Petshops - δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα τελικά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ακόμα μια ιστορία.... ακόμα ένα κουτάβι...
Ώρες ώρες λέω ότι δεν αξίζει για κάθε ένα να γράφουμε χωριστά, είναι τόσο μεγάλος ο πληθυσμός των ζώων από τα petshops που είναι σχεδόν απίθανο, ένα μόνο να κάνει τη διαφορά... Από την άλλη όμως με διακατέχει και μια εμμονή τύπου -όσο περισσότερα βλέπουμε, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες να ξεστραβωθούμε έχουμε".
11817125_10207072349156122_3345262658076686427_n.jpg
Το ζουζούνι αυτό (minie pitsie το όνομα αυτής πλέον) είναι τώρα 2 μηνών... και επιτέλους κοιμάται ήρεμο.
Αγοράστηκε από "μεγαλο" petshop της Πάτρας (κακοχρονο να 'χουν)
Πωλήθηκε χωρίς εμβόλια και χωρίς τσιπ (τους το έδωσαν στο χέρι το τσιπ να το βάλουν μόνοι τους)
Γεννήθηκε 1 Ιουνίου κατά το πωλητή (που να του ρθει αποπληξία) και δόθηκε χωρίς καν να συμπληρώσει τους 2 μηνες ζωής στην (π@παρω) αγοράστρια έναντι 350,00 ευρώ. Η κατα τ'αλλα κουτοπόνηρη -γιατι να πάρω κουτάβι από εκτροφεα αφού βρίσκω φθηνότερο- (μ@λάκω) αγοράστρια, κράτησε τη μικρή 3 ολόκληρες ημέρες και επειδή κουράστηκε των ευθυνών η ανεύθυνη, αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να το φορτώσει σε φιλοζωϊκή. Έκανε λοιπόν το λάθος να το φορτώσει στην "δικιά" μου! Και εδώ ξεκινάει το πανηγύρι.....
Μετά το απαραίτητο διαολοστάλσιμο από την πρόεδρο -που το σπίτι της εχει υπερφορτωθεί από σκυλιά και γάτες που άλλα είναι υιοθετημένα από την ίδια και άλλα φιλοξενούνται- και αφού το κουτάβι 1 μηνός τότε (αρχες ιουλίου το πήρε η φιλοζωικη) ήταν τουμπανιασμένο από σκουλήκια και ψύλλους, μάθαμε ότι το πετσοπ έχει συμφωνία με "κτηνιατρο" να κάνουν εκεί το εμβόλιο. Αφού πήγε η πρόεδρος και την εκραξε και την κτηνιατρο που συντρέχει παράνομες αγοραπωλησίες επιβεβαιώθηκε ότι η μικρή είναι και τυφλή εκ γενετής!!!
Τώρα λοιπόν είμαστε στο στάδιο "πού σε πονεί και πού σε σφάζει" και με τους αγοραστές αλλά και με τον πετσοπά... που ναι μεν δεν υπάρχει απόδειξη για την πώληση του κουταβιού, αλλά θα μαζευτούν διάφορα αποδεικτικά στοιχεία και θα πέσει και η απαραίτητη ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών!
Ε α στο διάτανο με τον κάθε μ@λάκα....
Ναι έχω νεύρα.....

ΥΓ: Αααα όσο για την τύχη της μικρής... υιοθετήθηκε από την πρόεδρο και έγινε μέλος μιας εντελώς παλαβής κάθε μεγέθους αγέλης! (της έκατσε καλά της μικρής παρ'όλη την ταλαιπωρία της)

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
κάθε εμπόδιο για "καλό" όσον αφορά τη μικρούλα!

Όσο για τα υπόλοιπα...... ελπίζω να πληρώσουν τα 3πλάσια από όσα θα έδιναν σε ένα νόμιμο εκτροφέα οι αγοραστές και τα μαλλιά της κεφαλής όλων των εργαζομένων οι του πετ σοπ!!!

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΧΙΑ!!!! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Δεν πρέπει κάποτε να απαγορευτεί η πώληση ζώων από πετ σοπς?? Υπάρχει ελπίδα να βρείτε το δίκιο σας?

Το καλό είναι ότι το μικράκι υιοθετήθηκε και θα έχει και σκυλίσια παρέα :X3: Αλήθεια τα τυφλά σκυλάκια πως τα αντιμετωπίζεις? Αποκτούν φοβίες λόγω της ιδιαιτερότητας τους? Μπορείς να τα αφήνεις μόνα? Πώς είναι η ζωή τους?:oops:

• Like
Reactions: Lavernne

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το συγκεκριμένο προσαρμόστηκε αμέσως στα δεδομένα της πολυπληθούς αγέλης. Υπάρχει μάλιστα και έτερο χαζοβιόλικο μικρό που λυσσάνε παρέα.

Οπως τα σκ@τωσαν, έχουν αφήσει αρκετά "ιχνη" και υπάρχουν αρκετές ελπίδες.

• Like
Reactions: Orilis

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.893
Aθήνα
Γκέλυ να σε ρωτήσω που τα ξέρεις καλύτερα:
Η παρανομία του συγκεκριμένου ποια είναι;
Το ότι έδωσε κουτάβι μικρότερο των 2μηνών;
Ωραία, και πως το αποδεικνύεις;;

Η εισαγωγή και η πώληση απαγορεύονται;;;

Στην πράξη τι μπορεί να του κάνει κάποιος αν το κυνηγήσει;

Υπάρχει ελπίδα;
Αλήθεια ρωτάω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Έδωσε κουτάβι μικρότερο των 2 μηνων αφού τώρα είναι μόλις 2. Τους είχε δωσει φωτογραφία με την ημερομηνία "γεννησης" 1/6/2015 και επισης χωρίς να φέρει τσιπ (και ήδη από τον Ιούλιο το κουτάβι είναι υιοθετημένο νομοτυπα). Το ότι τους εδωσε το τσιπ χωριστά να το βάλουν μόνοι τους δεν πληροι τους όρους του νόμου καθώς αναφέρεται ρητά οτι "...οι προς πώληση σκύλοι και γάτες διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο, σημαίνονται υποχρεωτικά και καταχωρίζονται στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση..." Άρα κατά την πώληση ήδη πρέπει να ειναι περασμένη η σήμανση.
Η πωληση δυστυχώς υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος όχι δεν απαγορεύεται. Ούτε η εισαγωγή...
Στην πράξη τώρα, πέρα από τις ποινικές επιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες του αρ. 6 περί εμπορίας, μπορεί να το τραβήξει σε καταγγελία για την μη έκδοση απόδειξης για την συναλλαγή.
Όπως είπα και πριν υπάρχει ελπίδα γιατι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν το κουτάβι με το πετσοπ

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Στα παραθέτω αυτούσια:
1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος νόμου, (άρθρο 6, παρ.
1 και άρθρο 10 παρ. 1) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική
ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Και οι διοικητικές κυρώσεις:
Παράλειψη σήμανσης και καταχώρισης των
εκτρεφόμενων, αναπαραγόμενων ή προς πώληση
σκύλων και γατών. -----------------------(Αρθρο 6 παρ. 1 ) 3.000 Ευρώ

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων και πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων
των υπαίθριων αγορών.-------------------[Αρθρο 6 παρ. 3 περ. α) και β)] 1.000 Ευρώ ανά ζώο που πωλείται

Παράλειψη τήρησης ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας/διαβατηρίων ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση για εμπορικό σκοπό. ---------------------- (Αρθρο 6 παρ.1) 1.000 Ευρώ (το ζώο ήταν ανεμβολίαστο με συμφωνία για την προοπτική εμβολιασμού με το puppy στην "κτηνιατρο")

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οταν εγω λεω οτι το κρατος ειναι ηλιθιο που δεν κυνηγαει τα χρηματα απο τα προστιμα αυτα..Ακομα και αν δεν πληρωνοταν ποτε το κρατος,εγω πιστευω οι bybs και αυτοι που παρατανε τα σκυλια τους στο δρομο θα μειωνοταν σε μεγαλο βαθμο και μονο στο ακουσμα των ελεγχων-προστιμων..Οπως και να εχει θα υπηρχε ενα κερδος.Καλη επιτυχια με την υποθεση Γκελλυ.Επισης λεω και τον εαυτο μου ηλιθιο που δεν εγινα δικηγορος :p

• Like
Reactions: Orilis

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
αναρωτιεμαι πόσο ευκολο ειναι να εισαγουν κουταβια μικροτερα των 8 εβδομαδων στην ελλαδα-πρεπει να ειναι πανευκολο!. εχω εναν κουταβεμπορα στον τοπο μου που υποψιαζομαι οτι το κανει.

αν του ειχε κοψει την ουρα λογικά θα μπορουσατε να πατησετε και εκει ετσι;

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
αναρωτιεμαι πόσο ευκολο ειναι να εισαγουν κουταβια μικροτερα των 8 εβδομαδων στην ελλαδα-πρεπει να ειναι πανευκολο!. εχω εναν κουταβεμπορα στον τοπο μου που υποψιαζομαι οτι το κανει.

αν του ειχε κοψει την ουρα λογικά θα μπορουσατε να πατησετε και εκει ετσι;
Θεωρητικα σε αεροπλανο δεν μπαινει κουταβι μικροτερο των 3 μηνων αν δεν κανω λαθος,εγω οταν ηταν να παρω κουταβι και ηταν 2+ μηνων υποτιθεται θα ειχε ενα πλαστο διαβατηριο και ενα κανονικο.Για να μου το ειχαν προτεινει νομιζω πως θα ηταν πολυ ευκολο να γινει.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ναι για την πώληση σκεφτόμουν γκελλυ.
γενικά στο χωριό μου εχουμε αυτην εδω την υπεροχοσύνη https://www.facebook.com/Homedogs.gr?fref=ts
και δεν ξερω τι να την κάνω. :cautious: απόλη την πόλη μου φαινεται οτι μονο εγω ασχολήθηκα μαζί της ως τωρα και τα αποτελεσματα ήταν να προστεθουν 3 περισσότερες ρατσες στο ρεπερτόριό της.
όποια συμβουλή δεκτή γιατί εχω απελπιστει

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
ναι για την πώληση σκεφτόμουν γκελλυ.
γενικά στο χωριό μου εχουμε αυτην εδω την υπεροχοσύνη https://www.facebook.com/Homedogs.gr?fref=ts
και δεν ξερω τι να την κάνω. :cautious: απόλη την πόλη μου φαινεται οτι μονο εγω ασχολήθηκα μαζί της ως τωρα και τα αποτελεσματα ήταν να προστεθουν 3 περισσότερες ρατσες στο ρεπερτόριό της.
όποια συμβουλή δεκτή γιατί εχω απελπιστει
Ειλικρινα οταν βλεπω κατι τετοια,δεν ξερω αν πρεπει να εκνευριζομαι ή αν πρεπει να πω οτι τα ηθελε και τα επαθε ο κωλος των υποψηφιων αγοραστων.Τα ακιτα ινου τα λεει αμερικαν ακιτα,το αλλο ειναι μακρυτριχο και ο ιδιοκτητης θα το καταλαβει οταν μεγαλωσει,οτι ναναι.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
τα ημιαιμα τα βαφτιζει ακιτα εννοεις:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
ο ιδιοκτητης θα πιστευει οτι απέκτησε καποιου ειδους μακρυτριχο θαυμα. ασε ρε μπιγιοντ, αφου τα πληρωνουν 350 ευρώ τα σκυλια γιατι να μην ειναι καθαροαιμα;
για την ιστορια μπορουν με λαθος εκτροφή να βγαλουν μακρυτρχο ακιτα αλλα whatever

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
εντάξει απλά εμετικό... χαλαρά καταγγελία στην εφορία για εμπόριο ζώων και στο υγειονομικό επίσης...