Nέο μέλος-Νεαίρα

neaira

New Member
11 Αυγούστου 2008
4
0
Στερεά Ελλάδα
Καλησπέρα σε όλους!!!Λατρεύω τα ζώα και για πολλά χρόνια είχα γατούλες μιας και οι μετακινήσεις δεν μου επέτρεπαν να αποκτήσω ένα σκυλάκι και να το φροντίσω όπως έπρεπε.Χωμένη εδώ και αρκετές μέρες σε βιβλία για ράτσες, συμπεριφορές και χρακτηριστικά γνωρίσματα σκυλιών, θα ήθελα τη βοήθεια των έμπειρων για την επιλογή ανάμεσα σε Beagle και σε Westie(Λευκό Τεριέ Δ.Χάιλαντ).Ζω σε επαρχία, σε διαμέρισμα με λίγο ελεύθερο χρόνο.
Σας ευχαριστώ.Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

jimis

Active Member
8 Αυγούστου 2008
37
0
καλως ηρθες! εγω θα ηθελα να σου πω πρωτα απ ολα οτι κ να επιλεξεις θελει αρκετο χρονο για βολτα-παιχνιδι κ.λ.π. οι φυλες που προτηνεις ειναι αρκετα ενεργητικες κ θα χρειαζοντε εκτονοση.μην μπερδευεσαι απο το μεγεθος.

neaira

New Member
11 Αυγούστου 2008
4
0
Στερεά Ελλάδα
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Ναι, εγώ έκρινα με το μέγεθος...:confused:Ειδικά για τα westies μήπως μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες?

jimis

Active Member
8 Αυγούστου 2008
37
0
ειναι πανεμορφα κ πανεξυπνα! αλλα θελου πολυ χρονο εκτονωσεις κ ασχολειας γιατι εχου πολυ ενεργεια κ θα πλητει μεσα στο σπιτι με αποτελεσμα να σου κανει ζημιες να γαβγιζει. επεισεις το τριχωμα του θελει συχνη ασχολεια για να ειναι παντα υγιες κ ομορφο.συνηθως τους κανουν στριπινκ.

neaira

New Member
11 Αυγούστου 2008
4
0
Στερεά Ελλάδα
Κατάλαβα....Απελπίζομαι....Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κατοικιδίου μου θέλω να βρώ κάτι άλλο αλλά να μην του κάνω τη ζωή δύσκολη....Σε ευχαριστώ!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ήρθες !!:)
Τα westie θέλουν χρόνο μαζί τους ,βαριούνται εύκολα και θέλουν να απασχολούνται με κάτι.
Σαν μακρύτρίχα θέλουν περιποίηση αλλα όχι τόσο όσο π.χ τα μαλτεζ λόγο ότι έχουν σκληρή τρίχα.
Στριπαροντε αλλα όχι ότι κάτι τέτοιο είναι και υποχρεωτικό αλλα καλο ειναι βαση προτυπου.
Δεν μαδάει ιδιαιτερα.
Είναι πανέξυπνα σκυλιά και έχουν χαρακτήρα μεγάλου σκυλιού στην συσκευασία ενός μικρού.
Εσύ τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει το σκυλί σου?
και πόσες ώρες θα του διαθέτεις?

neaira

New Member
11 Αυγούστου 2008
4
0
Στερεά Ελλάδα
Μετά από μελέτη και ανάγνωση πολλών θεμάτων για τα westies,είμαι σίγουρη ότι είναι αυτό που θέλω αλλά ταυτόχρονα και αυτό που σίγουρα θα μπορώ να φροντίζω.Φοβάμαι όμως τους petshoppers γιατί παλιότερα με ένα basset hound είχαμε κακή εμπειρία.Μας ήρθε αρρωστούλι το κακόμοιρο και παρά την αγωγή και την φροντίδα δεν τα κατάφερε.Πέθανε μετά από λίγους μήνες...Θα προτιμούσα να βρώ κουτάβι από σπίτι(που αγαπούν τους γονείς του και το φρόντισαν)παρά από κατάστημα για ζώα...Σε πολλά οι συνθήκες είναι απάνθρωπες...Αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει μια κάποια λύση θα το εκτιμούσα πολύ...Είμαι χάλια μετά το θάνατο του κατοικιδίου μου...
Σας ευχαριστώ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες!
Επικοινώνησε με τον Κυνολογικο όμιλο Ελλάδος (210 8145165 ) και ζήτα να σου στείλουν λίστα εκτροφέων των φυλών που σε ενδιαφέρουν. :)

liajoe

Well-Known Member
Καλώς ήρθες:)

Κάποιες φυλές που ίσως να σου ταιριάζουν -
βέβαια δεν γνωρίζουμε τον χαρακτήρα σου:)

1. Bischon Frise
2. Chiuahua
3. Poodle
4. Pug
5. Chipperke
6. French Bulldog
7. Italian Greyhound
7. Greyhound
8. Mstif
9. Great Dane

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
westie και παλι westie..:p:p
Μιας που για εκει πας ..,ενα σου λεω .. ,δεν θα το μετανιωσεις..;)
Αρκει να ειναι απο ενα καλο εκτροφειο..:)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Καλώς ήρθες!
Επικοινώνησε με τον Κυνολογικο όμιλο Ελλάδος (210 8145165 ) και ζήτα να σου στείλουν λίστα εκτροφέων των φυλών που σε ενδιαφέρουν. :)
χαχαχα....μου ειχαν στειλει και εμενα οταν εψαχνα τη μικρη...
Ο ενας δεν υπηρχε καν σαν τηλεφωνο, η αλλη ειχε σταματησει χρονια την εκτροφη..
Μαλλον ο καλυτερος τροπος ειναι να συστησουν καποιοι απο εδω μεσω pm στη κοπελα καποιον καλο εκτροφεα που ξερουν..
Αν και εμενα με βοηθησε πολυ οτι πηγα σε καποιες εκθεσεις και ετσι βρηκα αυτους που ασχολουντε,ρωτησα και εμαθα..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν έχω γράψει ποτέ πως ο ΚΟΕ λειτουργεί άψογα αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή και να βοηθήσει κάποιον υποψήφιο αγοραστή στην ερευνά αγοράς του και αυτό είναι κάτι από το απόλυτο τίποτα.

Το να συστήσουμε εμείς εκτροφέα (να δώσουμε δηλαδή «μασημένη τροφή») σε κάποιο μέλος που ψάχνει σκύλο δεν είναι πανάκεια, ενέχει πάντα ρίσκο και δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τον υποψήφιο αγοραστή.

Οι εκθέσεις είναι ο ιδανικός τρόπος να έρθει κάποιος σε επαφή με εκτροφείς, να δει τα σκυλιά τους και να συζητήσει μαζί τους, αλλά πόσοι γνωρίζουν τι είναι μια έκθεση, γιατί γίνεται, που γίνεται και πότε? :roll:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλώς ήρθες στο φορουμ

Εδώ και χρόνια έχω Westie. Τώρα έχω 2, την Toya 16 μηνών και τη Sue 6 χρονών, και είμαστε αχώριστες. εδώ θα βρεις μια επιλογή από φωτογραφίες τους [FONT=&quot]http://picasaweb.google.com/amonacho/Westies[/FONT]
Κι εδώ από τις φετινές μας διακοπές, φυσικά με τα σκυλάκια, στην Ελλάδα.
[FONT=&quot]http://picasaweb.google.com/amonacho/Griekenland2008[/FONT]

Ξέρω τι είναι να χάσεις το σκυλάκι σου αλλά μην βιαστείς. Σκέψου καλά την επιλογή της ράτσας και του εκτροφεα. Το καλό Westie προέρχεται από έναν ευσυνείδητο εκτροφεα, οποίος δεν παράγει κουτάβια αλλά προσπαθεί να βελτιώσει την φυλή. Επίσης είναι μια καλή κοινωνικοποίηση απαραίτητη.
Δες και το άρθρο σχετικά με τα Westie στο site του INTERPET http://www.interpet.gr/nea/recent_2003/neo1_250503.htm

Τα δικά μου προέρχονται από 2 διαφορετικούς Ολλανδέζικους εκτορφεις. Τα Westie είναι το hobby τους και βασικά προσπαθούν να καλυτερεύουν την φυλή σε ομορφιά, χαρακτήρα και υγεία.

Με σωστή εκπαίδευση είναι τα Westie φανταστικά σκυλιά, μικρόσωμα αλλά με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μεγάλου σκύλου. Μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα αλλά χρειάζονται μεγάλες βόλτες και είναι παιχνιδιάρικα μέχρι μεγάλη ηλικία. Λες ότι έχεις λίγο χρόνο. Το σκυλί είναι ζώο αγέλης και έχει ανάγκη παρέας και αρχηγού.

Σκέψου επίσης τις διακοπές, την εκπαίδευση, τα έξοδα τροφής, κτηνίατρου, εκπαίδευσης, στριπαρισμα, κτλ. Το στριπαριζμα, 4 φορές το χρόνο, είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την ομορφιά του μανδύα αλλά και για την υγεία του δέρματος. Τις τιμές στην Ελλάδα δεν τις ξέρω, εδώ στο Βέλγιο πληρώνω 42 ευρώ για το καθένα, περίπου 340 ευρώ το χρόνο. Εδώ στοιχίζει ένα καλό Westie 800 με 1200 ευρώ, στην Ελλάδα δεν ξέρω.

Αν είσαι σίγουρη ότι είσαι έτοιμη να αποκτήσεις Westie κι ενδιαφέρεσαι να βρεις καλά εκτροφεία στην Ευρώπη, μπορώ να σε βοηθήσω, Έλληνες εκτροφεις δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα θα βρεις λάτρες της φυλής στο φόρουμ. Επίσης μπορείς να πας σε εκθέσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενδιαφερομαι και εγω αν μπορεις να μου στειλεις πμ για εκτροφεις στο εξωτερικο..:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Και τα κανισάκια είναι καταπληκτικά. Πανέξυπνα, δεν μαδάνε, τρυφερά, ήσυχα, ζωηρά όταν πρέπει, χαρωπά, εκπαιδεύσιμα, ζουν πολλά-πολλά χρόνια και προσαρμόζονται απόλυτα στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και τον τρόπο ζωής του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα