Pet Shops

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
Καλησπέρα σας παιδια εχω ακούσει παρα πολλα για τους ιδιοκτήτες pet shops αλλα υπαρχουν και ιδιοκτήτες που σκεφτονται το καλο των ζωων οταν ενας που εχει πετ σοπ και δεν πουλαει ζωα αυτος ειναι που θα θελει το καλο των ζωων (δεν εχω καμια σχεση με κανενα πετ σοπ ουτε εχω δικο μου) αλλα μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καλάθι ..!! :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλησπέρα. Μάλλον λάθος έχεις καταλάβει. Το πρόβλημα δεν είναι τα pet shops φυσικά. Άλλωστε όλοι απο εκεί αγοράζουμε τα απαραίτητα. Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που λες. Τα pet shops που εμπορεύονται ζώα. Που είδες εσυ και που κατάλαβες ότι υπάρχει θέμα με τα πετ σοπ γενικότερα; Δηλαδή ένα λουράκι αν χρειαστεί κάποιος, ένα κρεβάτι σκύλου..κάτι τέλος πάντων..που θα πάει να το ψωνίσει; Στο Σκλαβενίτη; :rolleyes:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα σας παιδια εχω ακούσει παρα πολλα για τους ιδιοκτήτες pet shops αλλα υπαρχουν και ιδιοκτήτες που σκεφτονται το καλο των ζωων οταν ενας που εχει πετ σοπ και δεν πουλαει ζωα αυτος ειναι που θα θελει το καλο των ζωων (δεν εχω καμια σχεση με κανενα πετ σοπ ουτε εχω δικο μου) αλλα μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καλάθι ..!! :)
Τα μαγαζιά που πουλάνε ζώα λέγονται Pet Shops!
Τα μαγαζιά που δεν πουλάνε ζώα λέγονται Pet Accessories!
;)

Περιηγήσου λίγο στο forum!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Τα μαγαζιά που πουλάνε ζώα λέγονται Pet Shops!
Τα μαγαζιά που δεν πουλάνε ζώα λέγονται Pet Accessories!
;)

Περιηγήσου λίγο στο forum!
Ε καλά τωρα..Ο περισσότερος κόσμος pet shop θα το πει το κατάστημα. Άλλωστε και τα ίδια τα καταστήματα pet shops αυτοαποκαλούνται. Απο γνωστές αλυσίδες, σε καταστήματα της γειτονιάς (κι ας μην εμπορεύονται ζώα). Ίσως εκεί να μπερδεύεται και ο ChineseCrested

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
λαθος καταλαβατε μαλλον εννοώ ότι κατηγορούμε ολα τα pet shops και οτι τα βαζουμε στο ιδιο καλαθι και φυσικα δεν θα επρεπε να ειναι μαζι αυτα τα δυο δηλαδη αυτα που πουλανε ζωα και αυτα που δεν πουλανε γιατι οταν καποιος ανοιγει πετ σοπ και πουλαει ζωα πιθανοτατα να μην ειναι φιλοζωος και να μην ξερει κατι πανω στο θεμα γιατι εχω παει σε καποια πετ σοπ και σου δίνουν οτι νανε γιατι απλα δεν ξερουν απο ζωο και δεν εχουν καμια "εκπαίδευση" πανω στο θεμα (φιλικα παντα)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
κατσε, αν καταλαβα εννοείς πως κάποιος που πουλάει ζώα μπορεί να το κάνει απο αγνοια???
οχι....
γιατι απο αγνοια δεν διαπραγματεύεσαι το κέρδος σου σε κάθε κουτάβι που φορτώνεις στη βιτρίνα
γιατι από αγνοια δεν βάζεις ζώο σε βιτρίνα ενός τετραγωνικου μετρου να μην εχει αλλο μερος να κινηθεί, να κάνει την ανάγκη του....
το να στο παίζουν ασχετοι για να ξεφορτωθουν το στοκ, ναι γινεται... όχι απο αγνοια αλλά απο κουτοπονηριά να διώξουν εμπορευμα που καθεται στα ράφια τους.

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Ε καλά τωρα..Ο περισσότερος κόσμος pet shop θα το πει το κατάστημα. Άλλωστε και τα ίδια τα καταστήματα pet shops αυτοαποκαλούνται. Απο γνωστές αλυσίδες, σε καταστήματα της γειτονιάς (κι ας μην εμπορεύονται ζώα).
Κακώς όμως (και ίσως λόγω αμάθειας από πολλούς από εμάς)
Η σωστή ονομασία κανονικά είναι πράγματι Pet Accessories όπως πολύ σωστά αναφέρει ο St3lios για τα μαγαζιά που εμπορεύονται ΜΟΝΟ αξεσουάρ και είδη για κατοικίδια και που ΔΕΝ εμπορεύονται ζώα (Pet Shops)!
Τώρα ως προς το νήμα του ChineseCrested δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενα σας!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
κατσε, αν καταλαβα εννοείς πως κάποιος που πουλάει ζώα μπορεί να το κάνει απο αγνοια???
οχι....
γιατι απο αγνοια δεν διαπραγματεύεσαι το κέρδος σου σε κάθε κουτάβι που φορτώνεις στη βιτρίνα
γιατι από αγνοια δεν βάζεις ζώο σε βιτρίνα ενός τετραγωνικου μετρου να μην εχει αλλο μερος να κινηθεί, να κάνει την ανάγκη του....
το να στο παίζουν ασχετοι για να ξεφορτωθουν το στοκ, ναι γινεται... όχι απο αγνοια αλλά απο κουτοπονηριά να διώξουν εμπορευμα που καθεται στα ράφια τους.
Ένα τετραγωνικό μέτρο;;;;;;;;;

χα χα καλό ε.

το άλλο με τον τοτο το ξέρεις;;;;

:lol: :lol: :xD: :xD: :paletas: :paletas: :cuniaoo: :cuniaoo: .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ένα τετραγωνικό μέτρο;;;;;;;;;

χα χα καλό ε.

το άλλο με τον τοτο το ξέρεις;;;;

:lol: :lol: :xD: :xD: :paletas: :paletas: :cuniaoo: :cuniaoo: .
αμαν και εσύ....:p

δεν εχω καλή "ποσοτικη" αντιληψη...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Κακώς όμως (και ίσως λόγω αμάθειας από πολλούς από εμάς)
Η σωστή ονομασία κανονικά είναι πράγματι Pet Accessories όπως πολύ σωστά αναφέρει ο St3lios για τα μαγαζιά που εμπορεύονται ΜΟΝΟ αξεσουάρ και είδη για κατοικίδια και που ΔΕΝ εμπορεύονται ζώα (Pet Shops)!
Τώρα ως προς το νήμα του ChineseCrested δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενα σας!
Συμφωνώ απόλυτα στο να γίνεται ο διαχωρισμός. Απλά λεω πως (πιθανότατα για τους λόγους που κι εσυ αναφέρεις) δυστυχώς με τον όρο "pet shop" εννούμε το σύνολο όλων των καταστημάτων, είτε αυτά εμπορεύονται ζώα ή όχι. Επίσης υπάρχουν και τα καταστήματα εμπορίας ειδών κτηνοτροφίας, τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται και απαραιτήτως άδεια γεοπώνου ή κτηνιάτρου. Και αυτά, στην επαρχία κυρίως, τον τίτλο "pet shop" φέρουν κι ας εμπορεύονται επι το πλείστον τροφές, φάρμακα και σχεδόν καθόλου αξεσουάρ.

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
οχι....
Οχι απο αγνοια απλα δεν ειναι φιλοζωος αυτο εννοω οποτε αυτος θα σε πουλησει οτιδήποτε για να βγάλει λεφτα ...!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οχι απο αγνοια απλα δεν ειναι φιλοζωος αυτο εννοω οποτε αυτος θα σε πουλησει οτιδήποτε για να βγάλει λεφτα ...!!
Εχω πολλους συγγενεις που δεν ειναι φιλοζωοι, είναι αδιαφοροι. Αλλά το να μην ειναι φιλοζωος από το να υποθάλπτει το εγκλημα των puppy mills για εμένα απέχει ετη φωτός.
Όταν βάζεις κουτάβι στη βιτρίνα, είσαι συνεργός στο εγκλημα με τεραστιο μερίδιο ευθύνης αφού το εξωραϊζεις γι ανα ειναι πιο "ευπεπτο" στον αγοραστη. Παραμένεις όμως εγκληματίας!

edit: βεβαια ακόμα δεν εχω καταλάβει ποια ήταν η ενσταση σου ως προς την αντιμετώπιση των πετσοπ που σε ώθησε να ανοιξεις αυτό το θέμα

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
Εχω πολλους συγγενεις που δεν ειναι φιλοζωοι, είναι αδιαφοροι. Αλλά το να μην ειναι φιλοζωος από το να υποθάλπτει το εγκλημα των puppy mills για εμένα απέχει ετη φωτός.
Όταν βάζεις κουτάβι στη βιτρίνα, είσαι συνεργός στο εγκλημα με τεραστιο μερίδιο ευθύνης αφού το εξωραϊζεις γι ανα ειναι πιο "ευπεπτο" στον αγοραστη. Παραμένεις όμως εγκληματίας!

edit: βεβαια ακόμα δεν εχω καταλάβει ποια ήταν η ενσταση σου ως προς την αντιμετώπιση των πετσοπ που σε ώθησε να ανοιξεις αυτό το θέμα
Οτι οταν λεμε για τα pyppies mils βαζουμε αυτα τα δυο ειδή πετ σοπς στην ιδια κατηγορία δηλαδή κατηγορούμε το συνολο των πετ σοπς, και μεσα σε αυτα ειναι και τα πετ σοπσ που δεν ειναι συνεργοι σε αυτο το αποτρόπαιο εγκλημα ..!!
Και για να απαντήσω και στην aliki_s για να κάνουμε συζήτηση και για να ακουσουμε διαφορες αποψεις ...!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
chineseCrested τα pet shops που δεν πουλάνε ζώα δεν ειναι συνεργοί σε αυτο το έγκλημα. Άρα εκ των πραγμάτων δεν κατηγορούνται για κάτι.

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
chineseCrested τα pet shops που δεν πουλάνε ζώα δεν ειναι συνεργοί σε αυτο το έγκλημα. Άρα εκ των πραγμάτων δεν κατηγορούνται για κάτι

Συμφωνώ απολυτα απλώς τα βάζουμε στην ιδια κατηγορία με αυτα που πουλανε ζωο αθελα μας (νομιζω)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Νομίζω οτι κάνεις λάθος! Οχι μόνο δεν τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία αλλά αντιθέτως τα προωθούμε όσο μπορουμε! Θα δεις πχ μέσα σε αυτό το φορουμ οτι πολλά μέλη δεν αγοράζουν τιποτα απολύτως απο πετ σοπ που πουλανε ζώα και προτιμούν μονο αυτά που δεν πουλάνε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οτι οταν λεμε για τα pyppies mils βαζουμε αυτα τα δυο ειδή πετ σοπς στην ιδια κατηγορία δηλαδή κατηγορούμε το συνολο των πετ σοπς, και μεσα σε αυτα ειναι και τα πετ σοπσ που δεν ειναι συνεργοι σε αυτο το αποτρόπαιο εγκλημα ..!!
Και για να απαντήσω και στην aliki_s για να κάνουμε συζήτηση και για να ακουσουμε διαφορες αποψεις ...!!
Βρε Chinese Crested πόσες φορές πρεπει να πούμε ότι τα μαγαζιά που ΔΕΝ πουλάνε ζώα όχι μόνο δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι αλλά ΕΔΩ ΜΕΣΑ εχουμε θρεντ ολόκληρο που τα αναφερουμε και τα προτείνουμε. Ειλικρινά, πού είδες να μπαίνουν στην ιδια πλευρα με όσα πουλάνε ζώα?
Τα puppy mills δεν πουλάνε.... εφοδιάζουν πετσοπς που πουλάνε. Είναι ο παραγωγός του προβλήματος και τα πετσοπ που πουλάνε ζώα συνένοχος.

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
Βρε Chinese Crested πόσες φορές πρεπει να πούμε ότι τα μαγαζιά που ΔΕΝ πουλάνε ζώα όχι μόνο δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι αλλά ΕΔΩ ΜΕΣΑ εχουμε θρεντ ολόκληρο που τα αναφερουμε και τα προτείνουμε. Ειλικρινά, πού είδες να μπαίνουν στην ιδια πλευρα με όσα πουλάνε ζώα?
Τα puppy mills δεν πουλάνε.... εφοδιάζουν πετσοπς που πουλάνε. Είναι ο παραγωγός του προβλήματος και τα πετσοπ που πουλάνε ζώα συνένοχος.
Το ξερώ ..!! απλα βαζουμε σαν γενική ενοια τα πετ σοπσ