NUTRO vs ROYAL CANIN

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Θα ήθελα μια σύγκριση των δύο τροφών... εάν και οι 2 καθόντουσαν καλά στο κουταβι (μιλάμε για ανάπτυξη)με ποια θα ξεκινούσατε; σαν τιμές τις βρίσκω 4 ευρώ διαφορά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Την ωμή διατροφή και την μαγιρευτη δεν μπορώ τελικά να την ακολουθήσω λόγω πολλών ωρών δουλειάς γιάυτο ψάχνω ότι καλητερο σε ξηρά τροφή ανεξάρτητου κόστους μέχρι την ενιλικιωση. Το κουταβι είναι ροτβαιλερ οπότε δυστηχως οριτζεν αποριπτεται. Ακούω λοιπόν προτάσεις....

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Μεταξυ των 2 ,Νουτρο...αλλα και παλι...υπερτιμημενη!

γιατί η όριτζεν απορίπτεται ?
+1

φιλος με εκτροφικο ροτ, οριτζεν του εδινε ως κουταβι...κανενα προβλημα δεν ειχε!
(τωρα νομιζω δινει ακανα ,αλλα δεν ειμαι σιγουρος, εχω πολυ καιρο να τον δω)

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Γιατι επιλέγεις την νουτρο; Εχεις δώσει και εσύ 'η απο τις συζητήσεις στο φόρουμ; Η ορίτζεν απορρίπτεται γιατι και ο εκτροφεας μου και κάποιοι άλλοι εκτροφεις που ξέρω ήταν αρνητικοί όλοι όχι τόσο στην πρωτεΐνη όσο στο ότι δεν κάνει για την Ελλάδα. Θα δοκιμάσω τότε στον κουταβο την νουτρο και οπότε μπορώ και λίγο μαγιρευτο και αν είναι όλα ένταξη τότε μια χαρά. Αν όχι τότε μετά ρουαγιαλ.

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο και δεν είχε κάποια διαφορά στο σκύλο μου. Τώρα δίνω Νούτρο πιά γιατί της κάθησε πολύ καλά και την βρίσκω πάντα στο νησί.Ο κωδικος της ρόιαλ για μικρόσωμα έχει πρωτο συστατικό το καλαμπόκι δεν γνωρίζω όμως για την δική σου περίπτωση.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Εγώ ήμουν ανάμεσα στην ρουαγιαλ την Ροτβαιλερ για κουτάβια και την νουτρο. Το κουταβι είναι 3,5 μηνών. Θα ξεκινήσω την νουτρο αφού οι πιο πολοι μου προτείνετε αυτήν. Θα του μαγιρευω οπότε σχολαω νωρίς οπότε θα το συνδιαζω έτσι και με τον καιρό θα δώ τα αποτελέσματα και θα σας πω. Στο δικό μου νησί ευτυχώς βρίσκω και τις δυο οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αντε να δούμε λοιπόν.....

succubus

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2011
56
0
diesel να το χαιρεσαι το κουκλι σου! και εγω μετα απο αρκετες αποτυχημενες αλλαγες(και ευαισθησιας του μικρου) εχω κατασταλλαξει στην nutro και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Να σαι καλά φίλε ευχαριστω. Ποιες τροφές είχες δοκιμάσει για να καταλήξεις στην νουτρο και απο πόσο μηνών; Σαν αποτελέσματα στην ανάπτυξη τι είδες;;;;

succubus

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2011
56
0
εχω περασει απο royal,sam's field,acana και δεν εμεινα ευχαριστημενος.Μια χαρα τροφες,δεν λεω,αλλα στου δικου μου δεν καθοτανε καμια!Το πολυ μεγαλο συν που της δινω ειναι οτι σε σκυλια με ευαισθητο πεπτικο ειναι γαντι κατ'εμε!Ικανοποιητικο ποσοστο πρωτεινης κ μειωμενα λιπαρα σε σχεση με τις παραπανω που ανεφερα!εδω και ενα χρονο περιπου του την δινω και ειμαστε κομπλε!οσον αφορα την αναπτυξη βλεπω ενα τριχωμα γυαλιστερο,κοπρανα πολυ καλα,και ενα μυωδες και ακουραστο φορτηγακι!;)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμένα πάλι που έχει ευαίσθητο στομάχι δεν του έκατσε ούτε η Nutro ούτε η Royal ούτε η Arden. Είναι τέλεια όμως με Acana grassland

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Είναι στην ανάπτυξη το κουταβι γι'αυτο ψάχνω ότι καλύτερο και μακάρι με την νουτρο να μείνω ευχαριστημένος. Οσο για την ακανα πασιφικα και τις άλλες ακανα ολιστικες θεωρώ ότι δεν κάνουν για κουταβι ειδικά με την ποσότητα που πρέπει να τρώνε που είναι ούτε η μισή της νουτρο, με αποτέλεσμα πιστεύω να "αδειάσει" το κουταβι...

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Είναι στην ανάπτυξη το κουταβι γι'αυτο ψάχνω ότι καλύτερο και μακάρι με την νουτρο να μείνω ευχαριστημένος. Οσο για την ακανα πασιφικα και τις άλλες ακανα ολιστικες θεωρώ ότι δεν κάνουν για κουταβι ειδικά με την ποσότητα που πρέπει να τρώνε που είναι ούτε η μισή της νουτρο, με αποτέλεσμα πιστεύω να "αδειάσει" το κουταβι...
Aυτο το εχω ενα ανχγος και εγω η αληθεια ειναι.Μιας και θελω να δωσω acana wild praire μολις το παρω αλλα φοβαμε μηπως δεν αναπτυξει το κουταβι σωστα..ανκαι αν δεις την συσταση της Acana large puppy με την wild praire δεν εχουν και τρελές διαφορες!Απλα οι αλλες acanα pacifica και grassland δεν κανουν λογω υψηλου ασβεστιου.
Ειναι η all life stages για κουταβια?Ιδου το ερωτημα..

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η σειρα provincial της ακανα ειναι καταλληλη για ολες τις ηλικιες. Η ποσοτητα παει αναλογα με το τελικο βαρος. Αν εχετε απορια σχετικα με τη δοσολογια μπορειτε να επικοινωνησετε με την εταιρια. Εγω εχω μιλησει και με τον αντιπροσωπο εδω αλλα και με την ιδια την champion , μεσω mail.

Η grasslands ειναι πιο "ηπια" αφου εχει πρωτο συστατικο το αρνι που προτεινεται σε σκυλους με ευαισθησιες.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Kouταβια μεγαλων φυλων δεν πρεπει να τρωνε τροφες με πολυ ασβεστιο και η grassland εχει ,οποτε πιστευω καλυτερα wild praire.Εσυ aoiimbae grassland δινεις? Απλα το θεμα με αυτες τις acana απο οτι εχω διαβασει ειναι το τριχωμα και η μυρωδια του σκυλου ισχυει?

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Για την nutro δεν έχετε κάποια γνώμη; Εγώ θα ξεκινήσω αυτήν και μετά την ενηλικίωση θα περάσω σε μια ολιστικη της ακανα για να μην έχω πρόβλημα. Ειδωμεν!!!

succubus

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2011
56
0

μην ανησυχεις φιλε μου σχετικα με την αναπτυξη του κουταβου σου!τρωγοντας μια καλη σκυλοτροφη που θα τον 'πιανει' θα ειναι οκ και αργα αργα!ο δικος μου λογω και της περιπετειας που ειχαμε ηταν αρκετα πισω σε αναπτυξη(κιλα κ.α.)τωρα πια ειναι περιπου στα 50 κιλα και χαιρει ακρας υγειας!αυτο λοιπον ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε αγχωνει!!

Alexandros K.

Member
21 Ιανουαρίου 2013
6
0
γιατί η όριτζεν απορίπτεται ?
Καλήσπερα ,έαν κατάλαβα ταϊζεις orijen.....εγώ έχω ενα ελληνικό ποιμενικό 4μηνων θηλυκο και τις δίνω την orijen puppy large, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία πρέπει να τρώει από 510 έως 550 γρ.(4μηνων 17 κιλα)όμως με το ζόρι τρώει απο 250-300γρ(τρια γευματα τη μερα 20 λεπτα χρόνος ταϊζματος κ.λ.π.) πρέπει να ανησυχήσω ? εσένα τρώει κανονικά ?
ευχαριστώ , Αλέξανδρος

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Kouταβια μεγαλων φυλων δεν πρεπει να τρωνε τροφες με πολυ ασβεστιο και η grassland εχει ,οποτε πιστευω καλυτερα wild praire.Εσυ aoiimbae grassland δινεις? Απλα το θεμα με αυτες τις acana απο οτι εχω διαβασει ειναι το τριχωμα και η μυρωδια του σκυλου ισχυει?
Εγω εδινα chiken & burbank potato, τωρα δινω grasslands και σκοπευω να δοκιμασω και τις αλλες 2 της σειρας.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση με τη grasslands ειναι η μυρωδια της κροκετας. Μυριζει κρεας και τα σκυλια τη λατρευουν. Πιο καλο παραδειγμα το γιορκσαιρ που εχω , που προς το παρων τρωει ρογιαλ κανιν. Του χα δωσει 1-2 κροκετες grasslands και τις ειχε φαει στο λεπτο, λες κι ετρωγε λιχουδια. Του εβαζα και στο φαγητο του, και τις ξεχωριζε και τις ετρωγε πρωτες απο τις royal!

Οχι το τριχωμα κι η μυρωδια του ζωου ειναι μια χαρα, η διαφορα που υπαρχει στη δικη μου τουλαχιστον, σε σχεση με τη ρογιαλ ειναι οτι μυριζουν λιγο περισσοτερο τα κοπρανα.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμένα το ανάποδο! Από Royal σε Acana τα κόπρανα έσφιξαν και μυρίζουν πολύ λιγότερο.
Όταν υπολογίζεται το τι περιέχει μια τροφή πρέπει να βλέπεται και την ποσότητα που πρέπει να τρώει.

Για παράδειγμα εμένα Acana τρώει 190γρ ενώ Royal έτρωγε 270γρ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog