Δεν ξέρω για το Κινγκ (εσείς; ) αλλά να σας πω λίγο για το "ξαδερφάκι του":
Το Shiloh Shepherd δημιουργήθηκε με ΠΑΡΑ πολύ αυστηρά κρητήρια αναπαραγωγής με βασικό στόχο την καταπολέμιση της δυσπλασίας.
Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα (έχω χρόνια χάσει τις επαφές μου με το κλάμπ τους στην Αμερική) αλλά πριν 15 χρόνια έκαναν εξαιρετική δουλειά κι ήταν από τους πιο οργανωμένους ομίλους. Ελπίζω να συνέχισαν όπως άρχισαν γιατί σίγουρα σε καλό θα έβγαινε.
Το ότι δεν αναγνωρίζεται ακόμη η φυλή από τους μεγάλους ομίλους (πχ. akc) δεν μου λέει τίποτα. Πολλές ΑΡΧΑΙΕΣ και γνωστές φυλές δεν αναγνωρίζονται ακόμη από το akc (είναι πράγματι πολύ "πολιτικός" ο αμερικάνικος κυνολογικός όμιλος -χειρότερος από τον δικό μας!).
Προσωπικά δεν μου αρέσει η φυλή λόγο χαρακτήρα (είναι πολύ γλυκοί σκύλοι με σχεδόν καθόλου ένστικτα εργασίας), αλλά ούτε κι ο εκθεσιακός Γ.Π. μου αρέσει καθόλου (μάλιστα προτιμώ το Κίνγκ).
Όπως και να έχει δεν θεωρώ που μου πέφτει λόγος. Πολλές φυλές δεν είναι για μένα. Και ΠΑΡΑ πολλές φυλές είναι "νέες δημιουργείες" και από ΠΟΛΥ χειρότερες πηγές από το Κίνγκ (όπως τα Μαύρα Ρώσσικα Τερριέ που αρχικά εκτράφηκαν από παντελώς ΑΣΧΕΤΟΥΣ φαντάρους του στρατού με μηδενικές γνώσεις και γεννήτορες της πιο χαμηλής ποιότητας). Πολλές φυλές ξεκίνησαν καθαρά σαν παιχνίδι (για να περάσει η ώρα απλά, ή να λυθεί κάποια ανθρώπινη περιέργεια). Το Shiloh δεν είναι από αυτές. Ξεκίνησε από γνώστες με πραγματικά ιερό σκοπό:
Ενα όμορφο μεγαλόσωμο σκύλο, ιδανικό για οικογένειες και με πολύ λιγότερα κληρονιμικά προβλήματα από τον μέσο Γ.Π.
Δεν ξέρω αν τα κατάφεραν, αλλά δεν θα με ακούσετε να πω κακό λόγο "προκαταβολικά" για μια φυλή για την οποία γνωρίζω ελάχιστα πράγματα. Για το Κίνγκ γνωρίζω ακόμη λιγότερα, αλλά ξέρω πως έχει σταθεροποιηθεί αρκετά χρόνια.
Εσείς γιατί βιάζεστε να το κατηγορίσετε; Ξέρετε κάτι που δεν μοιράζεστε; Η μήπως οι δικές σας "αναγνωρισμένες φυλές" έχουν τελειοποιηθεί σε βαθμό που δεν καταλαβαίνετε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι καλύτερο;