Οπως σου είπα και πριν το σναουτσερ ήταν και είναι από τις πολύ αγαπημένες μου ράτσες!Θα το εκτιμούσα πολυ αν μου έγραφες δυο τρια πραγματα για το πως είναι στο σπίτι κτλ.Μου αρέσει πολύ το στανταρ και αυτό θα προτιμήσω.
Θα σου πώ να γελάσεις, εγώ είχα πάρε δώσε με σκυλιά απο 5 χρονών (καμμιά 40αριά χρόνια δηλαδή)
Είχα Doberman, German shepherd, Pit Bull (το είχα με χαρτιά απο Αμερική) το τελευταίο παρόλο που το αγαπούσα μου πέθανε απο καλαζάρ, είναι πολύς καιρός και τότε ήταν κάτι πανάκριβα φάρμακα από Ιταλία δεν το πρόλαβα και στεναχωρήθηκα τόσο που δεν ήθελα να ξαναδώ σκύλο.
Πέρασε καιρός και πήραμε την απόφαση με την γυναίκα μου να πάρουμε σκύλο να περπατάμε και λίγο, στην αρχή καλοκοίταγα τα bull terrier της γυναίκας μου δεν της άρεσαν, bulldog αποκλείστηκαν λόγω υγείας. Αυτό που θέλω να πώ αν προστίθεται ένα μέλος στην οικογένεια πρέπει να το αγαπάνε όλοι.
Εκεί που έψαχνα έπεσα σε κάτι τέστ
Dog Breed Selector : Animal Planet
δεν την ήξερα την ράτσα, αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον ειδικά στο θέμα τρίχας αλλά και χαρακτήρα.
Τελικά μετά απο ψάξιμο στάθηκα και τυχερός βρήκα εκτροφικό, τώρα είναι 5μιση μηνών μέσα στους μήνες που είναι σπίτι δεν το μετάνιωσα ή αγανάκτησα ποτέ. Εμαθε απευθείας την πάνα τώρα εχει μάθει μόνο έξω δεν έχει κάνεις ζημίες (καναπέδες/κουρτίνες/μπρίζες κλπ) αμα δεν είναι φρόνιμος πέρνει αστείες εκφράσεις που τον συγχωρείς .
Δεν μπορώ να πώ ότι είναι απο τις πιο ήσυχες ράτσες που γνώρισα, θέλει οπωσδήποτε εκτόνωση,
Επιθετικότητα ή κυριαρχηκότητα δεν μας έχει δείξει ποτέ, γαυγίζει λίγο θέλει προσοχή να μην τον ενθαρύνεις στο γαύγισμα. Πάντως γελάνε στο σημείο που η γυναίκα μου δεν είχε πρίν άλλο σκύλο αλλά αυτην ακούει περισσσότερο
.
Στην έκθεση που είχα πάει είχε και μια συμμετοχή με Στανταρ την Παρασκευή και το είχε δώσει μαλιστα ο εκτροφέας σε κάτι παιδιά και παίζανε το κάναν βόλτα μέσα στο χώρο, δεν είδα κάτι όπως τα παρουσιάζουν σε αυτό το thread αλλά εχουν αποχωρήσει αυτά τα μέλη και δεν μπορεί να γίνει διάλογος. Τέλος δές και αυτό το site έχει καλές πληροφορίες
Free info. Miniature Schnauzer, Standard & Giant Schnauzer.
Και καλή επιτυχία στην επιλογή σας.