Lara_kouklara ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Λοιπόν για να εξηγήσω λίγο καλύτερα, το σκυλί θα μένει σε διαμέρισμα με τους γονείς μου και εμένα. Εγώ είμαι φοιτήτρια περίπου 15 χιλιόμετρα από την πόλη που μένω οπότε θα είμαι σχεδόν καθημερινά μαζί του καθώς επίσης ελπίζω να το παίρνω και μαζί μου εκεί που σπουδάζω. Αυτά τα αναφέρω πρώτα για να καταλάβετε σε τι περίπου περιβάλλον θα μεγαλώσει και δεύτερον για να καταλάβετε ότι η απόφαση δεν είναι μόνο δική μου. Έχω ψάξει αρκετά τις ράτσες των σκύλων με συγκεκριμένα κριτήρια όπως: αρχικά ότι θα μένει σε διαμέρισμα (προφανώς θα υπάρχουν οι καθημερινές βόλτες, για να μην παρεξηγηθούμε), από εκεί βρήκα κάποιες ράτσες και μετά άλλα χαρακτηριστικά του τύπου, να μην γαυγίζει τόσο πολύ (ωστε να μην ενοχλεί τους γείτονες σε αθέμιτα πλαίσια) και έπειτα πόση ενέργεια έχει κάθε σκυλί, φροντίδα κτλ. Για να καταλάβεις αρχικά ήθελα beagle, το θέλαμε όλοι. Μικρό, όμορφο και κοντότριχο. Αλλά διάβασα και ενημερώθηκα ότι είναι πάρα πολύ ενεργητικό σκυλί, ότι γαυγίζει αρκετά και το κυριότερο ότι είναι λαγόσκυλο και αυτό θα δυσκόλευε τα πράγματα αφού στο σπίτι συνυπάρχουμε με ένα κουνέλι
Έπειτα μου άρεσε το Jack Russell αλλά και αυτό είναι "δαγκωνιάρικο" σαν το Beagle. Εκεί ήταν που άρχισα να ψάχνομαι περισσότερο και έπεσα στο φόρουμ σας, το οποίο το διαβάζω εδώ και 4-5 όλη μέρα! Εδώ έμαθα για τα Puppy Mills και τους BYB. Επίσης να πω ότι είχαμε ένα κανίς για 13 χρόνια, από pet shop βέβαια αλλά θέλω να πω ότι δεν είμαστε τόσο ανίδεοι όσον αφορά την φροντίδα και τις υποχρεώσεις σε έναν σκύλο. Φυσικά δεν ήξερα όλα αυτά, ούτε puppy mills, ούτε εξετάσεις δυσπλασίας, ούτε ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλάκια μας, ούτε πότε πρέπει να το βγάζεις βόλτα, ούτε πως να του μάθεις να κάνει τσίσα του κοκ. Αυτά τα έμαθε στην πορεία και μαζί με αυτό μάθαμε και εμείς. Δεν λέω ότι δεν κάναμε λάθη, αλλά το σκυλί ήταν ευτυχισμένο και υγειές μέχρι που πέθανε.
Αυτά τα αναφέρω ώστε να καταλάβετε ότι δεν είμαστε μια οικογένεια που απλά θέλουμε να πάρουμε κάποιο σκύλο ώστε να κάνουμε το κομμάτι μας είτε στον εαυτό μας είτε στους γύρω μας. Επειδή μακρυγόρησα και πολύ θα βαρεθούν να διαβάσουν ολόκληρο το πόστ απλά θέλω να πω ότι δεν αποφασίζω μόνη μου για το σκύλο που θα αποκτήσουμε και για τους γονείς μου παίζει αρκετό ρόλο η εμφάνιση, είδα πολλές ράτσες, αρχικά μικρού μεγέθους και κοντότριχα, μετά μικρού μεγέθους και μακρύτριχα και τέλος μεσαίου μεγέθους. Το θέμα είναι ΄το εφόσον είμαι πιο ενημερωμένη από τους γονείς μου όσον αφορά τον χαρακτήρα κάθε σκύλου, αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους. πχ να διαλέξω κάποιες ράτσες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες μας και εμείς μπορούμε να καλύψουμε τις δικές τους και να διαλέξουμε μετά με πιο "ελαφρά" κριτήρια. Και επειδή στους γονείς μου αρέσουν τα καβαλιέ και τα αμερικάνικα κόκερ γι'αυτό θέλω να μάθω πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ράτσες.
Συγνώμη για το τεραααααστιο πόστ. Είμαι σίγουρη ότι κούρασα
Edit της τελευταίας στιγμής. Αν διαβάσεις το αρχικό μου πόστ θα δειςότι ενδιαφέρομαι για ημίαιαμο σκύλο και θα ήθελα όποιος μπορεί να μου στείλει διευθύνσεις ή τηλέφωνα που μπορώ να απευθυνθώ στην Αττική και στην Εύβοια.