Στις 17 και 18 Απριλίου είχαμε την τύχη να πάρουμε μέρος στο σεμινάριο εργασίας IPO/Mondioring από τον διάσημο Ivan Balabanov που διοργάνωσαν οι Rila Planina Malinois και το Working Devils (μου-χου κατά κόσμο). Ήταν πραγματικά ακούραστος, δουλεύοντας δύο ολόκληρες μέρες! Αυτοί που κάνανε τη μετάφραση εναλάσσονταν καθώς εμείς κουραζόμαστε πιο εύκολα. Στην αρχή της κάθε ημέρας το σεμινάριο ήταν γενικό (πάντα με σκυλιά) και στη συνέχεια καθένας είχε την ευκαιρία να δουλέψει με το σκυλί του.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, είδα γνωστούς κι έκανα καινούριους. Είδα εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης, διαφώνησα κιόλας με κάποια σκεπτικά αλλά κρατώντας πάντα ανοιχτό μυαλό σχετικά με την εκπαίδευση των σκύλων, υποσχέθηκα να δοκιμάσω κάποια πράγματα.
Δούλεψε με διάφορα σκυλιά, από κουτάβια ως και πολύ δουλεμένα. Μας έδειξε πως να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο τι ζητάμε από τον σκύλο και πως και πότε κάνουμε διορθώσεις. Είχε τη δυνατότητα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε σκύλου και να καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα ο σκύλος να δουλέψει. Χρησιμοποιούσε συχνά παρομοιώσεις για να γίνει πιο επεξηγηματικός. Μου άρεσε το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τα πάντα, ανάλογα την περίπτωση. Λουκανικάκι, κλίκερ, e-collar, prong, μακρύ ιμάντα.
Έχει ένα καλό τρόπο να επικοινωνεί με τα σκυλιά και τον τρόπο σκέφτονται.
Βίντεο δεν έχω καθώς δεν επιτρεπόταν, οπότε παραθέτω κάποιες φωτό.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, είδα γνωστούς κι έκανα καινούριους. Είδα εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης, διαφώνησα κιόλας με κάποια σκεπτικά αλλά κρατώντας πάντα ανοιχτό μυαλό σχετικά με την εκπαίδευση των σκύλων, υποσχέθηκα να δοκιμάσω κάποια πράγματα.
Δούλεψε με διάφορα σκυλιά, από κουτάβια ως και πολύ δουλεμένα. Μας έδειξε πως να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο τι ζητάμε από τον σκύλο και πως και πότε κάνουμε διορθώσεις. Είχε τη δυνατότητα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε σκύλου και να καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα ο σκύλος να δουλέψει. Χρησιμοποιούσε συχνά παρομοιώσεις για να γίνει πιο επεξηγηματικός. Μου άρεσε το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τα πάντα, ανάλογα την περίπτωση. Λουκανικάκι, κλίκερ, e-collar, prong, μακρύ ιμάντα.
Έχει ένα καλό τρόπο να επικοινωνεί με τα σκυλιά και τον τρόπο σκέφτονται.
Βίντεο δεν έχω καθώς δεν επιτρεπόταν, οπότε παραθέτω κάποιες φωτό.
Attachments
-
48,9 KB Προβολές: 133
-
52,2 KB Προβολές: 117
-
36,3 KB Προβολές: 109
-
41,6 KB Προβολές: 104
-
50 KB Προβολές: 103
Last edited: