Nationale d' Elevage 2011

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Στις 20-21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Aubigny Sur Nere της νότιας Γαλλίας η παγκόσμια έκθεση μορφολογίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο γαλλικός όμιλος Βέλγικου ποιμενικού (http://cfcbb.free.fr/)

Έλαβαν μέρος 637 σκυλιά ,εκ των οποίων τα 187 ήταν μαυρόσκυλα (γκρένενταλ).

Η έκθεση αυτή επιφύλαξε μια ξεχωριστή νίκη για την ελληνική εκτροφή αφού ο αδερφός μας Ackley Clever Canin κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία εργασίας αρσενικών και έλαβε την γαλλική επιλογή....(εμάς μας φάγανε τα Παρίσια και κάτσαμε στα αυγά μας τούτη τη φορά...;) )

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
...δεν έχεις και άδικο.....:)
απλά σε αυτή την έκθεση -επειδή είναι ειδική-γίνονται πάντα παράλληλα και αγώνες Agility, Schutzhund, Mondioring, Dogdancing και Herding test (εργασία βοσκής προβάτων), και αυτό για να προβληθεί ο χαρακτήρας και οι ικανότητες εργασίας της φυλής....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τάρα σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε κι εσείς κι ο αδερφός σας ειδικά για 'μενα το βραβείο εργασίας μετράει ιδιαίτερα :)
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως και μια προσωπική μου απορία σε όσες εκθέσεις έχεις λάβει μέρος ή έστω να έχεις δει φωτογραφικό υλικό, απ' τις εκθέσεις που αφορούν το σύνολο των φίλων μας: έχεις δει ποτέ σε πραγματικές φωτογραφίες ή ακόμη και από κοντά Λακενουά; Είναι ένας σκύλος που πολύ θα ήθελα να δω από κοντά ή έστω από μια πραγματική φωτογραφία που να μην προέρχεται από βιβλίο με φυλές.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ξανα-μπράβο στον Ackley και ευχαριστούμε για το ρεπορταζ! :)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως και μια προσωπική μου απορία σε όσες εκθέσεις έχεις λάβει μέρος ή έστω να έχεις δει φωτογραφικό υλικό, απ' τις εκθέσεις που αφορούν το σύνολο των φίλων μας: έχεις δει ποτέ σε πραγματικές φωτογραφίες ή ακόμη και από κοντά Λακενουά;
Δεν είμαι η Tara, αλλά έχω αρκετά καλή μνήμη και είμαι καλή χειρίστρια ψαχτηριων :D
Δες εδώ. :)

Και μια απορία άσχετης...

Αυτά:

Δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερο μαλλί?
Ή έστω λιγότερο, να χαρεί και ο Superman :p

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
μπραβοοοο φοβερη διοργανωση τελεια

μπραβο στον ackley

πολυ καλο βιντεο

τα λακενοις ειναι στις φωτο με το πολυ τριχωμα

μια γυναικα με ασπρη φουστα

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Έχω να το λέω κάθε φορά που βλέπω φωτό σου από Γαλλία Μαργαρίτα, ότι έχουν πολύ υψηλό επίπεδο μορφολογίας σε ό,τι αφορά τα Τερβύρεν... Δε χορταίνω να τα βλέπω!;)

Όσο για τον Άκλεϋ, τι άλλο να πούμε... ο σκύλος, αν κ μαύρος, μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους! :)
Συγχαρητήρια στον κ. Ιωαννίδη κ στον ιδιοκτήτη τού Άκλεϋ, Γρηγόρη, που μας κάνουν περήφανους με τέτοιες διακρίσεις! :grin:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα.. πολύ ωραια ολα! Και συγχαρητήρια στον αδελφό σας :)

Λακενουα ειναι αυτα merlin1

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
@Grife η τιμή είναι δική μας που βλέπετε τις φωτογραφίες μας και διαβάζετε τα post μας....:)
Ναί έχω γνωρίσει λακενουά στην περσινή National d'Elevege όπως και φέτος στο Παρίσι στο World dog Show.Προσωπικά μου αρέσουν πολύ....

Στην Γαλλία πέρσι μάλιστα μίλησα με μια Πολωνίδα εκτροφέα που εκτρέφει γκρένενταλ και λακενουά, που μου είπε για το πόσο σοβαρά προβλήματα συναντούν στο να βρούν σκυλιά που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην εκτροφή, λόγω του πολύ περιορισμένου αριθμού λακενουά που υπάρχουν.
Μάλιστα μου είπε ότι συζητιέται πολύ σοβαρά το θέμα να επιτραπεί ζευγάρωμα του λακενουά με τους άλλους τύπους των βέλγικων ποιμενικών προκειμένου να διευρυνθεί και να εμπλουτισθεί η γενετική δεξαμενή ώστε να ξεφύγουν απο τις κλειστές αναπαραγωγές που τώρα είναι αναγκασμένοι να κάνουν....
Πραγματικά είναι ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει....

@xotikouli (έλεος μόνο άσχετη δεν είσαι....:D!)
όντως η τρίχα τους είναι απελπιστικά λίγη και κοντή.....

κατά την γνώμη μου δύο είναι τα τινά.....
1/ να έχουν ''πολύ μα πολύ συγγενική σχέση'' με μαλινουά...ή;)
2/να είναι απο κάποια χώρα με πολύ ζεστό κλίμα....(αν δεις τον Ακίρα στις περσινές φωτό είναι και αυτός τελείως ξεπουπουλιασμένος...μη κοιτάς φέτος που πήραμε τα μέτρα μας!)
Η αλήθεια είναι ότι τα σκυλιά απο τις βόρειες χώρες μέσα στην ντάλα του Αυγούστου έχουν πολύ καλύτερο και πυκνότερο τρίχωμα απο τα δικά μας κάτι που είναι πάντα υπέρ τους μιας και οι σπεσιαλίστες κριτές που κρίνουν σε αυτή την έκθεση ζητούν τα σκυλιά να έχουν όλο τους το υπόστρωμα .....(και τη τρίχα να είναι ελαφρώς ''γλιτσιασμένη''...)

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Τάρα σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε κι εσείς κι ο αδερφός σας ειδικά για 'μενα το βραβείο εργασίας μετράει ιδιαίτερα :)
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως και μια προσωπική μου απορία σε όσες εκθέσεις έχεις λάβει μέρος ή έστω να έχεις δει φωτογραφικό υλικό, απ' τις εκθέσεις που αφορούν το σύνολο των φίλων μας: έχεις δει ποτέ σε πραγματικές φωτογραφίες ή ακόμη και από κοντά Λακενουά; Είναι ένας σκύλος που πολύ θα ήθελα να δω από κοντά ή έστω από μια πραγματική φωτογραφία που να μην προέρχεται από βιβλίο με φυλές.
Εγώ θυμάμαι στις πρώτες εκθέσεις του Βέλγικων Ποιμενικών, ότι υπήρχε Λακενουά στην Ελλάδα. Που συμμετείχε κανονικά στις εκθέσεις και αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει και Πρωταθλητής Ελλάδος!

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα.. πολύ ωραια ολα! Και συγχαρητήρια στον αδελφό σας :)

Λακενουα ειναι αυτα merlin1
παιδια τυρβεριν νομιζα πως ειναι αυτα εδω αμαλια σορρυ

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ θυμάμαι στις πρώτες εκθέσεις του Βέλγικων Ποιμενικών, ότι υπήρχε Λακενουά στην Ελλάδα. Που συμμετείχε κανονικά στις εκθέσεις και αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει και Πρωταθλητής Ελλάδος!
Ασκήσεις για την πρόληψη του Alzheimer λοιπόν, από τον Handlergr με την ευγενική χορηγία του dogforum.gr...:D

Θυμήθηκα κατευθείαν τον ιδιοκτήτη, αλλά μου πήρε λίγο για να θυμηθώ τον σκύλο...

Ufaxa van de Duvetorre του Στέλιου Κοντόπουλου.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος...Πολύ καλή θηλυκιά, ελαφρώς μακρυά, με εντυπωσιακή παρουσίαση και εξαίρετο διασκελισμό.Αυτά θυμάμαι και μάλλον λόγω παρουσίασης (που παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο, όχι μόνο για να θυμάμαι εγώ τα σκυλιά).

Υπάρχει μια πιθανότητα να θυμάσαι τον αρσενικό (Vador van de Duvetorre)...αλλά η θηλυκιά ήταν πιο ωραία...:)