Δεν ειμαι και τοσο εξικοιωμενος με τα σκυλια (15 ειμαι) και δεν ξερω τι να κανω.Εβλεπα τα προτυπα της φυλης με κομμενη ουρα για αυτο και το θεωρουσα καλο...
Υ.Γ. Η προηγουμενη μου εμπειρια με σκυλο ηταν ενα πεκινουα που μας αφησε φετος,15 χρονων (σαν εμενα) και το πηρα πλεον ζεστα το θεμα γιατι δεν τις ειχα δωσει τοση σημασια αφου ηταν μελος της οικογενειας,και οτι στερησα σε αυτο θελω να το προσφερω στην Ηρα μου!!!
Υ.Γ.2 Συγνωμη που κανω τετοια ποστ,δεν ζηταω κατανοηση απλα λιγη βοηθεια!
νεαρέ φίλε .....
αν έχεις ημίαιμο rottweiler διαβάζοντας στο ίντερνετ θα διαπιστώσεις ότι ο λόγος που τους κόβαν την ουρά στο παρελθόν ήταν γιατί κουβαλούσαν κάρα με φορτία λόγο της δύναμής τους , για να βοηθούν σε εργασίες τα αφεντικά τους.
ένας άξονας λοιπόν παράλληλος με την ράχη τους και μια πολύ δυνατή ουρά η οποία κουνιόταν με μεγάλη δύναμη δεν μπορούσαν να συνυπάρχουν και για αυτόν τον λόγο τις έκοβαν.
δυστυχώς αυτό συνεχίστηκε με τα χρόνια χωρίς να υπάρχει αυτή η ανάγκη εργασίας γιατί θεωρήθηκε χαρακτηριστικό της φυλής ... άδικο για τα σκυλάκια .... άθλιο από πλευράς των ανθρώπων ....
Η ουρά όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο φόρουμ είναι ..... η ισορροπία τους σκύλου .... το πηδάλιο του όταν κολυμπάει ..... και η γλώσσα του σώματος του σκύλου.
Κόβοντάς την λοιπόν δεν του προσφέρεις τίποτα μόνο του δημιουργείς προβλήματα και σε εσένα εφόσον εδώ και πολλά χρόνια είναι παράνομο και τιμωρείται από τον νόμο.
Επίσης επειδή οι περισότεροι που θα συναντήσεις στο δρόμο όταν βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου θα ασχολούνται με αυτό μην δώσεις σημασία και κυρίως σε όλους αυτούς τους μύθους που αναμασιούνται ότι σπάνε οι ουρές τους , ότι έχουν τρομερή δύναμη όταν σε χτυπούν ή ότι σπάνε πράγματα στο σπίτι και άλλα χαζά.
το οτι είσαι νεαρός δεν σε βοηθάει από άποψη εμπειρίας αλλά το ίντερνετ και η όρεξη ενός νεαρού μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στο να αποκτάς εμπειρία και κάποια στιγμή να δίνεις εσύ τις συμβουλές σου στο φόρουμ.