King Shepherd

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Λένε μορφολογικά είναι καλύτερος απο τον Γ.Π.
Η φράση αυτή είναι ο ορισμός της υποκειμενικότητας.
Ποιοι το λένε, γιατί το λένε, με τι κριτήρια το λένε, τι λαμβάνουν υπόψη τους κλπ κλπ.

Ο σκύλος δεν είναι αυτοκίνητο, που υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια όταν ερχόμαστε σε συγκρίσεις.

Ρίξε μια ματιά στο
http://www.dogbreedinfo.com/kingshepherd.htm

Επειδή είναι πιο μεγάλων διαστάσεων φυλή από αυτήν του Γ.Π., δεν αποτελεί το γεγονός αυτό κριτήριο εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων.

Επίσης, δες και από ποιους αναγνωρίζεται η φυλή.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ξέρω για το Κινγκ (εσείς; ) αλλά να σας πω λίγο για το "ξαδερφάκι του":

Το Shiloh Shepherd δημιουργήθηκε με ΠΑΡΑ πολύ αυστηρά κρητήρια αναπαραγωγής με βασικό στόχο την καταπολέμιση της δυσπλασίας.
Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα (έχω χρόνια χάσει τις επαφές μου με το κλάμπ τους στην Αμερική) αλλά πριν 15 χρόνια έκαναν εξαιρετική δουλειά κι ήταν από τους πιο οργανωμένους ομίλους. Ελπίζω να συνέχισαν όπως άρχισαν γιατί σίγουρα σε καλό θα έβγαινε.

Το ότι δεν αναγνωρίζεται ακόμη η φυλή από τους μεγάλους ομίλους (πχ. akc) δεν μου λέει τίποτα. Πολλές ΑΡΧΑΙΕΣ και γνωστές φυλές δεν αναγνωρίζονται ακόμη από το akc (είναι πράγματι πολύ "πολιτικός" ο αμερικάνικος κυνολογικός όμιλος -χειρότερος από τον δικό μας!).

Προσωπικά δεν μου αρέσει η φυλή λόγο χαρακτήρα (είναι πολύ γλυκοί σκύλοι με σχεδόν καθόλου ένστικτα εργασίας), αλλά ούτε κι ο εκθεσιακός Γ.Π. μου αρέσει καθόλου (μάλιστα προτιμώ το Κίνγκ).

Όπως και να έχει δεν θεωρώ που μου πέφτει λόγος. Πολλές φυλές δεν είναι για μένα. Και ΠΑΡΑ πολλές φυλές είναι "νέες δημιουργείες" και από ΠΟΛΥ χειρότερες πηγές από το Κίνγκ (όπως τα Μαύρα Ρώσσικα Τερριέ που αρχικά εκτράφηκαν από παντελώς ΑΣΧΕΤΟΥΣ φαντάρους του στρατού με μηδενικές γνώσεις και γεννήτορες της πιο χαμηλής ποιότητας). Πολλές φυλές ξεκίνησαν καθαρά σαν παιχνίδι (για να περάσει η ώρα απλά, ή να λυθεί κάποια ανθρώπινη περιέργεια). Το Shiloh δεν είναι από αυτές. Ξεκίνησε από γνώστες με πραγματικά ιερό σκοπό:
Ενα όμορφο μεγαλόσωμο σκύλο, ιδανικό για οικογένειες και με πολύ λιγότερα κληρονιμικά προβλήματα από τον μέσο Γ.Π.

Δεν ξέρω αν τα κατάφεραν, αλλά δεν θα με ακούσετε να πω κακό λόγο "προκαταβολικά" για μια φυλή για την οποία γνωρίζω ελάχιστα πράγματα. Για το Κίνγκ γνωρίζω ακόμη λιγότερα, αλλά ξέρω πως έχει σταθεροποιηθεί αρκετά χρόνια.

Εσείς γιατί βιάζεστε να το κατηγορίσετε; Ξέρετε κάτι που δεν μοιράζεστε; Η μήπως οι δικές σας "αναγνωρισμένες φυλές" έχουν τελειοποιηθεί σε βαθμό που δεν καταλαβαίνετε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι καλύτερο;

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Δεν ξέρω αν τα κατάφεραν, αλλά δεν θα με ακούσετε να πω κακό λόγο "προκαταβολικά" για μια φυλή για την οποία γνωρίζω ελάχιστα πράγματα. Για το Κίνγκ γνωρίζω ακόμη λιγότερα, αλλά ξέρω πως έχει σταθεροποιηθεί αρκετά χρόνια.

Εσείς γιατί βιάζεστε να το κατηγορίσετε; Ξέρετε κάτι που δεν μοιράζεστε; Η μήπως οι δικές σας "αναγνωρισμένες φυλές" έχουν τελειοποιηθεί σε βαθμό που δεν καταλαβαίνετε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι καλύτερο;
αγαπητη μου μολις αρχισες ενα πολεμο

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σταθεροποιημένη δε μπορεί να λέγεται φυλή με τόσα λίγα χρόνια εκτροφής (λιγότερα από 20)

;)
Εγώ κρίνω με πόσο μοιάζουν τα δείγματα (έχουν κοινή μορφολογία).
Τα Κινγκ διαφέρουν πολύ όντως. ΣΧΕΔΟΝ όσο οι καθαρόαιμοι Γ.Π. (που έχουν αμέτρητους τύπους και στυλ).

Σπύρου, το ξέρω!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Στέλα, δεν αναφέρομαι στην εμφάνιση. Αυτό για εμένα είναι το τελευταίο.

Η σκέψη μου είναι ότι δε θα είναι σταθεροποιημένος ο χαρακτήρας τους

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Εγώ κρίνω με πόσο μοιάζουν τα δείγματα (έχουν κοινή μορφολογία).
Τα Κινγκ διαφέρουν πολύ όντως. ΣΧΕΔΟΝ όσο οι καθαρόαιμοι Γ.Π. (που έχουν αμέτρητους τύπους και στυλ).

Σπύρου, το ξέρω!
εγω μαζι σου πλακα θα εχει

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Στέλα, δεν αναφέρομαι στην εμφάνιση. Αυτό για εμένα είναι το τελευταίο.

Η σκέψη μου είναι ότι δε θα είναι σταθεροποιημένος ο χαρακτήρας τους
με το "θα" δεν μπορουμε να κρινουμε φιλε krani

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σωστός! Δεν έχω ιδέα για τον χαρακτήρα του Κίινγκ (ούτε έναν δεν έχω γνωρίσει) αλλά με τόσο Μάλαμιουτ μέσα (και άλλες φυλές) μπορείς να περιμένεις σχεδόν ότιδήποτε.

Πχ, το Μάλαμιουτ έχει τρελά ένστικτα κυνηγού (στα θηλαστικά περισσότερο). Το Πυριναίων όμως ΚΑΘΟΛΟΥ (μία άλλη φυλή μέσα στα αίματα του Κίνγκ). Οι αντιδράσεις 2 δειγμάτων ίσως να είναι μέρα με νύχτα ακόμη.

Και να μην έχει σταθεροποιηθεί πάντως ως φυλή, δεν σημαίνει πως πρέπει να κοροϊδεύουμε όσους το προσπαθούν.
Όχι χωρίς λόγο τουλάχιστον. Εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορο το τι κάνουν. Περισσότερο με ενοχλούν οι κακοί εκτροφείς των διάσημων φυλών που τις καταστρέφουν (από υγεία και χαρακτήρα). Περισσότερο με ενοχλούν οι φυλές που ΕΠΙΤΗΔΕΣ εκτρέφονται με τόσο μεγάλα κεφάλια που δεν γεννούν πια χωρίς καισσαρική. Οι φυλές που δυσκολεύονται να ανασάνουν γενικά! Άλλες φυλές που εκτρέφονται συνήθως με ΜΟΝΟ μέλημα το μήκος των μαλλιών τους (κανένα ενδιαφέρον για το μυαλό τους και τον χαρακτήρα που μεταφέρουν στις επόμενες γεννιές).

(Spyroy, ΤΩΡΑ τι έχεις να πεις; )

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν σκεφτείς ότι υπάρχουν φυλές με προβλήματα στο χαρακτήρα μετά από δεκαετίες εκτροφής, τα 10-20 χρόνια είναι πολύ λίγα

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Σωστός! Δεν έχω ιδέα για τον χαρακτήρα του Κίινγκ (ούτε έναν δεν έχω γνωρίσει) αλλά με τόσο Μάλαμιουτ μέσα (και άλλες φυλές) μπορείς να περιμένεις σχεδόν ότιδήποτε.

Πχ, το Μάλαμιουτ έχει τρελά ένστικτα κυνηγού (στα θηλαστικά περισσότερο). Το Πυριναίων όμως ΚΑΘΟΛΟΥ (μία άλλη φυλή μέσα στα αίματα του Κίνγκ). Οι αντιδράσεις 2 δειγμάτων ίσως να είναι μέρα με νύχτα ακόμη.

Και να μην έχει σταθεροποιηθεί πάντως ως φυλή, δεν σημαίνει πως πρέπει να κοροϊδεύουμε όσους το προσπαθούν.
Όχι χωρίς λόγο τουλάχιστον. Εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορο το τι κάνουν. Περισσότερο με ενοχλούν οι κακοί εκτροφείς των διάσημων φυλών που τις καταστρέφουν (από υγεία και χαρακτήρα). Περισσότερο με ενοχλούν οι φυλές που ΕΠΙΤΗΔΕΣ εκτρέφονται με τόσο μεγάλα κεφάλια που δεν γεννούν πια χωρίς καισσαρική. Οι φυλές που δυσκολεύονται να ανασάνουν γενικά! Άλλες φυλές που εκτρέφονται συνήθως με ΜΟΝΟ μέλημα το μήκος των μαλλιών τους (κανένα ενδιαφέρον για το μυαλό τους και τον χαρακτήρα που μεταφέρουν στις επόμενες γεννιές).

(Spyroy, ΤΩΡΑ τι έχεις να πεις; )
εγω συμφωνω αλλα κατσε να δεις οτι μεχρι αυριο θα προσπαθουν ολοι να αποδειξουν οτι αυτοι που λες δεν υπαρχουν

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Σταθεροποιημένη δε μπορεί να λέγεται φυλή με τόσα λίγα χρόνια εκτροφής (λιγότερα από 20)

;)
μα γιατι ;

μεσα σε 10 - 15 χρονια εχουν κατφερει πολλες φυλες να μην θυμιζουν σε τιποτα τον παλιο τους χαρακτηρα (πριν ανγνωριστουν και γινουν δημοφιλεις ) και εχουμε καταληξει με πανεμορφους σκυλους που ολη μερα κοιμουνται

να μην σας πω τι εχω δει σε ενα εκτροφειο ζωντανα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω δει μια φορά από κοντά Βασιλικό Γερμανικό. Δεν είχε καμία διαφορά απ' το συνηθισμένο λυκόσκυλο πέρα από δύο. Ήταν δυο τόνους πιο σκούρο το τρίχωμα του και γύρω απ' το λαιμό είχε κάτι σα χαίτη όπως το αρσενικό λιοντάρι. Δε μου φάνηκε πάντως ψηλότερο. Τώρα όσον αφορά το χαρακτήρα, για λίγο συναπαντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη του. Ήταν πάντως πολύ ήσυχο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το King shepherd είναι κάτι διαφορετικό και μάλλον λες φίλε μου για τη γνωστή βλακεία των "βασιλικών" γερμανικών, ροτβάιλερ και δεν ξέρω και εγώ άλλο τι...

Η μόνη διαφορά από τα κοινά γ/π ή ροτβάιλερ αντίστοιχα είναι τα πολιτικά τους φρονήματα και μόνο :D:D:D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κοίτα ο ιδιοκτήτης του είχε τουπέ όταν μου απάντησε, πάντως οτι ήταν πιο φουντωτό γύρω απ' το λαιμό ήταν. Όσον αφορά το χρωματισμό που ήταν σκουρότερος μπορεί να έτυχε.