O Bruce και το crate του

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πρώτα απ' όλα συγγνώμη για το νέο thread αλλά νομίζω ότι το σχετικό θέμα είναι κλειδωμένο.

Έχω κάποιες απορρίες σχετικά με το crate.

Η κατάσταση είναι ως εξής:

Ο Bruce (Γερμανικός Ποιμενικός) είναι 4 μηνών και αγορασμένος από pet shop. Τον έχουμε 2 εβδομάδες στο σπίτι, όπου μένει στο μπαλκόνι (αρκετά μεγάλο). Μέχρι τώρα έχει μάθει να κάνει την... ψιλή του ανάγκη στην πάνα του και την... χοντρή σχεδόν (τα πρώτα στην πάνα, τα δεύτερα παραδίπλα :cool: ). Του πέραμε ένα μεγάλο κλουβί (όχι αυτό που είναι όλο κάγκελα, αλλά αυτό που έχει πλαστικά τοιχώματα με τρύπες για να αερίζεται και καγκελένια πόρτα). Στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου. Μάλλον του θύμιζε τις άσχημες μέρες του pet shop.

Από αύριο λέω να του αρχίσω την εκπαίδευση στο να μένει στο κλουβί του. :confused: Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Το σκυλί γενικά δεν το θέλουμε μέσα στο σπίτι. Όχι να μη μπαίνει μέσα, αλλά να μη μένει μόνιμα μέσα. Μέχρι τώρα η μόνη γκρίνια του είναι ότι θέλει να είναι μέσα στο σπίτι όταν είμαστε και εμείς. Τις άλλες ώρες κάθεται και αράζει κανονικά στη βεράντα. Μάλλιστα τις τελευταίες μέρες τον έχω "τσακώσει" να κοιμάται και μέσα στο κλουβί του (πάντα με ανοιχτή πόρτα μέχρι στιγμής).

Θα το δεχτεί το κλουβί ή είναι πολύ μεγάλος; Χθες δοκίμασα να τον βάλω λίγο μέσα και μόλις πηγα να κλείσω την πόρτα, τον έπιασε πανικός...

Αν τα κάνει μέσα στο κλουβί τον βγάζω έξω και καθαρίζω το κλουβί. Αυτόν πώς τον καθαρίζω που πολλές φορές η βεράντα είναι γεμάτη από πατημασιές με... κακάκια; Έχω την εντύπωση (δεν είμαι σίγουρος) ότι ακόμα δε μπορώ να τον κάνω μπάνιο. Τα 2α του εμβόλια δεν τα έχει κάνει ακόμα. Και επειδή είναι μούργος (κυριολεκτικά) τον έχω ικανό να γεμίσει το ωραίο του τρίχωμα με σκ...α :eek:

Έχει νόημα το κλουβί αν είναι στο μπαλκόνι; Ή είναι μόνο αν τον έχουμε μέσα στο σπίτι; Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ενώ τώρα κλαψουρίζει γαι να μπει μέσα, στο μέλλον θα ορμάει στην πόρτα. Και καλά τώρα που είναι μικρός. Αν μεγαλώσει τι γίνεται αν αρχίσει να... επιτείθεται στην μπαλκονόπορτα μας; Ήδη κάποιες γρατζουνιές υπάρχουν, αλλά ΟΚ αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα...

Και το τελευταίο (για την ώρα): έχω προσεγγίσει κάποιους εκπαιδευτές και σχεδόν όλοι λένε ότι το κλουβί είναι απαραίτητο για να μάθει το σκυλί πειθαρχία. Ισχύει αυτό ή μετά από 1,5-2 μήνες ο μικρός θα δυσκολευτεί στην εκπαιδευση;

Λίγη βοήθεια γιατί είμαστε πολύ μπερδεμένοι!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
E και μπαλκόνι και κλουβί μακριά από σας... υπερβολή. Βάλτε το crate μέσα στο σπίτι, μαζί με το σκυλί. Τι εννοείς να μη μένει μόνιμα στο σπίτι? Και αυλή να είχατε είναι πολύ μικρός για να μένει έξω. Σκυλί μπαλκονιού = δυστυχισμένο, προβληματικό σκυλί.
ΦΥΣΙΚΑ και θα κλάψει!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μήπως το σκυλί είναι μεγαλόσωμο για μέσα στο σπίτι;

Σίγουρα το φυσικό του περιβάλλον δεν είναι ούτε το μπαλκόνι ούτε το σαλόνι. Μήπως έξω είναι πιο κοντά στο πού θα έπρεπε να είναι;

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν είναι μοναχικός λύκος (ακόμη κ οι λύκοι σε αγέλες μένουν) κ ούτε το φυσικό του περιβάλλον πλησιάζει στις σειρήνες των ασθενοφόρων, τις κόρνες, το καυσαέριο (δεν ξέρω κ πού μένεις).

Ένας Γερμανικός ποιμενικός ή γενικά ένα μεγαλόσωμο σκυλί ίσως κ να προτιμούσαν να είχαν περισσότερο 'χώρο' κ ένας κήπος θα ήταν ιδανικός, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο σκύλος πρέπει να μένει έξω στο μπαλκόνι, κ ειδικά μόνος του από τη στιγμή που έχει εσάς. Εντάξει όταν λείπετε, το καταλαβαίνω να τον αφήνετε έξω (σε σπιτάκι αν κάνει κρύο) αλλά όταν είστε όλοι μαζεμένοι σπίτι ή έστω κ ένας από την οικογένεια γιατί να μην είναι κ ο μικρός εντός σπιτιού;

Το crate χρησιμεύει για μέσα στο σπίτι για να απομονώνεις το σκυλί ώστε να μάθει να κάνει τις ανάγκες του στην πάνα του κ για να μην 'διαλύσει' το σπίτι όταν κοιμάστε.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
OK. Μάλλον ο μικρός θα έρθει μέσα στο σπίτι για όσο είμαστε εκεί.

Το βράδυ κοιμάται έξω; Είναι πολύ μικρός ακόμα για να τη βγάλει 6-7 ώρες μέσα στο crate (αν πούμε ότι τον αφήνουμε μέσα στο σπίτι το βράδυ ενώ κοιμόμαστε).

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Προτείνω ανεπιφύλακτα μέσα, με την αγέλη. Νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά γι αυτόν να είναι μαζί σας. Κάποιος είχε γράψει στο φόρουμ, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση. '' Ο σκύλος είναι ευτυχισμένος να είναι κοντά στα πόδια του αφεντικού του και ας μένουν σε διαμέρισμα των 60 τμ''. Τα σκυλιά θέλουν πρώτα αγάπη και μετά χώρο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με λίγο πιο πρακτικά θέματα στο αρχικό post. Λίγο βοήθεια, απλά για να ξέρω τι να περιμένω ;)

Και μια άλλη ερώτηση: έχει μάθει να τα κάνει στην πάνα έξω. Αν τον έχουμε μέσα στο σπίτι και του έρθουν, θα ζητήσει την πάνα του ή θα τα αμολήσει όπου του αρέσει εντός;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με λίγο πιο πρακτικά θέματα στο αρχικό post. Λίγο βοήθεια, απλά για να ξέρω τι να περιμένω ;)

Και μια άλλη ερώτηση: έχει μάθει να τα κάνει στην πάνα έξω. Αν τον έχουμε μέσα στο σπίτι και του έρθουν, θα ζητήσει την πάνα του ή θα τα αμολήσει όπου του αρέσει εντός;
Αν σου πώ ότι η δικιά μου (γ.π.) σε περίπτωση που της έρθουν τα κακάκια ενώ είναι μέσα στο σπίτι πάει στην μπαλκονόπορτα και χτυπάει το τζάμι με το πόδι της, θα το πιστέψεις;
Τέλος πάντων αν το σκυλί μάθει ότι έχει τακτικές ώρες εξόδου ''φροντίζει'' να τα κάνει στον δρόμο (παντα με σακούλα:))

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
μην περιμένεις να ξέρει ο σκύλος που να τα κάνει αν δεν του δείξεις με ΥΠΟΜΟΝΗ τι θές.... οπότε αν τον πιάσεις στα πράσα, τον σταματάς και τον πας εκει που θες να τα κάνει. Αν απο μόνος του τα κάνει εκει που πρέπει, του κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ χαρές και πανυγύρια αμέσως, κάθε φορά!..... (περίμενε να τελειώσει πρώτα.... μην τον τρομάξεις....). Αν τα βρεις κατόπιν εορτής, πάρε βαθιές αναπνοές και ρίξε στον εαυτό σου ένα σκαμπίλι με εφημερίδα που δεν τον πρόλαβες.... μην πεις τίποτα στο σκύλο, μονο κακό θα κάνεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οσο για τα υπόλοιπα, δε βλέπω τι σχέση έχει το crate με την πειθαρχία, ούτε και τι νόημα έχει το crate αν είναι στο μπαλκόνι.... εγώ θα τον καθάριζα με ένα βρεμμένο πανάκι, αλλά δεν ξέρω από κουτάβια (πάνε 20 χρόνια που είχα ένα....) οπότε περίμενε να σου απαντήσουν οι άλλοι. Το μέγεθος του σκύλου δεν έχει σχέση. Φρόντιζε απλώς να τον βγάζεις μεγάλες βόλτες και θα είναι μια χαρά μέσα μαζί σας.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
καλησπερα κ απο μενα.
το σκυλι μιας κ δεν εχει τελιωσει ακομη το εμβολιακο του προγραμμα (παρότι ειναι 4 μηνων...εχε υποψην οτι το σκυλι ηταν αρρωστο πριν το παρεις..) μπορεις να το καθαριζεις με μωρομαντιλα.
τωρα οσον αφορα το κλουβι που πειρες, δεν ειναι το καταληλο ουτε για μεσα στο σπιτι..χωρεισε το λοιπον στα δυο , βαλτου μια μαξιλαρα κ καντο κρεβατακι!
το κλουβι ειναι καλο, αλλα οπως ειπαν κ οι αλλοι μονο για μεσα στο σπιτι εχει νοημα. αλλα πειρες λαθος κλουβι. τα γ.π ειναι εκ φυσεως καπως νευρικα κ το κλουβι που του εχεις δεν τον κανει να νιωθει ανετα γιατι δεν μπορει να σας δει! δεν εχετε οπτικη επαφη, αφου στην ουσια ειναι ενα σπιτακι με πορτα που τον κλεινεις μεσα κ απο κει ακουει τα παντα, του εξαπτεις την φανμτασια , αλλα δεν βλεπει τιποτα κ αισθανεται παραγκωνισμενος!
θελεις λοιπον ενα κλουβι απο κεινα που εχουν το ''ταψακι'' απο κατω κ ειναι σιρματινα οποτε κ ανοιχτα απο παντου, ωστε ο σκυλος να μην αισθανεται απομονομενος κ να σας βλεπει καλα. αυτο που του κανεις τωρα ειναι σαν τιμωρια...
κ ζησε με το σκυλο σου!μην το φωβασαι!στην βεραντα δεν εχει τιποτα παραπανω να σου προσφερει απο οτι μια γλαστρα με γερανι..
εχε τον μαζι σου, οσο περισσοτερο μπορεις, μιλα του καθε μερα, κ λεγε του τα παντα!σιγα σιγα θα αρχισει να καταλαβαινει.οσο πιο πολυ ασχολεισαι κ μιλας στο σκυλο σου , τοσο πθιο εξυπνος θα γινει.
οσο για το λερωμα, εχε κατα νου, οτι μετα τον υπνο, το φαι, το νερο κ το παιχνιδι το κουταβι θα θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να λερωσει, οποτε οδηγησε το εκει που θες...( προτιμησε βεραντα, μετα θα το βλεπεις οτι θα στο διχνει απο μονος του, ειτε με βλεμμα , ειτε με κλαμα μπρωστα στην μπαλκονοπορτα).
τα γ.π ειναι πανεξυπνα, δεν θα δυσκολευτεις! καλη επιτυχια κ να σου ζησει!:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
καλησπερα κ απο μενα.
...εχε υποψην οτι το σκυλι ηταν αρρωστο πριν το παρεις..)
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

elenamagna, τι εννοείς με το παραπάνω;

Ο μικρός σήμερα πέρασε όλη την ημέρα μέσα παρέα μας. Ήδη διάλεξε την αγαπημένη του θέση μπροστά από έναν διθέσιο καναπέ και την... άραξε.

Έκανε τα ψιλά 2 φορές σε μια μοκέτα, αλλά τη δεύτερη το κατάλαβε και δε γκρίνιαξε καθόλου που βγήκε έξω στο μπαλκόνι για τιμωρία.

Όλα καλά. Αφασία είναι ο άτιμος!

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ο λόγος που χρησιμοποιούμαι το κλουβί είναι για να το μάθουμε να λερώνει έξω όχι για να λερώνει μέσα και να τα μαζεύουμε. Το σκυλί πρέπει να το βάζεις στο κλουβί αφού πρώτα έχει φάει, πιει και λερώσει. Το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείς να το αφήσεις σε αυτή την ηλικία είναι 3 ώρες μετά πρέπει να το βγάλεις και να το πας να λερώσει εκεί που έχεις αποφασίσει. Για να μάθει το κλουβί είναι μια ολόκληρη διαδικασία που υπάρχει στο thread που διάβασες αλλά και σε σχετικό άρθρο.

Καλό θα είναι όταν είστε στο σπίτι το σκυλί να είναι μαζί σας άλλωστε νομίζω για αυτό το πήρατε... εκτός και αν είναι του μπαλκονιού...;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλό θα είναι όταν είστε στο σπίτι το σκυλί να είναι μαζί σας άλλωστε νομίζω για αυτό το πήρατε... εκτός και αν είναι του μπαλκονιού...;)
Το μικρό τον έχουμε μέσα στο σπίτι όσο είμαστε και εμείς εκεί. Έχει βρει τη γωνιά του μπροστά από ένα διθέσιο καναπέ και σε... απόσταση χαδιών από εκεί που καθόμαστε. Πράγμα που απολαμβάνει πολύ.

Δεν κάνει ζημιές, ακούει τα "μη" όταν πάει να δαγκώσει κάτι που δεν πρέπει και γενικά είναι πολύ ήρεμος.

Σιγά-σιγά μαθαίνει και να γκρινιάζει για να βγει έξω για την ανάγκη του, απλά εμείς μπορεί κάποια στιγμή να μην τον προλάβουμε :eek:

Στο μπαλκόνι βγαίνει μόνο το βράδυ για να κοιμηθεί ή όταν λείπουμε και οι δύο από το σπίτι.

Όλα καλά (νομίζω).

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιμάται έξω. Μπορεί να κοιμάται μέσα και στο crate του αν το θες.
Είναι μικρούλης ρε σύ...
Αλλά και μεγάλος να ήταν θα διαφωνούσα. Ποιος ο λόγος?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Διαβασα οτι σε αυτην την ηλικια δε μπορει να μεινει για πολλες ωρες στο κλουβι του. Δε μπορει να συγκρατησει την κυστη του δηλαδη. Εμεις λειπουμε απο το σπιτι για τουλαχιστον 10-11 ωρες και δεν υπαρχει καποιος να τον βγαλει απο το κλουβι εστω και για λιγο. Τι να κανουμε;

Υπαρχει αλλος τροπος;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αμα είναι να το αφήνει 10-11 ώρες, τι διαφορά έχει το αν είναι σε δωμάτιο ή σε μπαλκόνι (δεδομένου ότι δεν το έχει στον ήλιο ή στα χιόνια φυσικά....)? Στο μπαλκόνι βλέπει και κάτι έξω και απασχολείται.....

Οσο γι'αυτο:

Διαβασα οτι σε αυτην την ηλικια δε μπορει να μεινει για πολλες ωρες στο κλουβι του. Δε μπορει να συγκρατησει την κυστη του δηλαδη. Εμεις λειπουμε απο το σπιτι για τουλαχιστον 10-11 ωρες και δεν υπαρχει καποιος να τον βγαλει απο το κλουβι εστω και για λιγο. Τι να κανουμε;
... έπρεπε να το σκεφτείς πριν πάρεις κουτάβι! :)

Last edited: