I'm a newbie too..

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Γεια σας και από μένα!
Μπήκα στην παρέα σας καθώς σας διαβάζω πολύ καιρό τώρα και έχω πάρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες..
Εχω μεγαλώσει με σκυλιά από μικρή και πρόσφατα έχασα το γεράκο μου (ενα αδεσποτάκι που είχα πάρει πριν από 12 χρόνια) από ανίατη ασθένεια. Πλέον ζούμε με τον άντρα μου εκτός πόλης σε μονοκατοικία με μεγάλη αυλή και αρκετά καλή απομόνωση (δηλ στα γειτονικά οικόπεδα δεν υπάρχουν σπίτια κ γείτονες, μόνο από κάποια απόσταση και μετά)
Είμαστε σε αναζήτηση δύο σκύλων που θα συμπληρώσουν την οικογένειά μας. Το ένα από τα δύο τουλάχιστον θέλουμε να έχει χαρακτηριστικά φύλακα πχ. ροτβάιλερ..
Το δεύτερο ιδανικά θα ήθελα να είναι ένα σκυλί που αγαπώ από μικρό παιδί και ήθελα πάντα, ένα Samoyed..
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν θα μπορούσαν να συμβιώσουν αυτά τα δύο αρμονικά, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των ρατσών ή γενικά δεν παίζει ρόλο από τη στιγμή που θα τα πάρουμε και τα δύο κουτάβια και θα μεγαλώσουν μαζί?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αυτο που θα πρεπει να σε απασχολησει πολυ ειναι ο χαρακτηρας των προγονων κατα τη γνωμη μου. οταν θα διαλεξεις εκτροφεια πρεπει να πας να δεις απο κοντα τους γονεις (και τους παππουδες αν υπαρχει δυνατοτητα), πως συμπεριφερονται με αλλα σκυλια, αν ειναι ισορροπημενοι χαρακτηρες κλπ.
στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, σκυλια που μεγαλωνουν απο κουταβια μαζι, δεν εχουν ιδιαιτερα προβληματα συμβιωσης, αλλα κανεις δεν μπορει να στο υπογραψει αυτο. Ελαχιστοποιεις ακομα περισσοτερο της πιθανοτητες αν τα κουταβια σου ειναι διαφορετικου φυλου (αλλα εκει θα αντιμετωπισεις προβληματα στις περιοδους οιστρου αν δεν στειρωσεις τη θηλυκια)

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Γεια σου Ghost Girl!:D
Ναι τα κουταβια θα είναι ένα ερσενικό (το ρατβάιλερ) και ένα θηλυκό, (το σαμόγιεντ πχ)και το θυληκο τουλάχιστον σίγουρα θα στειρωθεί από μικρό!
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο για τους γονείς..θα είναι εύκολο για το ροτβάιλερ γιατί εκτροφεία υπάρχουν πολλά, μπορείς να συγκρίνεις συμπεριφορές εκτροφέων, των σκύλων τους κτλ..Αλλά για το σαμόγιεντ που μόνο στο εξωτερικό θα βρω εκτροφέα, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια...έχω βρει έναν εκτροφέα με πρόσφατη γέννα μόνο στο Μιλάνο, και είδα και εδώ στο forum από ένα άλλο παιδί που λέει για έναν στα Σκόπια αλλά δε μου κάνει έμπιστος..Αν λοιπόν καταλήξω σε συμφωνία για την τιμή και μου φανεί αξιόπιστος θα πάω πχ μέχρι το Μιλάνο για να πάρω κουτάβι κ όχι μόνο για να δω τον εκτροφέα κ τα σκυλιά του..οπότε εκεί πώς θα ξέρω για χαρακτήρες γονιών κτλ?..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλωσήρθες. Να σου πω από τώρα πως το γεγονός ότι θα πάρεις ροτβάιλερ, δε σημαίνει ότι θα έχεις και φύλακα.
Πρέπει τουλάχιστον να περάσει εκπαίδευση για να χαρακτηριστεί ως φύλακας.

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Mad00lini καλως σας βρήκα! Προφανώς και θα χρειαστεί εκπαίδευση αλλά γενικά και από τη φύση τους είναι σκυλιά πιο πολυ σε "επαγρυπνηση" αν με καταλαβαινεις.. σε σχέση πχ με τα samoyed που είναι όλο χαρές και παιχνίδια..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες :) Πρωτα απο ολα να σου πω ενα μπραβο που εχεις ενημερωθει για την σωστη αποκτηση σκυλου. Ελπιζω να μην εχετε σκοπο να εχετε το ροτ εξω και το σαμογιεντ μεσα γιατι ολα τα σκυλια θελουν να ειναι με την αγελη τους και οχι σε απομονωση. Συν οτι οι καλυτεροι φυλακες ειναι αυτοι που μενουν μεσα στο σπιτι και οχι στον κηπο που μπορει ανετα ο κλεφτης να ριξει μια φολα και να μπει ανενοχλητος. Πιστευω οτι με αρσενικο-θηλυκο δεν θα εχετε κανενα προβλημα με την συμβισωση τους απλα το θεμα ειναι εσεις αν θα αντεξετε να μεγαλωσετε δυο κουταβια ταυτοχρονα :p

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Ilektra_akis και τα δύο σκυλια θα είναι μαζί και μέσα αλλά και στην αυλή για εκτόνωση, όπως και στη βόλτα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο το project αλλά έχουμε τη διάθεση και το χρόνο να ανταποκριθούμε..Συν τοις άλλοις αν είναι και τα δύο περίπου συνομηλικα ίσως να περασουμε την τρέλα του πρώτου χρόνου μια κι εξω..το έχουμε ζήσει άλλωστε κοι οι δύο με σκυλιά μεγαλώσαμε. Απλά ζούσαμε σε διαμέρισμα όλη μας τη ζωή και εμείς και τα σκυλιά μας και τλωρα που είμαστε στην ύπαιθρο αγχώνομαι λίγο για το τι θα πρέπει να προσέξουμε..για παράδειγμα τα σκυλιά να είναι στην αυλή μόνο με επίβλεψη ή και μόνα τους και γενικά από ποια ηλικία κ μετά μπορούν να έιναι έξω στην αυλή χωρίς επίβλεψη?.. (οκ το ξέρω ότι το βίντεο με τον αετό στον Καναδά ήταν μούφα, αλλά παρόλα αυτά μου μπήκαν ιδέες..:rolleyes:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες. :)
Μια χαρα μου φαινεται το προτζεκτ. Ξεκινα να ψαχνεις για εκτροφεις απο τις φυλες που σε ενδιαφερουν.
Θα σου ελεγα να παρεις διαφορετικου φυλλου για να αποφυγεις τους καυγαδες κυριαρχιας αλλα με στειρωση του ενος απο τα δυο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ilektra_akis και τα δύο σκυλια θα είναι μαζί και μέσα αλλά και στην αυλή για εκτόνωση, όπως και στη βόλτα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο το project αλλά έχουμε τη διάθεση και το χρόνο να ανταποκριθούμε..Συν τοις άλλοις αν είναι και τα δύο περίπου συνομηλικα ίσως να περασουμε την τρέλα του πρώτου χρόνου μια κι εξω..το έχουμε ζήσει άλλωστε κοι οι δύο με σκυλιά μεγαλώσαμε. Απλά ζούσαμε σε διαμέρισμα όλη μας τη ζωή και εμείς και τα σκυλιά μας και τλωρα που είμαστε στην ύπαιθρο αγχώνομαι λίγο για το τι θα πρέπει να προσέξουμε..για παράδειγμα τα σκυλιά να είναι στην αυλή μόνο με επίβλεψη ή και μόνα τους και γενικά από ποια ηλικία κ μετά μπορούν να έιναι έξω στην αυλή χωρίς επίβλεψη?.. (οκ το ξέρω ότι το βίντεο με τον αετό στον Καναδά ήταν μούφα, αλλά παρόλα αυτά μου μπήκαν ιδέες..:rolleyes:)
Βλεπω ειστε αρκετα ενημερωμενοι οποτε θα ξαναπω μπραβο :D Οσον αφορα για την αυλη και επιβλεψη που λες αυτο ειναι αναλογα το πως ειναι η αυλη αλλα το καλυτερο ειναι οσο ειναι μικρα να μην τα αφηνετε μονα τους εκει. Δηλαδη κι εμεις που εχουμε μια μικρη αυλη μεχρι 6-7 μηνων δεν την αφηνα εκει χωρις επιβλεψη γιατι φοβομουνα. Αλλα τωρα νταξει μπορω να την αφησω μια ωρα χωρις να φοβαμαι οτι θα παθει κατι :p Να σας δω να τρεχετε συνεχεια πισω απο δυο τρελοκουταβα και να τους μαθαινετε τουαλετα κλπ χαχα!!

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Amaliaz εχουμε ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο! Για Ροτβάιλερ είναι πολύ πιο εύκολο το θέμα, θα πάμε να δούμε δύο εκτροφείς το Σ/Κ. Για το Samoyed το θέμα είναι τρελή σπαζοκεφαλιά..
Πάντως για το θέμα της αυλής, αν σε κάποιο οριοθετημένο σημείο βάλουμε πχ άμμο, θα ήταν καλή ιδέα για να πηγαίνουν να λερώνουν εκεί? Ilektra_akis εσείς τι κανατε σε αυτό το θέμα? Για να μη γεμίζουν παντού όλη την αυλή...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα και καλώς ήλθατε! Ενα από τα σπάνια "ελπιδοφόρα" new-entries?:)

1. ...Το ένα από τα δύο τουλάχιστον θέλουμε να έχει χαρακτηριστικά φύλακα πχ. ροτβάιλερ...
Το δεύτερο ιδανικά θα ήθελα να είναι ένα σκυλί που αγαπώ από μικρό παιδί και ήθελα πάντα, ένα Samoyed..

2. ...Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν θα μπορούσαν να συμβιώσουν αυτά τα δύο αρμονικά, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των ρατσών ή γενικά δεν παίζει ρόλο από τη στιγμή που θα τα πάρουμε και τα δύο κουτάβια και θα μεγαλώσουν μαζί?
1. Από τα κείμενά σου, βλέπω ότι τα βλέπεις σωστά τα πράγματα... και μόνο που λές "να έχει χαρακτηριστικά φύλακα", σημαίνει ότι έχεις ήδη κατανοήσει πως παίζει μεν ρόλο η φυλή, αλλά (κυρίως, ίσως) παίζουν σημαντικό ρόλο τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε σκύλου... και όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του σκύλου, αλλά και οι διαθέσεις οι δικές σας για τον ορισμό της έννοιας "φύλακας - φύλαξη"... μεγάλη κουβέντα αυτή!

Σε σχέση με το Rottweiler (το τυπικό μέλος της φυλής - άλλο μεγάλο θέμα - θα μου πεις "δεν έχεις δουλειά να κάνεις και ανοίγεις θέματα?"), σε γενικές γραμμές, συγκεντρώνει αυτά που θέλετε και αρκετά παραπάνω...

Σε σχέση με το Samoyed (το τυπικό δείγμα), είναι γλυκύτατα σκυλιά και δεν έχω κανένα περαιτέρω σχόλιο...

2. Θεωρώ ότι οι φυλές δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, όταν δύο σκυλιά (αντίθετου φύλου!!!) συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι και, κατά συνέπεια, στην ίδια αγέλη (ή, καλύτερα, οικογένεια)...

Για λόγους διευκόλυνσης του "project" (αλλά και για άλλους λόγους, που δεν θα ήθελα να αναφέρω σε ένα αρχικό - ευχάριστο post υποδοχής), θα μπορούσα να πω ότι τα δυό κουτάβια θα μπορούσαν να έρθουν σπίτι με κάποια διαφορά, τουλάχιστον μερικών μηνών...

Και η προσωπική μου άποψη είναι πως, ιδανικά, στη θέση σας θα ήθελα το Samoyed να είναι αρσενικό και το Rottweiler να είναι θηλυκό... εδώ, επίσης, ανοίγει μεγάλο θέμα (θα μπορούσα να σου μιλάω επί ώρες γι' αυτό), αλλά μελετήστε το λιγάκι... και θα με θυμηθείτε...:cool:

1. ...Για Ροτβάιλερ είναι πολύ πιο εύκολο το θέμα, θα πάμε να δούμε δύο εκτροφείς το Σ/Κ. Για το Samoyed το θέμα είναι τρελή σπαζοκεφαλιά...

2. Πάντως για το θέμα της αυλής, αν σε κάποιο οριοθετημένο σημείο βάλουμε πχ άμμο, θα ήταν καλή ιδέα για να πηγαίνουν να λερώνουν εκεί?... Για να μη γεμίζουν παντού όλη την αυλή...
1. Μην ορκίζεσαι γι' αυτό... ίσως θέλεις να πεις ότι για Rottweiler υπάρχουν πολύ περισσότερες εναλλακτικές λύσεις... και αυτό κάνει τα πράγματα (λέω εγώ, τώρα) πιο περίπλοκα...
Κάποτε, η γυναίκα μου κι εγώ θέλαμε να αποκτήσουμε Rottweiler (που είναι μιά φυλή που λατρεύω!)... αυτό, όμως, το πλήθος εναλλακτικών λύσεων (εκτροφείς, δείγματα φυλής - εργασιακό / εκθεσιακό / pet - γέννες κλπ.), μας ώθησε να προσανατολιστούμε σε άλλες φυλές, μέχρι στιγμής...

Ενώ, στο Samoyed, μπορεί οι εναλλακτικές να είναι λιγότερες, αλλά (το λέω χωρίς να γνωρίζω οτιδήποτε για τους εκτροφείς της φυλής) ίσως να είναι πιο "robust" (όπως λέμε και σε άψογα ελληνικά)...;)

2. Αυτό, ναι, μπορείτε να το κάνετε... να οριοθετήσετε ένα (αρκετά ευρύχωρο) σημείο του κήπου... με πλαίσιο και με άμμο ή βότσαλα... για να μάθουν να πηγαίνουν εκεί...

Last edited:

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Johnk θα με ενδιέφερε πολύ να μου εξηγήσεις περισσότερα σχετικά με την άποψή σου 1)να είναι το Samoyed αρσενικό και το Rot θηλυκο ( εγώ σκεφτόμουν ίσως περισσότερο στο στερεότυπο του "αρρενωπού" αρσενικού "αρχηγού μεταξύ των δύο" με χαρακτηριστικά φύλακα rot- που θα έχει και σχετική εκπαίδευση- και του χαριτωμένου παιχνιδιάρικου θηλυκου samoyed)
και 2) να έρθουν σπίτι με διαφορά κάποιων μηνών... και αν γίνει αυτό, ποιο πρεπει να ερθει πρώτο και ποιο δεύτερο?...καμιά φορά βέβαια βεβαια είναι και τι γέννες θα βρεις από τους εκτροφείς που σε "ικανοποιούν"...μπορείς άραγε να τα προγραμματίσεις όλα τόσο μα τόσο πολύ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
θα με ενδιέφερε πολύ να μου εξηγήσεις περισσότερα σχετικά με την άποψή σου

1) να είναι το Samoyed αρσενικό και το Rot θηλυκο (εγώ σκεφτόμουν ίσως περισσότερο στο στερεότυπο του "αρρενωπού" αρσενικού "αρχηγού μεταξύ των δύο" με χαρακτηριστικά φύλακα rot- που θα έχει και σχετική εκπαίδευση- και του χαριτωμένου παιχνιδιάρικου θηλυκου samoyed) και

2) να έρθουν σπίτι με διαφορά κάποιων μηνών... και αν γίνει αυτό, ποιο πρεπει να ερθει πρώτο και ποιο δεύτερο?...
...καμιά φορά βέβαια βεβαια είναι και τι γέννες θα βρεις από τους εκτροφείς που σε "ικανοποιούν"... μπορείς άραγε να τα προγραμματίσεις όλα τόσο μα τόσο πολύ?
1) Αυτό, ίσως, να είναι το πιο εύκολο από όσα με ρωτάς... αν και σηκώνει (όπως σου είπα) μεγάλη συζήτηση, μιάς και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις...

Καταρχήν, πάρε υπόψη σου ότι έχω υποθέσει πως δεν έχετε ιδιαίτερη εμπειρία (όπως κι εγώ, εξάλλου) σε "κυριαρχικές" φυλές και, κυρίως, της λεγόμενης "Ομάδας 2" (βλέπε: Rottweiler και γενικότερα μολοσσοειδή, τσοπανόσκυλα κλπ.)... αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη...

Ετσι, ένα θηλυκό ζώο (κυριαρχικής φυλής - και, σχεδόν, κάθε φυλής) είναι πιο "ομαλό", μαλακό, τρυφερό, προσεκτικό ζώο... εκτός και αν πέσεις στην (μάλλον σπάνια) περίπτωση της "κακιάς σκύλας" (που λέμε εδώ μέσα - και έχουμε μερικές), οπότε δεν σε γλυτώνει τίποτα!!!

Επίσης, ένα θηλυκό ζώο, ίσως και να "φυλάει καλύτερα", δηλαδή πιο σταθερά... για παράδειγμα, αν ο κλέφτης φέρει μαζί του ένα πανί που έχει μυρωδιά θηλυκού σε οίστρο, τον έχασες τον αρσενικό... ή, ακόμα καλύτερα (θυμήθηκα μιά ληστεία σε έργο που είχα δει παλιά) αν αμολήσει στον κήπο σου μιά σκυλίτσα σε οίστρο!!! Ενώ η θηλυκιά, δεν "χρηματίζεται" από τέτοια...

Από εκεί και πέρα, τα αρσενικά σκυλιά είναι όπως τα αγοράκια στην εφηβεία και στη νεαρή ηλικία... πρώτον, αργούν να ωριμάσουν (φτάνουν μέχρι τα 3 ή και 4 χρόνια, για να πεις ότι έχεις ένα ενήλικο αρσενικό σκύλο - ειδικά στις μολοσσοειδείς φυλές)... δεύτερον, συμπεριφέρονται με το γνωστό κλισέ "ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε?"... αυτό το κλισέ, το δείχνουν κατά μεγάλη πιθανότητα στους άλλους αρσενικούς (σκύλους) που συναντάνε! Δε λέω, κάποιοι από αυτούς το δείχνουν και σε ανθρώπους, αλλά τα αρσενικά έχουν "θεματάκια" (λίγα ή περισσότερα) με άλλα αρσενικά σκυλιά...

Ενα ψιλοαστείο παράδειγμα, που μου έτυχε σήμερα:
Εχω κι εγώ ένα κούταβο κυριαρχικής φυλής. Στην πρωινή βόλτα, φτάνουμε σε γωνία, όπου δεν υπάρχει καλή ορατότητα και δεν ξέρεις αν (και ποιός) θα ξεπροβάλει κάποιος από τη γωνία... γι' αυτό κι εγώ, εκεί κοντά, τον βάζω πάντα στο "μαζί" (το κεφάλι του ακριβώς δίπλα στο γόνατό μου)... και, ώ του θαύματος, σήμερα, ξεπροβάλλει από τη γωνία (στα 5 μέτρα) ένας "αρσενικότατος" και αρκετά ογκώδης Cane Corso, με μιά κυρία μεγαλύτερη (ακόμα και) από εμένα, η οποία αναφωνεί δυνατά: "Ωχ, Παναγία μου!"... με το που ακούω εγώ το επιφώνημα (έχω "εκπαιδευτεί", βέβαια, εδώ και καιρό σε παρόμοια σενάρια και αμέσως κατάλαβα τον "καημό" της!), στέκομαι μόνο για ένα δευτερόλεπτο (και λιγότερο) και βλέπω: Τον δικό μου να "στριτζώνει" και τον άλλον να σφίγγεται σε "εκείνη" την παγωμένη στάση... και, άμεσα, κάνω μεταβολή, παρασέρνοντας το σκύλο μου... και, επίσης, άμεσα, η κυρία (γάτα!) περνάει στο απέναντι πεζοδρόμιο...
Μπορέσαμε, έτσι, και οι δύο (σαν συνεννοημένοι από παλιά!) να καταφέρουμε να μην κοιταχτούν και "στηθούν" τα "χρυσούλια" μας... και, έστω και τσιτωμένος, ο δικός μου προχώρησε στην καινούργια διαδρομή μας και το ξέχασε... φαντάζομαι (γιατί δεν τόλμησα κάν να γυρίσω να κοιτάξω) ότι το ίδιο έγινε και με τον άλλο σκύλο...
Κλασική περίπτωση κυριαρχικών αρσενικών αυτή...

Από την άλλη:
Εχω συναντήσει αρσενικό Samoyed, που είναι χαρά της ψυχής οποιουδήποτε ανθρώπου το πλησιάζει...
Και έχω συναντήσει θηλυκό Rottweiler, που για να πλησιάσεις το αφεντικό της (χωρίς να σε χαιρετήσει εκείνος) στα δύο μέτρα, πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος...

2) Δεν παίζει ρόλο με ποιά σειρά θα έρθουν... αυτό που θα αποδειχτεί πιο κυριαρχικό (σαν συγκεκριμένο άτομο), ή απλά πιο έξυπνο, θα αναλάβει κάποια στιγμή την πρωτοκαθεδρία, στη μεταξύ τους σχέση... εσείς (ενδεχομένως, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή της εμπιστοσύνης σας) δεν θα έχετε παρά να διακρίνετε ποιό από τα δύο έχει την τάση να "πάρει κεφάλι" και να διευκολύνετε αυτή τη μετάβαση...

Επίσης, έχεις δίκιο στο ότι δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις όλα από την αρχή... αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις προσεκτικά: εκτροφέα, γραμμές, γέννα, κουτάβι, της κάθε φυλής... έτσι, από μόνη της, η διαδικασία αυτή θα σας δώσει το ικανό διάστημα που ανέφερα...

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Johnk, αν και υπάρχει εμπειρία σε "δύσκολο" συμπεριφορικά σκύλο, όχι δεν μπορώ να πω ότι είμαστε έμπειροι σε κυριαρχικές φυλές όπως είναι η 2..έχεις ένα καλό point γενικά στο σκεπτικό σου, θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Επίσης, ήθελα να ρωτήσω, επιλέγοντας κουτάβι Rot είναι καλό να επιλέξουμε το πιο κυριαρχικό της γέννας ή ένα με πιο ήπιο χαρακτήρα? Γιατί και εδώ οι γνώμες διίστανται..
Πάντως ήδη από μια πρώτη επικοινωνία με τους εκτροφείς αρχίζεις και βλέπεις τις διαφορές ξεκάθαρα ως προς την αντιμετώπιση και το κατά πόσο κάποιοι το κάνουν καθαρά για εμπόριο..
Βοηθούν πολύ και όσα έχετε γράψει σε σχετικά topic για την επιλογή εκτροφέα..θέλω μόνο να αρχίζω να εντοπίζω και τα στοιχεία που σε κάνουν να επιλέξεις συγκεκριμένο κουτάβι ανάμεσα στα αδέρφια του..
Και κάτι ακόμα, αν πχ ο εκτροφέας γενικά με καλύπτει και μου πει ότι έχει μόνο ΕΝΑ διαθέσιμο κουτάβι, κοινώς take it or leave it, είναι αφορμή να τον απορρίψω γιατί δε θα μπορώ να επιλέξω από τη γέννα?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Giατι δεν θα μπορεις να επιλεξεις απο την επομενη γεννα? σε εμενα ειχε πει οταν ειχα ρωτησει οτι εχει καπαρωμενα τεσσερα θηλυκα και τεσσερα αρσενικα οποτε εγω π ηγαινα για το πεμπτο αρσενικο κουταβι και απλα του ειπα αστο για την επομενη οπου μου εδωσε την δευτερη επιλογη απο ολα τα κουταβια

jilda

Member
10 Ιανουαρίου 2013
15
0
Thessaloniki
Ενδεχομένως να μπορείς, αλλά το θέμα είναι πότε θα έχει επόμενη γέννα?...και μετά θέλει ξανά ψάξιμο από την αρχή..
Εγώ για παράδειγμα αν κάνω ένα πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο να βρω τα σκυλιά που θέλω, είναι υπερβολικό πιστεύεις?..
απ'ότι κατάλαβα πάντως το θεωρείς αρνητικό το να πάρεις "αυτό που έχει μείνει", έτσι?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...επιλέγοντας κουτάβι Rot είναι καλό να επιλέξουμε το πιο κυριαρχικό της γέννας ή ένα με πιο ήπιο χαρακτήρα? Γιατί και εδώ οι γνώμες διίστανται...

2. ...Πάντως ήδη από μια πρώτη επικοινωνία με τους εκτροφείς αρχίζεις και βλέπεις τις διαφορές ξεκάθαρα ως προς την αντιμετώπιση και το κατά πόσο κάποιοι το κάνουν καθαρά για εμπόριο..

3. ...Βοηθούν πολύ και όσα έχετε γράψει σε σχετικά topic για την επιλογή εκτροφέα...

4. ...θέλω μόνο να αρχίζω να εντοπίζω και τα στοιχεία που σε κάνουν να επιλέξεις συγκεκριμένο κουτάβι ανάμεσα στα αδέρφια του..

5. ...αν πχ ο εκτροφέας γενικά με καλύπτει και μου πει ότι έχει μόνο ΕΝΑ διαθέσιμο κουτάβι, κοινώς take it or leave it, είναι αφορμή να τον απορρίψω γιατί δε θα μπορώ να επιλέξω από τη γέννα?
1. Σαφώς και διίστανται οι γνώμες:
Εξαρτάται από τον υποψήφιο ιδιοκτήτη... ένας αρκετά έμπειρος, που ενδεχομένως θα ασχοληθεί και με κάποιο κυνάθλημα, ή/και θα ασχοληθεί σοβαρά με φύλαξη... ή ένας εκπαιδευτής... θα επιλέξει, ίσως το πιο κυριαρχικό... ίσως και όχι, μιάς και τα πιο ήπια είναι και πιο "εύπλαστα"...
Αν δεν είναι αρκετά έμπειρος, σε κάθε περίπτωση θα επιλέξει ένα πιο ήπιο κουτάβι...

2. Ετσι, όπως τα λες, είναι τα πράγματα...

3. Αυτές τις μέρες γίνομαι "3 ετών" στο φόρουμ αυτό... και σε πολλά από τα posts που έχω γράψει αυτή την 3ετία, έχω υποστηρίξει ότι την πρώτη φορά που θα αποκτήσεις καθαρόαιμο σκύλο... και την δεύτερη... ακόμα και την τρίτη φορά... παρότι θα έχεις αποκτήσει κάποιες εμπειρίες, εξαρτάσαι κατά πολύ σημαντικό ποσοστό από τις καλές προθέσεις του εκτροφέα...

4. Αλλο ένα μεγάλο θέμα... υπόσχομαι να επανέλθω μόλις βρω λίγο χρόνο.

5. Εγώ δεν θα το έκανα... εκτός και αν είχα δει και την υπόλοιπη τοκετοομάδα (στην σωστή ηλικία) και το κουτάβι που θα "ξέμενε" θα το προτιμούσα έτσι κι αλλιώς...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ilektra_akis εσείς τι κανατε σε αυτό το θέμα? Για να μη γεμίζουν παντού όλη την αυλή...
Γενικα δεν ειναι πολυ στην αυλη αλλα και να ειναι δεν κανει κατι γιατι ξερει τις ωρες που θα παει βολτα οποτε κρατιεται. Αν και εχει τυχει καποιες φορες να τα κανει αλλα δεν την μαλωνω γιατι την αφηνω επιτηδες οταν ειναι :p Τωρα αν εσυ δεν θελεις ουτε στην αυλη θα κανεις το ιδιο που κανουνε οταν θελουν να τα μαθουν να μην τα κανουν στο σπιτι για να μην συνδεσουν την αυλη με την τουαλετα. Αν και στην αυλη λογω χωματος ή/και γρασιδιου θα ειναι πιο δυσκολο να πιασουνε το νοημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi