O κινέζος αυτοκράτορας και το δεύτερο σκυλί

alexa

Member
26 Αυγούστου 2013
13
0
Καλησπέρα (καλημέρα τέτοια ώρα), θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με κάτι που σιγοβράζει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Έχουμε έναν αρσενικό σαρπεδινο, ετών 7 παρακαλώ, και το πολύ σε δυο χρόνια θα βάλουμε και ένα μάλαμουτ στο βασίλειο του εν λόγω χνουδωτού αυτοκράτορα.

Πριν πείτε γιατί αυτή τη ράτσα κτλ κτλ. ξεκαθαρίζω πως δεν θέλω άλλο σαρ πει γιατί θα συγκρίνω συνέχεια με τον νυν και αεί αγαπημένο μου. Δεν θα το άντεχα, και δεν θα του παρείχα το μέγιστο και το βέλτιστο της αγάπης που θα του άρμοζε. Θα τον συγκρίνω συνέχεια, ακόμα και άθελά μου.

Καταλήξαμε λοιπόν στα μάλαμουτ, μιας και η breed standard ιδιοσυγκρασία τους είναι αυτή που ταιριάζει σε εμάς και τον τρόπο ζωής μας αλλά απέχει έτη φωτός εμφανισιακά. (Κοινώς ψάχνουμε ένα τεράστιο χνουδωτό μαξιλάρι καναπέ, το οποίο θα αντέχει όμως εκδρομές σε θάλασσες, ακτές, βουνά κτλ.) Θέμα χώρου δεν υπάρχει, ούτε και χρόνου, και η αλήθεια είναι, δεν μας νοιάζει για φύλακας.

Έχω τις κάτωθι απορίες:

1. Αρσενικό- Θηλυκό?
Η αλήθεια είναι ότι προτιμάω τα αρσενικά, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου στο συγκεκριμένο μιας και θα είναι δυο αρσενικά που πιθανώς να έχουν θέματα κυριαρχίας μεταξύ τους.

2. Σωστός εκτροφέας?
Έχω βρει μόνο Ιωάννινα εκτροφείς, αλλά ψάχνω και συστάσεις. Ούτως ή άλλως το road trip να πάμε να δούμε και τους γονείς αλλά και το ίδιο το εκτροφείο είναι de facto.

3. Υπάρχει περίπτωση να ψήσει το μάλαμουτ τον κινέζο μας να βουτήξει στη θάλασσα (έστω να απολαύσει ένα backyard μπουγέλωμα), ή θα μας βγεί και το άλλο τέρας υδροφοβικό? (αν γίνει το δεύτερο, ο μόνος που θα απολαμβάνει το νερό θα είναι ο γάτος)

4. Dog Backpack ή dog carting
Όπως ανέφερα, όταν δεν θα γεμίζει τρίχες τον καναπέ, θα είναι απασχολημένο με εκπαίδευση και εκδρομές. Ο Μαουσλινιεφ έχει τo backpack με το νερό του και τις λιχουδιές (κάτω του 1kg μεικτό βάρος). To μαλαμουτ όμως θα έχει άλλες αντοχές και απαιτήσεις.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μάλαμουτ;; :flip: Χαρά στα κουράγια σας πάντως.. ΚΑΙ εκδρομές ΚΑΙ δεύτερος σκύλος ΚΑΙ μάλαμουτ ΚΑΙ Μάο μαζί να δω πως θα τα καταφέρετε :p Εγώ μόνο στην πρώτη ερώτηση μπορώ να εκφέρω γνώμη πάντως. Αφού ο μικρός σου (λέμε τώρα) δεν είναι τόσο δεκτικός με τα αγοράκια, τί το σκέφτεσαι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Πολύ έντονα και μεγαλόπνοα σχέδια ετοιμάζετε, για τα στερνά του παππούλη σας :rolleyes:
Δεν νομίζω οτι θα χαρεί ιδιαιτέρως, με κάτι απ' όλα αυτά...

Edit: Παρεπιπτόντως...τυχαία μπήκα στο θέμα. Δεν με προιδέαζε ο τίτλος, για το περιεχόμενο...

alexa

Member
26 Αυγούστου 2013
13
0
mareco όχι απλά έντονα και μεγαλόπνοα, ο μέγας αυτοκράτωρ Μάο είναι εξαίρετος δάσκαλος σε κουτάβια, τον έχω δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές. Και ο ίδιος είναι λάτρης της ορειβασίας και του ελεύθερου camping και των road trip.

Στην αρχή πίστευα πως σαν σαρπει δεν θα ενθουσιαζόταν ιδιαίτερα με αθλοπαιδιές, αλλά μην δεί παιδική χαρά και τσουλήθρα (μεταμεσονύκτια agility στις κατά τόπους παιδικές χαρές).

Και ναι με τα τόσα ταξίδια βαριέται τις απλές βολτούλες το adrenaline φρικιό μας. Παρ' όλ' αυτά, μεγαλώνει και σε λίγα χρόνια θα είμαστε κατ' ανάγκη πιο ήρεμοι και μείς για να έρχεται μαζί μας. Οπότε και ψάξαμε και καταλήξαμε ότι τα πλησιέστερα στον χαρακτήρα του και τις "απαιτήσεις" μας είναι η εν λόγω ράτσα.

Αν είναι κορασίς το νέο μέλος, κωλοτούμπες θα κάνει, και μετά η μόνη του ένσταση θα είναι οι βρεγμένες αγκαλίτσες της, και τα συχνά μπουγέλα το καλοκαίρι (για να αντέξει η μαντεμουαζελ εκ Αλάσκας το κλίμα.)

Όπως κατάλαβες, το κύριο μέλημά μου είναι να βρώ ένα σωστό εκτροφέα, να δω και εγκαταστάσεις και γονείς και όταν υπάρξει γέννα να επιλέξω. Δεν με καίει να βρω άμεσα. Επιλογή συγκάτοικου και φίλου είναι.

Υ.Γ. Μα είναι Κινέζος αυτοκράτορας. Πρέπει να δείς στο εξοχικό που στο ίδιο τετράγωνο είναι και ένα αρσενικό Chow-Chow. το τι αλληλοκατουρημα εξώπορτας πέφτει... τι σνομπισμός και απαξιωτικά βλέμματα δυσφορίας. Ντένη Μαρκορά μοιρασμένη σε δυο σκυλιά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Ωραία όλα αυτά, αλλά...άλλο σχόλιο σου κάνω εγώ...
Ο σκύλος σου σε 2 χρόνια [πάνω/κάτω], θα είναι 9 χρονών. Για σαρπέι, θα θεωρείται ηλικιωμένος. Μην έχεις στο μυαλό σου, το πως φέρεται τώρα. Οσο μεγαλώνει, οι αλλαγές του θα είναι δραστικές. Αν είναι να του φέρεις άλλο κουτάβι, και δη για μόνιμα, θα πρέπει να το κάνεις τώρα. Χθες. Οχι όταν το μόνο που θα μπορεί να κάνει, θα είναι ίσως να αλλάζει πλευρό, όταν κοιμάται.

alexa

Member
26 Αυγούστου 2013
13
0
Αυτό ναί. Όντως δεν το είχα λάβει στα υπ'όψιν μου. Σε ευχαριστώ. Δεν πρέπει όμως να βρω σωστή πηγή κούταβου? Αυτό με καίει πάνω απ'όλα (μαζί με τις φωτιές που άναψες ότι πρέπει να βιαστούμε).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Εμένα, θα μ'έκαιγε περισσότερο, η ψυχολογία του παππούλη μου.

alexa

Member
26 Αυγούστου 2013
13
0
Εμένα, θα μ'έκαιγε περισσότερο, η ψυχολογία του παππούλη μου.
Αυτό είναι αυτονόητο βρε mareco. Είναι σε μια Χ ηλικία που ακόμα δέχεται να παίξει, και να γνωρίσει και να ανεχτεί όπως είπες.
Για αυτό έκανα την ερώτηση. Ποιά είναι η καλύτερη λύση και για αυτόν αλλά και για εμάς.

Εφόσον πρέπει να προλάβω τον χρόνο, πρέπει να μάθω το από πού το πώς.
Οι συστάσεις τους θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην νιώσει παραμελημένος. Άλλωστε όλη μέρα σπίτι είμαι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Aπηυδισμένος θα νιώσει από το τρελοκούταβο, όχι παραμελημένος ;)

Τεσπά αυτά για μένα λύνονται. Από εκτροφείο δε γνωρίζω να συνεισφέρω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα