Maya και τράβηγμα

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
H Maya αν και έχει κλείσει λίγες μέρες μαζί μας διαπιστώνω πως:
Για να πάω να την πάρω από εκεί που βρισκότανε έπρεπε να διανύσω 400 περίπου χιλιόμετρα! Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το τρένο (περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά) περίπου! Όταν την πήρα "περπατούσε" στον τρίτο μήνα και έφτανε τα 13 κιλά! Μεγάλο κουταβάκι! Ευτυχώς εδώ οι δημόσιες συγκοινωνίες (τρένα, λεωφορεία) επιτρέπεται να έχεις ένα ζώο η και δύο μαζί σου αλλά σε θέσεις που διαχωρίζονται με τους επιβάτες που ίσως να πάσχουν από κάποια αλλεργία στα ζώα (ειδικότερα στις γάτες η και στα σκυλιά ακόμα)! Το ταξίδι με την Maya θαυμάσιο αν εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι πως ουδέποτε μου διαμαρτυρήθηκε για "πιπι" ούτε καν για νερό! Το κουταβάκι μου όμως είχε άγχος και φοβία με τα τρένα και εκείνο που το φοβησε περισσότερο είναι οι αυτόματες πόρτες των τρένων και τον λεωφορείων!Προσπαθούσα να το ηρεμώ μιας και ήταν η πρώτη του μετακίνηση αφού γεννήθηκε σε μια έρημη περιοχή της Σουηδίας μόνο με άλλα malamute χιόνια και στην κυριολεξία μέσα στην φύση! Η εκτροφέας μου μου τόνισε πως το πρώτο βράδυ και καθημερινά θα πρέπει να παίρνω το νερό από κοντά του! Τα μάλαμουτ λόγο καιρού και χειμωνιάτικων συνθηκών δεν πίνουν τόσο νερό και θα ηταν καλό να μην πίνει μετά της 21:00 το βράδυ για να μπορεί να κοιμάται! Αυτό πραγματικά δεν το είχα ξανακούσει! Τις επόμενες μέρες έπρεπε ακολούθησαν βόλτες τρεξίματα κλπ! Το πρόβλημα μου τώρα είναι πως έχει πείσμα και μπορεί να ακούει όλες τις εντολές αλλά το τράβηγμά της είναι τόσο δυνατό που με εκπλήσει! Όσες φορές την μάλωσα η όσες φορές την έσφιγγα επάνω στο πόδι μου και στο βηματισμό μου εκείνη αντιδρούσε από πείσμα! Από εκεί και πέρα μολογώ πως με προβληματίζει γιατί όσες μεθόδους κι αν ακολούθησα εκείνη εκεί!!! Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι πως αν τραβάει έτσι 3 μηνών τι θα τραβάει όταν γίνει 1 χρονού; Βέβαια από την πρώτη στιγμή έμαθα πως έχει πάρει από τον πατέρα Knut στη δύναμη και από τον παππού της! Τώρα ψάχνω μεθόδους! Καμία πρόταση? Βλέπεις είναι και έξυπνη μέσα σε όλα τα άλλα!!!

Last edited:

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Με ενδιαφέρει πολύ ν ακούσω επίσης προτάσεις. Δυστυχώς ούτε έχω συμβουλή ν δώσω, έχοντας δοκιμάσει ότι κ εσύ στο περπάτημα. Ευτυχώς που έχουμε άλλα κιλά

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Η εκτροφέας με τον Knut πως τα βγάζει πέρα; Ειχε παρομιο προβλημα οταν ηταν κουταβακι; Τι μεθοδο ακωλουθησε;

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Η εκτροφέας με τον Knut πως τα βγάζει πέρα; Ειχε παρομιο προβλημα οταν ηταν κουταβακι; Τι μεθοδο ακωλουθησε;
Σε ερωτημά μου στην εκτροφέα μου αν και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο πως εκτός του ότι έχει το DNA του Knut (Πατέρα) το κάθε σκυλί έχει την δική του προσωπικότητα! Πρέπει να δοκιμάσω πολλές μεθόδους!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Έχεις δοκιμάσει με το πάει να τραβήξει εσύ απλά να αλλάξεις κατεύθυνση και να την αναγκάσεις έτσι να σε ακολουθήσει; Χωρίς φωνές χωρίς τίποτα. Και με το που σε φτάνει μπράβο και επιβράβευση; Σιγά σιγά θα καταλάβει με αυτόν τον τρόπο ότι όταν τραβάει δεν πετυχαίνει να προχωράει μπροστά αλλά το αντίθετο, δηλαδή να σταματάει και να αλλάζει κατεύθυνση. Ενώ μόνο οταν μένει δίπλα σου προχωράτε. Επίσης, μπορείς όταν περπατάει δίπλα σου να της δίνεις που και που λιχουδιά και μπράβο για να κάνει το συνειρμό ότι είναι ωραίο να μένει δίπλα σου. Σε εμάς τουλάχιστον αυτή η μέθοδος έπιασε.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Έχεις δοκιμάσει με το πάει να τραβήξει εσύ απλά να αλλάξεις κατεύθυνση και να την αναγκάσεις έτσι να σε ακολουθήσει; Χωρίς φωνές χωρίς τίποτα. Και με το που σε φτάνει μπράβο και επιβράβευση; Σιγά σιγά θα καταλάβει με αυτόν τον τρόπο ότι όταν τραβάει δεν πετυχαίνει να προχωράει μπροστά αλλά το αντίθετο, δηλαδή να σταματάει και να αλλάζει κατεύθυνση. Ενώ μόνο οταν μένει δίπλα σου προχωράτε. Επίσης, μπορείς όταν περπατάει δίπλα σου να της δίνεις που και που λιχουδιά και μπράβο για να κάνει το συνειρμό ότι είναι ωραίο να μένει δίπλα σου. Σε εμάς τουλάχιστον αυτή η μέθοδος έπιασε.
Εγώ αυτήν την μέθοδο την ακολούθησα 1-1,5 μήνα , δεν πέτυχε καθόλου . Βέβαια αυτό αποκλειστικά στον δικό μου σκύλο , διότι της κολλητής μου φίλης σταμάτησε με αυτόν τον τρόπο να τραβάει μέσα το πολύ σε μια εβδομάδα .

Σταμάτησε να τραβάει μόνο με πνίχτη. Με τον οποίο βέβαια σταμάτησε να τραβάει έντονα από τις πρώτες μέρες . Στην βδομάδα ήταν άψογος . Στον μήνα τον αφαίρεσα κ τώρα δεν τραβάει καθόλου .Εχει μάθει στην διάρκεια που φορούσαμε τον πνιχτη το δίπλα, το μαζί ,το πάμε και το μείνε . Όποτε τώρα αν νιώσω ότι παει να τραβήξει έστω κ ελάχιστα τον επαναφέρω με το δίπλα , κάτσε ,μείνε κ μετά πάμε ...

Θα έλεγα ότι ο πνιχτης τον σταμάτησε δυναμικά από το να τραβάει (μανιωδώς) και να μπορέσω μέσα στο διάστημα αυτό να "επικοινωνήσω" μαζί του κ να μάθει τον σωστό τρόπο .

Προσωπική εμπειρία καθαρά , δεν ξέρω αν θα πετύχει κ σε αυτή την περίπτωση (κ δεν ξέρω αν είναι κ σωστή ) .

Last edited:
  • Like
Reactions: bat-iris

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Σε μας λειτουργησε η αλλαγη κατευθυνσης σε συνδυασμο με το να κραταω λιχουδια στη γροθια μου οποτε ακολουθουσε το χερι μου. Μας βοηθησε πολυ και η χρηση στηθολουρου αντι για περιλαιμιο αλλα αυτο δεν λειτουργει σε πολλα σκυλια...σε μας νομιζω πως ρβγαλε την ενταση απο το λαιμο της κ βοηθησε να χαλαρωσει στο περπάτημα δεν μπορω να στο εξηγησω αλλιως....καπως ετσι το λαμβανω παντως απο το σκυλο μου...