Kουταβι απο pet shop

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Pet Store Puppy

--------------------------------------------------------------------------------

Pet Store Puppy
© copyright 1999 J. Ellis
--------------------------------------------------------------------------------

I don't remember much from the place I was born. It was cramped and dark, and we were never played with by the humans. I remember Mom and her soft fur, but she was often sick, and very thin. She had hardly any milk for me and my brothers and sisters. I remember many of them dying, and I missed them so.

I do remember the day I was taken from Mom. I was so sad and scared, my milk teeth had only just come in, and I really should have been with Mom still, but she was so sick, and the Humans kept saying that they wanted money and were sick of the "mess" that me and my sister made. So we were crated up and taken to a strange place. Just the two of us. We huddled together and were scared, still no human hands came to pet or love us.

So many sights and sounds, and smells! We are in a store where there are many different animals! Some that squawk! some that meow! Some that Peep! My sister and I are jammed into a small cage, I hear other puppies here. I see humans look at me, I like the 'little humans', the kids. they look so sweet, and fun, like they would play with me!

All day we stay in the small cage, sometimes mean people will hit the glass and frighten us, every once in a while we are taken out to be held or shown to humans. Some are gentle, some hurt us, we always hear "Aw they are So cute! I want one!" but we never get to go with any.

My sister died last night, when the store was dark. I lay my head on her soft fur and felt the life leave her small thin body. I had heard them say she was sick, and that I should be sold at a "discount price" so that I would quickly leave the store. I think my soft whine was the only one that mourned for her as her body was taken out of the cage in the morning and dumped.

Today, a family came and bought me! Oh happy day! They are a nice family, they really, really wanted me! They had bought a dish and food and the little girl held me so tenderly in her arms. I love her so much! The mom and dad say what a sweet and good puppy I am! I am named Angel. I love to lick my new humans!

The family takes such good care of me, they are loving and tender and sweet. They gently teach me right and wrong, give me good food, and lots of love! I want only to please these wonderful people! I love the little girl and I enjoy running and playing with her.

Today I went to the veterinarian. it was a strange place and I was frightened. I got some shots, but my best friend the little girl held me softly and said it would be OK. So I relaxed. The Vet must have said sad words to my beloved family, because they looked awfully sad. I heard Severe hip dysplacia, and something about my heart... I heard the vet say something about, back yard breeders and my parents not being tested. I know not what any of that means, just that it hurts me to see my family so sad. But they still love me, and I still love them very much!

I am 6 months old now. Where most other puppies are robust and rowdy, it hurts me terribly just to move. The pain never lets up. It hurts to run and play with my beloved little girl, and I find it hard to breath. I keep trying my best to be the strong pup I know I am supposed to be, but it is so hard. It breaks my heart to see the little girl so sad, and to hear the Mom and Dad talk about "it might now be the time". Several times I have went to
that veterinarians place, and the news is never good. Always talk about Congenital Problems. I just want to feel the warm sunshine and run, and play and nuzzle with my family.

Last night was the worst, Pain has been my constant companion now, it hurts even to get up and get a drink. I try to get up but can only whine in pain. I am taken in the car one last time. Everyone is so sad, and I don't know why. Have I been bad? I try to be good and loving, what have I done wrong? Oh if only this pain would be gone! If only I could soothe the tears of the little girl. I reach out my muzzle to lick her hand, but can only whine in pain.

The veterinarians table is so cold. I am so frightened. The humans all hug and love me, they cry into my soft fur. I can feel their love and sadness. I manage to lick softly their hands. Even the vet doesn't seem so scary today. He is gentle and I sense some kind of relief for my pain. The little girl holds me softly and I thank her, for giving me all her love. I feel a soft pinch in my foreleg. The pain is beginning to lift, I am beginning to feel a peace descend upon me. I can now softly lick her hand. My vision is becoming dreamlike now, and I see my Mother and my brothers and sisters, in a far off green place. They tell me there is no pain there, only peace and happiness. I tell the family, good-bye in the only way I know how, a soft wag of my tail and a nuzzle of my nose. I had hoped to spend many, many moons with them, but it was not meant to be. "You see," said the veterinarian, "Pet shop puppies do not come from ethical breeders."

The pain ends now, and I know it will be many years until I see my beloved family again. If only things could have been different.

(This story may be published or reprinted in the hopes that it will stop unethical breeders and those who breed only for money and not for the betterment of the breed. J. Ellis)

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
μεταφραση

κουταβια απο pet shop
πνευματικα δικαιωματα 1999 J.Ellis

δεν θυμάμαι πολλα απο το μερος που γεννήθηκα. Ήταν περιορισμένο και σκοτεινό, και δεν παιχτήκαμε ποτέ με-από τους ανθρώπους. Θυμάμαι τη μαμα και τη μαλακή γούνα της, αλλά ήταν συχνά άρρωστη, και πολύ λεπτη. Είχε μετά βίας ελαχιστο γάλα για μενα και τους αδελφούς και τις αδελφές μου. Θυμάμαι πολλοί από αυτους να πεθαίνουν, και τους έχασα έτσι.

Θυμάμαι την ημέρα που με πηραν από τη μαμα. Ήμουν τόσο λυπημένος και φοβισμένος, τα δόντια γάλακτός μου μολις ακριβώς είχαν βγει,και πραγματικα επρεπε να ειμαι ακομα με τη μαμα, αλλά ήταν τόσο άρρωστη, και οι άνθρωποι συνεχως ελεγαν ότι θέλουν τα χρήματα και οτι ειχαν σιχαθει το χαμο που εκανα εγω και η αδελφη μου.
Έτσι μας εβαλαν σε κλουβι και μας πηγαν σε ενα παραξενο μερος. μονο εμας τους δυο. καθισαμε κοντα μαζί και ήμασταν φοβησμένοι, ακόμα κανένα ανθρώπινο χέρι δεν ήρθε να μας χαιδεψει ή να μας αγαπησει.

Τόσα πολλα θεαματα και ήχοι, και μυρωδιές! Είμαστε σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλά διαφορετικά ζώα! Μερικοί που κανουν squawk! μερικοί meow! Μερικοί που τιτιβίζουν! Η αδελφή μου και εγω είμαστε φραγμένοι σε ένα μικρό κλουβί, Ακούω άλλα κουτάβια εδώ. Βλέπω τους ανθρώπους να με εξεταζουν, Συμπαθώ τους «μικρούς ανθρώπους», τα παιδια. φαίνονται τόσο γλυκοί, και διασκέδαστικοι, σα να θελουν να παιξουμε!

Όλη την ημέρα μένουμε στο μικρό κλουβί, μερικές φορές κακοι ανθρωποι θα χτυπουν το γυαλί και θα μας φοβίζουν, κάθε πότε-πότε μας βγαζουν έξω για να μας πιασουν ή να παρουσιαστούμε στους ανθρώπους. Μερικοί είναι ευγενείς, μερικοί μας βλάπτουν, ακούμε πάντα «Ω είναι τόσο χαριτωμένα! Θέλω ένα!«αλλά δεν μας παιρνει ποτε κανενας μαζι του."

Η αδελφή μου πέθανε χτες τη νύχτα, όταν το κατάστημα ήταν σκοτεινό. εβαλα το κεφάλι μου στη μαλακή γούνα της και αισθανθηκα την ζωη να φευγει απο το μικρό λεπτό σώμα της. Τους είχα ακούσει να λενε ότι ήταν άρρωστη, και οτι εγω πρέπει να πωληθώ σε μια «τιμή έκπτωσης» έτσι ώστε θα άφηνα γρήγορα το κατάστημα. νομιζω οτι το τρυφερο κλαψουρισμα μου ήταν μοναδικό που πένθησε για αυτην, καθώς το σώμα της λήφθηκε από το κλουβί το πρωί και πετάχτηκε.

Σήμερα, μια οικογένεια ήρθε και με αγόρασε! Ευτυχής ημέρα OH! Είναι συμπαθητική οικογένεια, αυτοί πραγματικά, ειμαι πραγματικά επιθυμητός! Είχαν αγοράσει ένα πιάτο και τρόφιμα και το μικρό κορίτσι με κράτησε τόσο τρυφερα στην αγκαλια της. Την αγαπώ τόσο πολύ! η μαμα και ο μπαμπάς λένε ποσο γλυκό και καλό κουτάβι είμαι! Ονομάζομαι Angel. Αγαπώ να γλειφω τους νέους ανθρώπους μου! Η οικογένεια με φροντιζει τοσο καλα, είναι γεματοι αγάπη και τρυφεροτητα και γλυκητητα. Με διδάσκουν με ευγενεια το σωστό και το λανθασμένο, μου δινουν καλά τρόφιμα, και πολλη αγάπη! Θέλω μόνο να ευχαριστω αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους! Αγαπώ το μικρό κορίτσι και απολαμβάνω να τρεχω και να παιζω μαζι της.

Σήμερα πήγα στον κτηνίατρο. ήταν ενα παραξενο μερος και φοβηθηκα.εκανα καποιες ενεσεις, αλλά ο καλύτερος φίλος μου το μικρό κορίτσι με κράτησε μαλακά και είπε ότι θα ήταν ολα ΕΝΤΑΞΕΙ. Έτσι χαλάρωσα. Ο κτηνίατρος πρέπει να εχει πει τις λυπημένες λέξεις στην αγαπημένη οικογένειά μου, επειδή φάνηκαν φοβερα λυπημένοι. Άκουσα το σοβαρη δυσπλασια ισχίων, και κάτι για την καρδιά μου… Άκουσα ότι ο κτηνίατρος ελεγε κάτι περίπου, για εκτροφεις πίσω αυλών και οτι οι γονείς μου δεν ειχαν εξεταστει. δεν ξερω τι σημαινουν ολα αυτα,αλλα ξερω οτι με ποναει να βλεπω την οικογενεια μου τοσο λυπημενη.

Αλλά με αγαπούν ακόμα, και τους αγαπώ ακόμα πάρα πολύ!Είμαι 6 μηνών τώρα. Όπου τα περισσότερα άλλα κουτάβια είναι γερά και θωρυβώδη, με ποναει τρομερά ακομα και το να κινουμαι. Ο πόνος δεν με αφήνει ποτέ. ποναω για να τρέξω και να παίξω με το αγαπημένο μικρό κορίτσι μου, και το βρίσκω δυσκολο να αναπνεω. βαζω τα δυνατα μου για να ειμαι το δυνατο κουταβι που υποτιθεται οτι πρεπει να ειμαι αλλα ειναι πολυ δυσκολο-σκληρο. ραγιζει την καρδιά μου να βλεπω το μικρό κορίτσι τόσο λυπημένο, και να ακούω τη Mαmα και τον μπαμπά να λενε «ισως να ηρθε η ωρα».

Αρκετές φορές έχω παει
στο μερος του κτηνιάτρου, και τα νεα δεν είναι ποτέ καλα. Πάντα μιλουν για τα σύμφυτα προβλήματα. Θέλω μονο να αισθανθώ τη θερμη ηλιοφάνεια και το τρέξιμο, και το παιχνίδι και να σπρώχνω με τη μουσούδα την οικογένειά μου.

Χτες ηταν η χειροτερη νυχτα, Ο πόνος είναι ο σταθερός σύντροφός μου τώρα, ποναω ακόμη και για να σηκωθω επάνω και να πιω κατι. Προσπαθώ να σηκωθώ αλλά μπορώ μόνο να κλαψουρίσω απτον πόνο. με βαζουν στο αυτοκίνητο για μια τελευταία φορά.

Ο καθένας είναι τόσο λυπημένος, και δεν ξέρω γιατί.ημουν κακος; Προσπαθώ να είμαι καλός και αγαπησιαρης, τι εκανα λαθος; Ω εάν μόνο εφευγε μακρια αυτος ο πονος! Εάν μόνο θα μπορούσα να στεγνωσω τα δάκρυα του μικρού κοριτσιού. τραβαω μπροστα τη μουσουδα μου για να γλειψω το χέρι της, αλλά μπορω μόνο να κλαψουρίσω απτον πόνο.
το τραπεζι κτηνιάτρων είναι τόσο κρύο. ειμαι κατατρομαγμενος. Οι άνθρωποι όλο με αγκαλιαζουν και με αγαπούν, κλαινε στη μαλακή γούνα μου. Μπορώ να αισθανθώ την αγάπη και τη θλίψη τους. Κατορθώνω να γλειψω μαλακά τα χέρια τους. Ούτε ο κτηνίατρος δε φαινεται τοσο τρομακτικος σήμερα. Είναι ευγενής και αισθάνομαι κάποια ανακούφιση για τον πόνο μου. Το μικρό κορίτσι με κρατά μαλακά και την ευχαριστώ, για το δόσιμο όλης της αγάπης της. Αισθάνομαι ένα μαλακό τσίμπημα στο ποδι μου. Ο πόνος αρχίζει να φευγει ψηλα, Αρχίζω να αισθάνομαι ότι μια ειρήνη κατεβαίνει επάνω μου. Μπορώ τώρα μαλακά να γλειψω το χέρι της. Το όραμά μου γίνεται dreamlike τώρα, και βλέπω τη μητέρα μου και τους αδελφούς και τις αδελφές μου, σε ενα μακρινο πρασινο μερος.
Μου λένε οτι δεν υπάρχει κανένας πόνος εκεί, μόνο ειρήνη και ευτυχία.

Λέω στην οικογένεια, αντίο με το μόνο τρόπο που ξέρω πώς, μαλακό κουνημα της ουράς μου και σπρώξιμο με τη μουσούδα μου. Είχα ελπίσει να περασω πολλα, πολλά φεγγάρια μαζι τους, αλλά δεν ηταν γραφτο να γινει.
«Βλέπετε,«είπε ο κτηνίατρος, «Τα κουτάβια απο pet shop δεν προέρχονται από τους ηθικούς εκτροφεις.«ο πονος τελειωνει τωρα, και ξέρω ότι θα περασουν πολλά έτη έως ότου δω την αγαπημένη οικογένειά μου πάλι. Εάν μόνο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

(Αυτή η ιστορία μπορεί να δημοσιευθεί ή να ανατυπωθεί με τις ελπίδες ότι θα σταματήσει τους ανήθικους εκτροφεις και εκείνους που αναπαράγουν μόνο για τα χρήματα και όχι για τη βελτίωση της φυλής. J. Ellis)

babuska

Member
17 Ιανουαρίου 2007
9
0
Αχ.... είμαι στο γραφείο και έχω γίνει μαυρη απο οτ κλαμα (η μάσκαρα μου δεν είναι αδιαβροχη)

''ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΑ ΖΩΑ.... ΜΙΣΗΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...''

*δε θυμαμαι τωρα ποιος το ειχε πει... συγχωρεστε με

Φλαφλάκια

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Eχτες πήγα να δω ένα καινούργιο σκυλάκι για εκπαίδευση οι ιδιοκτήτες ένα νιόπαντρο ζευγάρι μου είπαν στο τηλέφωνο ότι πρόκειτε για ένα μαύρο labrador το οποίο είχαν αγοράσει από petshop. Παιδιά τι να πω με αυτό που αντίκρυσα, αν το σκυλί αυτό έχει μέσα του καθόλου labrador εγώ είμαι η Naomi Campel. Το σκυλί υποφέρει από δυσπλασία και ξηροδερμία. Αλλά το απίστευτο είναι ότι στο petshop τους ειπαν να τους πάνε τα χαρτιά του γιατρού ότι το σκυλί έχει δυσπλασία και θα τους φέρουν ένα καινούργιο το παλιό μπορούν να το κρατήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :? :shock:
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ!!!! ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Αυτό είναι πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με νόμο. Αλλά αν δεν κινητοποιηθεί ο κόσμος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Οι πολιτικοί κοιτάνε μόνο την καρέκλα τους...

S

SwkDoG

Guest
Η λύση είναι πολύ απλή...ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ PET-SHOPS!

Μη τα περιμένουμε όλα από τον νομοθέτη.
Εξάλλου πολλοί και καλοί νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούντε.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Διαφωνώ. Η απαγόρευση πώλησης ζώων από μια επιχείρηση είναι πάρα πολύ εύκολο να επιβληθεί.

Αντίθετα όσο υψηλή και να είναι η ζωοφιλική παιδεία μιας χώρας, όσο υπάρχουν pet shop όλο και κάποιοι θα αγοράζουν από αυτά.

Tsakli

New Member
25 Φεβρουαρίου 2007
2
0
pantaxou paron kai ta panta thoron
www.pathfinder.com
πράγματι πολύ εξαιρετική ιστορία που δυστυχώς είναι αληθινή και συμβαίνει συχνά. δεν ξέρω πολλά από "αγοραπολισισες" αλλα πιστεύω πως πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά η πώληση οποιουδήποτε ζωντανού. Τουλάχιστον ζώα σαν τους σκύλους και τις γατες που είναι μεγάλα ζώα και δεν μπορούν να ζουν περιορισμένα (σαν και κανένα ζωο μπορεί να ζει σε ένα κλουβί?) αλλα ok..

Την δημοσίευση επεξεργάστηκε ο admin με τη βοήθεια του http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Σε παρακαλώ επείδη όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με όλα τα μηνύματα,τα επόμενα να είναι στα ελληνικά.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χθες ήμουν σε κατάστημα να πάρω τροφή και δεν λέω, έριξα μια ματιά στα κουταβάκια... Δεν γίνεται να αντισταθείς
Anyway, για κάποιο λόγο απο τα 15 τα 12 ήταν ψόφια, ούτε το κεφάλη τους δεν σήκωναν. "Κουρασμένα είναι ρε φίλε" μου απάντησε κάποιος μα σκέφτηκα πως γίνεται να κουραστούν σε 50x50cm κλουβί.
Έχω πάρει σκύλο απο petshop (τον Μόκκο μου, Chow είναι) και όντως το σκυλί δεν είναι 100% της φυλής του. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν έχω δει πολλά Chow με ανοιχτόχρομο τρίχωμα στα πόδια και στο στήθος :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διαφωνώ. Η απαγόρευση πώλησης ζώων από μια επιχείρηση είναι πάρα πολύ εύκολο να επιβληθεί.

Αντίθετα όσο υψηλή και να είναι η ζωοφιλική παιδεία μιας χώρας, όσο υπάρχουν pet shop όλο και κάποιοι θα αγοράζουν από αυτά.
Συμφωνώ απόλυτα. Επίσης τα ψόφια σκυλιά στο πετσοπάδικο απαγορεύονται διότι αντιβαίνουν στους κανόνες της υγιεινής. Εγώ θα φώναζα την αστυνομία. Υπάρχει ειδικό τμήμα που να έχει να κάνει με τα ζώα? Ή πρέπει κανείς να πάρει την υγειονομική υπηρεσία για υγειονομικό έλεγχο, χωρίς όμως να κάνω φασαρία στο μαγαζί διότι αλλιώς θα τα εξαφανίσουν και δε θα γίνει τίποτα.

Πάντως αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ μου είναι το εξής: υποτίθεται ανοίγει κανείς ένα τόσο εξειδικευμένο μαγαζί όπως το πετσοπάδικο διότι υποτίθεται πάλι ότι αγαπά τα ζώα. Πώς είναι δυνατό να μην ενημερώνεται και να τους φέρεται έτσι. Και μη μου πείτε για κέρδη διότι κι εμένα μ' αρέσουν τα λεφτά, αλλά αγαπάω και τα ζώα και δε θα τους φερόμουν έτσι ούτε για λεφτά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Χθες ήμουν σε κατάστημα να πάρω τροφή και δεν λέω, έριξα μια ματιά στα κουταβάκια... Δεν γίνεται να αντισταθείς
Είναι πανεύκολο να αντισταθείς. Αρκεί να μπαίνεις μόνο σε μαγαζιά που δεν έχουν βιτρίνες ;):)

@Sara

Ελπίζω να μην περιμένεις συνέχεια του διαλόγου, της συγκεκριμένης παράθεσης, του συγκεκριμένου μέλους :D

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το πρόβλημα με τη μεταφορά είναι όμως ότι δεν υπάρχει λινκ για το πού απάντησα, εννοώ το λινκ με την ιστορία της κοπέλας, οπότε ο αναγνώστης δεν καταλαβαίνει τι εννοώ όταν λέω ότι η κοπέλα (ποια κοπέλα?) όφειλε να γνωρίζει εκ των υστέρων περί διροφιλαρίωσης. Προσωπικά με ενόχλησαν αρκετά πράγματα στην ιστορία και δεν καταλαβαίνω γιατί δημοσιεύτηκε καν από το Stray.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το πρόβλημα με τη μεταφορά είναι όμως ότι δεν υπάρχει λινκ για το πού απάντησα, εννοώ το λινκ με την ιστορία της κοπέλας, οπότε ο αναγνώστης δεν καταλαβαίνει τι εννοώ όταν λέω ότι η κοπέλα (ποια κοπέλα?) όφειλε να γνωρίζει εκ των υστέρων περί διροφιλαρίωσης. Προσωπικά με ενόχλησαν αρκετά πράγματα στην ιστορία και δεν καταλαβαίνω γιατί δημοσιεύτηκε καν από το Stray.
Εχω βάλει το λινκ από αυτό το θέμα στο νέο.