απριλίου 2013
15
0
το θελω για μεσα στο σπιτι δεν σκοπευω να του κανω εκπαιδευση φυλακα γιατι θελω να λειτουργει με το ενστικτο και θελω να του κανω πολυ καλη βασικη υπακοη και κοινωνικοποιηση

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Αν και θα σου απαντήσουν οι άλλοι για τις ράτσες , το μόνο που θέλω να σου πώ είναι πως ακόμη και πίντσερ ή κάποιο ημίαιμο απο φιλοζωική να έπαιρνες θα λειτουργούσε με το ένστικτο και θα προστάτευε τον χώρο του (σπίτι) και φυσικά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του. Όλα τα σκυλιά είναι φύλακες και προστατεύουν. Αρκεί να μεγαλώσουν σωστά και να έχουν καλό δέσιμο με την οικογένεια τους.
Το σκυλί θα το πάρεις απο που; Βρήκες εκτροφεία;

Marios10

Member
7 Απριλίου 2013
15
0
βρηκα και απο τις δυο φυλες πολυ καλα εκτροφεια στην ελλαδα αλλα ειμαι αναποφασιστος ακομα

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Μάριε καλησπέρα και καλώς ήρθες.Πόσο χρονών είσαι;

Sent from my LG-P700 using Tapatalk 4 Beta

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
καλως ηρθες,πες μας λιγο το εκτροφειο πιτ μπουλ που βρηκες;

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα Μάριε! Απ ό,τι καταλαβαίνω έχεις διαβάσει κάποια θέματα του φόρουμ, αλλά σου λείπει αρκετό υλικό ακόμα.... Αυτές οι δύο φυλές που αναφέρεις, έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους και τι ακριβώς εννοείς φύλακας "με το ένστικτο"?:confused: Νομίζω ότι δεν υπάρχει εκτροφείο πιτ μπουλ στην Ελλάδα, υπάρχει όμως το pit bull rescue.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
καλως ηρθες!
Πρωτα απο ολα το pit bull δεν ειναι φυλακας.
Τα πιτ μπουλ δεν εκτραφικαν για φυλαξη αλλα τα δημιουργησαν γιατι θελανε μικρα και ευκινητα σκυλια για τις κυνομαχιες.
Επισης εκτροφεια pit bull στην Ελλαδα δεν υπαρχουν.
Τα pit bull ειναι αναγνωρισμενα μονο απο τον κυνολογικο ομιλο της Αμερικης.
Για τα Πρεσα καναριο δεν ξερω να σου πω. Απο την στιγμη ομως που σε ενδιαφερουν εσενα θα επρεπε να ειχες ψαξει πολλα για την ρατσα αυτη οπως και για τα pit bull και μην πεις οτι εψαξες γιατι αν ισχυε κατι τετοιο τοτε δεν θα σκεφτοσουνα το pit bull για φυλακα.

Αν και θα σου απαντήσουν οι άλλοι για τις ράτσες , το μόνο που θέλω να σου πώ είναι πως ακόμη και πίντσερ ή κάποιο ημίαιμο απο φιλοζωική να έπαιρνες θα λειτουργούσε με το ένστικτο και θα προστάτευε τον χώρο του (σπίτι) και φυσικά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του. Όλα τα σκυλιά είναι φύλακες και προστατεύουν.
Δεν ισχυει αυτο που λες. Να γαυγισει ναι αλλα οχι να κανει επιθεση.
Κι επισης και επιθεση να θελει να κανει ή να κανει αν δεν εχει κανει εκπαιδευση δεν θα ξερει πως να δαγκωσει και πως θα τον ακινητοποιησει. (απλα μπορει να τον δαγκωσει οπως να ναι και οπου πιασει και με το πρωτο χτυπημα να τον αφησει)
Δεν ειναι ολα τα σκυλια τα ιδια, αν το σκυλι δεν το εχει τοτε δεν θα κανει attack στον κλεφτη απλα γαβ γαβ.
Μπορει το δικο σου να τον δαγκωσει, η δικια μου το ιδιο, του γειτονα ομως να μεινει στο γαυγισμα.
Εχω δει pit bull να πλακωνεται ο ιδιοκτητης του με αλλον και αυτο να μην κανει τιποτα (και το λατρευει το αφεντικο του, μεσα στα ματια τον κοιταει και δεν υπαρχει αλλος γι αυτον, δηλαδη δεν ειναι οτι δεν εχουν δεμενη και ισορροποιμενη σχεση) κι ομως, και ειχε κανει και καποια μαθηματα σωματοφυλακης αλλα σαν σωστο pit bull που σεβεται τον εαυτο του δεν το ειχε, οποτε τον σταματησε απο τα μαθηματα.

Last edited:

wastor

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2013
56
0
Εχω δει pit bull να πλακωνεται ο ιδιοκτητης του με αλλον και αυτο να μην κανει τιποτα (και το λατρευει το αφεντικο του, μεσα στα ματια τον κοιταει και δεν υπαρχει αλλος γι αυτον, δηλαδη δεν ειναι οτι δεν εχουν δεμενη και ισορροποιμενη σχεση) κι ομως, και ειχε κανει και καποια μαθηματα σωματοφυλακης αλλα σαν σωστο pit bull που σεβεται τον εαυτο του δεν το ειχε, οποτε τον σταματησε απο τα μαθηματα.
Οταν λες πλακωνοταν,κυριολεκτεις;Δηλαδη ειχαν πιαστει στα χερια,ειχε απλωσει χερι στον ιδιοκτητη του και αυτο συνεχιζοταν,ειχε διαρκεια δηλαδη και δεν εκανε τιποτα το πιτ μπουλ;Δεν σου λεω τιποτα τρομερο,να τον εξουδετερωσει ή κατι τετοιο,εστω να γαυγισει εντονα,να κινηθει προς αυτον που σηκωνει χερι στο αφεντικο του,χωρις απαραιτητα να τον πιασει απο καπου.

Τα παραπανω δε τα ρωταω καπως,απλως μου κανουν εντυπωση.Δε διαφωνω σε αυτα που γραφεις,αλλα θεωρω γενικα οτι ενα σκυλι αν νιωσει οτι απειλειται το αφεντικο του κατι θα κανει,ορμωμενο απο τη σχεση του που θα εχει με αυτον και αναλογως παντα και με την περιπτωση.Αν νιωσει τον πραγματικο κινδυνο λεω,την πραγματικη απειλη.Στο "κατι θα κανει" δεν ειναι απαραιτητα επιθεση,ειναι πχ να γαυγισει εντονα ή να κανει πως κινειται απειλητικα εναντιον του.

Για το σπιτι δεν ξερω,να φυλαξει χωρο δηλαδη και δε νομιζω κιολας,αλλα για καποιο μελος της οικογενειας και εγω αυτο νομιζα που σου εγραψε και η παραπανω φιλη,οτι ορμωμενο απο το ενστικτο κατι θα κανει,οχι πληρη απαθεια.Παιζει και η απαθεια δηλαδη,αναλογως με τον σκυλο,αλλα πιστευα οτι στη συντριπτικη πλειοψηφια τα σκυλια αντιδρουν με τον εναν ή τον αλλον τροπο.

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν το εχουν ολα εμφυτο αυτο.
Βεβαια δεν ξερω αν δεν υπαρχει καν αυτο το ενστικτο η απλα δεν εχει υπαρξει το καταλληλο κινητρο για να εκδηλωθει.
Εμας ο προηγουμενος σκυλος,οταν οι αδερφες μου (πιτσιρικια) παλευανε για παιχνιδι,πηγαινε και "δαγκωνε" αυτη που ετρωγε το ξυλο!Δηλαδη και ξυλο ετρωγε και δαγκωνιες..Τι ενστικτο βγηκε εδω δηλαδη?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ειχες αλλο σκύλο στο παρελθόν? το πρεσσα από όσο εχω διαβάσει ειναι ξεροκέφαλο και θέλει σωστό χειρισμό από τον ιδιοκτητη

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οταν λες πλακωνοταν,κυριολεκτεις;Δηλαδη ειχαν πιαστει στα χερια,ειχε απλωσει χερι στον ιδιοκτητη του και αυτο συνεχιζοταν,ειχε διαρκεια δηλαδη και δεν εκανε τιποτα το πιτ μπουλ;Δεν σου λεω τιποτα τρομερο,να τον εξουδετερωσει ή κατι τετοιο,εστω να γαυγισει εντονα,να κινηθει προς αυτον που σηκωνει χερι στο αφεντικο του,χωρις απαραιτητα να τον πιασει απο καπου.

Τα παραπανω δε τα ρωταω καπως,απλως μου κανουν εντυπωση.Δε διαφωνω σε αυτα που γραφεις,αλλα θεωρω γενικα οτι ενα σκυλι αν νιωσει οτι απειλειται το αφεντικο του κατι θα κανει,ορμωμενο απο τη σχεση του που θα εχει με αυτον και αναλογως παντα και με την περιπτωση.Αν νιωσει τον πραγματικο κινδυνο λεω,την πραγματικη απειλη.Στο "κατι θα κανει" δεν ειναι απαραιτητα επιθεση,ειναι πχ να γαυγισει εντονα ή να κανει πως κινειται απειλητικα εναντιον του.

Για το σπιτι δεν ξερω,να φυλαξει χωρο δηλαδη και δε νομιζω κιολας,αλλα για καποιο μελος της οικογενειας και εγω αυτο νομιζα που σου εγραψε και η παραπανω φιλη,οτι ορμωμενο απο το ενστικτο κατι θα κανει,οχι πληρη απαθεια.Παιζει και η απαθεια δηλαδη,αναλογως με τον σκυλο,αλλα πιστευα οτι στη συντριπτικη πλειοψηφια τα σκυλια αντιδρουν με τον εναν ή τον αλλον τροπο.
Πλακωνοντουσαν κυριολεκτικα. Εκτος αν το σκυλι καταλαβαινε την δυναμη του αφεντικου του. Να φανταστεις ο συγκεκριμενος σκυλος τον καβαλανε και κοιταει το αφεντικο του για να του πει αν θα διορθωσει ή οχι. Οκ μην νομιζεις οτι δεν εχει μαλωσει ποτε με σκυλο, αλλα γενικα ειναι τοσο καλα κοινωνικοποιημενος που ανεχεται πολλα μεχρι να φτασει στο αμην και να επιτεθει.
Απλα το παραπανω το ειπα για να δειξω στο παιδι οτι τα pit bull δεν εχουν καθολου κακια για τους ανθρωπους. Φυσικα ειναι και το πως μεγαλωσε ετσι? Δηλαδη σε καναπεδες και κρεβατια και με αψογη βασικη υπακοη και ολα οσα βοηθησαν στο να γινει ενα τοσο καλο σκυλι αλλα λιγο φλωρακος :p

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ε μα αυτος παραεγινε φλωρακος!:D
Να χτυπανε το αφεντικο και να μην αντιδραει καν?Πολυ πολυ παραξενο ομως..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ε μα αυτος παραεγινε φλωρακος!:D
Να χτυπανε το αφεντικο και να μην αντιδραει καν?Πολυ πολυ παραξενο ομως..
Και δεν ειναι οτι δεν ειναι pit bull. Πηγε ο ιδιος και το εφερε απο εκτροφειο της Αμερικης με pedigree και ολα.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Συμφωνώ με τον ilektra-akis και για του λόγου το αληθές
The APBT is not the best choice for a guard dog since they are extremely friendly, even with strangers. Aggressive behavior toward humans is uncharacteristic of the breed and highly undesirable
απο American Pit Bull Terrier - Wikipedia, the free encyclopedia
Αυτή η ράτσα δεν εκτρεφόταν για φύλαξη, αλλά λόγω μυώδους παρουσιαστικού ένας αδαής σου λέει θα τον δεί ο κλέφτης και θα τρομάξει :p
Ενα άλλο σημαντικό αν θέλει κάποιος να αποκτήσει σκύλο γιατί δεν κάνει μια αναζήτηση στο ιστορικό της εκάστοτε φυλής, υπάρχουν πολλές πληροφορίες.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αυτή η ράτσα δεν εκτρεφόταν για φύλαξη, αλλά λόγω μυώδους παρουσιαστικού ένας αδαής σου λέει θα τον δεί ο κλέφτης και θα τρομάξει :p
Συμφωνω, αλλα να προσθεσω και οτι η κακη φημη που εχει κολλησει τοσα χρονια πανω στα APBT συμβαλλει πολυ σε αυτο.

wastor

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2013
56
0
Πλακωνοντουσαν κυριολεκτικα. Εκτος αν το σκυλι καταλαβαινε την δυναμη του αφεντικου του. Να φανταστεις ο συγκεκριμενος σκυλος τον καβαλανε και κοιταει το αφεντικο του για να του πει αν θα διορθωσει ή οχι. Οκ μην νομιζεις οτι δεν εχει μαλωσει ποτε με σκυλο, αλλα γενικα ειναι τοσο καλα κοινωνικοποιημενος που ανεχεται πολλα μεχρι να φτασει στο αμην και να επιτεθει.
Απλα το παραπανω το ειπα για να δειξω στο παιδι οτι τα pit bull δεν εχουν καθολου κακια για τους ανθρωπους. Φυσικα ειναι και το πως μεγαλωσε ετσι? Δηλαδη σε καναπεδες και κρεβατια και με αψογη βασικη υπακοη και ολα οσα βοηθησαν στο να γινει ενα τοσο καλο σκυλι αλλα λιγο φλωρακος :p
Ναι,καταλαβα τι θες να πεις,οκ.Σου ειπα συμφωνω πανω-κατω σε αυτα που ειπες,απλα μου εκανε εντυπωση.Αλλα οπως ειπες,καθε σκυλι ειναι και διαφορετικη περιπτωση.Τωρα εμεις απο εδω θεωρητικα το αναλυουμε,παιζουν πολλα ρολο:πως θα μεγαλωσει ενα σκυλι,τι παραστασεις θα εχει απο μικρο,το δεσιμο με τον ιδιοκτητη,κτλ.Συμβαλλει χαρακτηριστικα δηλαδη στη διαπλαση του χαρακτηρα του ο ιδιοκτητης.Για αυτο και εχουν παρει τοσο κακη φημη τα πιτ μπουλ,τα οποια σημειωτεον ειναι και αγαπησιαρικα σκυλια,δεν ειναι killers οπως τα παρουσιαζουν.Εχω συναναστραφει για καποιους μηνες με πιτ μπουλ(αδεσποτο,απο το δρομο,θηλυκο)και ειχε προβλημα με αλλους σκυλους,κυριως ιδιου φυλου.Αλλα προς ανθρωπους δεν εβγαζε επιθετικη συμπεριφορα,μια χαρα ηταν.Τωρα σου ειπα,παιζουν πολλα..Πχ αυτο που ειπε η συλβοσκυλο:μαλωναν οι αδερφες της...Νταξει,εκει πηγε δαγκωνε,λογικα θα ψευτο-δαγκωνε,εκει δε μπορει να κανει κατι.Ακομα και αν αναγνωριζε τη 1 απο τις 2 αδερφες που μαλωναν ως αφεντικο,αν υποθεσουμε οτι δεν ειχε τη συλβοσκυλο αφεντικο,εκει δε μπορει να κανει και πολλα.Της ειναι και τα δυο προσωπα πολυ οικεια.Εμεις λεμε τωρα για περιπτωσεις που ο ενας ειναι τελειως αγνωστος και το αλλο ειναι το αφεντικο του.

Αλλα και παλι σου λεω,ακομα και στην τελευταια περιπτωση,παιζει ρολο πως θα την εκλαβει την ολη κατασταση το σκυλι:ποτε θα νιωσει οτι ειναι ο πραγματικας κινδυνος,οτι πρεπει να παρει αυτο πρωτοβουλια,γιατι αν μου λες οτι ειναι κοινωνικοποιημενο καλα και περιμενει εντολη αν θα διορθωσει,παει να πει οτι αναγνωριζει οτι δεν πρεπει να παιρνει πρωτοβουλιες μονο του οταν του καπνισει,περιμενει παντα εντολη.Και αυτο ειναι οντως πολυ καλο,γιατι μιλαμε για πιτμπουλ,σκυλια που αν κανουν καλο πιασιμο,δεν αφηνουν ευκολα.Εχουν τρομερη δυναμη στα σαγωνια και δεν ειναι σκυλια που πρεπει να τους αφηνεις να πιστευουν οτι εχουν το πανω χερι σε τετοιες καταστασεις,ωστε να αντιδρουν οπως θελουν.Για αυτο και φανταζομαι οτι τα επελεγαν στις κυνομαχιες,περαν ολων των αλλων χαρακτηριστικων που αναφερατε και στους οποιους ευχομαι(σε αυτους που τα επιλεγουν δηλαδη)ο,τι χειροτερο,καθως καταστρεφουν μοναδικα σκυλια,απιστευτα εξυπνα και αγαπησιαρικα,με μονο σκοπο το κερδος.Μιασματα...

Τελος παντων,ξεφυγα,απλα μου εδωσες πασα τωρα γραφοντας αυτα.:)

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Πιτμπουλ καθαρόαιμο λίγο δύσκολα εδώ στην Ελλάδα.Τώρα σχετικά με το πρέσα κανάριο,είσαι σίγουρος ότι θες τέτοιον σκύλο;;;;;Δεν νομίζω ότι είναι και τα πιο εκπαιδεύσιμα σκυλιά!Φυσικά δικιά σου είναι η επιλογή!

Αλλά έναν σκύλο να θυμάσαι ότι τον πέρνουμε πρώτα για σύντροφο και μετά για άλλα πράγματα.Άμα επιμένεις στο θέμα φύλακας κοίτα και ράτσες όπως Ροτβάιλερ,Γερμανικός Ποιμενικός και Ντόμπερμαν.Άμα είναι από καλές γραμμές αίματος θα σου βγάλουν φύλαξη.Άμα θέλεις όμως εξειδικευμένα πράγματα στην φύλαξη τότε η εκπαίδευση είναι μονόδρομος!

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Τώρα σχετικά με το πρέσα κανάριο,είσαι σίγουρος ότι θες τέτοιον σκύλο;;;;;Δεν νομίζω ότι είναι και τα πιο εκπαιδεύσιμα σκυλιά!Φυσικά δικιά σου είναι η επιλογή!

Αλλά έναν σκύλο να θυμάσαι ότι τον πέρνουμε πρώτα για σύντροφο και μετά για άλλα πράγματα.Άμα επιμένεις στο θέμα φύλακας κοίτα και ράτσες όπως Ροτβάιλερ,Γερμανικός Ποιμενικός και Ντόμπερμαν.
Γιατί να μην θέλει κάποιος πρέσα, αν το ψάξει? Είναι δύσκολα σκυλιά, αλλά δεν είναι και τα δυσκολότερα. Υπάρχουν άλλες φυλές που απαιτούν πολύ περισσότερη εμπειρία και πιο προσεκτικό χειρισμό από ότι τα πρέσα. Δηλαδή τα Ντόμπερμαν κ τα ροτβάιλερ είναι πιο κατάλληλα γι αρχάριους?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn