Luna η παλαβούνα!! μαλτεζ

NICOLETTA

New Member
23 Αυγούστου 2013
3
0
καλημέρα σας!!

θα ήθελα απεγνωσμένα να ητήσω την βοήθειά σας!!
η Luna είναι ένα maltesse τρελό και παλαβό!
είναι πλέον 3 ετών και θεωρείται η κόρη της οικογενείας. πριν από 7 μήνες γέννησα ένα υπέροχο αγοράκι. η Luna από τότε άλλαξε δραματικά χαρακτήρα... παραμένει εξαιρετική, παιχνιδιάρα, δείχνει να αγαπάει τον μικρό....όλα καλά μέχρι που φτάνουμε στο θέμα τησ τουαλέτας....με το που μείνει μόνη τησ στο σπίτι ξεκινάει ο χαμός... κάνει πιπί της παντού....καθώς κ κακά στο δωμάτιο του μικρού... πάντα σε συγκεκριμένα σημεία... ο μικρόσ από ώρα σε ώρα θα μπουσουλίσει και όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι σοβαρό... πραγματικά την έχω μαλώσει πολλές φορές...τιμωρία δεν πιάνει...βόλτα πηγαίνει πρωί μεσημέρι βράδυ και η μπαλκονόπορτα είναι πάντοτε ανοιχτή για να βγει στην βεράντα...αυτή όμως επιλέγει πάντοτε να πάει μέσα... πραγματικά είμαι ανοιχτή σε κάθε έιδους συμβουλή!!!
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
με το που μείνει μόνη τησ στο σπίτι ξεκινάει ο χαμός...
,,
με το που μεινει μονη της στο σπιτι ξεκιναει το κλουβι για την τρελλη ==))

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
NICOLETTA καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να σου ζήσουν και η πρωτότοκη και ο γιός :)

Δεν μπορείτε, τις ώρες που λείπετε, να την έχετε κάπου περιορισμένη; Σε έναν μικρό ασφαλή χώρο, ώστε να μην έχει το περιθώρειο να περιφέρεται και να κάνει τα δικά της; Εντός σπιτιού. Οχι στην βεράντα πχ.

NICOLETTA

New Member
23 Αυγούστου 2013
3
0
καλημερα mareco!!

σ ευχαριστώ πολυ!

την περιορίζουμε και τα κάνει αυτά σκέψου! απομονώνεται στο σαλόνι. μια φορά την είχα βάλει στην κουζίνα και τα είχε διαλύσει όλα! πραγματικά μέρα με τη μέρα με κουράζει όλο και περισσότερο! πλέον ο μικρόσ μας μπουσουλάει για τα καλά!! φαντάσου μόνο να γίνει καμιά στραβή! το καλό της υπόθεσης είναι πως έχει ηρεμήσει τρομερά! είναι πλέον υπόδειγμα συμπεριφοράς προς τον Μικρό μας! παιχνίδια, φιλιά, κυνηγι! αξέχαστεσ οι φωτογραφίες που βγαίνουν!! όσων αφορά όμως το άλλο θέμα έχουμε βαλτώσει για τα καλά! δεν ξέρω, σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω σπρέυ εκπαίδευσης. έχετε ακούσει γι αυτό? τί άποψη έχετε? σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Διάβασε στο φόρουμ, για την χρήση του crate:

Κάνε αναζήτηση. Υπάρχουν καθημερινές σχεδόν, σχετικές συζητήσεις.

NICOLETTA

New Member
23 Αυγούστου 2013
3
0
σ ευχαριστώ! μα έχω την εντύπωση πως είναι λίγο αργά πια γι αυτό. το Lunaki μας είναι πλέον 3,5 ετών....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ποτέ δεν είναι αργά.
Αλλωστε και η σκυλίτσα σου, σ'αυτή την ηλικία, άλλαξε συμπεριφορά.

Μπορείς πάντα, να συμβουλευθείς και έναν καλό εκπαιδευτή.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Nicoletta να σου ζήσουν και οι δύο!

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά να σου πω, όπως λέει και η Μαρεκο, ότι και η δικιά μου λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία από τη Λούνα φέτος μετά τις διακοπές για πρώτη φορά εμφάνισε άγχος αποχωρισμού. Δηλαδή μια αλλαγή στη συμπεριφορά της όντας ενήλικη.

Την Παρασκευή ήρθε το crate της.
Η αγορά του ήταν άσχετη με το άγχος αποχωρισμού απλώς ήθελα να της αγοράσω καινούργιο "σπιτάκι".
Πίστευα ότι θα το αποδεχθεί γιατί της αρέσει η "φωλιά" αλλά διατηρούσα και μια επιφύλαξη. Τελικά όντως που τη χάνεις που τη βρίσκεις εκεί μέσα είναι!
Σημαντικό νομίζω ήταν ότι είχε μαλακές κουβέρτες στο πάτωμα (δε βάζουμε όπου και όπου τον κ@λο μας) και από πάνω ένα ριχτάρι για κάλυμμα (είπαμε, της αρέσει η αίσθηση της φωλιάς) -περίπου όπως στη φωτογραφία που παρέθεσε η Μαρέκο (αν και τα δικά μας δεν είναι "συνολάκι" και δεν έχει την "πάντα").
Παρότι δεν έχω πρόθεση να την αφήνω κλειστή εκεί δοκίμασα (μετά από μεγάλη βόλτα) να κλείσω την πόρτα και αδιαφόρησε -κοιμήθηκε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97