king charles cavalier και επαιδευτης...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
και μιας και μαλλον ο Ιωβ δεν πιανει μια μπροστα μου κ θα πρπει να περιμεεεεεεεεεεεενω να ερθει στα χερακια μου το καβαλιεομωρο μου, εχω αρχησει να πλαθω σεναρια στο μυαλο μου. Ειναι σαν τη μηχανη. ΠΛαθεις σεναρια ωστε να σου γινουν σιγα σιγα κτημα σου κ οταν ερθει η ωρα, σαν απο ενστικτο, να ξερεις τι νακανεις...

Εχω λοιπον ερωτησουλες.

η εκτροφεας ειπε οτι δεν θα χρειαστω μαθηματα εκπαιδευσης. Ισχυει;
Η αληθεια ειναι οτι επειδη θελω οταν γινω διποδη μανα να ζει και να βασιλευει το τετραποδο τουμπι μωρο μου, θελω να ξερει απο εντολες , να μην εχω κανενα παρατραγουδο με το τυχον παιδακι που θα αποκτησω (εαν ποτε).

Ξερω οτι το καβαλιερακι ειναι αγγελουδι σκετο αλλα δεν παυει να ειναι σκυλακι με ριζες βαθιες σε λυκο(αν λεω βλακειες, μη χωσετε φαπα, ειμαι νταουν σημερα). Ειμαι σε συγχιση...

Για πειτε, για να εκτελει σωστα ενα καβαλιερ το κατσε σηκω ελα μεινε κλπ χρειαζεται εκπαιδευτη;

Ερωτηση δυο: αν στο πρωτο ερωτημα απαντησατε ναι, περιπου ποσο κοστιζει; θα ηθελα να ξερω , να αρχiσω απο τωρα να ληστευω παγκαρια εκκλησιων:D, δνε θα ηθελα να μην τα εχω τα χρηματα οταν χρειαστει.
Διαβασα κατι για 600-700 γιουργια. Αυτα ειναι ασχετου φυλης η αναλογα το σκυλι παει η τιμη; Γιατι φανταζομαι καποια ειναι πιο ζορικα πχ. δνε ξερω, ρωταω, ετσι;

ερωτηση τρια και ξεμπαρκη αλλα ειπα ,ε, ας μην ανοιξω θεμα κι αλλο, δεν μου αρεσει κ πολυ, ντρεπομαι. Περιπου ποσο θα στοιχισει το μηνα απο τη στιγμη που θα το παρω; Αφαιρουνται τα εξοδα παρκο,crate,παιχνιδια. Αναφερομαι σε τροφη, υγεια, καλωπισμο κ τετοια.

βασικα, ολα αυτα τα ρωτω γιατι δνε θα ηθελα με την ΚΑΜΙΑ να παρω τη λατρεια μου κ τελικα να δω οτι δεν εχω δυνατοτητα να του παρασχω τη ζωη που του αξιζει...

σας ευχαριστω θερμα εκ των προτερων και συγνωμη για το πρηξιμο.:(

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εχει μια γειτόνισσα θηλυκό king charles, πολύ ήσυχο πλάσμα, πηγαίνει πάντα δίπλα στην αφεντικίνα του και όταν είναι χωρίς λουρί, τώρα, δεν ξέρω αν το έχει πάει για εκπαίδευση, αλλά έχει τα χρονάκια του.

Εγώ πάντως σου συμβουλεύω τα βασικά να του τα μάθεις μόνη σου, ειδικά για την εκπαίδευση περί τουαλέτας νομίζω πως εκπαιδευτές είναι περητοί - ο καθένας μπορεί να μάθει το σκύλο του να λερώνει έξω. Επίσης, το "έλα", το "κάτσε", το "'οχι" μπορείς να του τα μάθεις εσύ. Συμβολεύω επίσης να διαβάσεις το θέμα "πώς να γίνω ο αρχηγός της αγέλης".

Μόνο αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς που δεν μπορείς να λύσεις μόνη σου (π.χ. επιθετικότητα) τότε πάνε σε εκπαιδευτή (αυτή είναι η γνώμη μου) :)

Τα king charles είναι μικρόσωμα σκυλάκια, και ως γνωστόν από τα μικρόσωμα δεν χρειάζεται να έχουμε απαίτηση να είναι πολύ υπάκουα (οι περισσότεροι άνθωποι δεν τα φοβούνται).

Με το καλό να το δεχτείς το μικρό και υπομονή :)

Last edited:

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
τα βασικα οπως σου ειπε και η berna πιστευω μπορεις να του τα μαθεις εσυ..
δεν ξερω τι ιδιοσυγκρασιας σκυλια ειναι αλλα λογικα αν ασχοληθεις σωστα και επενδυσεις πολυ χρονο θα εχεις καλα αποτελεσματα..

οσο για τα εξοδα δεν και εδω

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ευχαριστω πολυ πολυ πολυ. η αληθεια ειναι οτι διαβαζω πολυ τελευταια το φορουμ σας (αντι για συνθεση ποινικου,χιχιχι!) αλλα μαλλον δεν ψαχνω σωστα. Ευχαριστω κ παλι!

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Evelyna άρχισε να μαζεύεις έτσι κι αλλιώς λεφτά, αχρείαστα δεν θα είναι, είτε τα δώσεις για εκπαίδευση, είτε για τροφές, παιχνίδια και πάρκα:D

Θα έλεγα να περιμένεις να δεις πώς θα τα πάτε με το μικρό σου όταν έρθει με το καλό και αν βλέπεις ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες μη διστάσεις να πας σε εκπαιδευτή μόνο και μόνο επειδή είναι μικρό. Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις μόνη σου τον πρώτο καιρό και να δεις πώς θα πάτε, ούτως ή άλλως γύρω στους 6 μήνες τα αναλαμβάνουν συνήθως οι εκπαιδευτές.

Καλά που αναβλήθηκε δηλαδή η σύνθεση αλλιώς θα είχες προβληματάκι ε;:p

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
alexia δεν πιστευεις οτι μεχρι τοτε που θα το παρει αν ενημερωθει καλα και ψαξει τα περι εκπαιδευσης και συμπεριφορας θα μπορει να τα παει καλα και μονη της??
εχει αρκετο καιρο μπροστα της...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
alexia δεν πιστευεις οτι μεχρι τοτε που θα το παρει αν ενημερωθει καλα και ψαξει τα περι εκπαιδευσης και συμπεριφορας θα μπορει να τα παει καλα και μονη της??
εχει αρκετο καιρο μπροστα της...
Όχι, πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη, ακόμα και για ένα μικρόσωμο, καλόβολο σκυλάκι και ιδίως όταν πρόκειται για το πρώτο σου σκύλο.

Και η εκτροφεας κάποιο λόγο θα έχει για να της το συστήνει :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Evelyna

Καλά που αναβλήθηκε δηλαδή η σύνθεση αλλιώς θα είχες προβληματάκι ε;:p
αχαχα! δε λες τιποτα! προβληματαρα θα ειχα:D
με νιωθεις φανταζομαι ε;;;

σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια.
Αυτο που μπορω να κανω προς το παρον ειναι να τρωω τις κοτσιδες μου περιμενοντας. Αρχιζω την οικονομια τη γερη. θελω τα καλυτερα για το καβαλιερακι μου, χωρις να σημαινει οτι εχω οικονομικη ανεση. Αλλα κ η σκεψη οτι θα κανω θυσιες για εκεινο, με συγκινει...δεν ξερω...:)

Για την ωρα, εχω τιναξει τα ματια μου εξω απο τα πολλα βιντεακια για εκπαιδευση και απλα στηνω σεναρια στα οποια σκεφτομαι πως πρπει να αντιδρασω. Αυτο στη μηχανη (οδηγηση δλδ) με βοηθησε παρα πολυ οποτε λεω να το κανω κι εδω.;)

Ευχαριστωωωωωωωωωω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul