Καλημέρα και από μένα... θα χρειαστείς ένα ισχυρό καθαριστικό (κατά πρωτίμηση από pet shop) ή πολά μπουκάλια ξύδι. Πρέπει να καθαρίζεις πάρα πολύ καλά τα σημεία που έγινε το ατύχημα. Πρόσεξε δεν αμφισβητώ την καθαριότητά σου, προς Θεού, απλά πολλά από τα κλασσικά καθαριστικά δεν ξεουδετρώνουν την οσμή τουλάχιστον για τη μύτη του σκύλου.
Μην αφήνεις το κουτάβι σου ανεξέλεγκτο στο σπίτι, αλλά πάντα ή περιορισμένο, όταν δεν είσαι εκεί, ή υπό την επίβλεψή σου, διάβασε τα σημάδια ότι θέλει να ενεργηθεί και αν δεν δείξει και απλά "κάτσει" διόρθωσέ το με αυστηρό τόνο στη φωνή σου. Συνήθως όταν τα μαλώσεις τους "κόβεται" όπότε αγκαλιά και στην πάνα, μέχρι να τα κάνει εκεί. Επιβράβευση και συχνή επανάληψη!!
Γενικά δεν είμαι υπέρ του να παίρνεις την τροφή του σκύλου. Δεν νομίζω πως θα μας άρεσε αν μας το έκαναν... (Για το αν μπορείς σε ώρα ανάγκης είναι άλλο θέμα!). Βάζε τη να τρώει στο crate ή στο πάρκο της και δες πως θα πάει. Λίγο η συμπεριφορά της μου θυμίζει ζώο που φοβάται μην του πάρουν το φαγητό και για αυτό το μεταφέρει αλλού να το φάει με την ησυχία του, για αυτό δεν είμαι υπέρ της λύσης με το να της πάρεις το μπολ. Προηγήθηκε κατι πριν αρχίσει να το κάνει αυτό...?