new Rottweiler puppie

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Καλημέρα σας ,

Είμαι ο Βασίλης και σε ένα μήνα περίπου θα αποκτήσω ένα κουτάβι rottweiler . Έχω διαβάσει αρκετά topics και συνεχίζω να διαβάζω σχετικά με την εκπαίδευση που θα πρέπει να έχει αυτόν τον πρώτο καιρό .
Η απορία που έχω θα έπρεπε να την εισάγω σε ήδη αναρτημένο θέμα σχετικά με τα crate αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορώ να εισάγω σχόλια σε αυτό και γιαυτό άνοιξα καινούργιο.
Μένω σε ένα στούντιο όπου έχει έναν εννιαίο χώρο , ο οποίος βρίσκεται σε ισόγειο και έξω έχω κήπο . Αυτό που με προβληματίζει είναι όταν θα δουλεύω που θα πρέπει να λείπω το ελάχιστο 8 1/2 ώρες .
Πρώτον: Από όσο έχω διαβάσει θα πρέπει να αφήνω το κουτάβι στο χώρο ελεύθερο με ανοιχτή την πόρτα του crate . Βέβαια αυτό ίσχυε όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα δωμάτια στο σπίτι . Στην περίπτωση μου που μένω σε στούντιο μήπως να φτιάξω έναν χώρο για να το περιορίζω όταν θα λείπω ?
Δεύτερη απορία : Πρίν φύγω για την δουλεία θα τον βγάλω βόλτα ή έστω λίγο έξω στον κήπο , θα πρέπει όμως να τον ταίσω ? Άν τον ταίσω σίγουρα μέχρι να γυρίσω θα πρέπει να έχει λερώσει . Άν δεν τον ταίσω πως θα αντέξει για φαί 9 ώρες ιδίως στην μικρή αυτή ηλικία που θα βρίσκεται ?

Ευχαριστώ πολύ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το κουτάβι είτε το ταϊσεις είτε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί 9 ώρες. Το πόσες φορές την ημέρα πρεπει να το ταϊζεις εξαρτάται απο την ηλικία του, αλλά μια φορά την ημέρα δε φτάνει.

Στη θέση σου θα το περιόριζα με κάποιο τρόπο σε μέρος μόνο του δωματίου, για τη ασφάλεια του κυρίως αλλα και του σπιτιού σου.

Εκτροφέα δεν έχει το κουτάβι να σε καθοδηγήσει για όλα τα παραπάνω?? Ειναι ο πλέον κατάλληλος να σου δωσει συγκεκριμένες πληροφορίες τόσο γενικές όσο και ειδικότερες της φυλής για τυχον προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον.

Καλώς ήρθες!:)

Edit: Είδα ότι έχει εκτροφέα (γράφαμε ταυτόχρονα). Εχεις μιλήσει μαζί του για τα παραπάνω?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καλή επιλογή :) αυτός θα σε κατευθύνει για την ανάπτυξη του κουταβιού, πάντως 8,5 ώρες είναι πολλές για να αφήσεις μόνο του ένα κουτάβι 2 μηνών, μήπως είναι καλύτερα να το κρατήσει ο εκτροφέας 1 μήνα παραπάνω?

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Δέν το έχβ πάρει ακόμα .Σε λίγο καιρόπρίν το πάρω στο σπίτι θα μιλήσω λεπτομερώς με τον εκτροφέα . 3-4 φορές έχω διαβάσει πως πρέπει να το ταίζω την ημέρα . Αλλά εφόσον θα είμαι στην δουλειά απο τις 9 το πρωί και θα γυρίσω στην καλύτερη 5 και 30 θα πρέπει να το έχωταίσει πρίν φύγω και τις υπόλοιπες το απόγευμα όταν γυρνάν και μετά το βράδυ . Μήπως να το τάιζα ελαφριά το πρωί ? Αυτό με προβληματίζει . Αν το ταίζω το πρωί σίγουρα δεν θα μπορεί να κρατηθεί μέχρι το απόγευμα χωρίς να λερώσει. Μήπως όταν μεγαλώσει λίγο να μπορεί να κρατιέται τότε ? Όσον αφορά για τον περιορισμό αυτό που σκέφτομαι είναι περίπου στα 3 τετραγωνικά να φτιάξω κάτι ή να αγοράσω ( μάλλον θα αγοράσω ) ώστε να το περιορίζω και μέσα σε αυτό κάποιο μικρό σπιτάκι.

Για να σου πω την αλήθεια σε άλλο διαμέρισμα σητν ίδια πολυκατοικία μένουν οι γονείς μου οπότε σκέφτομαι να τους αγκαρέψω να κατεβαίνουν μία φορά όταν θα λείπω ώστε να το ταίζουν κατά τις 11 και να το βγάζουν λίγο στον κήπο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μήπως να το τάιζα ελαφριά το πρωί ? Αυτό με προβληματίζει . Αν το ταίζω το πρωί σίγουρα δεν θα μπορεί να κρατηθεί μέχρι το απόγευμα χωρίς να λερώσει.
Δεν είναι τόσο γραμμικό το τι μπαίνει με το τι βγαίνει! Μην αυταπατάσαι!! Καλά θα κάνεις να του μάθεις να τα κάνει και σε πάνα στην αρχή για να γλυτώσεις μερικά σφουγγαρίσματα (πάλι θα σφουγγαρίζεις.... μην ελπίζεις).

Πάνω απο 3-4 ώρες δε θα κρατιέται το κουτάβι να μην ουρήσει. Επίσης τα κόπρανα που θα βγάζει μέσα στη μέρα είναι της προηγούμενης μέρας.... οπότε λίγο έχει να κάνει το αν θα το ταϊσεις το πρωϊ ή όχι....

Καλό είναι παντως αν μπορείς να κανονίσεις να το βγάζουν και οι δικοί σου μια φορά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Για να σου πω την αλήθεια σε άλλο διαμέρισμα σητν ίδια πολυκατοικία μένουν οι γονείς μου οπότε σκέφτομαι να τους αγκαρέψω να κατεβαίνουν μία φορά όταν θα λείπω ώστε να το ταίζουν κατά τις 11 και να το βγάζουν λίγο στον κήπο.
αυτό θα ήταν ιδανικό....
αλλοιώς θα προτεινα να το περιόριζες σε ενα χωρο (παρκο) που θα είχες αρκετά από τα παιχνίδια του αλλά και πάνα για λερωμα....σε μια γωνιά...

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Οπότε σκέφτομαι το εξής .
7 και 30 λίγο έξω να κάνει ότι έχει να κάνει , λίγο παιχνίδι και μετά το αφήνω στον περιορισμένο χώρο που θα του έχω φτιάξει ( σε αυτό το σημείο να το ταίσω ? να του βάλω δηλαδή φαί και μετά απο 20 λεπτά πρίν φύγω να το παίρω ? ) .
Κατά τις 1 κάποιος απο τους γονείς μου το βγάζει λίγο έξω να ξανακάνει πάλι τα δικά του , του βάζει φαί και το αφήνει πάλι στον χώρο του.

Κατά τις 6 έρχομαι εγώ και το αναλαμβάνω .

Πως το βλέπετε ?

Το γιατί θέλω σκύλο είναι μία καλή ερώτηση :)
Σαν οικογένεια είχαμε έναν γερμανικό ποιμενικό όταν ήμουν 15 ( τώρα είμαι 30 ) .΄Μετά κατά καιρούς όλο και κάποιος μας έλεγε να κρατήσουμε το σκυλί του.. Με το λυκόσκυλο που είχαμε ήμουν πολύ δεμένος αλλά επειδή το φώλιασσαν είχα στενοχωρηθεί πάρα πολύ και δεν ήθελα να ξαναπάρω σκύλο δικό μου . Απο τότε και λόγω τρόπου ζωή δεν ήθελα να αναλάβω τέτοια ευθύνη . Τώρα πιστεύω πως είμαι έτοιμος.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
To καλύτερο για όλους θα ήταν ή να το κρατήσει ο εκτροφέας παραπάνω ή να βρείς ένα λίγο μεγαλύτερο σκυλί.
Αλλιώς να προετοιμαστείς για ξύπνημα πολύ πριν τις 7.30, αρκετή ταλαιπωρία και αρκετά κλάμματα, και είναι λογικό 2 μηνών θα είναι μωρό ακόμα

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Το πρωινό δεν με προβληματίζει . Ξυπνώ πάντα πρίν τις 7 και στροιφογυρίζω στο κραβάτι ( άσχετο αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ πάνω από 5 1/2 ώρες το βράδυ ) . Είμαι 100% έτοιμος για τα ξενύχτια :) Τις ώρες που θα λείπω με προβληματίζουν αλλά μάλλον θα βοηθήσουν οι γονείς . Αν και δεν το ήθελα γιατί ο πατέρας μου θα το κακομάθει και εγώ ήθελα να είμαι πολύ συγκεκριμένος στον τρόπο που θα του μάθω τα βασικά πράγματα

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Αυτό καταλαβαίνω.. Αν και πιστεύω πως όταν μεγαλώσει θα μπορεί να μένει μόνο του σπίτι αυτές τις ώρες χωρίς την παρέμβαση των γονιών μου .

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επειδη και εγω έιχα ανάλογο πρόβλημα..και δεν έιχα κανέναν να τον ταισει...είχα πάρει μία αυτόματη ταιστρα, και την έιχα ρυθμίσει να ανοίγει στις 13:00...
Απλά, τον έιχα περιορισμενο σε μεγάλο σκυλοπάρκο...

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Αυτό με την αυτόματη ταίστρα το διάβασα και σε κάποια άλλη ενότητα που το είχες αναρτήσει. Καλό είναι , ιδίως όταν δεν έχεις άλλη επιλογή . Το κακό είναι όμως πως το φαί θα μείνει εκεί και θα μπορεί να τρώει όποτε θέλει . Ενώ εγώ θέλω να του μάθω να τρώει όταν του δίνω και μετά να του το παίρνω αν δεν το έχει φάει όλο. Επίσης ψάχνω να βρώ το subforum με τα rottweiler αλλά δεν το βρίσκω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ? Ευχαριστώ

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
4 φορες την ημερα δεν χρειαζετε φαγητο ενα κουταβι 2 μηνων και ανω..
Εγω παντα προσπαθω να κοψω της πολλες φορες φαγητο,απλουστατα να μην συμβει κατι ..σαν συσστροφη στομαχου..
Μετα απο φαγητο πρεπει να ειναι το κουταβι ηρεμο για αρκετη ωρα χωρις παιχνιδη κτλ οπως εμεις οι ανθρωποι δεν συνηστατε να παμε για μπανιο μετα απο φαγητο για μην παθουμε κραμπα ετσι και ο σκυλος πρεπει να ειναι ισυχο..
Επομενως ταιζοντας ενα κουταβι 4 φορες την ημερα..την υπολειπη μερα πρεπει να ειναι σχεδον ακινητο..

Στην αρχη προσπαθησε να "αναγκασεις" τους γονεις σου να κατεβουν και να τον βγαλουν μια βολτα στην διαρκεια της ημερας που λεπεις ..
Οσο θα μεγαλωνει τοσο θα κρατιετε καλυτερα ..
Πολυ σημαντικο ειναι να εχει ενα ωραριο και προγραμμα στην βολτα και μαθαινει και κρατιετε..

Καλη επιτυχεια!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul