Meet Your Meat.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Συντομο βιντεο για το πως παραγεται το κρεας στα εργοστασια.Πως υποφερουν τα ζωα πριν φτασουν στο πιατο μας...και ποσο βαναυσα τα βασανιζουν κατι ρεμαλια!
Εχει σκηνες βιας.
[video=youtube;MMtlMmgkTew]http://www.youtube.com/watch?v=MMtlMmgkTew&feature=related[/video]

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα έχω δει, όπως και το συγκλονιστικό Earthlings... http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?1777-Earthlings-(Γήινοι)
Είναι τρομερό... ωστόσο η χορτοφαγία παρουσιάζεται ως μονόδρομος, σαν να μην μπορεί να ενταχθεί με οποιονδήποτε τρόπο πλην της αποτροπιαστικής βαρβαρότητας ο άνθρωπος στην τροφική αλυσίδα.
Είναι και λίγο αστείο... να λέμε μια χούφτα δυτικοί ότι κόβουμε το κρέας για χάρη των κοτόπουλων, των γουρουνιών και των αγελάδων, να μην ενοχλούμε φυσικά στο ελάχιστο αυτή τη βιομηχανία της φρίκης, και την ίδια ώρα ο μισός πλανήτης να ψοφάει στην πείνα.
Μακάρι να μπορούσαμε να ελέγχουμε τι τρώμε... και τις συνθήκες ζωής και σφαγής αυτού που τρώμε...
Και όσο μπορούμε, όσοι το μπορούμε... ευτύχημα (τόσο λίγοι, τόσο λίγο!).
Αλλά να σου προτείνει πάντως η PETA να κόψεις τα αυγά και το γάλα και να πάρεις το vegeterian kit for starters είναι για γέλια μάλλον.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
...Ετσι εχουμε καταντησει.Πανω απ' ολα το κερδος και το συμφερον.Οσο για την διατροφη...μακαρι να ξεραμε τι τρωμε...αλλα δυστηχως πιστευω οτι δεν εχουμε ιδεα.Ειδικα τωρα που στις 1η Απριλιου μπαινει ο codex Alimentarius και στην Ελλαδα...
Το earthlings το εχω μισο-δει γιατι στα μισα εκλεινα τα ματια μου :/

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ έχω κόψει το κόκκινο κρέας εδώ και χρόνια, και δεν μου λείπει καθόλου, μπορώ να πω μάλιστα οτι περνώντας απο κρεοπωλεία με τα σφαχτά να κρέμονται το βρίσκω το λιγότερο αποκρουστικό θέαμα.

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν ο άνθρωπος είναι παμφάγο όν. Το να πηγαίνεις ενάντια στην φύση σου δεν είναι βασανιστήριο για τον εαυτό σου;

πάντως η χορτοφαγία δεν λείνει το πρόβλημα της θανάτωσης ζώων αφού εάν γίνουν όλοι χορτοφάγοι τότε θα πρέπει να αποψιλωθούν όλα τα δάση και όλες οι εκτάσεις που ζούνε ζώα για να μπορούμε να φυτεύουμε σε χωράφια και πάλι δεν θα φτάνει για όλους το μαρούλι και το πράσσο. Χώρια τα ατελείωτα χημικά που θα πρέπει να ραντίζονται. Απο την άλλη βέβαια εάν λέμε "εγώ είμαι χορτοφάγος και έχω την συνείδησή μου ήσυχη" (όπως ακριβώς κάνει μια πολύ καλή μου φίλη) τότε δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τον Πόντιο Πιλάτο που έπλυνε τα χεράκια του...

Φιλικά,
Κώστας

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
Φιλοι μπορουμε να τρωμε κρεας χωρις να τα τρομαζουμε και να βασανιζουμε τοσο αυτες τις ψυχες...

θυμαμαι ο παππους μου που ειχε κοτετσι και κουνελακια τα προσεχε και τους φεροταν με αγαπη.
Οταν τον ειχα ρωτησει μικρος πως μπορουμε να τα τρωμε οταν τα εχουμε στο κοτετσι και τα χαιδευουμε κλπ. μου ειχε πει κατι που ακομη το εχω φυλαγμενο στη μνημη μου... Τα ζωα ξερουν οτι καποια στιγμη θα γινουν τροφη, δικη μας ή καποιου αλλου ζωου. Αυτο ειναι φυσικο και απαραιτητο για τον κυκλο της ζωης. Οφειλεις ομως, οσο ζει το ζωο να σεβεσαι τη ζωη του και την υπαρξη του. Και ο θανατος του να ερχεται χωρις αχρειαστο βασανισμο και καθυστερηση. Και ετσι να ξερεις, πως οταν ζησει ηρεμα θα σου προσφερει τα καλυτερα, ενω αν ζει φοβισμενο και για το ιδιο ειναι ασχημο και για σενα που θα γεμισεις το δικο σωμα , τρωγοντας το, με θλιψη και φοβο (βλεπε και ΤΟΞΙΝΕΣ και οπως υποστηριζουν τωρα νεες μελετες χανουνε σχεδον ολα τα θρεπτικα συστατικα τους υπο τετοιες συνθηκες). Αυτο που γινεται πια απο τις μεγαλες κτηνοτροφικες μοναδες και οχι μονο ειναι παρα φυσιν φιλε Κωστα μου. Υπαρχει τροπος να φας κρεατακι και να τιμησεις και το ζωο που σου το προσεφερε χωρις να το βασανισεις και να του κανεις τη ζωη δυσκολη. Δυστυχως τα βιντεακια τα ειδα και γω παλια και ηξερα οτι ο ανθρωπος ειναι ο μεγαλυτερος βιαστης του πλανητη αλλα καθε φορα σοκαρομαι λες και το μαθαινω για πρωτη φορα.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει αν θα τρώει ή οχι κρέας
εγω όπως δεν μπορώ να φάω το σκύλο μου ή τη γάτα μου έτσι δεν μπορώ να φαω και την κότα δεν ξεχωρίζω τα ζώα! αφου μπορω να τραφώ και με τροφές που είναι αθώες και δεν χύνεται αίμα γιατι να μην το κάνω ?
δλδ αν δεν φαω κρεας τ θα πάθω? τιποτα!
δεν γίνεται να τρως κρέας και να τιμείς το ζωο
εμενα αν με έτρωγε κάποιος δεν θα με τιμούσε καθόλου!

Last edited: