o Naruto και ο Pablo

diafani

Member
18 Ιουνίου 2012
8
0
Αττική
Γειά σας! εχω ενα σκυλάκι το Ναρούτο ειναι 2μιση χρονων και ειναι διασταυρωση doberman με σκυλο αγωνων( η υπερκινητικοτητα στο φουλ) ο φίλος μου εχει τον Πάμπλο ο οποιος ειναι σχεδον 3 χρονων και ειναι ενα pitbull stanforside, τα σκυλια ήρθαν σε επαφη περσυ περιπου τον ιδιο καιρο τα πηγαιναν παρα πολυ καλα και δεν ειχαμε κανενα προβλημα περα του οτι ειχαν ισοπεδωσει το σπιτι με το παιχνιδι τους:)):)), επειδη ομως δε μεναμε μαζι με το φιλο μου τα σκυλια ξαναβρεθηκαν πριν ενα μηνα περιπου οπου και πηγαν να φαγωθουν (η αληθεια ειναι οτι εμεις φταιξαμε γιατι πιστευαμε οτι θα παιζαν οπως την πρωτη φορα) τελικα ομως παραλιγο να εχουμε ατυχημα... χθες προσπαθησαμε παλι να τα φερουμε σε επαφη γιατι πλεον μενουμε μαζι με το φιλο μου και σε 1 μιση θα φυγει η μητερα του οποτε ο Πάμπλο δε θα γινεται να μενει μόνος του. Χθες λοιπον τους βγαλαμε βόλτα μαζί για αρκετη ωρα και ήταν οκ οταν προσπαθησαμε να του φερουμε κοντα να μυριστουν ο Ναρούτο εκανε ατσουμπαλες κινησεις και επιθετικες ως προς το Παμπλο (αντιθετα με την προηγουμενη φορα που ο Παμπλο ηταν επιθετικος) τελικα δεν τους αφησαμε αλλο να ερθουν κοντα γιατι εγω αγχωθηκα με το σκηνικο και φοβηθηκα οτι θα εχουμε προβλημα την ιδια ωρα λοιπον που γυρνουσαμε σπιτι εμφανιστηκε ενα αδεσποτο το οποιο επαιζε και με του δυο μια ερχοταν στο ναρουτο μια στο παμπλο... ο Ναρουτο ειναι πολυ κοινωνικος με τα αλλα σκυλακια και αμεσως δειχνει υποταγη σε ενα σκυλακι που δεν ξερει, ο Παμπλο παλι τα παει πολυ καλα με ανθρωπους και με κουταβια αλλα ενιοτε με καποια σκυλια δε θελει να ερχεται σε επαφη , βεβαια θεωρουμε οτι αυτο ειναι κατι που του βγηκε οταν δεχθηκε επιθεση απο αγελη 4 σκυλων (πριν 2 μηνες στο εξοχικο) , γενικα και οι 2 ειναι πολυ καλα σκυλια.
Θα ήθελα μία ιδεα πως να τους φερουμε κοντα; Ευχαριστω !

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αφου τα σκυλιά είναι και τα δυο αρσενικά, σε τέτοια ηλικία και απο φυλές κυρίαρχες νομίζω οτι είναι σκούρα τα πράγματα, στη θεση σου θα τα περιόριζα σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού όσο λείπω

diafani

Member
18 Ιουνίου 2012
8
0
Αττική
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι οκ όταν φευγουμε να μην μένουν μόνοι , εννοείται! αλλα τι κάνουμε οταν ειμαστε σπιτι ; δε θα καταφερουν ποτε να μονιάσουν;

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
και να τα καταφέρουν εγω πιστευω οτι πρέπει να ειστε πολυ προσεκτικοί. Μπορει οποιαδήποτε στιγμή να ανάψουν τα αίματα, καλυτερα φροντιστε να συναντηθουν σε καποιο σκυλοπαρκο 4-5 φορές να παιξουν χωρις να τα πιέζετε και τα βάζετε στο ιδιο σπιτι σιγά σιγά

diafani

Member
18 Ιουνίου 2012
8
0
Αττική
σε περιπτωση που αρχισουν να τσακωνονται οι αντιδρασεις μας ποιες πρεπει να ειναι; Βεβαια εχω την αισθηση πως αν αναψουν τα αιματα θα ειναι για τα καλα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πρέπει πρώτα απο όλα ΕΣΕΙΣ να πιστέψετε ότι αυτό που θέλετε μπωρεί να γίνει. Όσο σκέφτεστε και νιώθετε άβολα στο να φέρετε τα 2 σκυλιά σε ένα ίδιο δωμάτιο μαζί χωρίς να τσακωθούν τόσο δεν πρόκειται να γίνει.

Μπωρείτε να αποβάλετε το δικό σας άγχος; Αν ναι, τότε και μόνο τότε μπωρείτε να ξεκινήσετε να ξανα συστήσετε το ένα σκυλί στο άλλο. Προσπαθήστε να κάνετε ευχάριστα πράγματα όλοι μαζί, να πηγαίνετε βόλτα μαζί, να δίνετε λιχουδιές μία στον έναν μία στον άλλον μόνο όταν είναι μαζί, κλπ. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν να μπορείτε να έχετε κάποιον έλεγχο των σκυλιών, γιατί αν δεν σας ακούνε και γενικά δεν έχουν και κάποιο σεβασμό και εμπιστοσύνη προς εσάς τότε τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Εγώ να σας πώ ότι ζω με 4 αρσενικά σκυλιά στο ίδιο σπίτι και δεν έχω κανένα πρόβλημα και όχι, δεν μεγάλωσαν και τα 4 μαζί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μια παρατήρηση μόνο Διονύση. Λιχουδιές σε δύο σκύλους που δεν εχουν καλό ιστορικό όταν είναι μαζί, όπως και τάισμα μαζί καλύτερα δεν είναι να αποφεύγονται;
Έχω δύο αρσενικά που συμβιώνουν αρμονικά ,από την πρώτη μέρα όμως , εάν βγει λιχουδιά ή τροφή τσακώνονται.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μια παρατήρηση μόνο Διονύση. Λιχουδιές σε δύο σκύλους που δεν εχουν καλό ιστορικό όταν είναι μαζί, όπως και τάισμα μαζί καλύτερα δεν είναι να αποφεύγονται;
Έχω δύο αρσενικά που συμβιώνουν αρμονικά ,από την πρώτη μέρα όμως , εάν βγει λιχουδιά ή τροφή τσακώνονται.
Γνώμη μου είναι ότι το να αποφεύγεις ένα πρόβλημα δεν το λύνεις ποτέ και μαζί με αυτό δεν λύνονται και άλλα θέματα. Αν λοιπόν ξέρεις ότι με το που θα βγεί λιχουδιά θα γίνει χαμός τότε ξεκίνα με τον εξής τρόπο:

Με χρήση ενός baby gate ή κάποια περίφραξης έχε το ένα σκυλί απο την μία και το άλλο απο την άλλη και ξεκίνα να δίνεις μικρές λιχουδιές στον έναν και στον άλλον, αλλά η λιχουδιές αυτές να δίνονται ΜΟΝΟ όταν κάνετε αυτήν την άσκηση (όπου και τα 2 σκυλιά είναι μαζί) να μην δίνονται ΠΟΤΕ σε καμία άλλη περίπτωση. Έτσι θέλεις να συνδιάσουν και τα 2 σκυλιά την λιχουδιά αυτήν με την παρέα του άλλου σκυλιού και την ηρεμία και υπομονή τους.

Ένας άλλος τρόπος είναι ο εξής (που χρειάζεσε βοήθεια απο 2 ακόμα άτομα)....2 άτομα κρατει ο κάθε ένας με λουρί το κάθε σκυλί (σε απόσταση όπου να μην φτάνει το ένα το άλλο αλλά δεν είναι ΠΟΛΥ μακρυά) εσύ στο ενδιάμεσο με τις λιχουδιές και πάλι δίνεις μία στον έναν μία στον άλλον.

Και οι παραπάνω 2 τρόποι χρειάζονται να κρατάνε λίγο αλλά να γίνονται πολλές επαναλήψεις μέσα στην ημέρα. Αργότερα είναι στο χέρι σου (κατα πόσο εσύ πιστεύεις) να φέρεις ακόμα ποιο κοντά τα 2 σκυλιά για να πάρουν λιχουδιές μαζί.

Βέβαια, ποτέ δεν θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει αυτό μόνος του (χωρίς επαγγελματική βοήθεια) αν δεν είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και ότι δεν έχει ο ίδιος αποθημένα μέσα του για αυτήν την διαμάχη (δηλαδή δεν τρέμει ότι κάτι θα πάει άσχημα).

Γενικά πρέπει να υπάρχει ΠΑΝΤΑ κάποιος έλεγχος του σκυλιού αλλιώς αν χάσεις τον έλεγχο χάνεις και το παιχνίδι.

Δεν ξέρω αν έχεις δεί αυτό μου το βίντεο.......

[video=youtube;xj8nIWBvf_A]http://www.youtube.com/watch?v=xj8nIWBvf_A[/video]

Βλέπεις; Πόσα σκυλιά είναι μπροστά μου; Νομίζεις ότι όλα αυτά ΠΑΝΤΑ ήταν έτσι όταν βγαίναν μπισκότα και λιχουδιές έξω; Νομίζεις ότι δεν έγιναν 2-3 καυγάδες στην αρχή; Αλλά ποιο τελικά ήταν το αποτέλεσμα; ΑΥΤΟ που βλέπεις. Και αν δείς έχουμε 4-5 αρσενικά και άλλα τόσα θηλυκα.

diafani

Member
18 Ιουνίου 2012
8
0
Αττική
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για το ομορφο βιντεο! στο θεμα μποσκοτα-λιχουδια ευτυχως δεν εχουμε θεμα γιατι ο Ναρουτο δε δινει πολύ σημασία στις λιχουδιες, οποτε αυτοματα δεν εχουμε κινητρο για τσακωμο. Νομιζω το πιο σημαντικο που αναφερατε ειναι να αποβαλω εγω το φοβο μου. Ο φίλος μου ειναι ψυχραιμος εγω φοβαμαι τι θα γινει οταν θα πιασει το ο Παμπλο το Ναρουτο..

diafani

Member
18 Ιουνίου 2012
8
0
Αττική
Καλημέρα!!! Ευχαριστω και πάλι για τις συμβουλες.. εχω νεότερα ! ο Πάμπλο και Ναρουτο τελικα τα πηγαινουν πολυ καλα, σε βαθμό που κοιμοντουσαν αγκαλια ετρωγαν μαζι ...και φυσικα εμειναν μονοιτ τους χωρις καμια απολυτως ζημια στο σπιτι! περασαν ενα τριημεμερο υπεροχο..χθες που πηραμε τον παμπλο και τον πηγαμε στο σπιτι του φιλου μου , ηταν και οι 2 πολυ στεναχωρημενοι μετα, αλλα καθε ΠΣΚ θα ειναι μαζι... μεχρι που θα μεινουν μονιμα μαζι..! Ευχαριστω πολυ και παλι για ολα... Το πιο πιθανο ειναι οτι θα χρειαστω ξανα τη βοηθεια σας γιατι μαλλον μεσα στη βδομαδα θα εχουμε και νεο μελος στην οικογενεια!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97