Λοιπόν, επαναφέρω από τις στάχτες του αυτό για να καταθέσω εμπειρία και να ρωτήσω και κάτι.
Έχω αποφασίσει για πρωινό να του δίνω κονσέρβα του μικρού (το κυρίως γεύμα του, το βραδινό, είναι μαγειρευτό) για 2 λόγους. 1) γιατί ανησυχώ για την πληρότητα βιταμινών, ασβεστίου και φωσφόρου με το μαγειρευτό και 2) γιατί κάποιες φορές που χρειάζεται να μείνει στους γονείς μου ο πατέρας μου δίνει πάντα για πρωινό κονσέρβα και επειδή έχει ευαίσθητο στομάχι δε θέλω να αλλάζει πολύ-πολύ συνήθειες. Καλά, ομολογώ κάπου εδώ ότι και οικονομικά είναι μεγάλη βοήθεια, δε λέω.
Είχα δει σε άλλο θέμα τις landfleisch (πιο πρόσφατο, όχι του 2010
) και μου χαν κάνει καλή εντύπωση οπότε μόλις τις είδα στο πετ σοπ πήρα να δοκιμάσω. Έχω πάνω από μήνα που τις δίνω, με ένα διάλλειμα αγαπημένης κολίτιδας (τις έχουμε πασατέμπο) για την οποία δε θεωρώ ότι φταίνε αυτές οι κονσέρβες (δεν έφαγε τέτοιες τις 2 μέρες πριν την πάθει - ένας βρωμοκιμάς που πήρα πολύ λιπαρός μου φαίνεται έφταιγε).
Αγαπημένη που του κατσε τρίκαλα είναι αυτή με το αρνί-πατάτες-μήλο-και λοιπά λαχανικά. Ούτε μαλακά κακά που τα χουμε συχνά, μυρωδιά καλή, όλα καλά. Αυτή βέβαια λέει πίσω ότι είναι για ευαίσθητα στομάχια (σαν τα δικά μας) και είναι και η μόνη που λέει στα κρέατα και σχετικά 'εκ των οποίων
100% αρνί'. Επίσης καλά του είχε κάτσει και αυτή με το σολωμό-πουλερικά-λαχανικά, αλλά μετά από αυτά που είδα για τους σολωμούς σε άλλο θέμα δεν του ξαναδίνω (πλάκα είχε βέβαια αυτή γιατί τα κακά ήταν ελαφρώς ροζέ με ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας). Πήρα τώρα μία με κοτόπουλο και κάτι άλλο που δε θυμάμαι αλλά με μειωμένα λίπη, δεν τη δοκίμασα ακόμα. Αυτή που τον πήγε νερό όμως και σίιιγουρα φταίει αυτή (μύριζε σαν την κονσέρβα η διάρροια) ήταν μία με πατσά και ρύζι. Πάρα πολύ λιπαρή, με το που την άνοιξα και τη μύρισα δίστασα να τη δώσω. Το ξετίναξα το παιδί. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι γενικά ευαισθητούλης αλλά θα έλεγα να μην την πλησιάσει κανείς.
Μου κανε φοβερή εντύπωση που και η γενικότερη σύσταση μου φάνηκε πιο.. μπαμπατσικια από τις κονσέρβες του σουπερ μάρκετ που δίνω στα αδέσποτα (pedigree κυρίως) και το ότι έβλεπα μέσα κανονικά κομμάτια από καρότα, μπιζέλια, πατάτες, την πέτσα του σολωμού, μικρά κομματάκια κρέας - και δυστυχώς και το λίπος του πατσά.
Να πω εδώ πως για να μην είναι τελείως νερό, συνήθως τρίβω και ελάχιστο κρέας και ελάχιστο από ότι αμυλώδες έχει το βραδινό μενού και στην κονσέρβα, αλλά μιλάμε για απειροελάχιστη ποσότητα, οπότε δεν είναι και 1000% σκέτο το αποτέλεσμα της κονσέρβας που βλέπω. Αλλά τις τρώει πάντα με όρεξη ενώ γενικά με το.. φαστ φουντ αυτός δεν τα πήγαινε ποτέ καλά.
Και τώρα η ερώτηση. Μου χει μείνει μια κονσέρβα από αυτή με τον πατσά, είχα πάρει 2. Να τη δώσω ρε παιδιά σε κανένα αδέσποτο ή θα το θερίσω το άμοιρο?
Α για την τιμή, εγώ τη βρίσκω με 1,5 ευρώ. Με 1,32 που κάνει η pedigree στο μασούτη, αν μπορούσα να κουβαλήσω πολλές που δε μπορώ για τεχνικούς λόγους και στα αδέσποτα τέτοιες θα παιρνα μόνο.