Maltese

pocoyo

New Member
31 Μαρτίου 2011
3
0
Καλησπερα..εχω ενα μαλτεζακι 3 μηνων και ξαφνικα ενω ειχε μαθει καποια πραγματα αρχιζε να αλλαζει συμπεριφορα..π.χ ειχε μαθει σχετικα καλα να κανει την αναγκη της σε εφημεριδα και ξαφνικα πλεον κανει μονο τα ''τσισα''της και τα κακα της εξω απο το μπανιο..ενα αλλο θεμα που κανει ειναι ενω ετρωγε κανονικα στο μπολακι της,ξαφνικα παιρνει το φαγητο στο στομα της απο το μπολακι και το βαζει σε καποιο σμειο στο πατωμα και το τρωει εκει..τι μπορω να κανω ωστε να διορθωθουν αυτες οι συνηθειες..;; ευχαριστω εκ των προτερων..

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Καλησπερα, για την τουαλετα δεν μπορω να σε βοηθησω μιας και δεν ειχα μικρο κουταβι, αλλα θα βρεις αρκετα θεματα στο φορουμ που θα σε βοηθησουν, εχεις δοκιμασει να βαλεις τις ειδικες πανες στο πατωμα ? Για το θεμα του φαγητου θα σε συμβουλευα καθε φορα που παει να μετακινησει το φαγητο της να της παιρνεις το μπωλ και να της το ξαναδινεις μετα απο λιγο.

pocoyo

New Member
31 Μαρτίου 2011
3
0
Την πανα δεν την πλησιαζει καν..περιμενω να της κανω και το τελευταιο εμβολιο για να αρχισει σιγα σιγα να βγαινει εξω για την αναγκη της..ειναι η τελευταια μου ελπιδα..οσον αφορα τη συμβουλη για το φαγητο θα το δοκιμασω..σε ευχαριστω..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρα και από μένα... θα χρειαστείς ένα ισχυρό καθαριστικό (κατά πρωτίμηση από pet shop) ή πολά μπουκάλια ξύδι. Πρέπει να καθαρίζεις πάρα πολύ καλά τα σημεία που έγινε το ατύχημα. Πρόσεξε δεν αμφισβητώ την καθαριότητά σου, προς Θεού, απλά πολλά από τα κλασσικά καθαριστικά δεν ξεουδετρώνουν την οσμή τουλάχιστον για τη μύτη του σκύλου.
Μην αφήνεις το κουτάβι σου ανεξέλεγκτο στο σπίτι, αλλά πάντα ή περιορισμένο, όταν δεν είσαι εκεί, ή υπό την επίβλεψή σου, διάβασε τα σημάδια ότι θέλει να ενεργηθεί και αν δεν δείξει και απλά "κάτσει" διόρθωσέ το με αυστηρό τόνο στη φωνή σου. Συνήθως όταν τα μαλώσεις τους "κόβεται" όπότε αγκαλιά και στην πάνα, μέχρι να τα κάνει εκεί. Επιβράβευση και συχνή επανάληψη!!

Γενικά δεν είμαι υπέρ του να παίρνεις την τροφή του σκύλου. Δεν νομίζω πως θα μας άρεσε αν μας το έκαναν... (Για το αν μπορείς σε ώρα ανάγκης είναι άλλο θέμα!). Βάζε τη να τρώει στο crate ή στο πάρκο της και δες πως θα πάει. Λίγο η συμπεριφορά της μου θυμίζει ζώο που φοβάται μην του πάρουν το φαγητό και για αυτό το μεταφέρει αλλού να το φάει με την ησυχία του, για αυτό δεν είμαι υπέρ της λύσης με το να της πάρεις το μπολ. Προηγήθηκε κατι πριν αρχίσει να το κάνει αυτό...?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να της "μυριζει" καπως το μπωλ ή να μην την βολευει. Το δευτερο μου ειχε συμβει με τις γατες μου, δεν τους αρεσε που βρισκανε τα μουστακια τους πανω στο μπωλ. Να προτιμας ανοξειδωτα σκευη ή πηλινα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να της "μυριζει" καπως το μπωλ ή να μην την βολευει. Το δευτερο μου ειχε συμβει με τις γατες μου, δεν τους αρεσε που βρισκανε τα μουστακια τους πανω στο μπωλ. Να προτιμας ανοξειδωτα σκευη ή πηλινα.
Χμμμμ,,, έχεις δίκιο σε αυτό... ανοξείδωτα σκεύη ή καλά ψημένα και καλά βερνικωμένα πήλινα χωρίς εκδορές ή σπασιματάκια. Και προσοχή στα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς για να το καθαρίσεις, όχι χλωρίνες και τέτοια!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Καλωσηρθες,σε λιγο απλα θα τη βγαζεις εξω για τις αναγκες της,οποτε θα μαθει,μεχρι τοτε απλα παρε το ειδικο απορρυπαντικο(αποσμινη νομιζω λεγεται)για να μην μυριζει ξανα εκει που τα κανε ή αλλιως βαλε πανα σε κεινο το σημειο και οταν μαθει να πηγαινει εκει πανω απλα μετεφερε καθε μερα λιγο λιγο την πανα προς ενα σημειο που σε βολευει(εγω την πηγα προς το μπαλκονι).Αυτο με το φαγητο μου το κανει και μενα καποιες φορες και βγαλαμε το συμπερασμα οτι απλα την ενοχλει το μπωλ..βασικα εμενα μαλλον κρυωνει γιατι το μπωλ το χω μαλρια απο το σεντονακι που της εχω κατω και δεν εχω χαλια,οποτε το παιρνει και το βαζει στο σεντονι της..δες μηπως ειναι και εσενα κατι τετοιο..

pocoyo

New Member
31 Μαρτίου 2011
3
0
Καλημερα παιδια..ειχα απελπιστει δεν ηξερα γιατι το εκανε αυτο με το φαγητο,δοκιμασα και την αλλαγη του μπολ αλλα τπτ..τελικα μιας και πλησιαζαν οι μερες του εμβολιου της την πηγα χτες στο γιατρο..η απαντηση ηταν πως παιζει με το φαγητο της για αυτο και το βγαζει εξω..της εκανα το εμβολιακι της και σημερα ειναι μια χαρα..η γιατρος μου ειπε να της αλλαξω την τροφη σιγα σιγα..της επαιρνα την ''σταρτερ της ρογιαλκανιν'' και μου ειπε να αρχισω να της βαζω και την ''τζουνιορ''...της εβαλα μιση μιση και την ''τζουνιορ''την τρωει ενω την αλλη οχι..θα δειξει..οσον αφορα τα ''κακα'' της υπομονη λιγο ακομα..