NEO KOYTABAKI

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
Παιδάκια καλησπέρα. Την τετάρτη μάλον θα πάρουμε το μικρό μας λαμπραντοράκι που γεννήθηκε 5 Γενάρη. έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα topic στο forum καθώς και το άριστο εγχειρίδιο του φίλου που κατέβασα από το σχετικό link. Θα αγοράσω και ένα crate (όχι πάρκο αλλά κλουβί) . θέλω να μάθω το σωστό μέγεθος έτσι ώστε να το κρατήσω και για όταν μεγαλώσει, καθώς και από που μπορώ να το πάρω γιατί μου ζήτησαν 160 € και ένα μεσαίου μεγέθους και τα θεωρώ υπερβολικά.Επίσης θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να το αφήσω αμέσως από την επόμενη μέρα δηλαδή μόνο του λόγω δουλειάς ή πρέπει να πάρω 2-3 μέρες άδεια μέχρι να προσαρμοστεί.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
καλως ηρθες.
απο που θα το παρετε το κουταβι??αν ειχες διαβασει σχεδον ολα τα θεματα του φορουμ θα ηξερες οτι ενος μηνα ειναι πολυ μικρο ακομα για να αποχωριστει απο την μητερα του..τα κουταβια θα πρεπει να μενουν με την μητερα τους τουλαχιστον 2 μηνες.

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
θα το πάρω από ιδιώτη και θα είναι 45 ημερών. κάπου διάβασα ότι η σωστή ηλικία είναι αυτή αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν το πάρω την άλλη εβδομάδα αν αυτό είναι καλύτερο

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
βασικα το καλυτερο θα ειναι να μην παρεις απο ιδιώτη:)
σκυλι παιρνουμε απο εκτροφεις η υιοθετουμε καποιο αδεσποτο..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί το παίρνεις απο ΒΥΒ (Βack Yard Breeder) και όχι απο εκτροφέα?? Δεν σ'ενδιαφέρουν οι εγγυήσεις υγείας, χαρακτήρα και μορφολογίας? Αν δεν σ'ενδιαφέρουν, γιατι δεν υιοθετείς ένα αδέσποτο?

(μάλλον δεν έχεις "διαβάσει όλα τα τοπικ στο φορουμ" ακόμα..... ξεκίνα με την ενότητα της εκτροφής και τα υπομνήματα της)

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
καλως ηρθες
απο τα σχεδον ολα τα τοπικ
μαλλον δεν ειδες οτι τα μισα σχεδον ειναι
για το θεμα εκτροφης!εχεις χρονο να
διαβασεις και να αποφασισεις

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
ok πράγματι δεν είχα διαβάσει τα παραπάνω όμως αν ξέρω τους γονείς (ζώα και ανθρώπους) και τις συνθήκες πάλι θα μου προτείνατε να πάρω από εκτροφέα? τα pet shop τα φοβάμαι πάρα πολύ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
ok πράγματι δεν είχα διαβάσει τα παραπάνω όμως αν ξέρω τους γονείς (ζώα και ανθρώπους) και τις συνθήκες πάλι θα μου προτείνατε να πάρω από εκτροφέα?

Ναι.

τα pet shop τα φοβάμαι πάρα πολύ.
Και πολύ καλά κάνεις. Αν διάβασες τα παραπάνω link θα είδες ότι και τα pet shop είναι black list. Μόνο από εκτροφέα ή καταφύγιο αδέσποτων εμείς σου προτείνουμε. Αν ρωτάς δηλαδή... ;)

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
αν ξερεις οτι οι γονεις εχουν κανει εξετασεις
υγειας ακτινογραφιες ειναι μεσα στο υψος και
στο βαρος,χαρακτηρα εχουν παει και σε εκθεσεις ωστε να τα δει ενας κριτης που κατι ξερει παραπανω και αλλα χιλια
πραγματα που εαν διαβασεις τα παραπανω θα τα βρεις
τοτε ναι θα επαιρνα :)

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
ok παιδιά το έψαξα λίγο. ο φίλος που θα μου το δώσει έχει πατέρα και μάνα δικά του από Γαλλία αφού και ο ίδιος είναι Γάλλος. Ο πατέρας 3,5 και η μάνα 2 ετών υγιέστατα με όλα τα πιστοποιητικά και τα βιβλιάρια από γιατρό και με διαβατήριο αφού τα έφερε ο ίδιος από έξω. είδα επίσης και το pedigree και των δύο και είναι σίγουρα από διαφορετικό δέντρο. Εξ άλλου δεν μου το πουλάει μου το χαρίζει. Αύριο θα το δει και ένας δικός μου κτινίατρος στο σπίτι του φίλου οπότε θα δει και τους γονείς. Αν μου πει το οκ θα το πάρω το Σάββατο που θα είναι 50 ημερών. Ανυπομονώ πολύ.

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
Λοιπόν όπως είχα πει, τελικά το πήρα το μικρό-lab
Κρίμα που που δεν πήρα καμιά απάντηση στα πρώτα μου ερωτήματα. πήρα λοιπόν 2 μέρες άδεια και το Σαββατοκύριακο και τακτοποίησα (πιστεύω) τα πράγματα. Εφτιαξα ένα αυτοσχέδιο πάρκο από ξύλο διαστάσεων 1.80Χ1.00 και 0.50 εκ. ύψος.Εβαλα μέσα το κρεβατάκι του πάνα παιχνίδια και νερό. Οσο είμαστε στο σαλόνι έχουμε την πόρτα του πάρκου ανοικτή και έτσι το μικρούλι μπαινοβγαίνει χωρίς πρόβλημα και προσαρμόστηκε από την πρώτη μέρα. Δεν λερώνει καθόλου μέσα στο πάρκο και από χτές επιτέλους λερώνει μόνο δύο σημεία με πάνα ένα μέσα στο σπίτι και ένα στο μπαλκόνι. Το βράδυ βέβαια που έχω κλειστή την πόρτα του πάρκου με ξυπνάει 2-3 φορές για την ανάγκη του. του ανοίγω την πόρτα και λερώνει στην πάνα του. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Όμως από αυριο θα πρέπει να μένει αρκετές ώρες το πρωι μόνο του
9-14:30. Μήπως κάνω λάθος ?

kostas.larisa

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2010
156
0
Σε χωριο εξω απο τη Λαρισα
Όμως από αυριο θα πρέπει να μένει αρκετές ώρες το πρωι μόνο του
9-14:30. Μήπως κάνω λάθος ?
Να σου ζησει και να το χαιρεσε.

Σε αυτο που ρωτας καλο θα ηταν να αυξανεις το χρονο που θα μενει μονοτου σιγα σιγα μεχρι να φτασει να μενει μονοτου της ωρες που θες.

Αν μπορεις παρε και αλλη αδεια.:D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως το δεχτηκατε!!!

Οι ώρες που θα λείπετε είναι πολλες για να κρατηθεί ένα κουτάβι 2 μηνων.. Βάλτου μία πάνα μέσα στο πάρκο σε μία γωνία.
Όταν είστε σπίτι όμως είναι καλό να βγαίνει μονο στο μπαλκόνι να τα κάνει για να συνηθίζει μέχρι να αρχίσει τις βόλτες.
Για το ξύλινο πάρκο δεν ξέρω τι να σου πω... εάν θέλει να βγεί πιθανόν να αρχίσει να μασουλάει το ξύλο και αυτο δεν θα είναι πολυ καλό:confused:

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
και μενα το ξυλινο παρκο δε μου ακουγεται καλα.καλα ειναι να δωσεις καποια λεφτα και να παρεις ενα crate που διπλωνει.το δικο μου λαμπ το εμαθε σιγα σιγα,δεν μπορει να το φαει και οταν πηγαινουμε καπου αλλου(π.χ.διακοπες) περνουμε μαζι μας το crate και δεν εχει κανενα προβλημα γιατι κοιμαται και καθεται στο ''σπιτι'' του

cave_c1

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2010
77
0
Corfu_Hellas
Λοιπόν έχουν περάσει 2 εβδομάδες και η μικρή μου Lousi νομίζω ότι τα πάει αρκετά καλά.Χθες βράδυ δεν με ξύπνησε καθόλου από τις 00:30 έως τις 07:00 οπότε την έβγαλα στο μπαλκόνι για την ανάγκη της. έχει μάθει να τα κρατάει αρκετά καλά πιστεύω. Όμως ενώ τα χοντρά!!! τα κάνει πάντα στο μπαλκόνι πάνω στην πάνα το ψηλό το κάνει πότε στην πάνα πότε όμως όπου βρει. Μήπως κάτι δεν κάνω καλά? Το κουτάβι είναι 2 μηνών. Από πότε μπορεί να καταλαβαίνει και να εκπαιδεύεται? Μπορώ να του βάλω κολάρο και λουρί ή είναι μικρό ακόμη.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Από τα λίγα που έμαθα με τον δικό μου νομίζω ότι τα πας πολύ καλά αν και έπρεπε να το αφήσεις λίγες βδομάδες ακόμα με τα αδελφάκια του ;), συνέχισε με την ίδια αισιοδοξία. Στο ψιλό και μένα την πάνα δεν την πετύχαινε με την καμμία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97