Parking Σκύλων

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Προχθες ειχα αυτη την ευχαριστη εμπειρια, και ομολογω οτι ειναι η πρωτη φορα εντος Ελλαδας. Το εχω δει στο εξωτερικο αλλα δεν ειχε τυχει ποτε εδω. Οπως μπορειτε να δειτε στην φωτογραφια, τρια καταστηματα στην σειρα ειχαν απο μια θεση Ρ για τους πελατες οι οποιοι εχουν μαζι τους τον σκυλο τους. Ειναι ενα σουβλατζιδικο, ενα κροπωλειο και ενας φουρνος.

Οι καταστηματαρχες ηταν πολυ φιλικοι και εξοικιωμενοι. Μας χαιρετησαν με χαμογελο και το μονο που σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη, ειναι οτι σεβονται και σκεφτονται τις αναγκες των ιδιοκτητων σκυλων και το οτι εκει θα πηγαινω συχνα ως πελατης...

Εχετε δει παρομοιες θεσης αναμονης σκυλων σε αλλα σημεια; Δεν θα ηταν πολυ χρησιμο και πολιτισμενο να δημιουργουνταν σιγα σιγα ολο και περισσοτερα τετοια σημεια προσβασης; Το κοστος ειναι μικρο, αλλα η ''αναβαθμιση'' για οποιον το κανει πολυ μεγαλη...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Έχει και έξω από ένα Οκ!Market στο Γκύζη.
Αν και δεν καταλαβαίνω ποια η χρησιμότητα.
Ποια η διαφορά από ένα στύλο ή ένα δέντρο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν θ' άφηνα με τίποτα, τον σκύλο μου δεμένο οπουδήποτε κι εγώ να ψωνίζω με την άνεσή μου.

Και στα Goody's στην Ερμού [υπάρχουν ακόμη; :rolleyes: ], είχε ένα dog parking point.
Εναν κρίκο στον τοίχο, με χαριτωμένο ταμπελάκι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτα ειναι καταστηματα(οχι κλειστα και απομακρυσμενα χωρις οπτικη επαφη) και νομιζω ειναι χρησιμο να μπορει να αφησει καποιος 1 λεπτο τον σκυλο του εξω απο το καταστημα και να ψωνισει. Εξυπηρετει και τον καταστηματαρχη, και τον πελατη.

Βεβαιως αυτο δεν ειναι καθολου απαραιτητο ή χρησιμο για καποιον που δεν εχει μαζι του τον σκυλο του. Αν καποιος ομως εχει βγει και εχει μαζι τον σκυλο του(και για τετοιες περιπτωσεις προφανως εγινε αυτο το θεμα), μπορει ανετα να βαλει τον οδηγο στο ειδικο σημειο, 3-4 μετρα μακρια και με οπτικη επαφη ετσι ωστε ο σκυλος να μην μπορει να φυγει και να κινδυνευσει, και να κανει και ο ιδιοκτητης τα ψωνια του.

Επισης η διαφορα απο ενα στυλο ή ενα δεντρο, ειναι αυτο εγραψα στο πρωτο ποστ αλλα σε καθε περιπτωση αν καποιος θελει να χρησιμποιει ενα στυλο ή ενα δεντρο παρα την υπαρξη ειδικου σημειου, ειναι δικαιωμα του. Αυτα τα σημεια ομως ειναι ακριβως μπροστα στην εισοδο καθε καταστηματος, ο στυλος μπορει να ειναι στην γωνια και το δεντρο καπου ''αλλού''...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Γιατί όμως να αφήσεις το σκύλο έστω και 1 λεπτό δεμένο μόνο του?

Αν δεν επιτρέπεται να μπείς με το σκυλο λές όμορφα και ωραία τι χρειάζεσαι, και από τι χρήματα να σου δώσει ρέστα ο καταστηματάρχης, σου τα φέρνει στην πόρτα και συνεχίζεις.

:pΣκέψου να θέλει και ο άλλος με το αρσενικό τσαμπουκαλίδικο σκυλί του να το δέσει δίπλα στον δικό σου και εσύ να λές "μα πρόλαβα πρώτος τη θέση"χοχο.

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Προσπαθω να σκεφτω τον Serhan δεμενο σε ενα τετοιο στυλο!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Προσπαθω να σκεφτω τον Serhan δεμενο σε ενα τετοιο στυλο!!

χαχαχαχα!

Περιμένω πότε θα μπαίνουμε στα ΜΜΜ κ τα καταστήματα με τα μικρά μας (ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, βέβαια, γιατί γενικά η φιλόζωη παιδεία μας είναι λίγο... "ανύπαρκτη" κ προβλέπω να μην υπάρχει σεβασμός στους χώρους όπου θα φιλοξενούμαστε. :(μεγάλη συζήτηση, τέσπα)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και μενα μια χαρα ιδέα μου φαίνεται. Απο τη στιγμή που είναι ακριβώς μπροστά στο κατάστημα και έχεις οπτική επαφή με τον σκύλο, δεν παθαίνει τπτ να μείνει 2 λεπτακια δεμένος εκεί μέχρι να κάνει κάποιος τα ψώνια του.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Σε φουρνο στον Γερακα κοντα στο σπιτι μου εχει τετοιο parking. Eιναι ακριβως διπλα στην εισοδο του καταστηματος. Το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες. Δεν βρισκω κατι το κακο σε αυτο. Φροντιζω βεβαια να μενω με τον σκυλο αν δω οτι εχει πολυ κοσμο και μπαινω μεσα μονο οταν χαλαρωσει η κινηση. Ετσι η αναμονη του σκυλου δεν ειναι πανω απο 1 λεπτο ενω εχουμε οτικη επαφη συνεχως.
Σε μαγαζια τυπου Goodys κτλ που θα χρειαζοταν να κανω αρκετη ωρα δεν θα επαιρνα τον σκυλο μαζι μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Καλή ιδέα και φιλική προς τους ιδιοκτήτες σκύλων. Αυτό μου αρέσει πάνω από όλα.
Κατά τα άλλα τα αφήνω δεμένα μόνο όταν μπορώ να τα παρακολουθώ γιατί πως να το κάνουμε με τέτοια κουκλιά σκυλιά που έχω φοβάμαι και τους απαγωγείς!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σε φουρνο στον Γερακα κοντα στο σπιτι μου εχει τετοιο parking. Eιναι ακριβως διπλα στην εισοδο του καταστηματος. Το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες. Δεν βρισκω κατι το κακο σε αυτο. Φροντιζω βεβαια να μενω με τον σκυλο αν δω οτι εχει πολυ κοσμο και μπαινω μεσα μονο οταν χαλαρωσει η κινηση. Ετσι η αναμονη του σκυλου δεν ειναι πανω απο 1 λεπτο ενω εχουμε οτικη επαφη συνεχως.
Σε μαγαζια τυπου Goodys κτλ που θα χρειαζοταν να κανω αρκετη ωρα δεν θα επαιρνα τον σκυλο μαζι μου.
Καλή ιδέα και φιλική προς τους ιδιοκτήτες σκύλων. Αυτό μου αρέσει πάνω από όλα.
Κατά τα άλλα τα αφήνω δεμένα μόνο όταν μπορώ να τα παρακολουθώ γιατί πως να το κάνουμε με τέτοια κουκλιά σκυλιά που έχω φοβάμαι και τους απαγωγείς!!!
Συμφωνω και με τις δυο σας. Και αν μη τι αλλο, μια τετοια κινηση απο την πλευρα ενος καταστηματαρχη δειχνει σεβασμο και στοχαστικοτητα σε οσους επιλεγουν να επισκεφθουν το καταστημα συνοδευομενοι απο τον σκυλο τους. Το αν θελει ο καθενας να τον δεσει ή οχι, το αν προτιμαει το δεντρο ή τον στυλο στη γωνια, ειναι αλλη υποθεση και αφορα αυτον μονο(τον ιδιοκτητη).

Ειτε ειναι φιλοζωοι-κυνοφιλοι αυτοι οι καταστηματαρχες, ειτε εχουν παει και λιγο παραεξω και εχουν δει πιο ανεπτυγμενες χωρες, ειναι πολυ καλη η κινηση τους και μακαρι να βλεπουμε παρομοια ανταποκριση και σταση απο ολο και περισσοτερους.

Καποιοι που αδυνατουν να διακρινουν τα θετικα μιας τετοιας κινησης καθως και τα μηνυματα που μεταφερει, απο αισθητικης και μονο αποψης να τον δουν και παλι αξιζει...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πολύ πρακτικό!!!!Δεν έχει τύχει να χρειαστεί να τα αφήσω μόνα τους γιατί σχεδόν πάντα είμαστε 2 άτομα όποτε ο ένας κρατάει τα σκυλιά και ο άλλος κάνει τη δουλειά του!!!
Και εγώ έχω δει ένα τέτοιο παρόμοιο έξω από ένα ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια!!!!!!

Στο video club που πηγαίνω βλέπω συχνά πελάτες που μπαίνουν με τα σκυλιά τους (μεγαλόσωμα) στο κατάστημα!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ωραιότατο το βρίσκω. Δεν το'χω ξαναδεί (ούτε στην Ελλάδα ούτε έξω). Εγω συχνά τους αφήνω απ'εξω και θα βόλευε πολύ κάτι τέτοιο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλή προσπάθεια...ασχετο αν είναι πρακτικό η όχι για κάποιους...Για μένα μετράει το γεγονός ότι επιτελους κάποιοι άρχισαν να βλέπουν το θέμα "σκύλος" ως Ευρωπαιοι και όχι σαν κάφροι Έλληνες...

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Εγώ το Λούνο μου τον έχω βάλει και μέσα στο Accesorize, και στο Prenatal, και στο Utterque...και στην τράπεζα μπαίνει μαζί μου. Στα Jumbo δεν επιτρέπουν, και σε σούπερμάρκετ δεν έχω δοκιμάσει. Δε νομίζω πάντως ότι παθαίνει κάτι αν μείνει 2 λεπτά να περιμένει κάπου δεμένος, ειδικά τώρα που μεγάλωσε.

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
καλα στα jumbo δεν επιτρεπουν ουτε ηλεκρονικο τσιγαρο..και καλα γιατι μπορει να στραβωσει καποιος μπαμπας μαμα....και για τα σκυλια γιατι εχουν μεσα μωρα μην παθουν τπτ...αλλα ξεχναν οτι πριν απο λιγο καιρο πουλουσαν φιλτρακια και χαρτακια....δεν επιτρεπουν ουτε σκυλακι μικρο μεσα σε τσαντα...

απλα ειναι τραγικοι για εμενα στα jumbo και ας δουλευω εκει....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ένα ακόμη Μπράβο, σε επιχείρηση που σέβεται και σκέφτεται τους ιδιοκτήτες σκύλων στην χώρα μας...

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
στο φαρμακειο παπαπετρου στο χαλανδρι πεντελης στη σταση ικα εχει πολυ ομορφο παρινγ με ταμπελιτσα, στο βιντεο κλαμπ πιο κατω στην κολοκοτρωνη μπαινω μεσα με το σκυλο.
το φαρμακειο εχει μεγαλη τζαμαρια με καλη οπτικη. ο φαρμακοποιος μου ειπε οτι δεν θα ειχε προβλημα να μπω μεσα με το σκυλι μου αλλα επειδη το φαρμακειο θεωρειτε χωρος υγειας και μπορει καποιος ασθενης ειναι αλεργικος
για αυτο το λογο εβαλε το παρκινγκ.
στο cook shop απενταντι απο το downtown o δρομος ειναι αγιας παρασκευης ειναι γωνια λιγο πιο πανω απο τα everest ( παντα χαλανδρι), μπηκα μεσα με τη ρουμπι, φοβερο τυπακι. Το πιο κουφο με αφησαν να μπω στα beneton παλι στο χαλανδρι το σαβατο , τα beneton αυτα ειναι χαιμαντα νομιζω, αυτο δεν το περιμενα με τιποτα, ειδες η κριση τελικα.

Last edited: